» » Cum să faceți un foișor din paleți (palete) cu propriile mâini

Cum să faceți un foișor din paleți (palete) cu propriile mâini

Cabana de vară este un loc de recreere accesibil și popular pentru orășeni și vreau să o echipez frumos și funcțional. Dacă este posibil, aș dori să economisesc în aranjament. Din ce în ce mai mult, punctele de vedere ale rezidenților de vară sunt îndreptate către materiale de fier vechi, cum ar fi paleții obișnuiți pentru ambalare. În acest articol vom vorbi despre posibilitatea utilizării de paleți în construcția unui foișor de grădină..

paleti

Paletele, sau paletele, sunt un tip de container care este utilizat pentru ambalarea și transportul mărfurilor voluminoase. De exemplu, cutiile cu mărfurile stivuite pe paleți atunci când treceți printr-un depozit sau într-o autoutilitară pentru transport suplimentar nu se vor crăpa, vor cădea, respectiv mărfurile din ele vor rămâne intacte.

La producerea acestui tip de container se folosesc lemn, plastic, metal, carton. Paletele diferă și ele ca mărime. Pentru opțiuni de paleți din lemn, utilizați deșeuri de conifere și foioase.

afla, cum să faci un foișor cu propriile mâini, cum se face un foișor din policarbonat, cum să alegi o grilă pentru un foișor.

Selectarea paletelor

Dimensiunile paletelor pot varia:

 • Ambalaj european - 120x80x14,5 cm (lungime, lățime, înălțime);
 • Versiunea americană - 120x120x14,5 cm;
 • Palet finlandez - 120x100x14,5 cm.

Ce standard să alegeți depinde de tipul de foișor, deși paletele pot fi instalate atât pe verticală cât și pe orizontală. În acest caz, oricare dintre cele trei opțiuni va face acest lucru..

Știați? Prototipul pentru construcția paletei a fost resturi de lemn - alergătorii s-au ciocnit.

Instruire

Primul lucru de făcut este să decideți tipul de construcție: trebuie să fie puternic, ușor de asamblat și durabil. Opțiunea propusă va avea o fundație de stâlp și un cadru din lemn.

Prin urmare, pe lângă paleți, veți avea nevoie de:

 • cărămizi sau blocuri de fundație;
 • grinzi și scânduri din lemn, scânduri;
 • elemente de fixare - cuie, colț metalic, șuruburi autofiletante, ancore sau șuruburi cu tâmplă din lemn;
 • ciment de mortar.

Locul ales pentru construcție este eliberat de vegetație, pietre, resturi. De asemenea, este recomandabil să nivelați suprafața. În continuare, se realizează marcarea: știfturile sunt conduse de-a lungul marginilor perimetrului viitoarei clădiri și este trasă o funie, care va servi drept far.

Paletele selectate pentru construcție sunt curățate de murdărie, șlefuite și șlefuite pentru a le oferi o suprafață netedă.

Instrumente

Pentru prelucrarea paleților și a lemnului, vor fi necesare alte lucrări:

 • avion de tâmplărie;
 • avion final;
 • dalta cu dimensiuni diferite de lamă;
 • ferăstrău pentru metale, a văzut;
 • burghiu și găurit;
 • atașamente de măcinat;
 • un ciocan;
 • ruletă;
 • nivel;
 • topor;
 • lopată.

Etapele lucrărilor la construcția unui foișor

Vom construi foișorul cu un perete din spate complet închis, mai departe pe laturi - balustradă din paleți.

Știați? Egiptul Antic este considerat locul de naștere al foișoarei; pe frescele mormintelor egiptene, arheologii au găsit imagini cu aceste clădiri care datează din 2000 î.Hr..

fundație

Sapăm găuri în jurul perimetrului viitorului foișor, la o jumătate de metru adâncime. Pentru a preveni deformarea sezonieră a solului, turnăm un fund de nisip și pietriș în partea de jos. Gropile ar trebui să fie amplasate la fiecare colț al clădirii, între ele și în centru, în total douăsprezece pentru un arbore dreptunghiular.

Mai departe, pe o pernă de nisip și pietriș, el pune stâlpi dintr-un bloc sau cărămidă care este la îndemână. Pentru ca stâlpii să stea bine, materialul este legat împreună cu mortarul de ciment, iar în jurul stâlpului din groapă se realizează valuri de refuz. Este recomandabil să izolați stâlpii cu mastic bitum de umiditate.

