» » Cum să faci un pui de iarnă cu propriile mâini pentru 20 de pui

Cum să faci un pui de iarnă cu propriile mâini pentru 20 de pui

Nu este dificil să construiești un găluț solid și spațios, cu propriile mâini pentru 20 de pui, o casă de iarnă pentru păsări de curte trebuie să fie caldă. Sănătatea puiilor depinde de acest lucru, precum și de numărul de ouă și de calitatea cărnii..

Pre-planificare

După ce a luat decizia de a construi un pui de găină cu propriile mâini, este necesar să se prevadă toate nuanțele de păstrare a găinilor și a straturilor.

Un plan aproximativ pentru construirea unui căldar pentru douăzeci de pui include următoarele etape:

 • selecția scaunelor-
 • construcția unei clădiri-
 • amenajarea unei plimbări împrejmuite pentru pui-
 • crearea unui microclimat în spațiul intern-
 • amplasarea locurilor-
 • creând cuiburi confortabile-
 • bugetarea-
 • cumpărarea de materiale necesare-
 • Pregătirea uneltelor.

Un cotlet de iarnă capitală este potrivit și pentru păstrarea puiilor în sezonul cald. Dacă în viitor se intenționează să se dezvolte o fermă de păsări de curte, este necesar să se prevadă posibilitatea extinderii cotletului și mersul pentru pui.

Un pui de găină pentru găini ouătoare și / sau găini trebuie să fie ridicat departe de clădirile rezidențiale și de grădină, altfel sunetele și mirosul caracteristic vor provoca senzații neplăcute în rândul locuitorilor casei.

Construcția este cel mai bine făcută departe de casă

Construcția este cel mai bine făcută departe de casă

Trebuie să construiți o casă pentru pui într-un loc uscat, departe de rezervoarele naturale. O mică centură forestieră va servi drept protecție împotriva vântului. În absența sa, puteți planta un gard viu și / sau alți arbuști, copaci.

Plantele care vor proteja puiul de pâlpii și vânturile puternice sunt cel mai bine alese dintre speciile cu creștere rapidă. Este de dorit ca acestea să fie culturi perene care nu necesită îngrijire constantă și multă umiditate..

Mers pe jos pentru pui și aranjarea unui pui

Alergarea puiului este o zonă mică adiacentă peretelui galbenelului. Locația trebuie să fie aleasă astfel încât pasărea să fie protejată de lumina directă a soarelui, dar în același timp primește suficientă lumină în timpul zilei.

Este necesar să se realizeze un gard cu o înălțime de aproximativ 2-2,5 m și să se echipeze poarta de intrare. Pentru gard, se folosește de obicei o plasă metalică cu plasă fină. Este tras pe stâlpi de grinzi de lemn săpate în pământ. Gardul va servi drept protecție împotriva animalelor prădătoare și rătăcite.

Dacă este necesar, plasa poate fi trasă de sus. Acest lucru va proteja complet plimbarea de obiecte accidentale și păsări de pradă. Poarta este amenajată astfel încât o persoană să poată trece în mod liber și să poarte sarcina necesară - hrana și / sau gunoiul nou. Puteți bloca poarta cu un zăvor, un cârlig sau un șurub mic.

Pui de plimbare

Pui de plimbare

Puii adoră căldura, dar, în același timp, nu tolerează căldura extremă, astfel încât structura internă a gălbenușului presupune prezența încălzirii în timpul iernii și ventilația în timpul verii.

Temperatura optimă la care puii aleargă bine și nu se îmbolnăvesc este de + 15 ... + 23 ° С. Menținerea unui astfel de microclimat este asigurată și de:

 • pereți cu grosimea de cel puțin 20 cm-
 • izolarea întregii structuri-
 • etanșeitatea clădirii-
 • prezența unor mici orificii de ventilare și / sau a unei conducte de ventilație-
 • dispozitiv de încălzire.

Dimensiunile cotletului și a zonei de mers sunt determinate de faptul că 2 pui crescuți pentru carne sau 2 straturi pot trăi pe 1 m² de suprafață. Forma optimă a puiului de pui este un dreptunghi. În centrul unuia dintre pereții laterali, este necesară dotarea ușii de intrare. Cuiburile și bibanele sunt situate vizavi de ea. Respectarea acestor standarde va ajuta la asigurarea puiilor cu condiții de viață confortabile..

Sistem de încălzire în cămin

Sobe de lemn și / sau cărbune, de exemplu, sobe cu potbelly, nu sunt de dorit să fie utilizate într-un cotlet. În înghețurile severe, va trebui să aruncați constant combustibil. Este foarte dificil să mențineți un regim de temperatură stabil și astfel de cuptoare sunt periculoase pentru incendiu..

