» » Metode diy de fabricare a plantelor de ciment

Metode diy de fabricare a plantelor de ciment

plantă de ciment pentru grădinăProiectarea parcelei de grădină este un pas important care vă permite să transformați flori și plante neconcordante într-o întreagă operă de artă. Nu este dificil să faceți oale din ciment cu propriile mâini - o clasă de master vă va permite să stăpâniți tehnica de a face diverse opțiuni. Acestea sunt un fel de ghivece pentru creșterea florilor. Acestea fac ca vegetația să fie mai strălucitoare și mai neobișnuită, adaugă rafinament și stil designului general..

Plantator de grădină de ciment

plantă simplă din cimentDacă doriți să faceți o plantă de ciment cu propriile mâini pentru grădină, atunci mai întâi ar trebui să luați în considerare regulile și caracteristicile importante ale procesului de realizare a acesteia. Este destul de simplu, dar încă există câteva principii care trebuie respectate..

Pentru a face o plantă mare sau un ghiveci de flori, va trebui să pregătiți următoarele componente:

 • o formă dintr-o bază de plastic, dimensiunea diametrului trebuie să fie de 53 cm, iar înălțimea trebuie să fie de 23 cm;
 • soluția va necesita ciment alb, perlit (agroperlit), turbă ridicată;
 • pânză de ulei sau celofan, trebuie să luați o pungă sau o tăietură care să acopere întreaga suprafață a recipientului de plastic;
 • cadru de sârmă metalică sau structură de armare;
 • perie de stripper.

Pentru a face oale din ciment cu propriile mâini, ar trebui să luați în considerare o clasă de master, care se desfășoară în mai multe etape:

 1. Mai întâi trebuie să faceți o soluție. Va fi nevoie de 2 părți de ciment alb, o parte de perlită (agroperlită) și două părți de turbă. Pentru măsurători este mai bine să folosiți o găleată cu un volum de 1,5 litri..
 2. Apoi, componentele uscate sunt turnate cu apă și agitate până se formează o consistență omogenă cu o structură groasă.
 3. Acoperim partea de jos și pereții unui vas de flori din plastic cu celofan sau film. Ar trebui să acopere complet recipientul până în vârf..
 4. La răspândirea celofanului, este important să o îndreptați, trebuie să fie uniformă, în caz contrar, pliurile și denivelările de neînțeles vor rămâne pe produsul finit.
 5. În primul rând, întindem soluția pe fundul vasului, o nivelăm bine. Grosimea stratului trebuie să fie de 4 cm, îl puteți controla cu un chibrit sau o scobitoare.
 6. Pentru a face structura durabilă, trebuie să instalați un cadru de sârmă metalică sau o structură de armare.
 7. Întrucât produsul ar trebui să se dovedească a fi mare, soluția va trebui să fie amestecată fracțional, pe părți. În general, va dura aproximativ 4-5 amestecuri.
 8. Este imperios necesar să se ia în considerare gaura de scurgere. Pentru a face acest lucru, trebuie să puneți o plută pe partea de jos, care este preambalată într-un film.
 9. După ce întreaga suprafață a recipientului este căptușită cu ciment, totul este acoperit cu folie și lăsat să stea aproximativ 10 zile. În această perioadă, amestecul de ciment se va întări și va câștiga rezistență..
 10. Dacă suprafața se usucă, atunci trebuie ușor umezită..
 11. După aproximativ 8 zile, va fi necesară verificarea pregătirii. Pentru a face acest lucru, suprafața cimentului trebuie tapetată puțin, dacă sunetul nu este plictisitor, atunci vasele sunt scoase din recipient împreună cu filmul;
 12. În continuare, suprafața produsului este curățată cu o perie metalică.

Dacă doriți să faceți oale colorate, atunci va trebui să cumpărați coloranți speciali pentru acest lucru. Pentru a face acest lucru, fiecare parte a cimentului este vopsită într-o culoare specifică și așezată în părți..

Cum se face o plantă din ciment și țesătură

plantare din ciment și țesăturăPentru a decora site-ul, puteți utiliza o varietate de elemente - ghivece, ghivece de flori, ghivece. Acestea pot fi realizate manual, cu atât produsele casnice sunt mai luminoase și originale. Din acest motiv, cu siguranță trebuie să știți cum să faceți o plantă din ciment și țesătură. Acest lucru vă va permite să realizați o adevărată operă de artă din materiale de fier vechi..

vase minunate din cimentPentru a face o oală de flori din țesătură și ciment cu propriile mâini, va trebui să pregătiți următoarele instrumente și materiale:

