» » Gâștele kholmogory: păstrarea casei

Gâștele kholmogory: păstrarea casei

Printre crescătorii de păsări și fermieri, gâștele Kholmogory sunt populare datorită cărnii lor de înaltă calitate și cultivării fără pretenții. În acest articol, vom oferi o descriere și vom vorbi despre principalele caracteristici ale acestei rase, precum și despre cum să alegem și să păstrăm corect oamenii Kholmogory..

Descrierea rasei

Gâștele rasei Kholmogory au apărut traversând gâștele chinezești și Arzamas. Primele mențiuni documentate despre acestea datează de la sfârșitul secolului XIX..

Culoarea Kholmogory este albă, gri sau reperată, dar penajul alb este considerat cel mai valoros. Picioarele și ciocul sunt galben-portocaliu. Păsările au o constituție puternică și un corp larg masiv. Partea din spate a gâștelor este dreaptă, gâtul este lung, iar pieptul este bine dezvoltat și adânc.

Trăsăturile distinctive ale oamenilor din Kholmogory sunt un cioc curbat și o creștere pe frunte (bump). La reprezentanții rasei cu penaj alb, conul este portocaliu, în piebald și gâște gri - întunecat. Există un pli de piele sub cioc (așa-numitul „portofel”).

Caracteristicile productive ale rasei

Pe parcursul anului, gâștele Kholmogory produc 30-45 de ouă cu o greutate de la 180 la 200 de grame. Sunt găini bune de puiet, harabilitatea păsărilor este de 50%, dintre care până la 90% supraviețuiesc.

Verifică o listă cu cele mai bune rase de gâscă, din o caracteristică comună a negrului și gâște albe, și, de asemenea, aflați despre caracteristicile de reproducere ale rasei Linda și gâscă cu fața albă.

Puii cresc rapid în greutate și la 9 săptămâni cântăresc deja până la 4,5 kg. Greutatea maximă a gâștelor adulte ajunge la 12 kg, gâștele - până la 8 kg.

La împlinirea vârstei de trei ani, gâștele acestei rase pot deja dobândi urmași. Speranța lor de viață în condiții potrivite poate atinge 17 ani. Se adaptează bine la diverse condiții, datorită abilităților lor de aclimatizare..

Păstrarea rezidenților Kholmogory acasă

Nu este dificil să crești gâște din rasa Kholmogory, cu toate acestea, există câteva puncte în care merită să fii atent..

Condiții de detenție

O cameră spațioasă pentru gâște va ajuta păstrarea pardoselii curate și uscate și va proteja locuitorii Kholmogory de multe boli. Ar trebui să fie spațios - 1 metru pătrat de persoană. În climatele calde, când gâștele își petrec cea mai mare parte a timpului în aer liber, suprafața camerei poate fi redusă la 0,5 metri pătrați. m.

Important! Cel mai potrivit material pentru construirea unei case de gâscă - lemn, deoarece păstrează bine căldura.

Este necesar să se protejeze gâștele de curenți, deoarece acestea sunt foarte vulnerabile la vânt. Ușa trebuie instalată pe partea în care nu există pescaj.

Iarna, este necesară realizarea unei pardoseli pe podeaua casei de gâscă din materiale pentru păstrarea caldului turbă și paie. Primăvara și vara, sunt folosite ca așternuturi rumeguş sau nisip acoperit cu paie tocată. Când gunoiul se ude, trebuie înlocuit cu unul uscat, altfel rezidenții din Kholmogory riscă să se răcească.

Gâștele Kholmogory sunt mari iubitori de apă, dacă este posibil să fie alungați să înoate în râu sau să le construiască un artificial apă.

Hrănind oamenii din Kholmogory

Rata creșterii în greutate și sănătatea păsării depinde de alimentația corespunzătoare a gâștelor. Pentru a crește oameni sănătoși Kholmogory, caracteristicile de hrănire trebuie corelate cu sezonul și cu producția de ouă..

Gâștele încep să se întindă în februarie, în această perioadă păsările au nevoie de aproximativ 160 g de furaje, care ar trebui să conțină boabe, leguminoase, fân tocat și culturi de rădăcini. Ganditorii reduc greutatea în perioada de reproducere, prin urmare, dieta lor trebuie să conțină hrană pentru animale: brânză de vaci, ouă crude, carne și oase.

