» » Cum și din ce poți face un otoman cu propriile mâini

Cum și din ce poți face un otoman cu propriile mâini

V-ați întrebat vreodată cum să faceți un otoman cu propriile mâini? De fapt, nu este dificil. Principalul lucru este să găsiți materialele și instrumentele necesare, apoi să urmați instrucțiunile. Un otoman este un lucru foarte confortabil în interior. Nu ocupă mult spațiu. Puteți alege dintre multe opțiuni de design în funcție de stilul camerei. În plus, realizarea cu propriile mâini este o afacere plăcută care vă permite să întruchipați cele mai interesante idei..

Cum se face un pouf de cadru

Husa pentru rame este foarte ușor de realizat. O astfel de piesă de mobilier va decora camera și va servi drept scaun (și foarte confortabilă și moale). În plus, poate stoca și obiecte mici..

Este necesar să pregătiți în prealabil un riglu, lipici (tip tâmplărie), un creion, o capsator (construcție), un ferăstrău, șuruburi din lemn, o șurubelniță și un ciocan. Dintre materiale, veți avea nevoie de o țesătură specială cu care să încălzim cadrul. Este necesar să o alegeți exact pe cea destinată doar tapițeriei decorative a mobilierului tapițat. În plus, avem nevoie de încă 1 bar care măsoară 15 * 4 * 4 cm, o pereche de balamale pentru pian, 4 role pentru mobilă, PAL cu dimensiuni 175 * 240 * 0,16 cm. Toate acestea sunt luate pe baza unui otoman standard cu dimensiuni de aproximativ 40 * 40 * 50 cm.

Scaun Pouf

Scaun Pouf

Înainte de a începe munca, trebuie să studiați instrucțiunile pas cu pas. Este următorul:

 1. Mai întâi trebuie să faceți marcajul pe material, apoi pe semne. Pentru a realiza pereții structurii, aveți nevoie de 2 tăieturi cu dimensiuni de 37 * 40 cm. Pentru a aranja părțile laterale, aveți nevoie de 2 semifabricate care au dimensiuni de 37 * 37 cm. În plus, trebuie să decupați încă un pătrat cu lungimea și lățimea de 40 cm..
 2. Acum puteți începe să tăiați aceste piese. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza un ferăstrău.
 3. Grinda trebuie să fie împărțită în 4 părți, astfel încât lungimea fiecăruia să fie de 37 cm.
 4. Acum se presupune că se asamblează o cutie din piesele tăiate. Înălțimea trebuie să fie de 37 cm.
 5. Structura realizată este fixată cu lipici din lemn. Se presupune că se aplică din interiorul produsului. Acest lucru va face partea mai rigidă..
 6. Acum este în plus necesar să fixați colțurile cu șuruburi autofiletante - acest lucru trebuie făcut din exteriorul colțurilor. Dacă există dorință, atunci structura poate fi, de asemenea, consolidată cu colțuri metalice, care ar trebui să fie achiziționate înainte de orice, în orice magazin de hardware.
 7. Acum adezivul trebuie să fie aplicat pe partea inferioară a cutiei. Același lucru este valabil și pentru partea finală a grinzilor..
 8. Lipiți partea de jos și așteptați până când cadrul asamblat este uscat.
 9. În plus, introduceți șuruburi autofiletante în capete pentru a consolida produsul.
 10. Acum puteți începe să faceți capacul. Este necesar să fixați 4 blocaje-blocaje pe suprafața interioară a perimetrului cutiei.
 11. Trebuie verificat dacă rigidizatorii sunt corect fixați. Acestea nu ar trebui să interfereze cu ridicarea capacului pufului..
 12. Acum rămâne să facem tapițeria. Cum să încălzi un otoman - toată lumea alege independent, în funcție de propriile preferințe și de interiorul camerei. Este recomandat să folosiți poliester, garnitură de garnitură, cauciuc spumant, holofibră. Topul poate fi acoperit cu tapițerie suplimentară.

Acum otomanul este complet gata. Și nu este doar un articol frumos - poate înlocui un scaun și o noptieră mică pentru lucruri mici..

Otomani din sticle și bobine

Acasă, puteți face o otomană din cele mai neobișnuite articole. De exemplu, puteți utiliza sticle de plastic. Există deja multe meșteșuguri din acest material disponibile. Un pouf din el nu va diferi numai prin proprietățile sale decorative, dar va deveni foarte practic..

Otoman format din sticle de plastic

Otoman format din sticle de plastic

Este necesar să pregătiți în prealabil 40 de sticle de plastic. Mai mult, nu aruncați capacele din ele. În plus, aveți nevoie și de o bandă adezivă - alegeți doar o bandă largă. Pentru umplere, este necesar un iernar sintetic sau cauciuc spumos - materialul va fi utilizat pentru căptușeală. În plus, aveți nevoie de foarfece, fire de tricotat, o capsator, un cârlig sau ace de tricotat care sunt utilizate pentru tricotat. Și, desigur, trebuie să alegeți o țesătură decorativă pentru tapițerie..

