» » Aruncăm plăci de pavaj cu propriile noastre mâini

Aruncăm plăci de pavaj cu propriile noastre mâini

Pavaje plăci, sau piatră de pavaj - material frumos, rezistent, care este utilizat pentru dispozitivul și decorarea grădinii piese, terenuri și interior curte. Totul ar fi bine, dar, spre marele meu regret, piatră de pavaj - plăcerea nu este ieftină, dar toată lumea vrea să-și facă curtea curată și drăguță, așa că am avut o dorință atât de mare. 

Pavarea plăcilor în grădină
Pavarea plăcilor în grădină

Nu am putut cumpăra pietrișele în cantitatea necesară - s-a dovedit a fi prea scump, dar să o fac singură - cu ușurință :) Este vorba despre modul de a face pietre de pavaj pe cont propriu, care vă voi spune în acest articol, ilustrând complet procesul de fabricație.

Materiale și dispozitive necesare

Tehnologia de producere a pietrelor, precum rețeta ei, a fost găsită de mine pe internet, deoarece există mai mult decât suficiente informații și am ajuns la afaceri.

Pentru a face astfel de plăci de pavaj, trebuie să cumpărați ciment, nisip, superplasticizant și colorant opțional.

Ciment Portland
Ciment Portland

În magazin am cumpărat mai multe saci de ciment de 500 grade și un superplasticizator: va crește rezistența pietrelor pentru pavaj și va crește rezistența la temperaturi scăzute.
superplastifiant
superplastifiant

Nu este imens, desigur, dar destul de mult un morman decent de nisip, adus acum un an dintr-o carieră locală, am plecat după ce am terminat casa.

Nisip
Nisip

Și am decis să nu cumpăr un colorant. Sincer, în ceea ce privește mine, diferența dintre pavajele colorate și gri este mică, culoarea este încă obținută cu o nuanță de gri!

Ca masă vibrantă, fără de care producția de pietre de pavaj de înaltă calitate este pur și simplu imposibilă, s-a decis utilizarea unei mașini vechi de spălat Siemens, care și-a servit mult timp viața, dar încă foarte funcțională. Dacă cineva nu știe pentru ce este o masă vibrantă, explic - cu ajutorul ei, se realizează compactarea maximă a formelor oricăror elemente de beton, în cazul nostru pavajele, care devine mai omogen și, în consecință, mai puternic..

Vă voi povesti despre formulare separat și mai detaliat :)

Despre formulare pentru producerea de sine a pietrelor

Când am împărtășit ideea de a face pietre pavaj pe cont propriu cu prietenii mei, unii dintre ei mi-au sugerat să fac singuri matrițele. Unii au sugerat să le scoată din scânduri vechi, al doilea a recomandat utilizarea containerelor inutile - tăvi, vase și așa mai departe, în timp ce alții i-au convins să fie făcuți dintr-un polimer special. Eu, desigur, o fată „cu mâinile”, dar nu am îndrăznit să fac asta, am decis să cumpăr formulare gata. Sunt destul de diverse, așa că puteți alege o formă cu un model frumos, care va fi tipărit pe suprafața produsului finit, oferindu-i un farmec aparte și elegant.

Selectați forme pentru dale piața noastră vă va ajuta, unde sunt colectate ofertele din diferite magazine online.

Cumpărarea matrițelor nu a fost, de asemenea, o sarcină ușoară, mai întâi a fost necesar să decid ce dintre ele aveam nevoie: cele din cauciuc care pot rezista la aproximativ 500 de piese turnate (cicluri de fabricație), cele din plastic care vor dura aproximativ 250 de cicluri sau cele din poliuretan, a căror durată de viață nu depășește 100 de piese turnate ... Cele din cauciuc și plastic s-au dovedit destul de costisitoare și, având în vedere că nu eram sigur 100% de rezultatul reușit al cazului, am achiziționat matrițe obișnuite din poliuretan pentru confecționarea pietrelor în cantitate de 10 bucăți.

Matrite poliuretanice
Matrite poliuretanice

Am început producția de pietrișe în luna mai, de vreme ce vremea s-a dovedit a fi favorabilă și continuu până în ziua de azi, am nevoie de o mulțime de pietrișe :)

Tehnologie de pavaj DIY

Acum vă voi descrie în detaliu tehnologia de producere a plăcilor de pavaj - pietre de pavaj. Pentru o turnare, pentru a umple 10 matrițe, aveam nevoie de 10 kg de nisip, 5 kg de ciment și 30 g de superplasticizator.
 

