» » Idei pentru decorarea pereților cu propriile mâini și mijloace improvizate

Idei pentru decorarea pereților cu propriile mâini și mijloace improvizate

Decorarea pereților cu propriile mâini și cu mijloace improvizate nu va ajuta doar să adăugați noutate interiorului, ci vă va permite să transformați pereții goi și plictisitori într-un decor unic pentru casă. Există incredibil de multe opțiuni de proiectare. Acestea diferă nu numai în ceea ce privește prețul și intensitatea forței de muncă, ci și stilul și metoda de fabricație. Designul cu decorațiuni volumetrice a devenit foarte popular în acest moment..

Interior ieri și azi

Omul a început să decoreze zidurile unei locuințe în zorii istoriei sale. La început, acestea erau picturi în rocă. În Sednevkovye această artă a înflorit. Pe lângă tapiserii de mătase și catifea fantastic de frumoase, pereții au început să fie decorați cu portrete, mozaicuri și diverse materiale de finisare. Din păcate, în era socialismului, această parte a designului a ajuns la nimic. Tapetul simplu monoton ieftin cu greu a adăugat confort și originalitate camerelor.

Designerii moderni consideră peretele ca o pânză artistică care poate și trebuie folosită pentru a crea o individualitate expresivă a camerei. În plus, decorarea pereților decorativi este adesea folosită pentru sarcini pur practice, de exemplu, decorațiunile de perete pot ascunde mici defecte și întârzie reparațiile cosmetice..

Există nenumărate idei despre cum să decorați pereții cu propriile mâini din materiale de fier vechi. Realizarea lor este limitată doar de capacitatea de artizanat. Cu toate acestea, unele meșteșuguri pot fi făcute fără a avea absolut abilități. Cu toate acestea, în acest caz, este mai bine să încercați să implementați opțiuni pe suprafețe care nu au cerințe extrem de decorative. Poate fi pereții unui dormitor sau o cameră pentru copii..

Decor de perete dormitor

Decor de perete dormitor

Decorarea cu rame și panouri

Cel mai simplu mod de a decora pereții este cu fotografii, desene sau reproduceri încadrate în nuanțe potrivite. Culoarea ramelor ar trebui să fie în armonie cu textilele sau cu tonul mobilierului, dacă acestea contrastează cu culoarea pereților. Pentru stilul hi-tech, cel mai bine este să folosiți cadre metalice sau autoaspecte. Pentru stilul clasic, cadrele din lemn sau aurit sunt foarte potrivite. Din rame cu fotografii sau desene mici, puteți realiza o compoziție logică dacă le atârnați nu la întâmplare, ci în conformitate cu un plan sau un plan bine gândit.

Fotografiile alb-negru arată foarte elegant pe pereții albi simpli. Ei bine, dacă utilizați fotografii color, atunci acestea ar trebui combinate cu paleta generală de culori. Nu este necesar să faceți o gaură în perete sub fiecare cadru. Un decor suplimentar poate fi un suport original din lemn sau o cornișă, pe care sunt atârnate fotografii sau desene. O decorație originală va apărea dacă o fotografie mare este împărțită în fragmente și în această formă este așezată pe perete.

Panou din fotografii

Panou din fotografii

Este foarte ușor să decorați pereții cu panouri pictate în diferite tonuri de culoarea principală a camerei. Fragmente din panou pot fi de același tip sau diferă unele de altele, atât ca formă, cât și ca mărime. Panoul poate fi realizat și din orice materiale la îndemână. În aceste scopuri, este permisă utilizarea butoanelor, mărgelelor, boabelor de cafea, orezului, cojilor de nuc etc..

Folosind stencil și autocolante

Designul original al pereților simpli poate fi realizat cu ajutorul unui stencil. Puteți găsi idei de desen pentru o astfel de compoziție pe Internet sau puteți veni cu dvs. În această metodă de decorare a pereților, cea mai mare provocare este realizarea unui stencil. Desenul trebuie decupat foarte atent, deoarece imaginea de pe perete va depinde de acest lucru. Singura regulă: nu te lăsa dus cu detalii foarte mici - sunt dificil de văzut și sunt greu de tăiat și nu este convenabil să desenezi pe perete.

Stencilul poate fi realizat din carton subțire sau hârtie groasă. Dacă se presupune că este folosit de mai multe ori, atunci este mai bine să luați plasticul ca material improvizat, deoarece orice bază de hârtie este înmuiată din lichidul conținut de vopsea. Atunci când aplicați soluția trebuie să aveți grijă. Cel mai bine este să pulverizați vopseaua pe perete folosind o cutie de aerosoli. Principalul lucru este să evitați pete. Cu ajutorul unui stencil, se poate aplica pe suprafață un ornament original sau imagini stilizate cu păsări, animale sau plante. Vor însufleți în mod vizibil atmosfera din pepinieră sau dormitor.