Otomanul do-it-yourself arată ca pas cu pas:

 1. În primul rând, faceți un design din sticle. Toate containerele trebuie să fie bine închise cu capace. Folosiți banda adezivă pentru a conecta piesele. Este necesar să faceți mai multe straturi de sticle de plastic. Puteți repara toate sticlele simultan, dar experții sfătuiesc să le fixați doar câteva bucăți simultan - acest lucru va crește rezistența structurii. Când se primesc secțiuni, se presupune că sunt fixate împreună..
 2. Acum va trebui să faceți un model de carton. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să atașați piesa de prelucrat la un cerc al cărui diametru este de aproximativ 40 cm, apoi desenați linii cu un creion. Apoi tăiați 2 cercuri. Ambele laturi trebuie fixate pe ambele părți ale pufului improvizat și fixate cu bandă.
 3. Urmează căptușeala. Este necesar să tăiați 2 cercuri cu același diametru ca și semifabricatele anterioare. În plus, trebuie să decupați și un dreptunghi, care ar trebui să înfășoare structura pe laturi. Folosind o capsator, ar trebui să fixați cauciucul din spumă sau alt material care este utilizat pentru garnituri pe structură. Căptușelile vor trebui totuși cusute suplimentar de-a lungul liniilor de conectare.
 4. Trebuie să faceți o copertă. Pentru aceasta, se folosește orice țesătură densă. Puteți alege un material special care este utilizat pentru tapițeria de mobilier tapițat, dar dacă acest lucru nu este posibil, atunci orice alt lucru va face - principalul lucru este că este suficient de dens.
 5. La final, coaseți partea inferioară și partea superioară a pufului.

Acum puful din sticlele obișnuite de plastic este gata. Apropo, se poate face cu spatele. În acest caz, este încă necesar să faceți un semifabricat al formei pe care ar trebui să aibă puful. Partea din spate a produsului trebuie de asemenea acoperită cu cauciuc spumant și țesătură decorativă.

Puteți face o otomană rotundă cu propriile mâini dintr-o bobină. Dacă interiorul camerei este realizat într-un stil rustic sau clasic, atunci îl puteți decora cu o poufă, care este realizată dintr-o bobină. Rezultatul este un produs durabil și de încredere pe care îl puteți decora așa cum doriți. Pouf se va dovedi original și interesant.

Trebuie să găsiți o bobină de lemn. Poate fi din lemn, ci din PAL - această opțiune este potrivită. De asemenea, aveți nevoie de carton, tapițerie, baton sau cauciuc spumos, spumă și masă adezivă. Dintre uneltele de care aveți nevoie pentru a pregăti în prealabil o semănătoare, oțelătoare și mașină de cusut.

Instrucțiunile pentru crearea unui pouf sunt următoarele:

 1. Tăiați părțile cu forma planificată din spumă. Acestea trebuie să aibă aceeași dimensiune ca și blaturile bobinei. Fixează piesele cu lipici.
 2. Acum trebuie să creați un șablon pentru a lucra cu o împletire moale și o țesătură decorativă. Pentru a face acest lucru, pe hârtie sau film, se presupune că tăiați un cerc cu dimensiuni la fel ca în vârfurile bobinei, dar trebuie să faceți și o alocație mică pentru a coase aceste părți.
 3. Se presupune că cercurile din lemn sunt împletite cu lipici și fixate pe ele cercuri care sunt tăiate din cauciuc spumos.
 4. Este necesar să înfășurați întreaga structură cu carton și să o fixați cu lipici și o capsator.
 5. După aceea, trebuie să înfășurați puful în bate și, de asemenea, să o fixați cu o capsator. În primul rând, se presupune că se măsoară totul, apoi se elimină toate inutile.
 6. Tot ce mai rămâne este tapițeria. Materialul trebuie întins, dar nu prea strâns.

La final, rămâne doar să atașați picioarele la structură.

Cum se fac pufuri din țesătură

Din țesătură puteți realiza o pouf multicolor. Un produs original apare. Va necesita diferite piese de țesătură, dar toate ar trebui combinate în nuanțe. În plus, sunt necesare umpluturi și material pentru căptușeală. De asemenea, aveți nevoie de butoane mari.

Ottomani de casa

Ottomani de casa

Algoritmul acțiunilor este destul de simplu:

 1. În primul rând, gândiți-vă la model. Este necesar să desenăm un cerc al cărui diametru va fi același cu cel al produsului planificat. Apoi împarte cercul în 4 părți, apoi fiecare parte obținută de o altă 3. Acum se presupune că taie bucăți sub formă de petale din țesătură. Asigurați-vă că lăsați câțiva centimetri mai mult pentru a conecta articulațiile. La fel trebuie făcut și materialul pentru căptușeală..
 2. Conectați toate piesele.
 3. Acum faceți partea de jos a produsului. Cel mai bine este să folosiți o cârpă groasă. Din interior spre exterior, partea de sus și de jos a pufului trebuie să fie cusute. În acest caz, nu coaseți la capătul unei părți în formă de petală.
 4. Acum trebuie să extrageți materialul și să folosiți umplutura.
 5. La final, rămâne doar să coase locurile rămase și să mascheze cusăturile cu butoane mari, fixându-le pe partea superioară și inferioară a structurii.

De asemenea, puteți face o puf interesantă și simplă dintr-un pulover obișnuit. Un astfel de articol se va potrivi în orice interior și toată lumea poate face față creației sale. Trebuie să găsiți un pulover potrivit - puteți lua chiar și unul purtat, dar totuși este recomandat să alegeți un produs din lână.

O altă opțiune interesantă este o pouf care arată ca o minge. Pentru a-l crea, ai nevoie doar de polietilenă, umpluturi, hârtie grafică (pentru a realiza un model) și diverse țesături în două nuanțe. Acest otoman este foarte simplu, dar în același timp confortabil și se va potrivi exact în orice cameră.

Concluzie

Dintre toate opțiunile enumerate, toată lumea îl poate găsi pe cel care i se potrivește cel mai bine. Toate instrucțiunile descrise sunt foarte simple, astfel încât chiar și un începător poate face față unei astfel de sarcini și să facă un puf cu propriile sale mâini. Acest mobilier este foarte confortabil și practic. În plus, el va decora și camera..


Opinii: 91