» » Construim un pui pentru 2 capete cu propriile noastre mâini

Construim un pui pentru 2 capete cu propriile noastre mâini

Purcei într-un purcelCreșterea rapidă a porcilor, lipsa lor de cerere pentru furaje și creșterea activă în greutate au predeterminat popularitatea animalelor în rândul proprietarilor de ferme mici. Puteți confecționa un porumbel pentru 2 capete în doar câteva zile. Puteți păstra porcii într-un astfel de hambar pe tot parcursul anului..

Înainte de a lucra, un crescător de porci novice va avea nevoie de:

  • calculul precis al structurii, ținând cont de toate comunicările și dimensiunile;
  • un desen elaborat ținând cont de cerințele pentru locurile unde sunt ținute animale;
  • parcela potrivita pentru un pui.

De unde să înceapă pregătirea pentru construcția unui porc? Unde este mai bine să o amplasați și cum să determinați dimensiunile viitoare ale clădirii?

Cerințe de bază pentru construirea unei porci

Purcei într-o aviarăPentru porci, care, spre deosebire de capre, vaci și oaie nu pascați, aveți nevoie de locuință cu o călăria. Animalele petrec până la 75% din timp în pui. Mersul pentru animale este amenajat lângă casă, deci trebuie acordată o atenție maximă rezistenței, comodității și siguranței sale.

Mărimea și dispunerea puiului depinde de obiectivele de reproducere. O pereche de purcei pentru îngrășat, de exemplu, are nevoie de mai puțin spațiu decât un mistreț și o regină, care sunt populate pentru a produce urmași.

Alegerea viitorului șantier se realizează cu așteptarea ca structura:

  • s-a dovedit a fi uscat și cald;
  • era protejat de vânturile străpungătoare;
  • avea spațiu liber în apropiere pentru organizarea mersului.

În cazul în care un pui auto-construit pentru 2 capete se dovedește a fi într-o zonă joasă în care se acumulează inundații, topiri sau ape de ploaie, acest lucru amenință cu boli frecvente ale animalelor, o scădere a intensității creșterii, moartea animalelor tinere.

Prin urmare, șantierul de construcție al porții ar trebui să fie nivelat și situat pe un deal. Este bine dacă clădirea este ascunsă de vânt prin plantări sălbatice sau culturale. Această circumstanță vă va permite să nu vă faceți griji pentru sănătatea animalelor în perioada de toamnă-iarnă și va economisi și la încălzirea puiului.

Norme de zonă pentru plasarea animalelor într-un porci auto-construit

Pui cald pentru purcei cu scroafăDimensiunile viitoarei structuri depind de câte și care sunt animalele care urmează să fie plasate într-un porcuș auto-construit.

Mai mult, adâncimea stilourilor din pui este cel mai adesea egală cu 2,5-3,0 metri:

  • mistreții sunt ținuți singuri în mistreți cu o suprafață de 8 metri pătrați;
  • uterul, începând cu a patra lună de sarcină, sunt prevăzute cu stilouri de 6-10 metri de suprafață;
  • purceii de îngrășat, în funcție de vârstă, sunt ținuți 1-6 indivizi în stilou.

Fiecare animal ar trebui să aibă între 0,6 și 2,0 metri de suprafață.

Semănați cu prunciLa planificare, se iau în considerare pasajele cu o lățime de cel puțin 1,5-2,0 metri, care sunt obligatorii pentru hrănire și îndepărtarea gunoiului de grajd din pui. Este bine dacă scroafele cu urmași vor fi departe de pereții reci, unde pescajele vor amenința purceii mici.

Înălțimea plafoanelor plate dintr-un pui trebuie să fie de cel puțin 2,2 metri. Dacă grinzile sunt deschise, punctul de vârf nu poate depăși 2,6 metri. Cu un acoperiș izolat, înălțimea tavanului față de perete este de 1,6-1,8 metri.

