» » Cum se construiește o cabană singură: de la concept la implementare

Cum se construiește o cabană singură: de la concept la implementare

Într-un articol publicat recent Este posibilă construirea unei case fără un proiect? pentru ilustrare, am adus o fotografie cu un lucru complet neobișnuit în aspectul său arhitectonic de o cabană.

Casă de țară V.D. Boltunova
Casă de țară V.D. Boltunova

Astfel de forme neobișnuite, care nu sunt tipice pentru o casă de țară, dar, în același timp, armonioase și plăcute pentru ochi, îi interesează pe cititorii noștri.

Valentin Danilovici Boltunov
Valentin Danilovici Boltunov

Pentru a răspunde la întrebările lor, ne-am întâlnit cu V.D. Boltunov - autorul proiectului, un constructor universal și proprietarul acestei dacha de lângă Moscova într-o singură persoană.

Proiecta

La începutul construcției, Valentin Danilovici și-a pus sarcina: construiește-ți o casă cu propriile mâini. Privind în viitor, voi spune că, cu excepția instalării podelelor și a detaliilor fundație cu ajutorul unei macarale, această idee a fost un succes. Construcția și îmbunătățirile ulterioare ale locuinței au durat 13 ani. Mai mult decât atât, ultimii nu se opresc până în zilele noastre. Asta înseamnă să fii creativ.!

Deși Valentin Danilovici, strict vorbind, nu este un constructor profesionist, înainte de pensionare, toată activitatea de muncă era asociată cu industria materialelor de construcție. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că o astfel de pregătire a fost extrem de utilă pentru el atunci când și-a construit propria casă de vară. În primul rând, acest lucru se referă la designul computerului, în care Valentin este fluent..

Forma generală
Forma generală

Acest lucru i-a permis, deja în câmpul virtual, să sorteze multe opțiuni și să le încerce pe peisajul terenului achiziționat.

Vedere din spate a casei
Vedere din spate a casei

Aspectele prezentate în acest articol sunt doar o parte din schițele țării. Proiectul casei a fost proiectat pentru a găzdui două familii în sezonul cald..

Vedere laterală a casei
Vedere laterală a casei

Casa de țară este situată pe teritoriul unui parteneriat de grădinărit în districtul Cehovski din regiunea Moscovei, literalmente la o sută de metri de pitorescul râu Lutorka.

Casa este situată pe teritoriul unui parteneriat horticultural
Casa este situată pe teritoriul unui parteneriat horticultural

Întrucât este o bandă de coastă, situl are o ușoară pantă spre râu. Diferența maximă de înălțime nu depășește 1 m. Teritoriul sitului este aproape de un pătrat în formă, iar suprafața sa este de 7 acri.

Suprafața parcelei este de 7 acri
Suprafața parcelei este de 7 acri

Situl este dominat de soluri moale caracteristice sudului regiunii.

clădire

Să trecem pe scurt prin designul casei de țară.
 

fundație

Pentru a ateriza casa pe teren, a fost necesară amplasarea unei secțiuni ușor înclinate sub locul clădirii. Aproape în același timp, sub fundația superficială s-a format o mică groapă de fundație..

Pentru construcții fundație s-a ales o schemă combinată, folosind și blocuri de fundație și beton armat monolit. Această „inconsecvență” este cauzată de considerente pur financiare - pentru a minimiza bugetul pentru construcții.

Pereți și tavane

Același principiu de expediere și minimizare a costurilor a determinat alegerea materiale de perete. Pereții sunt sus din blocuri izolate din argilă extinsă 20 cm grosime și panouri izolate din argilă extinsă 40 cm grosime.

Casă de țară V.D. Boltunova
Pereții au fost construiți din blocuri și panouri izolate din beton lut expandat

Parțial din motive pur estetice, lemnul a fost folosit și pentru suprafețele închise..

Ca o placă de tavan aplicat plăci din beton armat cu miez scobit fabrică fabricată. În urmă cu câteva zeci de ani, fabricile de beton prefabricate erau literalmente munți de produse sub standarde care nu puteau fi utilizate în construcțiile cu mai multe etaje. Cu toate acestea, acest material a fost destul de potrivit pentru locuitorii de vară, ale căror clădiri nu sunt supuse unor sarcini atât de importante. Prin urmare, întreprinderile de bunuri din beton nu dădeau astfel de produse, doar pentru a fi „scoase din fermă”. Așa că dezvoltatorul a avut noroc doar cu suprapunerea etajului întâi..

