» » Cum și ce să faci o garderobă pe balcon cu propriile mâini

Cum și ce să faci o garderobă pe balcon cu propriile mâini

ce să faci o garderobă pe balconVa fi posibil să economisiți spațiu în apartament și să aranjați perfect balconul pregătind cutii spațioase pentru această cameră. Fiecare poate face mobilier pe cont propriu, dacă vă dați seama mai întâi de la ce să faceți un dulap de la balcon și cum să acționați. Rafturile captivante sunt potrivite pentru depozitarea de conserve, haine, articole voluminoase, materiale de construcție. Realizarea de rafturi pentru balcon nu va dura mult timp și nu veți avea nevoie de abilități speciale pentru această lucrare. Toate materialele necesare sunt ușor de găsit într-un magazin de hardware, iar instrumentele pot fi găsite în fiecare casă.

Tipuri de structuri

dulap încorporatÎnainte de a continua la fabricarea de mobilă, este important să se decidă ce tip de produs se va potrivi bine dimensiunii balconului. Dacă spațiul este mic, atunci ar trebui să acordați atenție modelului încorporat. În procesul lucrărilor de tâmplărie, pereții balconului vor servi ca elemente structurale portante. Rafturile și rafturile se atașează de pereții balconului fără a ocupa mult spațiu. Nu este dificil să faci o garderobă încorporată pe balcon cu propriile mâini, dar înainte de a începe munca este important să te gândești la toate detaliile, deoarece nu va mai fi posibilă mutarea produsului dacă este necesar.

Atunci când există o mulțime de spațiu în cameră, atunci va fi suplimentat cu un dulap. Lucrările de tâmplărie vor necesita costuri financiare mari, deoarece va trebui să produceți toate elementele structurale și peretele interior, inclusiv. Produsul ocupă mai mult spațiu pe balcon, dar, dacă este necesar, este convenabil să îl mutați sau să îl transportați atunci când vă deplasați.

Crearea unui dulap de colț pentru balcon cu propriile mâini va fi puțin mai dificilă decât cele două opțiuni de proiectare anterioare, dar un astfel de produs este foarte încăpător. Acest tip de mobilier este încorporat sau de tip dulap. Un model similar este realizat sub formă de rafturi atașate la colțul camerei. Produsul de tip colț este instalat pe un loggia sau balcon izolate.

dulap cu ușă pentru acordeonVa fi mult mai convenabil să stați într-o cameră dacă, înainte de a face un dulap sau dulap încorporat pe loggia, decideți care sunt ușile. Va fi posibilă realizarea unei construcții folosind următoarele elemente:

 • Uși batante. Potrivit pentru o loggie unde există mult spațiu liber. Puteți instala ușile la înălțimea maximă a structurii sau împărți structura în anumite zone, unde fiecare va avea propria ușă;
 • Uși rabatabile, compartimente și obloane. Acest tip de ușă este potrivit pentru o cameră în care spațiul este limitat. Vă vor ajuta să economisiți spațiu și să utilizați dulapul cu ușurință..

Ce materiale vor fi necesare?

placajPuteți confecționa un dulap folosind placaj, lemn, PAL, gips-carton sau plastic. Dacă doriți, puteți combina mai multe materiale între ele. În procesul de finisare a lucrărilor, este important să utilizați PVC sau căptuşeală. Folosirea lemnului natural, realizarea unui dulap pentru balcon cu propriile mâini, este relevantă în cazul în care camera nu este vitrată. Dacă lemnul este pre-acoperit cu vopsea sau lac impermeabil, va fi posibil să se prevină deteriorarea materialului în condiții meteorologice nefavorabile..

Înainte de a decide materialul de construcție din care va fi fabricat dulapul, trebuie să țineți cont de designul balconului, indiferent dacă încăperea este izolată sau nu, și ce sarcină va fi pe rafturi. O opțiune universală pentru orice tip de balcon este lemnul natural. Rezistent la umiditate, materiale precum plastic și MDF.

Cadrul produsului

cadru din lemn și metalDupă ce ai decis să realizezi un dulap din lemn pentru balcon, ar trebui să te gândești la ce material să folosești pentru fiecare element structural individual. În timpul fabricării produsului, cea mai mare atenție este acordată cadrului și ușilor. Unele dulapuri sunt completate de un raft și panouri laterale.