Un încălzitor de ulei sau un cazan (electric sau cu gaz) necesită investiții mari pentru achiziționarea de echipamente și plata pentru electricitate. O lampă cu infraroșu și / sau cu descărcare a gazului poate fi instalată într-un gospodăr modern. Acest echipament este relativ ieftin..

Cu aceste lămpi puteți:

 • încălzește cotletul-
 • asigura o iluminare suficienta-
 • economisiți semnificativ la facturile de energie electrică-
 • nu vă temeți de incendii accidentale.

Prăpile și cuiburile sub influența lămpilor moderne vor fi întotdeauna calde și confortabile pentru pui.

Iluminat și ventilație

Orele maxime de zi pentru găinile ouătoare sunt de la 10 la 12 ore. În acest caz, puii aleargă bine, puii cresc și câștigă în greutate. Pentru a asigura un nivel normal de iluminare în timpul sezonului rece, puteți utiliza surse de lumină, cum ar fi:

 • lămpi cu economie de energie-
 • lămpi fluorescente, putere admisă - 40 V-
 • lămpi cu infraroșu și / sau cu descărcare de gaze.

De asemenea, puteți ilumina puiul cu lămpi incandescente obișnuite, cu o putere de maximum 60 V. Dar, cu ajutorul lor, nu veți putea înlocui lumina solară.

Puii au nevoie de aer curat. Pentru a asigura circulația normală a maselor de aer, este necesară o fereastră și / sau mici guri de ventilație în sala de găină. Sunt echipate pe partea de sud a clădirii și trebuie izolate..

În serile întunecate de iarnă ...

În serile întunecate de iarnă ...

În exterior trebuie să aduceți 2 conducte de ventilație din plastic sau material galvanizat. Diametrul necesar este de 14 cm. Țevile sunt instalate în timpul aranjării acoperișului pe diferite părți.

Pentru alimentarea cu aer, o conductă este instalată la 20 cm deasupra nivelului final al podelei. Capătul exterior se ridică ușor deasupra acoperișului.

Țeava de eșapament este fixată la 10 cm sub acoperirea plafonului și este ridicată de un ordin de mărime peste nivelul acoperișului. Pentru a regla circulația aerului, amortizoarele mobile sunt fixate la capetele inferioare ale țevilor. Pentru a proteja împotriva condensului și resturilor mici, tăierea superioară este echipată cu un con metalic.

Pregătirea pentru muncă

Zona selectată trebuie să fie eliberată de resturi și obiecte aleatorii, nivelate și marcate. Cantitatea necesară de material este calculată în funcție de dimensiunea clădirii.

Pentru a construi un cotlet cu propriile mâini, veți avea nevoie de următoarele instrumente și dispozitive:

 • lopată și lopată de baionetă-
 • bandă de construcție-
 • linia de plumb și nivelul-
 • recipient de amestecare-
 • mixer de construcții-
 • burghiu electric sau burghiu-
 • set de exerciții-
 • set de spatule-
 • cuțit tehnic-
 • mistrii-
 • ferăstrău pentru lemn-
 • zdrențe și haine de lucru.

Acum puteți începe să construiți un căldar.

Montarea bazei

Cum să faci o casă de pasăre confortabilă și caldă? Cea mai bună opțiune pentru fundația pentru un pui de iarnă este o structură coloană de susținere. Pentru construcția sa, sunt necesare următoarele materiale:

 • blocuri de stâlp-
 • amestec de beton-
 • ciment-
 • nisip și pietriș-
 • ghips-
 • impermeabilizare bituminoasă.

Conform marcajului preliminar, este necesar să se facă adâncituri (adâncimi) pentru stâlpi cu dimensiuni de 40x40x20 cm (adâncime). Puneți stâlpii în rânduri la fiecare 150-200 cm.

În partea de jos a săpăturii, este necesar să completați o pernă dintr-un strat de nisip și pietriș, nivelați și tamponați.

Betonul se toarnă peste pernă. Acum puteți pune blocuri pentru a simula cărămidă. Cimentul este folosit pentru lipire. Posturile finisate trebuie acoperite cu ipsos și un strat de impermeabilizare bituminoasă.

Montarea pereților din lemn sau cărămidă

Pereții găinii sunt ridicate la o înălțime de 1,9-2 m, sunt confecționate din grinzi groase de lemn sau cărămidă. Construcția cadrului poate fi folosită în climă caldă.

Pe deasupra stâlpilor de susținere a fundației, este necesar să se așeze un impermeabilizant (de preferință material pentru acoperiș). Apoi se pune 1 rând de grinzi. Capetele trebuie conectate.

