» » Cum poți construi o casă ieftin, rapid și singur?

Cum poți construi o casă ieftin, rapid și singur?

Mulți oameni caută o opțiune despre cum să îți construiești singur o casă ieftin și rapid. Acum cunoaștem o mulțime de materiale și tehnologii în construcții, care pot economisi semnificativ bani, dar în același timp obțineți o clădire de înaltă calitate..

Blocuri de beton aerisite

Puteți construi o casă mică din blocuri de beton aerat. Aceasta este o alternativă bună la cărămida obișnuită. Este mult mai profitabil să construiești o astfel de cutie. Grosimea peretelui este permisă să fie realizată mai puțin cu o treime, dar nu există o deteriorare a proprietăților de izolare termică. Materialul în sine este mult mai ușor, deci puteți economisi și pe fundație. În plus, blocurile sunt mai mari decât cărămizile standard, deci puține blocuri AAC sunt necesare pentru o casă mică. Un alt avantaj este că blocurile de beton aerat sunt respirabile, astfel încât schimbul de aer să nu fie perturbat. În ceea ce privește proprietățile de impermeabilizare, un astfel de material este considerat cel mai bun. Și dacă încă nu respectați toate regulile atunci când construiți o casă, atunci structura va fi și ea respinsă. Este foarte important să realizăm un finisaj de calitate.

Construim din beton aerat

Construim din beton aerat

În ceea ce privește perioada în care puteți construi o casă cu propriile mâini, va dura mult mai puțin timp dacă utilizați blocuri de beton aerat, nu cărămizi. Procesul va dura de aproximativ 3 ori mai puțin. În plus, nu există practic nici o contracție. Pentru conectarea blocurilor, se folosește un compus special cu proprietăți adezive. Nu se recomandă utilizarea mortarului de ciment, deoarece cusăturile vor fi groase, ceea ce va duce la formarea de punți reci.

Betonul aerisit prezintă următoarele avantaje:

 1. Pereții nu vor arde.
 2. Pereții nu putrezesc.
 3. Materialul este considerat ecologic.
 4. Datorită greutății reduse a materialului, nu este necesară realizarea unei fundații întărite.
 5. Datorită dimensiunii mari a blocurilor, va fi posibilă construirea unei case în mai puțin timp decât atunci când se utilizează cărămizi.
 6. Materialul este ușor de prelucrat, astfel încât pereții pot fi realizați în diferite configurații.
 7. Are proprietăți bune de izolare termică și de izolare fonică.

Cu toate acestea, este necesar să se țină seama de următoarele dezavantaje:

 1. Capabil să absoarbă apa, astfel încât clădirea trebuie încălzită periodic.
 2. Pentru a evita deformarea pereților, se recomandă realizarea fundației dvs. de tip bandă sau din plăci de beton armat.
 3. Datorită structurii poroase a blocurilor, finisarea este necesară..
 4. Este interzisă încălcarea tehnologiei.

Blocurile de beton aerisite sunt cele mai ieftine materiale pentru construirea unei case. Costul cutiei în sine de la astfel de blocuri, împreună cu o fundație din beton armat (fără subsol), precum și un acoperiș din țiglă metalică, va fi următorul:

 1. Pentru o casă cu 1 nivel cu o suprafață de 86 m2 - 910 mii de ruble.
 2. O casă cu mansardă și o suprafață totală de 106 m² - aproximativ 1150 mii de ruble.
 3. O casă cu două niveluri, cu o suprafață totală de aproximativ 240 m² - mai mult de 3 milioane de ruble.

Toate acestea trebuie luate în considerare la alegerea unui astfel de material.

Clădiri din cărămidă

Atunci când aleg din ce material să construiască o casă, unii preferă cărămida. Această opțiune este considerată clasică. Caramida este cel mai popular material. Cu toate acestea, clădirile făcute din aceasta sunt dificil de numit ieftine. Pereții trebuie să fie groși, suplimentar izolați. Acest lucru duce la faptul că casa nu este deloc economică. O astfel de structură cântărește foarte mult, de aceea este necesar să ieșiți pentru o fundație solidă, pe care este dificil să economisiți bani. Dezavantajele acestui proiect includ complexitatea procesului, durata acestuia. Pe de altă parte, dacă construiți o casă mică și nu un conac mare, veți avea nevoie de mult mai puțini bani. În plus, avantajele sunt durabilitatea structurii, siguranța la incendiu, practic, astfel încât aceasta va plăti costurile. Deci nu este surprinzător că unii oameni decid că este mai bine să construiască o casă din cărămizi..