Plan pigsty pentru 2 capeteDatorită masei de nuanțe asociate cu construcția unui hambar, înainte de a construi un pigsty, este important să știți exact ce animale se vor așeza în el. De exemplu, într-o porniță pentru 2 capete, o scroafă și un mistreț, este configurat un bloc separat pentru păstrarea descendenței unei astfel de perechi. Zona corralului depinde de număr purcei și vârsta lor.

Cum să construiți un pui cu propriile mâini?

Pentru a asigura durabilitatea structurii și funcționarea acesteia pe termen lung, sub funda de montare se instalează o fundație monolitică. Anterior, o pernă de nisip a fost făcută sub ea. Structura este izolată de umiditate cu un material de acoperiș sau alt material.

Pardoselile din spațiile în care sunt ținuți porcii sunt cel mai bine executate cu nivel de auto-nivelare. Suprafața de beton nu absoarbe mirosurile și fecalele, este ușor de curățat și mult mai durabilă decât lemnul.

Imediat în faza de proiectare și turnare a podelei, este necesar să se prevadă prezența unei pante de la stilourile animalului până la canalul de gunoi de grajd din pușcă. În acest caz, excremente de animale și urină, fără gravitație, mașinile, facilitează curățarea lor, reducând riscul de a dezvolta boli infecțioase la porci.

Plăci speciale de beton pentru pardoseli și despărțitori într-un puiÎn afară de pardoselile din beton solid din carieră, astăzi, sunt utilizate din ce în ce mai mult plăci de zăbrele sau fante, sub care sunt echipate rezervoare de scurgere și sedimentare. Arborele nu va rezista la suficientă umiditate intensă și efectul coroziv al gunoiului de grajd. Prin urmare, chiar și cu un număr mic de porci, încearcă să nu folosească acest material nu numai pentru podeaua din pui, ci și pentru despărțirile dintre stilouri..

Pereții porcilor trebuie să reziste cu succes nu numai la vremea rea, ci și la umiditate, precum și la rozătoare, care adesea tind să intre în spațiile destinate animalelor. Cel mai bine este să folosiți cărămizi sau blocuri mici pentru structuri de susținere. Structurile cadrului, în timp ce sunt confortabile, prefabricate și ieftine, nu sunt în conformitate cu așteptările ca un purcel. Pereții despărțitori interni într-un carcasă echipată pentru casă, ca în fotografie, sunt confecționate din cărămizi, blocuri sau grătare metalice.

Cameră curată, confortabilă pentru porciAtunci când construiți un pui cu propriile mâini pentru 2 capete sau mai multe animale, este necesar să se prevadă prezența ferestrelor. Lumina naturală este esențială pentru creșterea și sănătatea atât a animalelor adulte, cât și a purceilor.

În sezonul rece, când nu este suficientă căldură și lumină, iluminatul artificial este asigurat, iar încălzirea în zonă este amenajată pentru purcei cu lămpi infraroșii.

Pentru a rezolva aceste probleme, în faza de proiectare și construcție, se lucrează la electrificarea pigsty-ului. Lămpile sunt montate la o distanță sigură față de porci și protejate de capacele rezistente la impact.

Ventilație de porcÎn același timp, se stabilește ventilația porcinului. Este planificat astfel încât aerul interior să circule în mod constant, fără efectul unui tiraj. Procesul proaspăt trebuie să vină din exterior, iar aerul și mirosurile nepoluante din alimentatoare, stilouri și canale de gunoi de grajd din pui trebuie să iasă în afara spațiului.Schema sistemului de ventilație

Acoperișul, ferestrele și ușile trebuie izolate, pereții trebuie izolați din exterior. Impermeabilizarea se face în interior, pereții sunt tencuiați și spălători.

Când toate lucrările externe sunt finalizate, acestea trec la echipamentele de porci. În interiorul utilajelor sunt așezate palete dezinfectate, departe de canalele de scurgere pe care sunt amplasate alimentatoare, montare băutori. Zonele de mers sunt pregătite separat, accesul căruia ar trebui să fie din fiecare secțiune a puiului.

Aranjamentul unui purcel simplu - videoclip


Opinii: 99