Desen pe perete

Desen pe perete

Pentru a decora interiorul unei camere pentru copii, sunt adesea folosite o varietate de autocolante de perete de vinil. Este un mod rapid, eficient și ieftin de a crea un mediu vesel. Autocolantele care înfățișează o fereastră, o alee care merge spre distanță sau peisaje marine nu numai că vor decora peretele, ci vor transforma vizual spațiul, ceea ce este deosebit de important pentru camerele mici.

Puteți decora suprafața folosind meșteșuguri de machiaj. Aici, decorarea pereților DIY poate fi realizată în general din orice elemente disponibile. Decorul de perete DIY poate fi creat din resturile de materiale care au rămas după reparații.

Decorul capitalului

Pereții simpli pot fi ușor diversificați cu piese alese manual de tapet frumos sau tapet de companie. Compoziții extrem de decorative sunt realizate din astfel de patch-uri. Principalul lucru este că schema de culori a tapetului este combinată armonios cu culoarea pereților..

Puteți utiliza orice bucăți de materiale rămase după coaserea hainelor. Vor face fluturi sau flori colorate strălucitoare. Decorațiunile sub formă de forme geometrice vor adăuga stil camerei. O atmosferă minunată, confortabilă în dormitor va fi creată de ornamente patchwork selectate armonios pe pereți. Cel mai simplu mod de a realiza panouri de țesătură este de a umple țesătura cu modelul care vă place pe un cadru de lemn. Panoul poate fi, de asemenea, bazat pe spumă sau alt material similar. Panourile exclusive se vor dovedi dacă utilizați broderii realizate de dvs..

Decor din lemn

Decor din lemn

Idei incredibile pentru decorarea pereților cu piatră, lemn sau dale de artă vor conferi inevitabil interiorului un caracter unic. Decorul în acest caz va fi capital. Desigur, schimbarea este mult mai dificilă, dar designul artistic este mult mai mare. Fragmente de piatră sau lemn pot fi completate cu decorațiuni vii din plante de interior, care vor însemna vizibil designul general. Autocolantele oglinzi pentru pereții băii vor fi un decor minunat. Cu toate acestea, numai suprafețele curate și perfect plane sunt potrivite pentru acest lucru..

Utilizarea partițiilor pentru crearea unui interior

Orice locuință este uimitor de transformată dacă designul său este diversificat cu partiții interioare realizate de sine. De fapt, despărțirile sunt de asemenea pereți, doar într-o versiune ușoară. Adesea sunt folosite pentru a delimita diferite zone dintr-o cameră. Partițiile decorative împart spațiul foarte condiționat, dar servesc ca decor exclusiv al apartamentului. Structurile openwork nu interferează cu trecerea luminii și sunetelor, ci creează o zonă confortabilă pentru confidențialitate.

Partițiile ecranului constau din suporturi și material de bază, care este fixat la acestea. Un astfel de material trebuie să fie suficient de puternic, dar nu asigură o izolare completă a luminii și fonice a zonelor separate. Cel mai adesea, astfel de partiții sunt utilizate în apartamente studio..

Rack-partiție

Rack-partiție

Datorită funcționalității sale, despărțirea rafturilor este foarte populară. Pot fi pe două sau pe o singură față, de la podea până la tavan sau la o anumită distanță de suprafețe orizontale. Materialele suficient de durabile vor fi necesare pentru a le completa..

Partițiile pot fi nu numai staționare, ci și culisante sau pliabile. În acest caz, ei îndeplinesc funcția nu numai a pereților, ci și a ușilor. Pereții despărțitori-uși realizate ca jaluzelele orizontale sunt foarte practice.

Pentru fabricarea despărțirilor interioare, puteți utiliza gips carton, lemn, plastic, acril, dar este permisă combinarea diferitelor materiale în funcție de tipul și scopul elementului de proiectare. Structurile staționare sunt destul de simple de realizat, spre deosebire de cele mobile. Pot fi drepte sau cu o suprafață curbă. Pereții despărțitori din lemn adaugă întotdeauna căldură și confort interiorului.

Pentru instalarea partițiilor mobile, sunt adesea utilizate motoare electrice cu telecomandă, aici nu puteți face fără un specialist în instalare. Dar astfel de structuri, dacă este necesar, ocupă foarte puțin spațiu..

Proiectarea unui apartament include nu numai selecția de mobilier confortabil, ci este necesar să ne gândim pe deplin la designul spațiului. Un decor armonios este o parte integrantă a unei case confortabile. Un număr mare de opțiuni pentru decorarea suprafețelor verticale, străluciți în reviste speciale, în rețea și chiar mai bine - inventate independent, vă vor permite să decorați frumos camerele fără a cheltui resurse financiare mari. Pentru unii, frumusețea este în simplitate, pentru alții - în abundența elementelor exclusive. În orice caz, decorarea pereților DIY va satisface gusturile și dorințele dvs..


Opinii: 52