» » Cum se face o masă de cafea cu propriile mâini

Cum se face o masă de cafea cu propriile mâini

O masă de cafea pentru copii se va potrivi armonios în interiorul camerei, dacă este făcută corect și cu gust. Acest articol are un design destul de simplu, care este destul de accesibil oricui, chiar și un meșter începător. Poate fi realizat din diferite materiale și mijloace improvizate, iar la proiectare, vă puteți folosi imaginația maximă. Designul original și neașteptat arată uneori foarte atractiv. Cu alte cuvinte, acest mobilier mic este un domeniu larg pentru ideile tale și împrumutate..

Ce anume sa cauti?

Termenul de "masă de cafea" se referă, de obicei, la o masă mică care poate fi folosită în diverse scopuri, nu doar pentru citirea presei. De exemplu, o masă de cafea do-it-yourself poate fi, de asemenea, clasată în siguranță în această categorie. Principalul sens al acestei piese de mobilier este o structură de dimensiuni mici, pe care puteți extinde sau instala elementele necesare (cărți, vase, o vază de flori etc.) și care poate fi mutată cu ușurință în orice loc..

Regula de bază a proiectării este ca dimensiunile mesei de cafea să fie menținute în următoarea gamă: înălțimea în limitele 40-60 cm, lungimea - nu mai mult de 80-100 cm și lățimea - aproximativ 50-70 cm. Dimensiunile specifice sunt selectate ținând cont de spațiul liber din cameră și scopul acesteia. Este important să aibă suficientă rezistență și stabilitate..

Într-o oarecare măsură, acesta este și un tabel

Într-o oarecare măsură, acesta este și un tabel

În faza de proiectare, sunt elaborate următoarele caracteristici (pe lângă dimensiuni):

 1. Forma blatului. Cea mai comună opțiune este o placă dreptunghiulară, dar formele ovale sunt adesea folosite. În principiu, tableta poate avea orice configurație originală non-standard..
 2. Material. Cel mai adesea, o masă de cafea pentru copii este făcută din lemn, ca unul dintre cele mai ușor prelucrate materiale. Piesele sale pot fi confecționate din PAL, placaj, plastic, metal, sticlă. Tabelele confecționate din materiale de fier vechi sunt populare.
 3. Mod de înregistrare. Pentru a crea aspectul dorit, sunt utilizate diverse tehnologii de proiectare. Așa își găsesc aplicația: decoupage, mozaic, craquelure, pictură, lăcuire etc. Decorația este realizată ținând cont de stilul general al interiorului. Alegerea culorii joacă un rol important.
 4. Funcționalitate. Designul tabelului poate include diferite elemente suplimentare care îi extind capabilitățile. Puteți face o masă transformatoare dacă nu există suficient spațiu în cameră. Uneori, rafturile sunt prevăzute sub blatul de lucru.

Elemente structurale

Versiunea clasică a unui design tipic este o masă din lemn, alcătuită dintr-o masă dreptunghiulară de 50x80 cm și 4 picioare înălțime de 50 cm.Pentru a preveni umflarea, se pot folosi piese suplimentare sub formă de punți orizontale între picioare. Avantajul unui blat din lemn este că nu este necesară o acoperire suplimentară. Topul său este șlefuit și lăcuit cu atenție. Decorativitatea este asigurată de cereale din lemn natural. Dacă doriți, îl puteți sublinia folosind compoziții impregnante de nuanțare.

Blatul mesei poate fi tăiat dintr-o PAL sau foaie de placaj cu o grosime minimă de 12 mm. În acest caz, este necesar să prelucrați minuți capetele și să le acoperiți cu un film, care este de obicei asigurat printr-o metodă fierbinte. Suprafața frontală a panoului necesită, de asemenea, un design suplimentar..

Masuta de cafea din PAL

Masuta de cafea din PAL

Pentru a crește funcționalitatea mesei, un raft este adesea montat sub blatul mesei, pe care puteți elimina o carte sau un ziar neterminat, precum și alte câteva elemente pentru depozitare temporară. În efortul de a oferi un aspect mai nobil, picioarele mesei de cafea își pot schimba designul drept în forme curbe. Comoditatea deplasării mesei se realizează prin instalarea roților de mobilier pe picioare.

Designul blatului poate avea diverse opțiuni. Versiunea standard este o placă monolitică solidă. Adesea, în căutarea originalității, meșterii recurg la utilizarea altor forme, cum ar fi cremalieră și pinion, țesut, plasă, sculptură din placaj, așezare mozaic pe bază și alte tipuri.

Instrumente necesare

Când faceți o masă de cafea cu propriile mâini, ar trebui să pregătiți în prealabil următorul instrument:

 • polizor-
 • Bormasina electrica-
 • şurubelniţă-
 • polizor-
 • ferăstrău pentru metale-
 • ferăstrău pentru metal-
 • cuţit-
 • foarfece-
 • avion-
 • Jigsaw-
 • şurubelniţă-
 • daltă-
 • un ciocan-
 • ciocan de lemn-
 • cuțit de chit-
 • pensulă-
 • pânză smălțuită-
 • rigla metalica-
 • pătrat.

Realizarea unor structuri simple

După cum sa menționat mai sus, designul simplu este o masă dreptunghiulară cu picioare, cu sau fără raft. Una dintre opțiunile cele mai economice este o tablă din PAL și picioare din lemn. Cel mai dificil lucru este asigurarea stabilității structurii. Picioarele în sine pot fi pătrate, dreptunghiulare sau circulare. De regulă, acestea sunt confecționate dintr-o bara de dimensiuni de 3x3 cm. Pentru a forma o secțiune rotundă, va trebui să ridicați o bară cu dimensiunea de cel puțin 4x4 cm și să o rotunjiți pe mașină. Puteți utiliza elemente lipite din benzi subțiri sau placaj.

