» » Casa blocurilor din beton lut expandat: principalele pro și contra construcțiilor

Casa blocurilor din beton lut expandat: principalele pro și contra construcțiilor

Înainte de a vă decide să construiți o casă din blocuri de beton lut expandat, despre care se vor discuta mai jos pro și contra, ar trebui să cântăriți pro și contra. În zilele noastre, în loc de cărămizi tradiționale în construcția de case, produsele din beton aerat sunt din ce în ce mai utilizate..

Ceea ce este betonul lut expandat

Blocurile de beton lut expandat sunt o legătură intermediară între blocurile poroase și cărămizile. Au rezistență la îngheț și rezistență la cărămizi și ușurință, în ciuda dimensiunilor mari, din beton poros.

În producția de beton de lut expandat, se adaugă pietriș de lut expandat și nisip de lut expandat grosier. Cu cât este mai aspră pietrișul, sunt obținute blocuri de beton mai calde-beton, dar mai puțin durabile.

Dimensiunile standard ale blocului sunt 188x190x390 și 188x90x390 mm. Primul este folosit pentru construcția zidurilor, iar al doilea pentru pereți despărțitori..

În funcție de suprafața fețelor laterale, blocurile sunt împărțite în cele obișnuite și cele din față. Pereții sunt așezați din secțiuni, care vor fi decupate suplimentar, iar cele din față pot fi folosite pentru pereți fără finisare suplimentară.

Construcția unei case din blocuri de beton lut expandat

Construcția unei case din blocuri de beton lut expandat

Blocurile de lut expandat au goluri, pot fi prin și fără, ceea ce face ca structura să fie mai puțin grea și să-i îmbunătățească calitățile de economisire a energiei. Blocurile care nu au goluri sunt mai puternice, dar, în consecință, mai grele, sunt folosite pentru așezarea pereților care vor avea sarcini semnificative. Densitatea este o caracteristică materială foarte importantă, depinde de fracția de umplere, de aceea gama sa este destul de largă.

Datorită faptului că blocurile de lut expandat sunt reprezentate de mai multe tipuri, este posibil să construiți complet o casă din ele care să îndeplinească toate standardele de construcție. Pentru construcția pereților portanți, a pereților despărțitori, precum și a pereților care nu vor fi prelucrați mai departe cu materiale de finisare, sunt utilizate diverse tipuri de blocuri de beton lărgit expandat..

Aspecte pozitive ale betonului lut expandat

Construirea unei case din blocuri de beton lut expandat are pro și contra. În primul rând despre profesioniști.

 1. Izolație termică. Pierderea de căldură depinde direct de densitatea materialului, pentru construcția unei case calde, este suficient să folosiți blocuri cu o densitate de 700-1200 kg / m³. Spre deosebire de cărămizile ceramice, izolarea termică a betonului lut expandat este mai bună, astfel încât grosimea peretelui va fi mai mică, ceea ce va reduce semnificativ costurile financiare ale fundației și ale altor structuri. Stratul de finisare poate fi realizat din blocuri cu o densitate de până la 700 kg / m³, nu pot fi utilizate în structuri portante, cu toate acestea, acestea cresc semnificativ rezistența în timpul transferului de căldură. O izolație termică bună va ajuta la evitarea problemelor precum încălcarea regimului de temperatură în casă, apariția condensului, costuri mari de numerar pentru încălzire.
 2. Rezistența la îngheț. Dacă o casă este construită din blocuri de beton lut expandat, puteți fi sigur că va putea rezista până la 100 de cicluri de congelare-dezghețare, ceea ce înseamnă că casa va putea sta pentru aproximativ 100 de ierni fără daune. Este necesar să folosiți blocuri cu o densitate mai mare de 700 kg / m³. Dacă construiți o casă din cărămizi cu o densitate mai mică, atunci poate rezista până la 20 de cicluri de înghețare și decongelare.
 3. Casa blocurilor de lut expandat nu este sensibil la atacuri ale insectelor, rozătoarelor și microorganismelor, ceea ce o distinge extrem de favorabil de o structură din lemn. Prin urmare, putem spune că materialul este destul de rezistent și rezistent la deteriorare..
 4. O caracteristică foarte importantă a unei case de beton lut expandat este aceea rezistența la apă și permeabilitatea, deoarece acești parametri afectează puternic umiditatea și temperatura din casă și sunt responsabili pentru siguranța structurii în ansamblu. Blocurile nu absorb apa, deci pereții vor rămâne uscați, ceea ce elimină aspectul mucegaiului și mucegaiului. Cu toate acestea, blocurile nu împiedică circulația aerului, ceea ce reprezintă o calitate a materialului foarte importantă. Casa va „respira” fără ventilație forțată. Desigur, trebuie să existe ventilație în băi și în bucătărie. În acest caz, materialul din care este construită casa nu contează..
 5. Blocuri de beton lut expandat - material ecologic, ceea ce nu va dăuna sănătății umane. Este compus din ciment, nisip și lut ars (lut expandat). Nu există nimic periculos în aceste materiale.
 6. Dacă vorbim despre intensitatea și costul forței de muncă, atunci aceste puncte ar trebui luate în considerare împreună. Când construiți o casă din blocuri de beton lut expandat cu propriile mâini, puteți economisi pe suporturi, care sunt necesare la construirea unei case din cărămizi (deoarece blocurile sunt mai ușoare). În plus, atunci când așezați pereții, nu va trebui să cheltuiți foarte mult mortar pentru zidărie, deoarece vor fi de câteva ori mai puține cusături. Datorită faptului că izolarea termică a casei va fi foarte bună, nu este necesar să cheltuiți mulți bani pentru izolarea și bateriile suplimentare pentru încălzire.
Casa blocurilor din beton lut expandat