Construirea unei case din cărămidă

Construirea unei case din cărămidă

În plus, dacă construiți singur cutia, va trebui să cheltuiți doar pentru materiale. Se va dovedi a economisi salariile lucrătorilor, iar aceasta este o sumă mare. Dar această opțiune este potrivită doar pentru cei care au deja experiență în astfel de lucrări. Principalul lucru este să ne gândim cu atenție la întregul proiect.

Atunci când alegeți din ce este mai bine să construiți o casă, se recomandă să țineți cont de următoarele avantaje ale unei cărămizi:

 1. Proprietăți bune de izolare fonică.
 2. Durabilitatea și rezistența structurală.
 3. Materialul nu putrezește.
 4. Diferentele rezistentei la foc.
 5. Considerat ecologic.

Dar există și dezavantaje pentru astfel de clădiri:

 1. Prea multă greutate, ceea ce va necesita o fundație întărită.
 2. Capacitate mare de căldură.
 3. Destul de greu de manevrat.
 4. Performanțe de izolare termică reduse, astfel încât este necesară o izolație suplimentară.
 5. Clădirea nu este potrivită pentru utilizare sezonieră. Dacă casa nu este încălzită mult timp în timpul iernii, atunci se va răci repede și va trebui să așteptați până se încălzește.
 6. Construcția este foarte lungă - va dura aproximativ un an pentru a face o fundație solidă, iar apoi încă un an pentru ca pereții să se micșoreze înainte de a începe lucrările de finisare.

În ceea ce privește costul caselor din cărămidă, indicatorii vor fi următorii:

 1. Dacă casa ta are doar 1 nivel cu o suprafață de 52 m², iar fundația fără subsol este din beton armat, plus că există un acoperiș de dale, atunci costul va fi de aproximativ 800 de mii de ruble.
 2. Dacă suprafața unei clădiri cu un etaj este de 89 m², atunci prețul va fi de aproximativ 1,5 milioane de ruble.
 3. Dacă faceți o mansardă, iar suprafața întregii case este de 170 m², atunci costul va fi de peste 2,8 milioane de ruble.

Acest lucru trebuie luat în calcul la calcul.

Structuri dintr-un bar

Atunci când aleg din ce este mai bine să construiți o casă, unii acordă atenție lemnului. Din acest material puteți obține structuri economice. Pentru clădiri, lemnul este considerat mai rentabil decât alte materiale. Dacă comparăm pereții din lemn și cărămizi din punct de vedere al proprietăților de economisire a căldurii, atunci o structură din molid cu o grosime de 22 cm și din cărămidă cu o grosime de 60 cm va avea aproximativ aceiași indicatori, deci ambele clădiri vor fi calde.

Construim dintr-un bar

Construim dintr-un bar

De regulă, pentru a face o casă, aleg o grindă de 20 cm. În plus, folosesc izolație, a cărei grosime ar trebui să fie de aproximativ 10 cm. În plus, fac și un strat de ipsos de 2 cm grosime.

Avantajele unui bar includ următoarele:

 • oenocomicity-
 • viteza de construcție a casei - va dura doar câteva săptămâni pentru construcție-
 • tehnologia de construcție este destul de simplă-
 • materialul este considerat complet sigur din punct de vedere al ecologiei-
 • proprietăți bune de izolare termică-
 • materialul nu se teme de schimbările bruște de temperatură-
 • pereții se încălzesc repede după ger-
 • bună izolare fonică-
 • materialul nu se deformează după uscare-
 • fasciculul este foarte durabil-
 • lemnul se pretează la prelucrare-
 • materialul menține un climat interior optim-
 • construcția este foarte ușoară-
 • exteriorul clădirii este suficient de frumos, deci nu este nevoie de finisare.

În plus, este necesar să se țină seama de dezavantajele acestei opțiuni:

 1. Dacă materialul este slab uscat, atunci peretele poate conduce.
 2. Pereții de la începutul utilizării structurii trebuie să fie conopinați.
 3. Pereții, în special în partea de jos, trebuie protejați împotriva cariilor și a apei, a dăunătorilor de insecte.
 4. Siguranța la foc este foarte scăzută.

