» » Legume de vecinătate în paturi: masă de compatibilitate a plantelor

Legume de vecinătate în paturi: masă de compatibilitate a plantelor

Recolta din țară nu depinde numai de plecarea proprietarilor de șase acri. Plantarea mai multor culturi incompatibile a fost marea mea greșeală. Am căutat motivele dezvoltării slabe a plantelor în iluminat și hrănire, până când am aflat că vecinătatea legumelor din paturi are o importanță deosebită.

Acest subiect este legat de rotația culturilor. A studiat: în ce ordine să plantezi legume și flori, precum și cum să le aranjezi corect în grădină. Unele informații au devenit o descoperire pentru mine.

De exemplu, lupta împotriva legăturii se va încheia în victorie dacă plantați catifea. Buruiana nu tolerează și moare din cauza substanțelor aromatice eliberate în aer.

Incompatibilitatea plantelor

Nu recomand plantarea reprezentanților din aceeași familie de lângă ea. Dacă un tip de legume se îmbolnăvește, celălalt va ridica cu ușurință virusul și va fi mai dificil de combătut.

Această regulă se aplică și dăunătorilor. În urmă cu cinci ani, acasă, răsadurile de ardei erau infectate cu afide. Au transferat plantele în dacha și le-au tratat cu medicamentul, le-au plantat imediat într-o seră separată, departe de cartofi. Dacă nu ar fi făcut-o, atunci toți reprezentanții Solanaceae erau infectați cu afide.

Țin cont de compatibilitatea legumelor, de capacitatea lor de a absorbi substanțele din sol.

Uneori, cartierul epuizează dramatic pământul, ceea ce afectează randamentul de roșii, castraveți, morcovi, ceapă.

Reguli de vecinătate în grădină

Întotdeauna acord o atenție deosebită legumelor care sunt ușor afectate de boli și dăunători. Pentru ei, prezența unui vecin bun este o garanție a dezvoltării depline și a productivității. Pentru a ajuta o masă, care va ajuta la determinarea alegerii culturilor în paturile de grădină.

Înainte de a face recomandări pentru fiecare tip de legumă, vă sfătuiesc să faceți cunoștință cu videoclipul, care spune despre compactarea plantațiilor și vă oferă sfaturi despre culturi, ce să plantați cu ce în grădină: https://youtube.com/embed/CEeDNTSy1_g

Varză

Vecinii buni de varză sunt culturile cu frunze verzi. Plantez menta de-a lungul marginilor patului, care sperie omida gluttonă și afidele. În plus, planta aromatică îmbunătățește aroma varzei.

Vânătă

Leguma sudică este predispusă la atac de gândacul de cartofi Colorado. Boabele de Bush vor speria dăunătorul. Un alt protector al celor albastre este cimbru. Planta emană o aromă ușoară în timpul formării florilor și după înflorire.

Fasole

Pentru a face castraveții să crească, plantez fasole în apropiere. De asemenea, ajută la dezvoltarea porumbului, cartofilor, ridichilor. Aceste plante au nevoie în special de azot eliberat de sistemul radicular al leguminoasei..

Pentru a proteja fasolea de insectele dăunătoare, am plantat busuioc în apropiere. Planta cu condimente păstrează bobul de fasole. Dacă nu există busuioc, atunci poate fi înlocuit cu alte plante aromatice: lavandă, oregano, catifea, nasturtiu.

Țin cont de incompatibilitatea boabelor cu legumele. Ceapa și soiurile lor: prazul, arpagicul au un efect negativ. Și, de asemenea, usturoiul nu tolerează prezența boabelor din apropiere.

struguri

Pentru a obține o recoltă de struguri, vă recomand să planificați lângă paturile de porumb, fasole, secară, cartofi, ridichi, ridichi.

Notă! Nu cultiva ceapa si varza langa struguri.

mazăre

Un alt furnizor de azot pentru legume este mazarea. Având în vedere că vița de vie a plantei va da umbră, le așez pe partea de nord, iar la sud sunt plantații de napi, morcovi, castraveți. Alți vecini buni de mazăre sunt ridichile, ridichile, culturile cu frunze precum salata de cap.