În continuare, lagurile sunt plasate pe margine. Mărimea pasului este de 60 cm. Secțiunea este selectată în funcție de dimensiunile barei. Lagurile nu trebuie să iasă dincolo de barele din primul rând.

Cadru de pui

Cadru de pui

În continuare, cheresteaua este așezată pe rânduri într-o metodă cu șanț. Un strat de izolație este așezat deasupra fiecărui rând. Cel mai bine este o lenjerie subțire și o pânză de iută. Pentru a fixa barele pe verticală, veți avea nevoie de o diblă (tijă de lemn). Lungimea treptelor - de la 1 la 1,5 m, adâncimea - 1,5 grinzi.

Mai multe detalii despre cum să ridicați în mod corespunzător pereții de lemn ai unui copac de pui vor fi informați prin materiale foto și video și scheme speciale. Construcția unei case de găină din cărămidă se face folosind zidărie obișnuită. Caramida este așezată la întâmplare. Soluția pentru lipirea rândurilor și / sau a elementelor este frământată din compoziția finisată. Puteți face singur un amestec uscat, respectând proporțiile obișnuite.

Fereastra trebuie să fie amenajată pe partea de sud a căpriței. Ușa este făcută în peretele următor. Toate deschiderile trebuie izolate de umiditate și frig.

Cum se realizează podeaua și acoperișul într-un cotlet

În conformitate cu întinderea din bușteni, este necesar să se așeze izolație de ciorne. Pentru fixare, se folosește o placă cu dimensiunea de 25x100 mm. Izolația este plasată în spațiul interlag

Perpendicular pe întârzieri, este necesar să se consolideze placa cu o dimensiune de 50x150 mm. Distanța dintre elementele individuale este de 10 cm. Un strat superior de placaj impermeabil este așezat deasupra plăcii.

Pentru acoperișurile în condiții de climă caldă și uscată, se poate folosi o structură de șopron. În regiunile reci, cu precipitații ridicate, este mai bine să faceți un acoperiș gable pentru gaina de pui.

Tortul de acoperiș sub un astfel de acoperiș începe să se adune pe grinzile de tavan, așezate paralel cu podeaua. Căpriorii sunt atașate de ele. Unghiul de înclinare 35-50 °.

Preferința pentru un acoperiș gable

Preferința pentru un acoperiș gable

Deasupra căpriorilor, trebuie să faceți o ladă și să o acoperiți cu un material de impermeabilizare și un strat de izolație. Ultimul strat este acoperiș. Placi, ardezie sau placă ondulată vor face.

Grinzile de tavan pe ambele părți sunt acoperite cu material de tablă (de exemplu, PAL), formând un tavan. Izolația este pre-așezată în spațiul interior.

Dacă este necesar, puteți dota un spațiu mansardă sub un acoperiș gable. Aici puteți depozita un stoc de furaje și echipamentele necesare.

Dispunerea cotletului de pui din interior

Spațiul intern al găinilor trebuie organizat ținând cont de confortul maxim pentru locuitorii săi. Cu siguranță veți avea nevoie de:

 • stinghii-
 • alimentatoare-
 • bautori-
 • cuiburi pentru găini ouătoare-
 • compartimente pentru găini și pui.

Perche-urile pentru găini ouătoare sunt situate de-a lungul peretelui lateral situat vizavi de ușa din față. Grosimea bibanelor depinde de rasa de pui. Lungimea stâlpilor este determinată de numărul de păsări - aproximativ 30 cm pe pasăre.

La cuiburi, pasărea trebuie să fie caldă și calmă. Prin urmare, ei trebuie să organizeze un spațiu într-un colț îndepărtat. Protecția împotriva vântului și a umidității trebuie să fie aranjată în special cu atenție..

În peretele alăturat plimbării se face un mic gaur. Acest lucru va permite puii să iasă liber în aer curat în timpul verii. Pe vreme rece, gaura trebuie izolată suplimentar sau închisă înainte de debutul căldurii.

Alimentatoarele și rezervoarele pentru apă potabilă (băutori) pot fi achiziționate gata făcute sau făcute pentru pui cu propriile mâini. Locația trebuie determinată astfel încât păsările să se poată apropia de apă și să se hrănească din ambele părți. În același timp, hrănitorii și băutorii nu ar trebui să interfereze cu libera circulație a proprietarilor..

Pentru băutori și mâncare umedă, cel mai bine este să folosiți recipiente din plastic. Mâncarea uscată poate fi plasată în alimentatoarele din lemn. Forma optimă - alungită.

În plus, trebuie să pregătiți o plasă de sârmă subțire. În ele se va pune iarbă proaspătă. o casă de pasăre construită pentru pui poate deveni mândria proprietarului și o casă confortabilă pentru păsări.


Opinii: 129