» » Cum să faci o minge topială cu propriile mâini

Cum să faci o minge topială cu propriile mâini

Întrebarea cu privire la modul de a face o minge pentru un topiator pe cont propriu este de interes pentru mulți floriști. Acest lucru nu va ajuta doar la întruchiparea cât mai exactă a imaginii existente a „copacului fericirii”, dar va economisi și pe consumabile pentru realizarea coroanei.

Înainte de a efectua lucrarea, trebuie să decideți ce înălțime intenționați să faceți topiarul și ce elemente vor decora coroana, determinați mărimea și greutatea acestora. Alegerea diametrului coroanei și a materialului optim pentru viitoarea minge depinde de aceasta. Cu o înălțime a arborelui de 40 cm, dimensiunea coroanei va fi de 15-18 cm.

În versiunea clasică, dimensiunea coroanei trebuie să fie mai mare sau egală cu diametrul suportului pentru ghivece. Mingea de bază poate fi mică dacă sunt amplasate elemente mari și ușoare, cum ar fi bile de sisal, flori artificiale mari, conuri, inimi goale din plastic, perle.

Dacă intenționați să decorați coroana cu elemente mici, de exemplu, margele, margele, boabe de cafea, monede, cristale de plastic, pietre mici și scoici, atunci mingea trebuie să fie mai mare.

Baza din hartie si banda

Cum să creezi o bază pentru topiar cu propriile mâini? Pentru a realiza o bază de hârtie pentru coroană, va trebui:

 • foi de ziare sau reviste-
 • bandă largă-
 • foarfece-
 • stilou sau marker-
 • fir gros pentru ambalare.

Mai întâi trebuie să striviți o foaie de hârtie în mână. Apoi înfășurați bila rezultată într-o altă foaie și strângeți-o. Deci, adăugând foi, formează o bilă.

Sfera ar trebui să fie puțin mai mare decât este necesar, deoarece diametrul său va scădea atunci când este învelit cu bandă.

Bile pentru topiator din hârtie

Bile pentru topiator din hârtie

Când faceți o bază, trebuie să controlați forma - ar trebui să fie perfect rotund.

Următorul pas va fi lipirea piesei cu mai multe straturi de bandă, folie sau pelicule. Când rotiți mingea, încercați să aplicați banda adezivă uniform și să evitați formarea de cute și bule de aer.

După înfășurarea sferei cu bandă, trebuie să marcați cu un stilou locul unde va fi atașat butoiul topiar.

Există o altă opțiune - să începeți să înfășurați un băț de lemn cu ziar, care vă va permite să formați o bilă de hârtie direct pe portbagaj, apoi să o fixați cu bandă. Dezavantajul acestei metode este că designul este mai dificil de remediat dacă rezultatul nu este plăcut.

Ultima etapă în realizarea unei bile din hârtie și bandă scotch este înfășurarea ei cu fire groase, fire sau sfoară (sfoară).

Culoarea firelor trebuie combinată cu elementele decorative ale coroanei. Deci, pentru un copac de nuntă, trebuie să alegeți o culoare albă, pentru un copac de cafea - maro etc..

O bilă înfășurată în sfoară poate fi vopsită prin pulverizare pentru a o face argintie sau aurie.

Baza papier-mâché

O bilă superioară netedă și frumoasă poate fi realizată folosind tehnica papier-mâché.

Pentru a crea baza coroanei, va trebui:

 • foi de ziare sau reviste-
 • Balon-
 • Adeziv PVA-
 • recipient superficial (tavă, cratiță).

Mai întâi trebuie să umflați un balon cu diametrul necesar. Ar trebui să fie cu 1-2 cm mai mic decât diametrul sferei coroanei.

Apoi, trebuie să pregătiți foi de hârtie și să le rupeți în bucăți mici. Nu se recomandă utilizarea foarfecelor, deoarece frunzele cu margini inegale sunt mai bine atașate între ele.

În continuare, trebuie să turnați în recipientul pregătit cât de mult lipici PVA, astfel încât foaia de hârtie să fie complet acoperită. Adezivul PVA poate fi înlocuit cu făină sau pastă de amidon.

Coborând frunzele într-un recipient cu PVA și suprapunând cu ele un gol dintr-un balon, trebuie să formați un strat de hârtie pe el cu o înălțime de 1-2 cm..

Structura finită trebuie să se usuce bine în decurs de 24 de ore.

După ce baza sa uscat pe ea, trebuie să marcați locul pentru portbagaj după același principiu ca și pentru bila de hârtie.

Înainte de decorare, o sferă din piele poate fi vopsită, acoperită cu hârtie sau țesătură ondulată și, de asemenea, învelită cu fire.

