» » Cum să îți faci decorul camerei tale pentru copii

Cum să îți faci decorul camerei tale pentru copii

Decorarea camerei pentru copii la prima vedere poate părea o sarcină destul de simplă. Dar, de fapt, nu este așa, deoarece camera nu trebuie să fie numai funcțională, sigură și confortabilă, ci și luminoasă. Dacă un copil crește într-o atmosferă de basm și culori pozitive, acest lucru va avea un efect pozitiv nu asupra dezvoltării sale, atât spirituale, cât și fizice..

Există recomandări speciale pentru alegerea unei culori pentru camera copiilor. Regula principală este roz pentru fete, albastru pentru băieți. Dar totuși, dacă copilul este deja suficient de bătrân, merită să alegeți schema de culori cu el. Dacă abordați corect soluția la această problemă, puteți transforma renovarea camerei copiilor într-un joc interesant. În cazul în care copilul însuși participă la proces, se simte mai semnificativ. Într-o astfel de încăpere va trăi nu numai cu plăcere, ci și cu mare mândrie. Camera va deveni o adevărată fortăreață pentru copil, unde te poți ascunde de toate problemele și, având în vedere că copilul însuși a depus mult efort în amenajare, protecția va părea și mai impresionantă.

Din partea părinților, este important să ascultați toate dorințele copilului, apoi să stabiliți ce idei pentru decorarea camerei ar trebui să fie implementate și care sunt mai bine să refuzați.

Decorarea unei camere pentru un copil mic este mult mai ușoară decât pentru copiii mai mari. Este deosebit de important, atunci când creați un decor pentru camera unui adolescent cu propriile mâini, să țineți cont de dorințele sale. Nu poți face fără părerea lui în ceea ce privește designul camerei. Dar cu o abordare corectă, părinții pot face față perfect sarcinii.

Idei interesante pentru decorarea unei pepiniere

În funcție de vârstă, setul de mobilier necesar pentru design se va schimba. De exemplu, în camera unui nou-născut, este necesar să instalați o canapea pentru mamă. Când bebelușul iese din copilărie, va avea nevoie de dulapuri pentru jucării și de o masă pentru desen, precum și pentru a face muncă creativă. Studentul va avea nevoie de un birou, iar adolescentul ar trebui să aibă deja mobilier serios și adult, cu un pat confortabil și un dulap mare.

Opțiune de proiectare a camerei pentru un student

Opțiune de proiectare a camerei pentru un student

Decorarea unei camere cu propriile mâini ar trebui să țină cont întotdeauna de hobby-urile copilului. Dacă utilizați acest lucru în decor, puteți face o cameră cu o răsucire, care va deveni nu numai mai confortabilă și funcțională, ci și interesantă..

De exemplu, pentru copiii activi, crearea unui teren de sport va fi un bun plus pentru interiorul principal. Există complexe bune cu care puteți face un adevărat centru de divertisment de numai 2 mp. Aceasta va fi o mare bucurie pentru copil, dar în același timp va fi un mare beneficiu..

Dacă nu este posibil să cumpărați un întreg complex pentru exerciții sportive, atunci ar trebui să optați pentru un perete suedez simplu și convenabil. Ocupă un spațiu minim, dar pe scări puteți efectua un număr imens de trucuri pe care puștiul le poate învăța treptat și îmbunătățit..

Decorarea pereților artistici

Decorarea pereților artistici

Pentru copiii care sunt înclinați spre artă, decorarea pereților cu propriile mâini într-un stil artistic este potrivită. Nu este deloc necesar să puneți un șevalet. Pentru copil va fi mult mai interesant și mai rentabil pentru părinți să realizeze o tablă de desen care să poată ocupa un întreg perete sau o parte din el. Pentru a face acest lucru, este suficient să folosiți un material monocromatic lavabil în procesul de decorare a pereților. În plus, există vopsele speciale cu ajutorul cărora puteți face o tablă, ca în școală cu propriile mâini. Puteți lua chiar și un amestec magnetic dacă doriți. Deci, peretele va fi potrivit pentru mai mult decât doar desen. Pe un astfel de site, puteți agăța magneți, care vor fi convenabili în procesul de învățare.