Plantele care emit fitonide vor inhiba dezvoltarea mazărei: ceapă și usturoi, precum și roșiile cu o aromă specifică. Mă asigur că nu există nici un pelin în apropiere.

Varză

Fasolea obișnuită și țelina „sunt prieteni” cu varza, care eliberează substanțe aromatice care resping puricii de pământ. Mărarul are proprietăți similare, al căror miros se teme de varză și afide. Iarba de castraveți va ajuta împotriva invaziei melcilor.

Plantând două rânduri de varză pe patul de grădină, alternându-le cu plante plantate. Pe lângă mărar și țelină, care resping insectele, cimbru, oregano, rozmarin, isop și diverse tipuri de salvie au proprietăți similare..

Important! Vecinul ghinionos de varză este pătrunjelul. Luați în considerare acest lucru atunci când elaborați un plan de aterizare..

Cartofi

Plantează de obicei 2-3 acri de cartofi în grădina mea. Ajutați să crească și să consolideze tufișurile, apoi tuberculii, plante speciale care îmbogățesc solul cu azot. Acestea includ fasolea, fasolea și farcelia. Boabele de Bush vor proteja a doua pâine de gândacul de cartofi Colorado.

Atunci când plantați siderata pe cartofi, nu trebuie să exagerați astfel încât vecinii să crească rar, dar cu exactitate. 2-3 tufișuri de cartofi au nevoie de un fascicul de fascicul sau fasole.

căpșună

În mod tradițional, usturoiul și pătrunjelul cresc în mijlocul unei grădini de căpșuni, care devin protectoare ale tufișurilor de la dăunători, de exemplu, de la bâlci.

Sfeclă

Locuitorii de vară ar trebui să știe cu ce să planteze sfecla în grădină. Practica arată combinația perfectă de sfeclă cu cartofi, roșii, fasole de tuf și spanac. Recolta de rădăcini susține, de asemenea, prezența mai multor culturi. Mai mult, există o ipoteză despre eliberarea antibioticelor în pământ de către sfeclă, care vindecă morcovii..

Porumb

Solicitând fertilitatea solului, porumbul va fi bucuros să fie alături de fasole. Va fi apreciată activitatea sistemului de rădăcină de gunoi de grajd verde pentru eliberarea de azot în sol. Un castravete va da o recoltă dacă este plantat în jurul tulpinilor în creștere de porumb. Și pacii se formează mai mari decât înainte. Dușmanii de porumb sunt țelina și sfecla.

Ceapă și morcovi

Nu experimentez și nu respect regulile clasice ale tehnologiei agricole pentru culturile de legume - plantez morcovi lângă ceapă. Ambii emit compuși volatili aromatici în aer, care nu sunt pe placul cepei și muștelor morcovului..

castraveți

Alături de seră unde cresc castraveții, plantez diverse feluri de fasole. Vecinii buni sunt varza, usturoiul, ridichile, țelina, spanacul, feniculul.

Piper

Ardeiul crește într-o seră separată, iar 2-3 tufișuri de busuioc vor ajuta la stabilirea fructelor mai bine.

roșii

Roșiile cu efect de seră percep favorabil prezența morcovilor în apropiere.L-am plantat de-a lungul peretelui structurii. Pentru 6 tufișuri de roșii, este nevoie de o recoltă rădăcină, astfel încât blaturile să nu umbreze plantele. În timpul sezonului de grădină, roșiile vor aduce o recoltă bună, iar morcovii vor uimi de dimensiunea culturii de rădăcini.

Dovlecel

Cei mai buni vecini de dovlecel: ceapa, usturoiul, leguminoasele. În niciun caz nu plantez lângă reprezentanții familiei Pumpkin: dovlecei și dovleac, precum și castraveți.

Realizând un plan anual pentru grădină și plantând pe ea, urmez regulile vecinătății culturilor. Primăvara, schema devine un instrument util și economisește semnificativ timp atunci când alegeți un loc pentru legume.


Opinii: 66