» » Cum se fac figuri de grădină din beton

Cum se fac figuri de grădină din beton

Figurile de grădină din beton pot deveni un design frumos și original al unei zone suburbane. Astfel de sculpturi vor contribui la diversificarea peisajului plictisitor. Realizarea lor cu propriile mâini face posibilă întruchiparea propriilor fantezii pe o varietate de subiecte. Dacă ideile dvs. nu sunt suficiente, le puteți împrumuta de la rezidenți cu experiență din vară. Desigur, procesul de fabricație, pe lângă creativitate, include și lucrări dureroase, dar atunci grădina actualizată va mulțumi cu siguranță ochiului.

Material și formă

Betonul este un material destul de capricios, care se sfărâmă, dar când este solidificat, este mult mai moale decât piatra sau metalul și este plastic în stare de soluție. Acest lucru face ușor să îi dați orice formă care rămâne după ce masa s-a solidificat..

Ce este atractiv în ceea ce privește betonul ca material decorativ pentru sculpturi? Dacă te uiți la culoarea gri nondescrisă, ai impresia că nu va face un obiect atractiv din punct de vedere estetic. De fapt, este destul de ușor să faceți o figurină din acest material și puteți să îi dați culoare cu o acoperire exterioară sau să adăugați pigmentul necesar soluției..

Este profitabil să faci sculpturi pentru grădină cu propriile mâini din beton? Betonul are multe avantaje față de alte materiale. Este durabil, rezistent la mediul extern, tolerează cu ușurință precipitațiile atmosferice. Chiar și un astfel de parametru ca și greutatea grea are o latură pozitivă: sculpturile din beton sunt fixate ferm, nu cedează la rafale de vânt. În plus, sunt puțini oameni care vor să fure o statuie atât de grea..

Ciuperci folosind ciment

Ciuperci folosind ciment

Sculpturile nu sunt limitate ca formă și dimensiune. Totul depinde de preferințele proprietarului și de înțelegerea acestuia despre artă. Desigur, astfel de figurine ar trebui combinate cu stilul general de proiectare a peisajului. Sculpturile din grădină pot înfăptui oameni, animale, diverse plante. Imitația pietrelor naturale este populară atunci când se utilizează, de exemplu, stilul japonez sau chinezesc. Găsiți-i admiratorii și formele abstracte.

Cel mai adesea, figurile de grădină sunt folosite pur și simplu pentru decorare. Cu toate acestea, utilizarea lor practică este, de asemenea, de interes. Pentru flori în creștere și plante ornamentale, puteți veni cu vase cu cele mai diferite forme. Fântânile cu figurine pot decora orice interior. Astfel de cifre vor fi deosebit de atractive pentru copii. Sculpturile din beton pot fi o atracție bună pentru ei. În acest caz, merită să ne gândim la imprimarea eroilor din basme, a diferitelor animale originale în beton. Mai mult, astfel de figuri trebuie să fie dimensionate pentru a permite urcarea pe ele, folosite în diferite jocuri.

Desigur, figurinele de grădină pot fi achiziționate gata făcute, dar este mult mai ieftin să le faci cu propriile mâini, folosindu-ți imaginația maximă. În funcție de dimensiune, se pot utiliza două tehnologii principale de fabricație: turnarea în matrițe și utilizarea unei baze de cadre. O etapă importantă este instalarea sculpturii. Trebuie să reziste la toate dezastrele meteorologice, zăpada topită, spălarea de apă și stresul mecanic. Trebuie asigurată o ancorare fiabilă ținând cont de mobilitatea și proprietățile solului. Când ridicați sculpturi mari, va trebui să faceți o fundație.

Figuri de turnare

Cum să faci produse din beton cu propriile mâini? Cea mai ușoară modalitate de a face figurine elementare de grădină este să turnați (turnat) beton în forme de configurația dorită. Această formă poate fi făcută din orice materiale la îndemână. O opțiune obișnuită este o punte de lemn, care servește ca bază, și lut, din care se modelează profilul dorit. Forma poate fi realizată chiar pe pământul umed. Figura în sine este realizată, de regulă, din două jumătăți, care sunt apoi fixate împreună.

Figurină din două jumătăți

Figurină din două jumătăți

Pentru a crea o figură solidă, este important să pregătiți corect soluția. Este preparat din ciment de tip Portland M300-M400 și nisip de râu, semănat cu atenție în prealabil. Raportul optim de amestecare este 1: 4. Se adaugă apă pentru a obține consistența untului. Cu alte cuvinte, soluția nu trebuie să fie prea lichidă, dar nici foarte groasă, capabilă să completeze complet formularul..

Când este necesară crearea unei figuri goale, un obiect este fixat în mijlocul matriței, care are o dimensiune puțin mai mică decât cavitatea sa de umplere internă. De asemenea, puteți crea o cavitate prin extrudarea masei. Pentru a face acest lucru, obiectul este presat în soluție imediat după turnare, iar masa în exces este îndepărtată. Este recomandabil să lubrifiați în prealabil acest pansament cu ulei, astfel încât cimentul să nu se lipească de el..