 1. Baza pentru pregătirea soluției. Este mai bine să utilizați o opțiune bugetară - ciment Portland de calitate M400.
 2. Gol. Tulle, prosop terry, burlap pot fi folosite ca atare. Este recomandabil să folosiți țesătură gofrată, va face posibilă o plantă mai strălucitoare și mai neobișnuită.
 3. Orice vopsea pentru suprafețe din beton. Deoarece poate fi folosit amestec de vopsea acrilică, apă-epoxidică, polimer, vinil, acrilic-silicon sau var.
 4. Pensule.
 5. Folie de ambalare din polietilenă cu structură fină. Ca componentă, puteți utiliza un simplu film extensibil.
 6. Forma în care vasele vor fi realizate din zdrențe și ciment cu propriile mâini. O găleată conică sau orice alt recipient care are o formă conică și piramidală este perfect pentru acest lucru..
 7. Recipientul în care se va amesteca cimentul.
 8. Pentru a agita soluția, puteți utiliza un burghiu electric cu atașament mixer.

decorare curteProcesul de fabricare a oalelor din ciment cu propriile mâini nu are dificultăți speciale, o clasă de master detaliată vă va ajuta în acest sens. Este format din mai multe etape:

 1. Pre-formă pentru vase, se recomandă acoperirea completă cu folie. Acest lucru este necesar pentru comoditatea și posibilitatea scoaterii produsului finit din ciment.
 2. O soluție de ciment se face într-un recipient. În primul rând, se toarnă apă, se toarnă ciment în ea. Folosind un burghiu cu atașament mixer, soluția este amestecată.
 3. Soluția finalizată nu trebuie să se dovedească prea groasă, în consecvență ar trebui să semene cu ceva între lapte și smântână.
 4. Materialul este scufundat în soluție, ar trebui să fie complet cufundat în baza de ciment.
 5. Este mai bine să lăsați țesătura în ciment un timp, astfel încât să fie bine saturată.
 6. Apoi, piesa de prelucrat este scoasă din soluție și aruncată pe găleată. Marginile trebuie să fie îndreptate, puteți crea pliuri pentru a face vasele mai luminoase și mai originale.
 7. După aproximativ 3 zile, vasele pot fi scoase din recipient..
 8. Suprafața produsului poate fi vopsită cu orice vopsea destinată betonului.

Ghiveci în formă de pantofi

ghivece sub formă de pantofiNu valoreaza nimic! Pe site, un ghiveci sub formă de pantof va arăta frumos și neobișnuit. Va adăuga rafinament și grație vegetației, iar grădina va fi transformată dincolo de recunoaștere. Desigur, fabricația va dura timp și efort, dar rezultatul merită..

Pentru a face o oală sub formă de pantof, merită să pregătiți elementele și materialele necesare:

 • cutii de plastic;
 • fire cu o structură groasă;
 • șuruburi autofiletante;
 • bandă sau bandă adezivă largă;
 • Lipici PVA;
 • mai multe pachete de ziare;
 • baza soluției este cimentul și nisipul;
 • apă;
 • tăvi de ouă.

Dacă nu știți cum să faceți un pantof de plantă din ciment, atunci clasa de master va putea oferi o stăpânire rapidă și ușoară a tehnicii de fabricație. Mai mult, pe Internet puteți găsi un videoclip detaliat care descrie procesul.

flori într-un pantofDeci, toată munca constă în mai multe etape:

 • pentru muncă, veți avea nevoie de două canistre de 10 litri și unul de 1 litru;
 • tăiați de-a lungul liniilor care sunt trase pe recipient și lăsați un întreg;
 • îl instalăm pe celălalt pe partea laterală a unui recipient și îl fixăm cu șuruburi autofiletante, apoi îl învelim cu bandă;
 • mai departe de partea de jos a structurii, este necesar să se facă mai multe găuri, acest lucru este necesar pentru a asigura drenarea;
 • folosind bucăți mici de ziare, lipici PVA și tehnică de papier-mâché, oferim produsului forma unui pantof;
 • apoi se face o soluție, se prepară dintr-o parte a amestecului, 3 părți de nisip și apă, se agită bine;
 • după ce matrița din ziar este gata, înșurubăm șuruburi autofiletante pe întreaga sa suprafață inferioară pe ambele părți și o strângem cu fire, acest lucru va asigura cea mai bună stabilitate a mortarului de ciment pe suprafața matriței;
 • forma poate fi tratată în prealabil cu un primer;
 • apoi aplicăm ciment pe toate suprafețele și îl nivelăm bine, lăsăm produsul până se usucă complet;
 • după ce pantoful este uscat și puternic, trebuie șlefuit;
 • la final vopsim cu o vopsea specială pentru beton.

Ghivecele finisate sub formă de încălțăminte pot fi folosite ca decor pentru un teren de grădină. El îi va oferi luminozitate și note pozitive. Vegetația din ea va arăta elegantă, grațioasă.

Realizarea ghivecelor de flori din ciment și zdrențe este o activitate distractivă care va atrage mulți. Acest produs poate fi realizat de toată lumea, chiar și de cei care nu au făcut niciodată structuri de acest tip înainte. Principalul lucru este să studiați cu atenție instrucțiunile și regulile de fabricație de bază.

Producția pas cu pas de vase din țesătură și ciment


Opinii: 92