» » Pastrarea oilor cu coada grasa - cresterea oilor pentru incepatori

Pastrarea oilor cu coada grasa - cresterea oilor pentru incepatori

păstrarea oilor cu coadă grasăÎn Rusia, creșterea oilor, ca o afacere de vânzare a mielului, a început să se dezvolte activ doar în a doua jumătate a secolului XX. În anii 60, crescătorii sovietici au crescut primele rase de oaie cu grăsime, care au câștigat multă greutate într-o perioadă scurtă de timp..

În comparație cu oile obișnuite de șase luni, care cântăreau până la 40 kg, rasele cu coada grasă au câștigat până la 100 kg. Odată cu dezvoltarea selecției, oile cu coadă grasă au fost crescute, care au crescut în greutate de până la 140 kg.

Cea mai promițătoare rasă de oaie pentru un fermier este considerată a fi coada de grăsime afgană. Femelele din această rasă ating o greutate de 120 kg, iar masculii - 140-150 kg. Producția netă de carne este de 60%. Oile intră la vârsta fertilă la vârsta de doi ani. Ei au urmași de patru ani, apoi oile sunt sacrificate pentru carne.

Diferența dintre oile cu coadă grasă de rasele obișnuite

Rase de oaie cu coadă grasă au o trăsătură distinctivă: coada grasă. O coadă grasă este o pungă grasă care se află fie pe burtă, fie pe pelvisul oilor. Sacul gras acumulează grăsime de coadă grasă. Conține mai mult de 20 de compuși chimici unici, care sunt foarte utili pentru oameni..

Grăsimea de coadă grasă conține hormoni care evită creșterea în greutate a oilor și substanțe care sporesc imunitatea animalelor. Prin urmare, oile cu coada grasă sunt mai puțin susceptibile să se îmbolnăvească..

Creșterea imunității nu protejează oile de helmintiază și campilobacterioză, de aceea trebuie să vaccinați efectivul și să oferiți raselor de oaie cu coadă grasă cu condiții bune de viață.

Baza de hrana pentru ovine

Amestecul de hrana pentru ovine constă din:

  • fân;
  • ovăz:
  • iarbă proaspătă.

Fânul este baza amestecului. În fiecare zi, o oaie adultă mănâncă 5 kg de fân. Ovăzul se administrează zilnic cu o rată de 500 g pe oaie. Păscutul gratuit al efectivelor compensează lipsa de vitamine. Pentru o pășune, o oaie mănâncă aproximativ 3 kg de iarbă.

La creșterea ovinelor, hrana naturală este considerată a fi cea mai bună, dar dacă păstrați o turmă mare, puteți utiliza furaje compuse.

Încălzire în cameră

Casa pentru păstrarea oilor nu trebuie încălzită. Temperatura confortabilă pentru aceste animale este de + 6 ° C.

Este mai important ca oile să ofere o bună iluminare și ventilație a încăperii. De asemenea, este important să nu existe proiecte în cameră..

Tunderea oilor cu coadă grasă

Spre deosebire de rasele de lână, oile cu coadă grasă sunt tăiate o dată pe an. Oaia „afgană cu coadă grasă” crește cu lână, iar la începutul lunii august această rasă începe să se molestească. În timpul mutării, oile pierd nu numai lâna, ci și greutatea. Prin urmare, crescătorii de ovine au tăiat puțin mai devreme: la mijlocul lunii iulie.


Opinii: 200