Fabricarea cadrelor

Cifre complexe sau cifre de dimensiuni semnificative sunt realizate cu ajutorul tehnologiei cu fir. Cadrul, care formează baza rigidă a sculpturii, este realizat din sârmă groasă de oțel. Pentru sculpturi mari, cel mai bine este să folosiți bare de armare din oțel. Cadrul trebuie realizat astfel încât să repete forma sculpturii cât mai pe deplin posibil. La crearea unei forme scobite, cadrul de oțel este acoperit cu o plasă de construcție de montare.

Mortarul de ciment-nisip este preparat într-un raport de 1: 3, iar consistența este similară cu cea a plastilinei. Se recomandă adăugarea de sticlă cu apă la soluție pentru a accelera solidificarea și a îmbunătăți proprietățile..

Soluția se aplică în mai multe etape. În primul rând, se aplică primul strat, care creează baza viitoarei sculpturi. Al doilea strat, care oferă toate contururile figurii, se stabilește atunci când stratul anterior se prinde, dar nu se întărește complet. Această condiție este necesară pentru o mai bună aderență. Etapa finală este modelarea unor mici detalii din beton și formarea finală a suprafeței sculpturii.

Proiect final

O figură formată dintr-una din aceste metode nu are un aspect atractiv complet. Pentru ca ea să-l dobândească, este necesar să se realizeze etapa finală de proiectare. O astfel de lucrare este realizată după ce soluția s-a solidificat complet, adică la 11-14 zile de la formarea sculpturii..

În primul rând, este efectuată o examinare minuțioasă a sculpturii rezultate pentru a evalua calitatea turnării din beton. Toate fisurile, golurile și alte defecte sunt bine sigilate cu chit. Tăiatura pe suprafață este tăiată, iar locul este șlefuit cu o cârpă smălțuită. Dacă este necesar, reglarea fină a pieselor mici este prevăzută cu un cuțit ascuțit și cu un dosar.

Figurine pictate

Figurine pictate

Decorarea finală a sculpturii este asigurată de acoperiri exterioare. Cel mai adesea, figura este vopsită în culorile dorite. Cea mai bună opțiune este să folosiți vopsea acrilică. Colorarea se realizează în mai multe straturi până când se obține o culoare uniformă, fără translucență a bazei de ciment. Adesea, o figurină din beton imită piatra naturală, lemnul sau alte materiale naturale. În acest caz, sunt utilizate acoperiri speciale pentru a crea textura dorită. În special, se folosesc așchii de marmură, tirsa de piatră, nisip de mare grosier. Astfel de acoperiri se aplică pe masa de beton necurățată..

Opțiuni de figurină

Avantajul betonului ca material pentru meșteșugurile de grădină este considerat a fi oportunități uriașe pentru crearea celor mai bizare forme. Dacă o persoană nu are abilitățile unei astfel de creativități, atunci merită să începeți cu cele mai simple cifre, îmbunătățindu-și treptat abilitățile.

Ghivece de flori DIY

Ghivece de flori DIY

Prima figurină simplă poate fi o ciupercă. Un mic meșteșug de acest tip poate fi realizat prin modelarea prin injecție folosind matrițe de turnare improvizate. O sticlă de plastic cu o capacitate de 1,5-2 litri este potrivită pentru tulpina ciupercii. Gâtul este tăiat din el și apoi se toarnă un mortar de nisip de ciment (proporție 1: 3 sau 1: 4). După ce masa s-a solidificat, sticla este pur și simplu tăiată și îndepărtată. Puteți folosi un bol de metal sau plastic ca formă pentru o pălărie. Înainte de umplere, trebuie lubrifiat cu ulei sau grăsime. După turnarea soluției, se formează o gaură în partea inferioară de-a lungul diametrului piciorului cu o adâncime de 5-6 cm. Piciorul este fixat în acest orificiu. Marginile capacului sunt prelucrate cu atenție cu șmirghel. Apoi ciuperca finită este amorsată cu un strat subțire și vopsită cu culoarea dorită.

O broască țestoasă drăguță poate fi făcută într-un mod simplu. Armura este realizată prin turnarea betonului într-un vas sau bazin. Capul și picioarele sunt formate dintr-o soluție în consistența plasterinei. După asamblarea figurinei, pe coajă se fixează un mozaic din bucăți de plăci ceramice sau sticlă multicoloră.

Idolii de piatră sunt făcuți destul de ușor dacă forma este creată dintr-o foaie laminată din metal sau plastic dens. Aceasta formează un cilindru de dimensiunea și înălțimea dorită. Pentru a economisi beton, puteți face o figură scobită. Pentru aceasta, o țeavă cu un diametru mai mic este introdusă în cilindrul laminat. Cilindrul se desfășoară până când soluția este complet solidificată, ceea ce face posibilă sculptarea capului și a altor elemente.

Figurine de grădină din beton vor oferi un design original și confort pe site. Vor aduce bucurii speciale copiilor. Totul se poate face cu propriile mâini, pornind de la forme elementare și trecând treptat la sculpturi cu cadru mai complexe. Betonul are un avantaj important: poate face ca orice fantezie să devină realitate..


Opinii: 72