Hrănitorii trebuie să conțină cretă și pietriș. Dimineața, mâncarea umedă va fi utilă pentru gâște, iar mâncarea uscată seara. Pentru ca păsările să digere bine mâncarea, trebuie să bea mult..

Veți găsi, de asemenea, util să știți, când gâștele domestice încep să se grăbească, cum este utilă grăsimea de gâscă?.

Primăvara și vara, locuitorii din Kholmogory trebuie plimbați pe pășune, unde pot mânca până la 2 kilograme de iarbă pe zi.

Creșterea rasei Kholmogory

Locuitorii din Kholmogory dobândesc urmași începând cu vârsta de 3 ani. Nu ai nevoie de un incubator care să le crească, pentru că sunt găini și părinți buni. Cu toate acestea, abilitatea și răbdarea în această problemă vor fi în continuare necesare..

Respectând aceste reguli, puteți obține până la 15 muschi pe lună:

 • ar trebui să existe câte un gander pentru fiecare patru gâște dintr-o turmă;
 • este necesar să înveți gâsca să incubă ouă în cuibul său;
 • perioada de păstrare a ouălor pentru incubație nu trebuie să depășească 15 zile;
 • trebuie să testați gâsca pentru a nu putea lăsa ambreiajul în condiții stresante.

Știați? Gâștele au auz bun și disting sunetele la o distanță de peste 50 de metri.

În medie, procesul de incubare a ouălor durează 4 săptămâni, dar puteți adăuga încă câteva zile la această perioadă. Dacă a 11-a zi va apărea un pui din ouă de gâscă. Un punct roșu ar trebui să fie vizibil în ele cu vasele care se extind de la acesta, acesta este viitorul sistem circulator al gâfâitului.

Verifică un tabel de incubație de ouă de gâscă acasă, invata despre caracteristici ale creșterilor în creștere într-un incubator.

Caracteristici ale conținutului gâfâielor

Corectitudinea hrănirii și păstrării puii din rasa Kholmogory depinde de vârsta lor:

 • gâlgâi diurne. Înainte de hrănire, trebuie lăsați să se usuce, apoi dați imediat mâncare. În primele trei zile, trebuie să le hrăniți de 4-6 ori pe zi, dându-le ouă fierte și boabe zdrobite. Trebuie să țineți puii într-o cutie înaltă, astfel încât să nu poată ieși din ea singură. O lampă este instalată peste gârlă, menținând o temperatură de + 28-29 ° C. Un metru pătrat de teritoriu este proiectat pentru 10 păsări;
 • gâlgâie de la 4 zile la o lună. La puii de patru zile, temperatura din cutia lor trebuie menținută la + 27 ° C, din a șasea zi de viață - aproximativ + 25 ° C, de la 8 la 10 zile ar trebui să fie + 24 ° C, de la 11 la 15 zile - + 22 ° C ... În toate zilele următoare, temperatura trebuie menținută la + 18 ° C. Începând cu a doua săptămână, ar trebui să li se administreze alimente precum adulții din Kholmogory, puteți adăuga iarbă la dietă. În același timp, ar trebui să li se permită să își vadă mama;
 • gălăgioși de la o lună și mai mari. În această etapă, este necesară introducerea proteinei vegetale în dietă, surse bune ale acestei substanțe sunt urzicile și mazărea. Hrănirea se efectuează de 4 ori pe zi. Nu trebuie să fie mai mult de doi pui pe metru pătrat.

Important! Prima dată când trebuie să ai grijă de gâfâie, pentru că dacă cad pe spate la o vârstă fragedă, ei nu vor putea să se ridice singuri și pot muri.

Imunitatea muschiilor nu este încă puternică, astfel încât puii pot fi expuși la o varietate de infecții. Acest lucru îi poate salva de boli precum salmoneloza, holera, pasteureloza și altele..