Încălzire

Izolarea pereților exteriori realizată conform metodei „fațade umede”. Esența sa este că sunt montate pe structura peretelui de sprijin izolație din vată minerală. S-ar putea instala placi rigide sau covorașe de izolare termică flexibile. Dezvoltatorul a ales a doua opțiune, deoarece formele structurilor de închidere au fost parțial sub formă de curbe curbate și astfel a exclus complet posibilitatea de a utiliza plăci de izolare rigide.

Pereții exteriori sunt izolați, tencuiala nu a fost încă pusă
Pereții exteriori sunt izolați, tencuiala nu a fost încă pusă

Și deja pe plăcile instalate au fost efectuate tencuieli muncă. În această etapă lucrarea s-a oprit acum (vezi prima fotografie de mai sus). În acest an, dezvoltatorul speră să picteze tencuiala bej deschis..

Acoperiş

Sistem de răsturnare fabricat în mod tradițional din lemn. Tortul pentru acoperiș include două straturi de izolație din vată minerală laminată cu grosimea de 50 mm. De asemenea, este izolată deasupra dormitorului și pod. Cabana de vară acoperită acoperișuri metalice, bine dovedit de-a lungul anilor.

Fereastră

Rame ferestre utilizat ca achiziție, standard și producție proprie.

Ferestre franceze la ambele etaje
Ferestre franceze la ambele etaje

Există ferestre franceze la ambele etaje. 

Vedere fereastră
Vedere fereastră

Și așa arată din exterior.

Interior

Pentru izolare sex la parter era așezat un strat de zece centimetri lut expandat iar pe ea „a început” gplacă de fibre. Ca pardoseală, a ales proprietarul casei laminat.
 

Decorarea pereților interiori realizată cu tencuială urmată de pictura în diferite culori.

Interiorul holului
Interiorul holului

Deoarece dezvoltatorul deține design virtual, este inutil să spun că acest design interior creat și variat de zeci de ori pe un monitor de computer.

Design interior
Design interior

Vedere din ușa din față. A fost:

Intrare și scări la etajul doi
Intrare și scări la etajul doi

A devenit:

Cuptor și vedere la scară
Cuptor și vedere la scară

Vedere a camerei de zi de la intrare:

Vedere a livingului de la intrare
Vedere a livingului de la intrare

Vorbind de decor, este imposibil să nu menționăm decorațiunile interioare forjate. Ideea este exact forjare în ultimii ani a devenit atât un hobby, cât și (parțial) un loc de muncă ca proprietar de cabană.

Balustrada din fier forjat pe scări
Balustrada din fier forjat pe scări

Și aici gardurile, după cum puteți vedea, sunt încă în proiect:

Interior
Interior

În cadrul conceptului general de „Curbe” pentru proiect, toate scară casa este rotativă. Pentru mai multe informații despre tipurile de structuri de scări, consultați articolul Scări pentru o casă de țară. 

tehnică

Două cuvinte despre „inginerul” din țară. Perforat la șantier bine adâncime de 40 m, unde este coborât pompă de foraj. Nu se scoate iarna.

Pentru Incalzi se folosește un cuptor cu mai mulți combustibili de tipul „Bulleryan”, vatră și încălzitoare electrice. Soluția de instalare a cuptorului este extrem de interesantă: uitați-vă cu atenție la fotografie - conductele de aer cald sunt direcționate sub capota de ardere. 

Soba este ascunsă sub capota de ardere
Soba este ascunsă sub capota de ardere

După ce s-a încălzit în duze, aerul cald se ridică de-a lungul conductei de gaz spre placa de beton a primului etaj și se direcționează în golurile cilindrice din ea. Plafonul, desigur, se încălzește. Aici sunt golurile utile. Astfel, sistemul funcționează la etajul doi podea caldă. Dar nu apa tradițională sau electrică, ci aerul.

Bucătăria are un aragaz cu două arzătoare, care este alimentat de un importat gaz îmbuteliat.

Aș dori să termin această poveste scurtă cu cuvintele sincere ale lui Valentin Danilovici: „Dacha este un șantier etern! Și ce altceva mai poate face un țăran acolo? ".


Opinii: 131