Puteți completa decorarea cu diverse modele. Desigur, acum există o mulțime de imagini de fundal interesante, cu imprimeuri unice luminoase și pur și simplu fabuloase. Totuși, crearea de imagini care pot fi desenate, înconjurate sau pur și simplu lipite permite realizarea de proiecte de perete mai interesante..

Tema pentru decorarea pepinierei

O cameră arată cel mai bine atunci când totul este proiectat în același stil. Dacă vorbim despre designul unei camere pentru adulți, de exemplu, o cameră de zi sau o bucătărie, atunci una dintre opțiunile populare poate fi folosită aici, și anume high-tech, clasică, modernă, țară etc. Toate acestea nu sunt potrivite pentru o cameră pentru copii. Aici, stilul ar trebui să se bazeze în primul rând pe preferințele copilului. Dacă adoră sportul, de exemplu, fotbalul, atunci cel mai bine este să-ți creezi o idee generală în acest stil, adică mingile ar trebui să fie prezente în design, poate afișe cu jucători etc..

Mulți copii adoră ideea de aventură și de pirați. Pentru părinți, acesta este un domeniu uriaș pentru un zbor al imaginației. Aici puteți instala un pat în formă de navă, să faceți decorațiuni de perete pentru abordare sau să pictați totul cu povești de aventură. Într-un astfel de interior, frânghiile și hamacurile vor arăta pur și simplu minunat. Pentru copil, ei vor fi ajutoare excelente în îmbunătățirea dexterității și coordonării..

Camerele pentru băieți sunt adesea decorate cu mai multe mașini de jucărie. Aici puteți utiliza un pat în formă de mașină de curse și să decorați pereții cu imagini adecvate și să așezați mașini de suvenir pe rafturi.

Fetele adoră să se simtă ca prințese. Pentru un astfel de caz, este potrivit un pat frumos, care poate fi chiar decorat cu un baldachin. Principalele culori ale camerei pentru o mică prințesă sau zână ar trebui să fie roz și liliac. Decorațiile cu paiete și elemente de decor luminoase vă vor permite să transformați o cameră obișnuită într-un adevărat mini-palat sau casă de păpuși.

Reguli pentru decorarea unei camere pentru un copil

Atunci când alegeți o cameră pentru o creșă, trebuie în primul rând să acordați atenție cantității de lumină. Ar trebui să existe o mulțime de lucruri, precum și spațiu liber. Camera copiilor nu ar trebui să arate ca un dulap sau un dulap. Aceasta este o cameră în care copilul va crește, se va dezvolta, se va forma fizic și psihologic. Prin urmare, el nu ar trebui să aibă stresul lipsei de spațiu liber. Copiii de toate vârstele necesită spațiu suficient. Mai mult, cu cât copilul devine mai în vârstă, cu atât are mai multe nevoi și trebuie luat în considerare și acest lucru..

Într-o cameră mare, va fi foarte convenabil să împărțiți spațiul în zone. Este indicat să separăm cel puțin vizual locul de dormit, să se joace și să studieze. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza diverse idei pentru decorarea pereților, podele și iluminare..

Împărțirea unei camere în zone

Împărțirea unei camere în zone

Prietenia ecologică joacă un rol important în proiectarea unei creșe. Prin urmare, specialiștii nu recomandă să folosească în acest caz plastic sau sintetic. Alegerea mobilierului de dulap trebuie abordată în mod deosebit de responsabil, deoarece există situații în care dulapurile și bazele de pat sunt confecționate din materiale toxice care pot dăuna foarte mult sănătății copilului.

