» » Cum se face un panou din țesătură cu propriile mâini

Cum se face un panou din țesătură cu propriile mâini

Panourile din material textil pot fi realizate folosind diferite tehnici. Dacă sunteți nou în această afacere, o puteți face, de exemplu, în stilul patchwork-ului american. Femeile meșteșugare experimentate pot crea imagini întregi din resturi în stilul japonez de patchwork cu o mulțime de mici detalii care decorează minunat casa..

În patchwork, nu există șabloane și linii directoare specifice, există doar scheme și recomandări. Mai mult, două meșteșugări care folosesc aceeași schemă pot obține tablouri complet patchwork diferite..

Înainte de a începe să vă faceți capodopera, trebuie să înțelegeți că tema și stilul de lucru trebuie să fie combinate cu stilul camerei în care va atârna panoul. Altfel, oricât de frumos ar fi produsul, acesta nu va arăta și chiar va începe să se enerveze cu disonanța sa..

Alegerea subiectelor

Dacă aveți de gând să faceți un panou pentru o cameră în Provence sau în stil clasic, atunci puteți opta pentru peisaje, compoziții de flori, natură. În ceea ce privește abstractizarea, este adecvat întotdeauna și peste tot, dar în acest caz, trebuie acordată o atenție specială schemei de culori. Dacă camera este decorată în stil Art Nouveau, este mai bine să alegeți linii grafice clare, cadrul trebuie să fie minimalist și modest..

Loft-ul este un stil pe care orice panou îl va accepta, dar trebuie făcut în două culori, nu mai mult. Acesta ar trebui să fie un produs destul de strict și laconic..

Panou pentru camera copiilor

Panou pentru camera copiilor

Dar, în ciuda recomandărilor propuse, alegerea temei trebuie abordată individual, deoarece există excepții de la reguli, iar unele peisaje de toamnă se pot încadra foarte armonios într-o cameră în stilul scandinav. Dacă reușiți să combinați incongruente - mergeți pentru asta! Ce altceva trebuie avut în vedere la crearea unei imagini din resturi de țesături? Măsurarea, conformitatea și armonia componentelor.

Ceea ce este necesar pentru panou?

Pentru a realiza un panou, nu aveți nevoie de materiale scumpe, s-ar putea să nu fie nevoie să cumpărați nimic. Dacă aveți un cadru vechi, o bucată de carton gros și bucăți de țesătură colorată, atunci trebuie să începeți munca.

Panoul poate fi decorat cu nasturi, mărgele, clocote, panglici și alte elemente mici care vor fi potrivite pentru tema aleasă. Le puteți atașa la un pistol cu ​​lipici sau coase manual.

Materialul principal este întins fie pe cadru și fixat cu lipici pe partea din spate, fie pe carton gros sau o bucată de PAL. Este imperativ să lipiciți materialul pe partea din spate. Rețineți că materialul se poate sfărâma, deci această procedură trebuie să fie realizată eficient. Dacă fixați materialul pe carton, placaj sau PAL, puteți pune un iernar sintetic sau cauciuc spumant sub țesătura principală, atunci panoul dvs. va dobândi volum.

Aplicații din țesături

Aceasta este poate cea mai frecventă tehnică pentru crearea panourilor. Trebuie să începeți cu diagrama. Să zicem că ați selectat cercuri și pătrate de diferite dimensiuni. Trebuie să tăiați din hârtie toate părțile de care aveți nevoie, apoi să le transferați în bucăți de țesătură și să le decupați. Așezați căptușeala pe partea dreaptă a țesăturii și coaseți de-a lungul conturului figurii. Apoi, trebuie făcută o incizie pe garnitura prin care produsul este întors în interior. Drept urmare, toate cusăturile rămân în interior și nu vor interfera.

Panou de resturi de țesătură

Panou de resturi de țesătură

Faceți toate celelalte forme în același mod. Apoi, așezați-le pe materialul de bază după cum doriți, fixați-le în jos și coaseți cu atenție la bază cu o cusătură oarbă.

Dacă doriți, panoul poate fi matlasat. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o altă bucată de țesătură, pe care o așezați sub cea principală, dar ar trebui să fie cu 10 cm mai lată și mai lungă decât pânza principală. Puneți bătălia deasupra, și pe ea - pânza finisată cu figurile. Toate acestea trebuie rezolvate împreună cu cusături temporare. Apoi, folosind cerceiul, coaseți cusături fine peste fiecare formă..

