» » Facem o moară pentru măcinarea cerealelor cu propriile noastre mâini

Facem o moară pentru măcinarea cerealelor cu propriile noastre mâini

Este posibil să faceți o moară de cereale de mână? Modul în care este folosit?

Moara de casă este folosită în prezent de cunoscătorii unui stil de viață sănătos pentru a obține făină din diferite cereale - porumb, secară sau grâu - acasă. Există modele care vă permit să obțineți alte produse - furaj și fulgi. Realizarea de produse în sine, puteți fi sigur de calitatea acestuia.

Tipuri de mori de uz casnic

Morile de cereale sunt de 2 tipuri: mecanice și electrice. Primele au un cost mai mic, cel de-al doilea poate face față unui volum mare de cereale, dar prețul lor este și mai mare..

Dispozitivul mecanic este convenabil prin faptul că poate fi utilizat departe de surse de electricitate. Atunci când alegeți, merită să vă întrebați care sunt pietrele de diametru: cu cât sunt mai mari, cu atât va fi mai ușor să procesați bobul. Merită să fiți atenți la materialul din care sunt fabricate pietrele de moară - poate fi granit sau ceramică. Cel mai bun material este ceramica corundum, datorită căreia puteți obține cea mai fină făină.

Vă rugăm să rețineți că moara de casă nu este potrivită pentru procesarea semințelor oleaginoase, cum ar fi floarea-soarelui.

moară

Moara Malyutka

Dacă aveți capacitățile tehnice, abilitățile de a lucra cu un strung și disponibilitatea materialelor și instrumentelor, o mini fabrică de făină poate fi realizată de unul singur. În orice caz, piesele necesare pot fi comandate de la un strungar. În primul rând, înainte de a face o moară, merită să găsiți desene. Unul dintre cele mai simple și celebre modele se numește „Baby”. A fost inventat de inginerii de la Udmurtia și se compară favorabil cu alte modele nu numai prin dimensiunile mici și simplitatea designului, ci și pentru funcționalitatea largă și performanțele excelente: în 5 minute va face față cu o găleată întreagă de cereale.

Specificații de fabricare a cerealelor de casă:

 • greutate - nu mai mult de 15 kg-
 • productivitate medie: ovăz, grâu și alte cereale - 0,5 găleți pe minut, porumb - 0,2 găleți-
 • consum de energie - 180 W-
 • produce 2 tipuri de produse - măcinare grosieră și fină-
 • dimensiuni - nu mai mult de 330x170x170 mm.

Lista materialelor necesare pentru asamblarea dispozitivului:

 • motor electric (un motor de la o mașină de spălat ruptă va face)-
 • șuruburile de calitate M16 pentru fixarea motorului-
 • unghiul de oțel este utilizat pentru a face suportul motorului-
 • fier galvanizat pentru fabricarea cutiei (făina finită va intra în cutie)-
 • rotor, stator-
 • rulmenți-
 • osia și 2 piulițe М6-
 • capac de nod-
 • mâner din lemn sau alt material.

Producția morii are loc în 3 etape: trebuie să faceți rotorul, statorul și cadrul. Primul este transformat dintr-un strat de oțel grosime de 90 mm și diametru de 120 mm în conformitate cu desenul. Una dintre piesele cele mai dificile de fabricat este statorul. Lucrările ar trebui să fie făcute cât mai corect și cu exactitate, urmând desenele. Rotorul și statorul vor funcționa ca o piatră de moară. Patul poate fi confecționat din fier cu o grosime de cel puțin 8 mm.

Moară de mașini de spălat

O interesantă moară de făină făcută dintr-o mașină de spălat. Acest dispozitiv simplu și puternic funcționează ca o mașină de tocat cafea. Nu există instrucțiuni detaliate pentru fabricarea unei astfel de mori, deoarece fiecare mașină de spălat are propriii parametri individuali. Principalul lucru este să înțelegeți sensul funcționării dispozitivului: nu se folosesc pietre de moară, ci bobul este măcinat cu cuțite montate pe o axă care se rotește cu viteză mare. Dispozitivul folosește 2 motoare electrice instalate opus, cuțitele se rotesc opus unul față de celălalt. Viteza de lucru și calitatea produsului final vor depinde de claritatea ascuțitului acestora. Pentru fabricarea unui cuțit, se folosește o foaie de oțel cu dimensiunile de 200 × 15 mm și grosimea de 1,5 mm. Ascuțirea se efectuează de-a lungul rotației cuțitului, puteți experimenta cu acesta. După încheierea ascuțirii, o gaură este găurită în locul în care cuțitul este atașat de axă. Cuțitul este pus pe osie și fixat cu 2 piulițe și șaibă.

Este necesar să se realizeze un recipient din tablă de fier sau din alt material, din care să curgă grâul în rezervorul de măcinare. Containerul și rezervorul sunt separate printr-un zăvor care acționează manual.

La iesirea din faina finita spre moara de cereale se instaleaza o sita si un vas pentru colectarea fainii. Se recomandă utilizarea unui manșon din cauciuc sau plastic pentru a preveni pierderile în timpul ieșirii produsului (poate fi și din metal).

Se recomandă curățarea pietrelor în fiecare săptămână pentru a preveni o întrerupere a morii..


Opinii: 160