» » Construcție casă de păsări de bricolaj

Construcție casă de păsări de bricolaj

Casă mică de pasăre la cabana lor de varăÎntâlniți, în fotografie, o casă de pasăre pentru pui, a cărei construcție și construcție este la dispoziția fiecărui proprietar. O structură ușoară pentru păstrarea puiilor de vară la cabana lor de vară este construită în două ore, când creștetul este deja pe pragul ușii. Pentru întreținerea pe tot parcursul anului, construcția găinilor de pui este mai dificilă și mai scumpă..

Construcția începe cu un proiect

În agricultură subsidiară nu există zone nedezvoltate. Și totuși pui trebuie să oferiți un mediu de viață confortabil. Într-un loc liniștit, în spatele unui gard gol pe un deal, creăm o casă de pasăre cu propriile noastre mâini. Acesta include o lojă și o zonă de mers pe jos. Vara, este necesar un spațiu acoperit pentru odihnă nocturnă pentru păsările de pe biban și pentru amenajarea cuiburilor pentru straturi. Zona de mers ar trebui să protejeze turma de vânătorii de pui, de soarele înfiorător și să ofere posibilitatea de a îngropa terenul moale.

Puii s-au cocoțatMărimea unei case de pasăre pre-construite cu propriile mâini depinde de numărul de pui. După standarde, 5 capete necesită un metru pătrat de habitat. De obicei, 10 capete sunt satisfăcute varză de pui 2x2 m și o zonă acoperită cu un bont de 2x3 m. O structură ușoară de vară este realizată din scânduri sau placaj, fixate pe cadru. Înăuntru sunt instalate un coș și cuiburi. Accesul trebuie asigurat pentru deservirea puiului de pui. În general, o casă de pasăre prefabricată ar trebui să aibă:

  • dană cu biberoane de 20 cm pentru fiecare individ;
  • cutii pentru depunerea ouălor 1 la 6 straturi;
  • un acoperiș care se protejează de precipitații și supraîncălzire într-o zi obositoare;
  • zonă de mers cu baldachin și bordură netă de 1,8 m;
  • alimentatoare și băuturi instalate pe partea exterioară a plasei.
  • o scară de lemn care leagă puiul cu o plimbare.

O casă de pui construită bine, amenajată rațional, ca în fotografie, va decora teritoriul.

Pui mic de pui în curteÎntr-o astfel de casă, utilizarea muncii manuale este minimă. Cutia cu ou este adusă înainte, podeaua pliabilă este ușor de curățat de jos. Există suficient spațiu pentru trei pui în casă. Pentru a păstra mai multe păsări, există alte opțiuni pentru structurile de lumină aeriană. Este importantă crearea unei structuri estetice, astfel încât să se încadreze în peisaj.

Cocos de pui acoperitDar construcția și amenajarea unei case de pasăre pentru pui, ca în această fotografie necesită abilități și ar trebui încredințată profesioniștilor..

Construcția caselor de pasăre cu găleți de iarnă

Coop pentru iarnă, păsări de curteclădire pui de pui căci iarna creșterea animalelor începe cu amenajarea fundației. Baza pentru casă este realizată ținând cont de dimensiunea camerei și de încărcătura pe talpă. Coop-ul poate fi instalat pe blocuri de beton armate la colțuri. Restul spațiului este completat sau așezat cu o bandă din cărămidă. Baza, fasciculul inferior, trebuie să se întindă pe fâșia fundației, pe orizontală.

Pereții sunt din lemn sau pereții dubli sunt montați pe rafturi cu garnitură în interiorul izolației. Poate fi orice umplutură, inclusiv rumegușul uscat. Ferestrele din casa de pasăre de iarnă sunt mici. Puteți ajunge cu iluminare artificială. Înălțimea pereților este mai mare decât înălțimea umană. Podeaua este dublă din lemn. Tavanul este acoperit cu izolație de sus, acoperișul este gablat, pentru topirea ușoară a zăpezii.