Cherestea este considerată o alternativă excelentă la cărămidă. Această opțiune este un câștig-câștig. O casă ieftină de la un bar va avea nevoie de mult mai puțini bani decât construirea dintr-o cărămidă. De exemplu, dacă construiți o casă cu mansardă, a cărei suprafață totală este de aproximativ 110 m² (fără subsol), atunci costurile vor fi următoarele:

 1. Dacă utilizați un fascicul cu o secțiune transversală de 15 * 15 cm - aproximativ 13 mii de ruble pe 1 m².
 2. Busteanele rotunde cu un diametru de 240 mm - aproximativ 16,5 mii ruble pe 1 mp.
 3. Busteanele rotunde cu un diametru de 300-350 mm - aproximativ 21 de mii de ruble.
 4. Cherestea laminată lipită cu o secțiune transversală de 21 * 27 cm - 36 mii ruble pe 1 mp.

Asigurați-vă că luați în considerare aceste costuri atunci când proiectați o clădire..

Clădire de case tip rama

Puteți construi o casă pentru reședință permanentă cu o structură de cadru. O structură care folosește această tehnică poate fi ridicată într-o perioadă de la câteva săptămâni până la câteva luni - depinde dacă o echipă de lucrători este angajată în construcție sau numai proprietarul viitoarei case.

Rama casei

Rama casei

Este mai bine să construiți o casă cu o astfel de structură, deoarece este considerată durabilă. Diferitori în rezistență la deformare. Conform calculelor, durata de utilizare a unei astfel de clădiri este de aproximativ 80 de ani. Structurile de sprijin sunt foarte convenabile pentru lucrările de finisare ulterioară, deoarece toate piesele sunt unificate. Datorită acestui fapt, există numeroase opțiuni pentru acoperirea unei clădiri. De exemplu, puteți utiliza o casă bloc, panouri de casete, siding. Când utilizați astfel de piele, rezistența structurii crește, dar acest lucru nu afectează în mod semnificativ greutatea..

Există 2 tehnologii principale. Prima este tehnica cu rame. Pentru a asambla o astfel de structură pe cont propriu, aveți nevoie nu numai de echipament adecvat, dar și de pricepere. Singurul dezavantaj este că va trebui să cumpărați materiale suplimentare pentru izolarea clădirilor. Rama este din lemn, iar apoi învelișul este realizat din panouri sandwich. Toate elementele trebuie montate separat, deci procesul este destul de laborios.

A doua opțiune este tehnologia cu rame. Este considerat mai scump, dar este de încredere. Un alt avantaj este că costurile forței de muncă sunt mult mai mici. Structura este asamblată din scuturi, realizate în fabrici prin comandă prealabilă. Mai mult, acestea sunt deja izolate suplimentar, astfel încât sunt complet gata pentru asamblare..

Dacă comparăm clădirile cu panouri și panouri, atunci primele sunt mai scumpe, dar prețul final poate fi același dacă lucrătorii sunt recrutați pentru a asambla clădirile cu panouri și nu faceți totul singur. Acest lucru se datorează faptului că va trebui să plătiți pentru toate lucrările la montaj, înveliș, izolare termică, finisare.

Avantajele acestei opțiuni includ următoarele:

 • rentabilitatea-
 • greutate ușoară-
 • timp de construcție scurt.

Se crede că casele care sunt construite folosind această tehnologie sunt cele mai ieftine, însă costul depinde de mulți factori: materialele selectate (inclusiv finisarea), zona clădirii etc. În ceea ce privește deficiențele, acestea sunt puține. Va trebui să aveți abilități și instrumente speciale pentru a asambla structura. Nu orice dezvoltator nu va putea face față acestor lucrări pe cont propriu. Dacă angajați o echipă, costurile vor fi mult mai mari.

Concluzie

Atunci când alegeți din ce este mai bine să construiți, trebuie să acordați atenție diferitor indicatori și caracteristici. Unii preferă să se bazeze doar pe prețuri. În ceea ce le privește, cea mai profitabilă opțiune este construcția cadrului. Costul de 1 m² va fi de aproximativ 900 de ruble. Dacă utilizați o cărămidă, atunci prețul va fi de aproximativ 2,5 mii de ruble. Pentru cherestea este de până la 1,9 mii de ruble, iar pentru beton aerat și beton spumant - nu mai mult de 2 mii de ruble. Dar, pe lângă prețuri, este necesar să se țină seama și de nuanțele în utilizarea acestor materiale, de avantajele și dezavantajele acestora. Ieftin - nu înseamnă întotdeauna că este de înaltă calitate și rapid, așa că toți factorii trebuie luați în considerare.


Opinii: 164