Va fi posibilă realizarea unui cadru al dulapului folosind o bară cu o secțiune de 50x50 mm sau 40x40 mm. Această opțiune este potrivită pentru un balcon încălzit. Dacă camera nu este încălzită, atunci este mai bine să excludeți cadrul de lemn și să acordați atenție altor materiale, deoarece sub influența umidității pomul își va schimba dimensiunea și va începe să se deformeze.

Un mod universal de a realiza un cadru este de a utiliza profiluri zincate pentru gips-carton, din moment ce nu își schimbă aspectul sub influența condițiilor meteorologice nefavorabile. Placi de ipsos, PAL, placaj și alte materiale pot fi ușor atașate la profilul zincat.

Rafturi pentru dulapuri

modul de fixare a rafturilorDacă veți alege materialul de construcție potrivit pentru rafturi, puteți realiza un dulap de înaltă calitate și fiabil pentru balcon. Sarcina principală va fi direcționată exact către acest element al produsului, astfel încât rafturile vor trebui să li se acorde o atenție specială. Placi de particule, OSB sau placaj gros sunt cele mai potrivite pentru fabricarea acestei piese..

Dacă sarcina de pe raft este mai mare de 5 kg, atunci este mai bine să acordați preferință unei plăci de lemn. Un astfel de material va face față perfect sarcinii sub formă de conservare, bucate sau cărți..

Rafturile sunt atașate la barele montate în prealabil sau la șuruburile autofiletante. Nu va fi dificil să faceți un cadru pentru un dulap din bare dacă pregătiți în prealabil toate uneltele și materialele. Va fi posibil să faceți un dulap folosind colțuri metalice, unde puteți atașa și rafturi. Dacă dulapul este încorporat, iar pereții balconului pot fi găuriți, atunci este important să folosiți colțuri și șuruburi autofiletante.

Un dulap confecționat pe balcon nu va arăta mai rău dacă construiți rafturi folosind ghidaje și paranteze metalice. În acest caz, este foarte ușor să schimbați înălțimea rafturilor, este suficient să depășiți parantezele într-o altă gaură.

Rafturile vor fi construite din resturile rămase de scânduri de lemn. Înainte de a fixa partea pe cadru, este important să pregătiți în prealabil plăcile. Pentru a face acest lucru, acestea sunt acoperite cu vopsea și material de lac (de preferință pe bază de apă). Astfel de rafturi nu se vor deforma sub influența umidității și a radiațiilor ultraviolete..

Munca pregatitoare

instrumenteÎnainte de a trece la lucrările de tâmplărie, ar trebui să vă aprovizionați cu instrumentele necesare. Pregătiți aparate electrice sub formă de: o șurubelniță, burghie electrice, Jigsaw. De asemenea, va trebui să luați un ciocan, o dalta, un nivel de clădire și un pătrat. Când faceți un produs, nu puteți face fără cuie, șuruburi, o linie de plumb, bandă de măsurare și o diblă. Va fi mai ușor să desenați un desen al unui dulap pe o loggie pregătind în prealabil o riglă și un creion.

Înainte de a începe montarea dulapului, acordați atenție următoarelor puncte:

 1. Pre-reparați podeaua balconului. Dacă nu există nicio ocazie de a repara întregul etaj pe loggia, atunci acordați atenție zonei în care va fi amplasat dulapul.
 2. În procesul de instalare a dulapului pe balcon cu propriile mâini, desenele vă vor ajuta să evitați probleme și să obțineți designul dorit.
 3. Dacă instalați structura pe o logă vitrată, atunci dulapul va dura mult mai mult;
 4. Izolați în avans balconul (pereții și podeaua) și eliminați golurile cu vată minerală, spumă sau PVC. O astfel de măsură va prelungi perioada de valabilitate a cabinetului..

Cum se face un produs pentru un începător?

bibliotecăDupă ce ai înțeles din ce este făcut garderoba de pe balcon și cum să pregătești corect camera, ar trebui să treci la următoarea etapă. Gândiți-vă în avans unde va sta structura și, de asemenea, luați în considerare dacă balconul este vitrat sau nu. Acest factor vă va ajuta să vă dați seama ce material este cel mai bine utilizat pentru lucrările de tâmplărie..