Atunci când alegeți dispozitivele de iluminat, ar trebui să acordați atenție acelor opțiuni suficient de luminoase, dar nu orbitor. Pepiniera ar trebui să fie bine luminată, dar în același timp lumina este plăcută și caldă. Este recomandabil să se creeze o astfel de iluminare, astfel încât să poată fi întunecată, dar nu oprită complet. Mulți copii preferă să doarmă cu luminile aprinse. Alternativ, poți lua o lumină de noapte sub forma eroului tău preferat..

Decor DIY pentru pepinieră

Desigur, în timpul nostru în magazine specializate puteți găsi orice elemente pentru decorarea spațiului oricărei încăperi. Camera pentru copii nu face excepție, iar designerii profesioniști oferă uneori soluții incredibile pentru decorarea unei camere. Totuși, deseori trebuie să plătiți sume uriașe pentru acest lucru..

Pentru părinții înflăcărați, există o cale de ieșire mai ușoară. În ciuda faptului că va fi mai ieftin, o astfel de cameră poate deveni nu mai rău decât după munca stăpânului. Dacă părinții sunt creativi în proces și creează elemente decorative pentru cameră cu propriile mâini, atunci veți obține o cameră frumoasă și confortabilă, care va fi plină de dragoste și căldură.

În ceea ce privește modul de decorare a camerei copiilor cu propriile mâini, puteți începe prin realizarea unor piese de mobilier. De exemplu, puteți face o geantă pentru depozitarea jucăriilor moi, care vor acționa simultan ca un otoman. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați o țesătură strălucitoare și densă, să coaseți un cilindru și să faceți șiruri de strângere pe o parte. Pentru a realiza partea de jos, aveți nevoie de un cerc de carton. Este necesar să încercați câteva cercuri pe ea pe țesătură. În continuare, părțile sunt pliate astfel încât cartonul să fie între cele două bucăți de țesătură. Acesta va fi partea de jos, care este cusută pe partea inferioară a cilindrului. Dacă umpleți o astfel de geantă cu jucării moi, acestea nu numai că nu vor sta nicăieri, dar vor deveni, de asemenea, o umplutură excelentă pentru un otoman, pe care un copil va sta din când în când.

De asemenea, puteți economisi la fabricarea elementelor de design textil. De exemplu, perdelele, cuverturile de pat și chiar așternuturile pot fi realizate cu propriile mâini. Dacă cumpărați o țesătură strălucitoare și frumoasă, aceasta va costa semnificativ mai puțin decât achiziționarea unui kit gata pregătit. Restul materialului poate fi folosit pentru agățări de perete sau pentru realizarea unei imagini tematice, ceea ce va constitui un plus excelent pentru interiorul unei camere pentru copii.

Chiar și hârtia este utilă pentru a economisi ieftin, dar frumos decora o cameră pentru copilul iubit. De exemplu, puteți face mai multe ghirlande luminoase care pot decora tavanul. Este ușor să găsești scheme pentru realizarea unui astfel de decor sub formă de inimi, păsări, animale etc..

Dacă a apărut întrebarea cu privire la modul de a face o decorare a camerei cu propriile mâini, atunci dacă părinții au abilități de desen, aceasta trebuie folosită. Pereții, și poate chiar tavanul, pictați cu propriile mâini - acesta este un design unic real. Nu se pot compara stencilele sau autocolantele de perete cu imaginile făcute de mâinile părinților. Tema desenelor poate fi oricare. Este mai bine să se consulte cu copilul și să afle ce fel de poze vrea să vadă în camera lui. Poate fi nu numai personaje de desene animate, ci și povești întregi expuse în compoziție. O opțiune câștig-câștig ar fi să decorezi pereții în funcție de hobby-urile copilului.

În camera copiilor, merită evidențiat un colț pentru amintiri și meșteșuguri. La grădiniță, și apoi la școală, copilul va crea figuri, desene etc. Pentru realizările sale, este imperativ să se prevadă un regiment, sau mai bine zis un întreg consiliu de onoare..


Opinii: 70