Nisip + ciment + superplasticizator
Nisip + ciment + superplasticizator

Am amestecat complet toate componentele de mai sus în modul manual obișnuit într-o găleată mare de plastic și abia după aceea am început să adaug apă în porții mici, amestecând amestecul până la neted - astfel încât soluția să fie vâscoasă.

Adăugați apă la soluție
Adăugați apă la soluție

În această etapă, principalul lucru este să nu exagerați cu apă, excesul său va reduce uneori rezistența produsului finit!

În plus față de componentele enumerate mai sus, puteți adăuga fin la amestec pentru turnarea pietrelor pentru pavaj. pietriş sau abandon.
Pietriş
Pietriş

Pe lângă faptul că pietrișul va adăuga și mai multă rezistență produselor, incluziunile sale vor face ca pietrele de pavaj să fie mai naturale - „piatra”. Raportul soluției în acest caz va fi următorul: 30 g superplasticizator, 2 părți fiecare de nisip, pietriș și ciment.
Ungeți forma
Ungeți forma

Înainte de a turna soluția noastră în matriță, ea trebuie lubrifiată cu o emulsie specială. Există o mulțime de emulsii pe piață în aceste scopuri, dar am urmat sfaturile vechiului meu prieten și am procesat formularele cu lichid obișnuit de spălat vase - puteți folosi orice. Am aplicat lichid cu o perie mică, întinzându-l ușor într-un strat subțire pe întreaga suprafață interioară a fiecărei forme.

După ce toate formularele au fost procesate, acestea trebuie completate încet cu soluție. Am așezat formularele direct pe capacul superior al mașinii de spălat și, după ce le-am umplut la jumătate, am pornit mașina în modul de rotire.

Formați-vă pe o masă vibrantă improvizată
Formați-vă pe o masă vibrantă improvizată

Pentru a crește vibrația puțin, am pus o cuvertură veche în tambur. Imediat ce mașina a început să vibreze împreună cu formularele, am adăugat soluția rămasă pentru ele, completându-le complet. O astfel de masă vibrantă improvizată face față perfect sarcinii sale, iar calitatea castingului m-a făcut foarte fericită.
Calitatea pietrelor plăcute :)
Calitatea pietrelor plăcute :)

Apoi am scos formularele din mașina de spălat și, după ce le-am așezat pe rafturile din garaj, le-am acoperit cu o folie de plastic obișnuită pentru a preveni evaporarea excesului de umiditate. Doar două zile mai târziu am scos pietrele de pavaj din matrițe, nu este recomandat să fac acest lucru mai devreme, deoarece fisurile se formează rapid pe matrițe în timpul funcționării.

Punerea formei în apă fierbinte
Punerea formei în apă fierbinte

Pentru a îndepărta pietrele de pavaj din matriță, le-am cufundat în apă încălzită la + 80 ° C pentru câteva secunde: acest lucru promovează extinderea matriței și, ca urmare, pietrele de pavaj sunt foarte ușor de eliminat.
Pietre neasfaltate
Pietre neasfaltate

Formularele eliberate au fost completate cu o nouă porțiune a soluției, iar pietrele de pavaj au fost așezate în rânduri pe paleta rămasă din blocurile achiziționate.
Pavarea pietrelor pe un palet
Pavarea pietrelor pe un palet

Produsele finite au fost depozitate pentru primele 10 zile sub folie de plastic în același garaj, apoi au fost mutate pe stradă și păstrate încă o lună pentru a câștiga forță.

În mod firesc, are sens să faceți pietrișe pe cont propriu doar atunci când nu aveți nevoie de mult, deși fiecare dintre noi are propriul nostru concept de „mult” :) Dar această metodă s-a dovedit a fi cea mai acceptabilă pentru mine, mai ales că munca nu a durat mult timp și Am făcut-o între principalele lucruri. Și, cel mai important, cu mare interes și plăcere. Și când va veni momentul să asfaltăm, sfaturile articolului mă vor ajuta să fac față lucrărilor Așezați pavaj cu propriile mâini.

Pentru a face pietrișuri cu propriile mâini sau nu, toată lumea decide pentru sine și nu pot spune decât că este interesant, nu împovărătoare și profitabilă. Sper ca micul meu atelier de piatră să vă fie util, să încercați să vă prezentați rezultatele!


Opinii: 189