Goslings sunt de obicei vaccinați la vârsta de 3-4 săptămâni, dar trebuie luați în considerare factori precum compoziția vaccinului, gradul de răspândire a bolii și prezența imunității la părinți..

afla, cum să hrănești muschiul în mod corespunzător.

Sănătate și boli

Gâștele rasei Kholmogory se disting prin sănătate bună și trăiesc până la 17 ani, cu toate acestea, dacă îngrijirea de calitate nu este urmată, acestea pot avea probleme de sănătate.

Principalele puncte de acordat o atenție deosebită la creșterea acestor păsări:

 • Schițe. Din cauza lor, gâștele se pot îmbolnăvi și, ca urmare, pot muri;
 • etanşeitate. Dacă nu sunt respectate dimensiunile corecte ale încăperii, gâștele vor începe să aibă probleme cu picioarele. Dacă este posibil, ar trebui să umble păsările și să le lași să înoate.

Printre bolile oamenilor din Kholmogory se numără:

 1. Rahitism. La reprezentanții rasei cu această boală, oasele și ciocul devin moi, gâștele depun ouă cu cochilii moi. Pentru a vindeca gâștele, trebuie să le oferiți plimbări la soare, să introduceți ulei de pește, drojdie și vitamina D în dietă..
 2. paraziţi. Indivizii cu paraziți se dezvoltă slab, au o productivitate scăzută a ouălor. În acest caz, trebuie să dezinfectați păsările și celulele lor, apoi să le tratați puful cu un unguent special..
 3. Intoxicație alimentară. Acest lucru se poate întâmpla dacă locuitorii din Kholmoghir au consumat alimente de proastă calitate sau improprii. Acestea pot avea convulsii, vărsături, diaree și un aport mare de lichide. Puteți trata păsările cu o soluție slabă de oțet, vodcă și ulei vegetal..

Verifică principalele boli ale gâștelor și modul în care trebuie să le faci față.

Cum se alege și unde se cumpără gâștele

Este necesar să cumpărați gâște pentru reproducere doar în ferme dovedite, cu recenzii pozitive, altfel există riscul de a cumpăra un fals.

Știați? Gâștele aleg un partener la vârsta de trei ani și rămân monogame pe parcursul vieții..

Locuitorii din Kholmogory sunt caracterizați printr-o rată de supraviețuire bună a animalelor tinere, cu toate acestea, atunci când alegeți păsări, nu uitați să priviți cu atenție următoarele puncte:

 • mobilitate. Puii sănătoși se disting prin agitație constantă și neliniște. Pentru a verifica, puteți arunca o frunză în cutie pentru ei, gâlgâi sănătoși vor reacționa la ea, iar cei slabi nu vor acorda atenție;
 • pofta excelenta. Puii sănătoși mănâncă mult;
 • burtă moale și cordon ombilical închis. La puii nesănătoși se pot constata nereguli pe stomac;
 • puf. Păsările sănătoase au în jos strălucitoare, fără chelie;
 • reacție la sunet. Puteți bate la cutie și puii sănătoși vor înfioră.

Cum să transportați păsările

Puteți transporta pâlpâiele achiziționate într-o cutie obișnuită cu găuri făcute în interior. Cutia trebuie să fie mare, astfel încât puii să nu se rănească. Partea de jos nu trebuie să fie moale și să cadă, altfel păsările pot fi rănite și mor.

Adulții sunt transportați în containere cu sârmă sau cuști speciale. În niciun caz picioarele Kholmoghirisului nu trebuie legate și introduse într-o pungă. Este necesar să le dați apă înainte de transport și imediat la sosire, dați-i o băutură.

Gâștele Kholmogory sunt nepretențioase în îngrijirea lor și sunt responsabile pentru urmașii lor. Cu o îngrijire corespunzătoare, puteți crește Kholmogorye sănătos, cu o greutate bună și un nivel ridicat de gâscă de ouă.

Feedback de la internauți

în Kholmogory, până la urmă, producția de ouă nu este foarte bună și fertilizarea nu este, de asemenea, în cel mai bun caz, dacă această rasă (Kholmogory) a fost ca Linda sau Kuban și alte rase purtătoare de ouă, atunci un ou și ochiuri ar putea fi întotdeauna cumpărate


Opinii: 95