Funcția curelei inferioare și a bazei pentru podea va fi realizată de un fascicul de lemn.

pardoseală

Pregătirea și munca în sine constă în următoarele etape:

 1. Înainte de a pune podeaua, leagă stâlpii de sprijin cu un fascicul de lemn (100x100 cm). Grinzile din față, unde va fi intrarea, sunt realizate cu 15 cm mai înalte decât cele din spate, deoarece structura va fi cu un acoperiș înclinat. Fixarea se realizează cu colțuri metalice, șuruburi autofiletante.
 2. A doua etapă este să atașați buștenii (din aceeași cherestea) cu o distanță de 50-60 cm, acestea sunt fixate orizontal, de-a lungul balizelor întinse.
 3. În același timp, sunt instalate și fixate grinzi verticale, care vor ține întreaga structură, pereții, în special, și acoperișul.
 4. Pe bușteni se realizează podeaua plăcii, impregnată anterior cu un antiseptic. Placa este folosită cu o grosime de 25 mm, o astfel de pardoseală va fi durabilă.

Important! Puteți utiliza o placă compozită din lemn-polimer, este rezistentă și rezistentă.

pereţi

Instalați paletele vertical între stâlpii de susținere, astfel încât balustrada să fie mai mare. În primul rând, sunt atașate de suporturile de susținere, puteți utiliza șuruburi și vă puteți conecta reciproc cu cuie sau cu șuruburi autofiletante.

Acoperiş

În primele etape ale construcției, s-au instalat stâlpi de susținere. Vom realiza un acoperiș cu o singură groapă, figura arată vederea acestui tip de acoperiș:

Îți va fi util să știi, cum să faci un acoperiș gable cu propriile mâini, acoperiș mansardat, acoperiș înclinat, cum să acoperiți acoperișul cu dale metalice și Ondulin.

Pentru acoperișul de care aveți nevoie: cherestea, scânduri, scânduri.

În continuare, acționăm conform schemei:

 1. Conectăm stâlpii verticali cu grinzile de la o bară.
 2. Unim punctele inferioare și cele mai înalte ale structurii cu căpriori în trepte de 60 cm.
 3. Perpendicular pe poziția plăcilor de caprior, acestea umplu lada de la șipci.
 4. Atingerea finală - acoperirea acoperișului: ardezie, pâslă de acoperiș.

Important! Toate părțile din lemn ale clădirii trebuie tratate cu un antiseptic, pentru a prelungi viața foișorului, lacuirea și reînnoirea periodică a tabloului.

Decorațiunea Gazebo

Puteți perfecționa aspectul structurii cu ajutorul unor nuanțe de vopsea frumos selectate sau o combinație de mai multe culori. Perdelele ușoare din țesături translucide pot fi atârnate pe deschideri deschise. Perdelele din țesături naturale, de exemplu, lenjerie, cu un model calm sau culori simple vor adăuga noblețe..

În interiorul foișorului, veți avea nevoie de mobilă: o canapea moale, câteva fotolii sau scaune confortabile cu spate, o masă pentru băut ceai.

Puteți decora foișorul cu balansoare.

Nu va fi de prisos să aveți o bibliotecă sau un dulap deschis cu lucrurile mici necesare.

Plantele, care sunt transportate în casă pentru iarnă, și în afara sezonului cald, își pot ocupa locul și în colțurile libere ale clădirii. În plus față de vaze în ghiveci, puteți decora foișorul cu containere atârnate cu flori strălucitoare..

Idei pentru utilizarea unui palet

Paletele din mâini calificate sunt un material versatil pentru diverse tipuri de produse, inclusiv mobilier. Cea mai simplă opțiune de mobilier este o masă de cafea. Pentru fabricare, aveți nevoie de doi paleți și roți pentru mobilă cu fixare.

afla, cum să-ți faci o canapea din paleți.

Paletele curățate și șlefuite sunt așezate unul peste altul, fixate cu șuruburi autofiletante, întoarse și atașate la colțurile roților cu șuruburi autofiletante. Masa poate fi vopsită în orice culoare doriți, puneți o cârpă din plexiglas pe masă. Nișele disponibile sunt folosite pentru a stoca reviste sau ziare, cărți.

Punând o pereche de paleți unul peste altul, atașând vertical paleta la ei, obținem baza canapelei. Rămâne să luați o bucată de țesătură, cauciuc de spumă și fir cu ace sau o mașină de cusut și să coaseți huse și perne moi.

Din palet, puteți obține un raft suspendat original pentru diverse fleacuri sau vase decorative.

Dacă aveți puțină imaginație și puține cunoștințe în construcții, atunci nu va fi dificil să faceți un foișor cu propriile mâini și, pe lângă acesta, mobilier elegant și neobișnuit, un loc de joacă și multe altele, folosind materiale simple.

Pentru amenajarea unei căsuțe de vară, puteți face și voi curentul uscat, stânci artificiale, grătar din piatră, Fântână, Leagăn de grădină, cascadă decorativă, poteci concrete, Duș de vară, piscina, afla de asemenea cum să alegi sculpturi de grădină.

Gazete cu paleti:


Opinii: 198