Casă de pasăre izolată din lemnUșa se potrivește strâns, este nevoie de un vestibul în fața intrării, pentru a nu răci gaina de pui la intrarea pe timp de iarnă. Găurile de ventilație sunt 2 conducte cu amortizoare instalate în pereți. Este necesar să se prevadă încălzirea camerei cu un încălzitor de aer sau să se pună o sobă, dar ar trebui să fie inaccesibil pentru pui.

Păsările nu se grăbesc la temperaturi în puiul de pui sub 150 C; la temperaturi minime, îngheață creste. Este necesară reglarea umidității și a temperaturii folosind conducte de ventilație și încălzire. Cu umiditate excesivă în căldură, puii pot avea păduchi și păduchi de mestecat.

Experiența amenajării unui pui de iarnă a arătat că păstrarea puiilor trebuie să fie păstrată la nivelul unui metru de la podea. În partea de jos, organizați o plimbare de o zi cu băi pentru scăldat într-un amestec de cenușă-nisip și pentru ciugulirea de minerale și praf de fân. Camera caldă de la parter este folosită pentru mersul pe jos, cu acces la stradă. În partea superioară, percutele sunt ridicate cu paleți retractabili pentru recoltarea guano. Există un strat de rumeguș în paleți și pe podea. Din exteriorul dormitorului, alimentatoarele sunt consolidate pe întreaga lungime a camerei, astfel încât toate persoanele să aibă simultan acces gratuit la alimente și apă. Cuiburile sunt instalate în partea de sus și de jos în colțurile retrase.

Structura internă a puiuluiPercutele trebuie instalate la 50 cm de suprafața podelei pentru decolare gratuită. Fiecare pui va avea nevoie de 20 cm din lungimea stâlpului. Este necesar să excludem proiectele în cameră. Ferestrele nu trebuie tăiate. Acestea vor fi înlocuite cu iluminatul electric. Datorită absenței fisurilor și evaporării de la pui, în cameră se stabilește umiditate ridicată. Ce schimb de aer ar trebui să fie în casă? Puteți deschide ușa aragazului, aerul cald va ieși în gol împreună cu umiditatea. Aerul proaspăt va intra prin fanta ușii și prin conductele de ventilație.

Vara, puii merg singuri pentru noaptea de-a lungul gropii, dacă există o zonă de mers în apropiere, acoperită cu o plasă pentru casele de păsări de curte.

Fotografia arată o casă de pasăre pentru pui, construcția și amenajarea unui corral și a unui vestibul se face într-un singur bloc. Spațiile sunt potrivite pentru păstrarea straturilor pe tot parcursul anului.Casă de păsări cu cadru din lemn

Casa de pasăre pentru 10 capete este realizată pe un cadru de lemn, tapițat cu scânduri pe ambele părți. Acoperișul este format din scânduri, acoperite cu trestii. Fundatia este coloana, realizata din stalpi din lemn impregnati cu ulei de masina si rasina. Concomitent cu turnarea fundației, este instalat un cadru. Pereții sunt dubli cu umplutură de izolare. În exterior, se creează protecție împotriva suflarii, tapițată cu carton sau hârtie pentru acoperiș.

Pe podeaua de adobă ​​este așezată o plasă metalică pentru a împiedica rozătoarele să intre în găină.

Un podea de scândură este montat pe partea de sus, acoperit cu un strat gros de rumeguș. Plafonul și acoperișul sunt realizate cu o pantă în direcția opusă rulării. Există o fereastră dublă de 60x120 cm, cablaj electric într-un design impermeabil. Există o pasarelă și biban. Vestibulul izolat este, de asemenea, un loc pentru depozitarea hranei. Plimbarea este amenajată sub camera principală și este realizată din policarbonat pentru penetrare ușoară. Puii sunt protejați de vânt, nu există zăpadă în gard, aer curat. Plasa metalică creează o barieră de protecție.

Nu este dificil să construiești un pui de găină dacă știi deja regulile pentru păstrarea animalelor creste în vară și iarnă.

Pui de bricolaj - video


Opinii: 141