Acum scoateți cusăturile temporare, încadrați panoul și bucurați-vă de frumusețea sa. Dacă ați ales o viață nemișcată sau altceva, atunci va fi o meserie mai dificilă care necesită îndemânare și pricepere. Într-adevăr, în acest caz, va trebui să tăiați detalii mici, iar o figură (de exemplu, o casă) poate fi făcută din mai multe părți.

Tehnica Kanzashi

Ați văzut cel mai probabil ornamentele minunate de păr care sunt realizate folosind această tehnică. Florile de mătase Kanzashi împodobesc, de asemenea, haine, genți etc. Cum se face un panou folosind tehnica kanzashi? Veți avea nevoie de panglici, foarfece, o brichetă sau o lumânare, un pistol cu ​​lipici, o riglă, pensete, un ac, fir puternic și margele.

Chiar și pătratele sunt tăiate din panglici, care sunt pliate într-un anumit fel. Rezultatul este petalele care sunt adunate într-o floare, lipite sau cusute împreună. În tehnică există doar 2 tipuri de petale, orice altceva este zborul imaginației tale. Veți avea nevoie de pensete pentru a plia petalele, deși multe nu le folosesc - deoarece este mai convenabil pentru oricine.

Pătratul trebuie pliat în diagonală, iar apoi din nou în jumătate - obțineți un triunghi dublu, care se pliază din nou pe jumătate. Capetele trebuie tăiate uniform și ținute deasupra brichetei, astfel încât să nu se frământe. Marginea inferioară trebuie, de asemenea, lipită împreună folosind o brichetă sau o lumânare. În continuare, trebuie să faceți numărul necesar de astfel de semifabricate - acesta este un tip de petală.

A doua se face după cum urmează: pătratul este îndoit pe jumătate, apoi marginile laterale sunt colectate la mijloc. Acum împăturim ceea ce s-a dovedit la jumătate, astfel încât toate marginile să rămână în interior, să tăiem și să se topească. Lipiți petala.

Rămâne să asamblați piesele așa cum vă place. Pot fi lipite sau cusute împreună. Trebuie să lipici o mărgele la mijloc - floarea este gata. Aceste flori pot fi așezate pe țesătura principală și veți obține un panou uimitor cu motive vegetale..

Pictura Pitchwok

Patchwork lucrează cu bucăți de material. Ele pot fi tăiate în mod arbitrar, dar este permis să le dea o formă specifică. Cusând materiale de culoare și textură diferite, este posibil să se realizeze compoziții uimitor de frumoase.

Principalul lucru în această afacere este gustul. Înainte de a vă coase bucăți de țesătură unul față de celălalt, trebuie să le așezați pe o suprafață plană, în secvența pe care ați ales-o, adică să faceți un panou fără să se capse. Dacă îți place totul, poți ajunge la muncă..

Veți avea nevoie de o mașină de cusut sau ac și ață (dacă veți coase manual) și un fier de călcat. Coase bucățile împreună, trebuie să fier fiecare cusătură, astfel încât compoziția rezultată să fie uniformă. Acesta este un tip foarte interesant de cusut cu patchwork. Deoarece în orice caz este imposibil să faci două lucruri similare, munca ta va fi întotdeauna individuală și nimeni nu o poate repeta.

Patchwork japonez

Patchwork-ul japonez este o artă pentru adevărate meșteșugari. Acesta combină tehnicile de patchwork, aplicație, broderie și multe alte tehnici. Patchwork-ul japonez se referă la identitate, istorie și har. Aplicația în patchwork japonez este o grămadă de mici detalii, motive interesante, o paletă de culori calmă și o muncă delicată: toate detaliile sunt cusute și prelucrate manual.

Un panou de patchwork pe o temă japoneză este aerobatica, dar cât de plăcut va fi să admirați munca depusă ulterior!

Există un număr mare de alte tehnici cu care puteți realiza panouri. Cele descrise sunt cele mai populare, ele vor interesa atât începătorii cât și femeile cu ac cu experiență.


Opinii: 114