Stabilitatea structurii se realizează prin împletirea picioarelor cu jumperi orizontali, sub formă de cadru. Fixarea tuturor elementelor de lemn una de cealaltă și picioarele de pe blatul mesei se efectuează cu șuruburi. La instalarea raftului, acesta poate fi folosit ca element de armare. În acest caz, picioarele sunt atașate de raftul din partea de jos și apoi de blatul mesei. Îmbinările sunt acoperite suplimentar cu adeziv. O stabilitate sporită poate fi asigurată prin tăierea găurilor din raft în colțuri pentru ca picioarele să treacă..

Opțiuni de proiectare

Cu ajutorul diverselor materiale la îndemână, puteți crea modele originale de măsuțe. În special, au fost testate următoarele opțiuni pentru utilizarea lemnului natural:

 1. Masă cu ciot. Dacă am reușit să găsim un ciot cu diametrul de aproximativ 50 cm, atunci acesta este un tabel aproape terminat. Pentru decorarea finală a mobilierului, este necesar să tăiați rădăcinile și să tăiați o secțiune a mesei înălțime de 35-40 cm. Capetele inferioare și superioare trebuie să fie paralele între ele și să aibă o poziție orizontală dovedită. Din partea de jos, trebuie să fixați picioare mici (nu mai mult de 10 cm înălțime) și, de preferință, roți de mobilier. Suprafața superioară este șlefuită cu atenție și acoperită cu un lac translucid pe bază de poliuretan.
 2. Blat de masă. Se poate realiza dintr-un trunchi (ciot) cu diametrul de 50-60 cm. Se decupează un fragment cu o lungime de 8-15 cm.Patele sunt atașate de o astfel de tăbliță naturală, care poate fi făcută din ramuri cu diametrul de cel puțin 4-5 cm..
 3. Stump ca suport pentru masă. În această realizare, rădăcinile sunt păstrate și tăiate uniform pentru a oferi sprijin ramurilor. Trunchiul în sine ar trebui să aibă un diametru de aproximativ 10-20 cm.Totul este prelucrat cu atenție cu o cârpă smălțuită și lăcuit. Ca masă, puteți utiliza sticlă, care este lipit deasupra, o foaie de placaj, PCB sau alt material, care este fixat cu șuruburi cu capace încastrate.
 4. Piciorul ramurii. Această opțiune va dura mai mult până la fabricare. Ramurile sunt șlefuite și colectate într-o armură, apoi lipite împreună cu lipici epoxidic. Un astfel de picior trebuie fixat pe o bază din lemn sau PAL..
 5. Iubitorii de stil retro vor fi interesați de o masă de cafea dintr-o valiză veche. Are un corp solid, rezistent și de aceea este suficient să atașați picioarele de jos - și structura este gata.
 6. Pentru decorarea în stil mansardă, vă putem recomanda masă cu tambur de cablu (bobine de sârmă). Lemnul este șlefuit cu atenție și rolele sunt fixate pe partea inferioară. Partițiile verticale trebuie instalate între bază și masă, care întăresc structura și formează rafturi-celule separate.
Masă de ramură de copac

Masă de ramură de copac

Decorarea mesei

Puteți realiza o masă de cafea auto-asamblată sau să restaurați un articol vechi folosind câteva tehnologii de decorare:

 1. Folosind tapet. Suprafața blatului este șlefuită, grunduită și chitată. Tapetele sunt selectate cu un model frumos, expresiv și aplicate în mai multe straturi, acoperite cu un adeziv. Aplicați un strat subțire de lac incolor sau nuanțat.
 2. Acoperire decorativă din tulpini de bambus sau mici cochilii marine. Adezivul siliconic este de obicei utilizat pentru fixare.
 3. Acoperire oglindă. Este mai bine să folosiți o foaie oglindă solidă, dar puteți așeza o astfel de suprafață din bucăți, sub forma unui mozaic.
 4. Decupaj. Această tehnologie se bazează pe lipirea desenelor sau fotografiilor gata făcute. Atunci când decuplați blatul, este important să-i nivelați cu atenție suprafața. Aplicați 2 straturi de lac limpede pe deasupra, apoi 2-3 straturi de lac nitro pentru mobilă.
 5. Mozaic. Ca elemente de mozaic sunt utilizate plăci ceramice, bucăți de sticlă colorată, pietre decorative, fragmente de plastic..
 6. Craquelure, sau tehnica karake. Esența metodei constă în utilizarea unui lac special craquelure, care se aplică pe un strat de vopsea care încă nu s-a uscat. Lacul unește vopseaua, formând o rețea originală de fisuri. Această tehnologie este potrivită pentru stiluri de țară, imperiu, baroc..
 7. pictura. Pentru meșterii cu abilități artistice nu va fi dificil să înnobilăm masa cu pictura artistică. Pictura tradițională rusă arată excelent - Khokhloma, Gorodets etc..
 8. pictura. Această opțiune este considerată cea mai frecventă datorită capacităților sale largi. Nu este recomandat să folosiți vopsele pe bază de apă pentru muncă. Utilizarea nitro-vopselei de mobilier este considerată optimă. Culoarea și combinațiile sale depind de stilul ales al întregului interior al camerei. În stilul clasic, prioritatea este albă și neagră, în fuziune - roșu aprins, în art deco - auriu, în minimalist - salată etc..

O masă de cafea aparține mobilierului necesar și practic care poate fi găsit în aproape orice apartament. Puteți să faceți o masă și să-i dați un aspect estetic cu propriile mâini, alegând un desen gata sau dezvoltând propria versiune.


Opinii: 51