Baza de spumă

Mulți oameni sunt interesați de modul de a face o bilă din spumă, deoarece acest material rămâne adesea acasă după cumpărarea de electrocasnice.

Pentru a crea baza coroanei, va trebui:

 • Styrofoam-
 • rigla-
 • Cuțit de papetărie-
 • pistol de lipit.

Înainte de a începe să lucrați cu spumă, care se prăbușește foarte mult la tăiere, trebuie să pregătiți locul de muncă.

Mingă de polistiren

Mingă de polistiren

Suprafața mesei este acoperită cu ziar sau film. Unii meșteri tăiați bile de spumă deasupra unui bol de plastic, ceea ce vă permite să colectați particule zburătoare de material.

Mai întâi trebuie să măsurați cea mai groasă parte a foii de spumă.

Dacă există spumă cu grosimea dorită, trebuie să tăiați o bucată din ea sub forma unui cub.

Mingea va fi realizată dintr-o singură bucată de spumă.

Când formați o bilă dintr-un cub, trebuie să tăiați mult material, astfel încât dimensiunea cubului trebuie să depășească cu 3-5 cm diametrul viitoarei bile. De exemplu, dacă doriți să faceți o bilă cu un diametru de 12 cm, atunci cubul de spumă ar trebui să fie de cel puțin 15 cm..

Trebuie să tăiați colțurile cubului și apoi, îndepărtând cuțitul de tine, tăiați toate neregulile, întorcând treptat piesa de prelucrat.

În mod intermitent, ar trebui să inspectați mingea din toate părțile, asigurându-vă că iese rotund, nu oval..

După finalizarea formării sferei, îi puteți oferi netezimea prin rostogolirea mingii în mâini - rămășițele de firimituri de spumă se vor dispărea cu ușurință.

Dar mai des, foaia de spumă este prea subțire pentru a tăia un cub de dimensiunea dorită din el..

Prin urmare, este necesar să împărțiți foaia de material în părți egale și să le lipiți împreună cu o armă termică pentru a obține înălțimea necesară a piesei.

După ce lipiciul se usucă (1-2 minute), puteți tăia un cub și forma o sferă din el.

Înainte de decorare, bila finisată poate fi acoperită cu vopsea spray pe bază de apă sau vopsele acrilice. Styrofoam nu poate fi acoperit cu smalț și vopsea nitro.

Styrofoamul poate fi înlocuit cu succes cu foi de styrofoam rămase de la lucrările de reparație.

Bază de spumă poliuretanică

Un alt material din care puteți realiza baza pentru coroană este spuma de construcție..

Vei avea nevoie:

 • conservă din spumă poliuretanică (300 ml)-
 • Cuțit de papetărie-
 • mănuși din cauciuc sau din latex-
 • geantă de plastic sau balon.

Mai întâi trebuie să citiți instrucțiunile de lucru cu spuma poliuretanică. Spuma necurățată poate fi atinsă doar cu mănuși..

La contactul cu aerul, spuma se întărește, crescând în volum de aproximativ 2,5 ori. Durează 24 de ore până la vindecarea completă.

Trebuie să strecurați spuma într-o pungă de plastic și așteptați până când se întărește. După aceea, trebuie să eliminați pachetul.

Spuma solidificată formează o figură densă și ușoară fără formă din care este tăiat un cub. Mingea este realizată folosind aceeași tehnică ca baza de spumă.

Dezavantajul acestei metode este o cantitate mare de deșeuri..

Există mai puține deșeuri dacă utilizați un balon pentru a umple spuma. Nasul balonului trebuie introdus în gaura balonului și umplut cu spumă până la jumătate din volumul necesar pentru a face sfera. De exemplu, dacă trebuie să creați o sferă cu un diametru de 10 cm, atunci înălțimea spumei din balon ar trebui să fie de aproximativ 6 cm. După uscare, veți obține o bilă înaltă de 14-15 cm, din care 4-5 cm este o marjă pentru tăiere și modelare.

A doua zi, balonul trebuie tăiat și îndepărtat, iar figura rezultată din spumă trebuie finisată cu un cuțit clerical.

Există multe alte opțiuni pentru a face o astfel de minge. De exemplu, puteți folosi cauciuc de spumă, fire sau să faceți o bilă topică de la un buret floral. Ea este cea care este potrivită pentru a crea un copac de scurtă durată, dar foarte frumos, cu o coroană de flori proaspete, care va decora o sală pentru o sărbătoare de nuntă sau un banchet.

Procesul de creare a propriei tale mingi topiare vă va ajuta să duceți ambarcațiunile la nivelul următor. Profesioniștii vor aprecia apariția unui nou „copac al fericirii” în portofoliul florariei, unde un element atât de important precum baza pentru coroană va fi realizat manual..


Opinii: 189