Pentru începători, puteți face un dulap deschis sub formă de bibliotecă. Procesul de creare a unui cabinet pentru o loggie include următorii pași:

 1. Folosiți o bandă de măsură pentru a măsura dimensiunile exacte ale viitorului dulap.
 2. Pregătiți un desen. Luați în considerare lățimea, grosimea și înălțimea fiecărei piese.
 3. Cumpărați materialele necesare din magazinul hardware și pregătiți-vă instrumentele.
 4. Concentrându-vă pe dimensiunile indicate în desen, faceți marcaje pe plăci cu un creion.
 5. Folosind materialele pregătite, tăiați părțile, asamblați rama și atașați rafturile.

Va fi mult mai ușor să faceți o garderobă pe loggia cu propriile mâini dintr-o fotografie sau desen. Alcătuiți cadrul respectând regulile de bază. Începeți asamblarea cadrului începând din partea de jos. Mai întâi, setați baza drept, apoi fixați piesele verticale la ea. După aceea, fixați părțile orizontale pe structură, amintind să fixați rigiditatea produsului. Apoi atașați filele în care vor fi amplasate rafturile.

Când începeți să asamblați dulapul, asigurați-vă că produsul este nivel și piesele sale sunt simetrice. În cazul în care produsul va sta pe o loggie netivită, atunci tratați în prealabil plăcile cu lac, astfel încât dulapul să reziste cât mai mult timp.

Sfaturi pentru meșteri experimentați

dulap complexProcesul de confecționare a unui dulap cu un design mai complex include ușile. După ce ați descoperit de la ce să faceți un dulap de la balcon și ce instrumente să utilizați, treceți la următorii pași:

 1. Gândiți-vă la desen. Decideți dimensiunile fiecărei părți, înălțimea și adâncimea dulapului și distanța dintre rafturi. Gândiți-vă la ordinea în care veți asambla detaliile structurale.
 2. Pentru a face uși cu balamale sau glisante pentru un dulap de la balcon, cumpărați balamale, mânere și elemente de fixare.
 3. Folosind desenul, pregătiți materialele, tăiați toate piesele principale cu un ferăstrău.
 4. Asamblați dulapul pe rând folosind un nivel de clădire și o linie de plumb.
 5. În ultimele etape, înfășurați dulapul cu clapboard sau plastic (învelișul trebuie combinat cu restul de reparație pe loggia).

Asamblați dulapul pe loggia cu propriile mâini conform desenului, pornind de la partea inferioară a cadrului. Instalați mai întâi suportul, apoi reparați părțile longitudinale și transversale. Apoi atașați rafturile și ușile. Încercați să fixați ușor și corect balamalele pe care vor fi amplasate ușile. În cele din urmă, atașați mânerele la uși. Pregătiți găuri pentru balamale și fixarea mânerelor folosind un burghiu și dalta.

Idei neobișnuite de design

dulap în stil dulapEste important să instalați pe loggia nu numai un dulap basculant obișnuit cu uși, ci și alte opțiuni pentru dulapuri cu un design frumos. Va fi mult mai ușor să proiectați un dulap pentru un balcon folosind o fotografie și desene gata gata. Inserțiile de sticlă înghețată vor ajuta produsul să fie cât mai confortabil și confortabil. Un dulap în formă de dulap de bucătărie arată neobișnuit pe balcon.

Un dulap cu uși oglindite va ajuta la creșterea vizuală a dimensiunii camerei. De asemenea, va fi posibilă dotarea produsului ca loc de muncă. Această opțiune este potrivită pentru un balcon izolat. Monitorul computerului și unitatea de sistem pot fi ascunse în spatele ușilor dulapului.

dulap cu ușă oglindităSe va dovedi să completeze garderoba cu flori sau cărți proaspete, dacă te gândești la rafturile îngrijite în avans din lateral. Dacă loggia este mare și este izolată, atunci camera poate fi echipată ca o cameră separată. Partea inferioară a dulapului poate fi proiectată sub formă de bancă moale sau canapea. Este important să dotați pervazul pe loggia sub formă de masă și să-l completați cu un scaun pliant.

Dulap pe balcon - video


Opinii: 63