Casa blocurilor din beton lut expandat

Contra construcțiilor din beton lut expandat

Există, de asemenea, dezavantaje, acestea se reduc la următoarele:

 1. Nu puteți salva pe fundație.
 2. În timpul construcției vor fi necesare calcule profesionale, altfel toate avantajele blocurilor de beton lut expandat vor deveni dezavantaje.
 3. Punctele slabe sunt cusăturile din zidărie - poduri reci. Ei păstrează căldura de câteva ori mai rău, din moment ce alte materiale sunt folosite pentru ei. Dar această problemă poate fi eliminată datorită benzii de iută, dar în acest caz costurile cresc..
 4. Finisarea unei case terminate trebuie făcută imediat după construcție sau într-un an sau doi. Dacă îl strângeți, atunci caracteristica materialului scade, ceea ce va presupune costuri suplimentare în viitor.
 5. Blocurile din lut expandat sunt mai dificil de transportat decât cărămizile, datorită mărimii lor.

Există mult mai puține minusuri decât plusuri. După cum a demonstrat practica, acestea nu împiedică deloc cererea și distribuirea pe scară largă a acestui material. Cu toate acestea, ele trebuie luate în considerare înainte de începerea construcției. Știind care sunt blocurile de argilă extinse, avantajele și dezavantajele acestui material, puteți planifica corect construcția și vă puteți reprezenta în mod clar costurile financiare.

Când cumpărați blocuri de lut expandat, este obligatoriu să verificați disponibilitatea unui certificat pentru produs, pentru a afla în ce condiții a fost confecționat materialul (dacă este producție artizanală, atunci este mai bine să refuzați un astfel de produs). Verificați calitatea blocului - nu trebuie să existe cavități, umflături sau alte defecte evidente pe el. Verificați dimensiunile blocului de lut extins și densitatea acestuia. Pentru a-l determina pe acesta din urmă, este necesar să se împartă masa la volum. De asemenea, ar trebui să acordați atenție producătorului de ciment și grosimea granulelor de lut expandat, deoarece rezistența, căldura și izolația fonică a clădirii depind de acest lucru.

Dacă intenționați să construiți o casă cu un etaj cu grinzi de lemn, atunci puteți utiliza blocuri cu corp complet, în timp ce este mai bine să luați blocuri cu mai multe fante pentru o cabană cu trei etaje, astfel încât presiunea asupra fundației să fie mai mică.

Decorarea interioară a casei este realizată cu ipsos sau tencuială de nisip de ciment. Mai întâi, folosind șuruburi și dibluri autofiletante, umplu o plasă de întărire (polimer sau galvanizat), apoi îl tencuiesc, apoi folosesc căptușeala, placa de gips, tapet sau plăci ceramice.


Opinii: 192