» » Realizarea unui ghiveci de flori din ciment

Realizarea unui ghiveci de flori din ciment

ghiveci de flori din cimentDupă reparații, toată lumea din casă are containere pentru vopsea, tencuială sau orice alt material de construcție. Folosindu-le, puteți face un vas decorativ pentru flori în aer liber..

Un vas de flori creativ poate fi decorat ca un ciot dacă imitați structura scoarței de copac. Pentru a face un astfel de vas, este necesar să se pregătească un mortar de ciment. Pe lângă soluție, veți avea nevoie de o plasă de construcție, datorită căreia cimentul aderă bine la recipientul din plastic.

Dacă nu înfășurați recipientul cu o plasă, atunci cimentul se poate tăia, iar vasul va trebui refăcut. Pentru ca soluția de ciment să devină puternică, trebuie să adăugați alabastru.

Pregătirea chitului și prepararea recipientelor

Pentru a pregăti mortarul de ciment, se amestecă:

  • patru bucăți de nisip;
  • două părți de ciment;
  • o bucată de alabastru.

Toate componentele se amestecă bine, apoi se adaugă apă caldă. Soluția de ciment nu trebuie să fie lichidă, este diluată până la o stare de lut umed.

Pentru ca soluția să adere la recipientul de plastic, acesta este învelit într-o plasă de construcție. Plasa este fixată pe baza vasului cu bandă dublă.

Lipiți întreaga suprafață exterioară a bazei viitorului vas cu bandă dublă față, apoi lipiciți plasa pe bandă. În niciun caz nu trebuie să faceți contrariul, altfel fisurile vor merge de-a lungul bazei de ciment.

Făcând o oală

Pe recipientul pregătit se aplică un mortar de ciment. Stratul de soluție pe întreaga suprafață a containerului este de 1 cm. La cerere, puteți face o parte oală, creșterea stratului de mortar de ciment de pe margine la 3 cm.

Pentru a imita structura arborelui, se fac dungi în jurul perimetrului oalei cu o șurubelniță, ca pe coaja unui copac. Adâncimea dungi este de 0,5 cm.

Prea des nu este necesar să se facă astfel de benzi, deoarece fisurile pot trece prin oală. Pe un vas cu un volum de 10 litri, distanța optimă între dungi este de 3 cm. Capacele din sticle sunt presate în partea de jos a ghiveciului, care va servi drept picioarele ghiveciului.

Folosiți o tavă lată pentru a cufunda picioarele în ciment la aceeași adâncime.

Baza finisată a vasului este acoperită cu un primer și apoi vopsită. Puteți utiliza vopsea de orice culoare, dar pentru ca vasul să pară un adevărat ciot, este mai bine să-l acoperiți cu culoare maro și să pictați dungi cu vopsea aurie.

Când vopseaua este uscată, puteți umple vasul cu sol și cu flori de plante. Într-un astfel de ghiveci, un tufiș de boxe sau alte plante verzi vor arăta grozav..


Opinii: 104