» » Cum să decorați un hrănitor pentru păsări

Cum să decorați un hrănitor pentru păsări

Cum să decorați un hrănitor pentru păsări este o experiență plăcută pentru mulți oameni, în special pentru copii. Dacă trebuie să faceți o ambarcațiune simplă, atunci va fi suficient să folosiți o cutie de carton sau o sticlă de plastic. O opțiune mai fiabilă este casele din placaj și scânduri. Dar astfel de modele arată simplu. Pot fi decorate cu diverse detalii, astfel încât să pară plăcute din punct de vedere estetic și interesante, și nu plictisitoare, așa cum se întâmplă de obicei..

Care ar trebui să fie alimentatorii

Construirea unui alimentator nu este dificilă. Însă, de obicei, are un aspect de nerefuzat. Există însă multe moduri de a-l face neobișnuit, interesant și frumos. Principalul lucru este imaginația designerului. De exemplu, puteți realiza o structură cu forma obișnuită, dar apoi pictați-o cu vopsele sau lipiți hârtie colorată, diverse imagini, faceți inscripții, atașați diverse figuri. De asemenea, sunt foarte populare hrănitorii cu o formă neobișnuită..

Dar nu este recomandat să folosești diverse materiale de zgârietură sau cele care strălucesc sau se zdrobesc. Ei vor acționa ca repelenți ai păsărilor. În plus, decorațiile în sine, care sunt folosite la hrănitor, nu ar trebui să interfereze cu oamenii și păsările. Decorația trebuie gândită astfel încât să nu fie dificil pentru o persoană să toarne mâncare în recipient și este ușor pentru păsări să zboare și să obțină porția lor de mâncare.

Alimentator de placaj

Alimentator de placaj

În plus, există unele cerințe pentru astfel de structuri, care se recomandă a fi respectate în procesul de proiectare a acestora:

 1. Produsul trebuie să fie confortabil pentru păsări.
 2. Partile laterale și capacul trebuie protejate de precipitații și vânt. Cerealele și alte furaje se vor deteriora pur și simplu din cauza expunerii la apă.
 3. Puteți utiliza orice materiale pentru a crea un articol, dar este recomandat să le alegeți pe cele rezistente la umiditate. În caz contrar, designul va trebui apoi schimbat..
 4. Nu puteți face colțuri ascuțite pentru a nu dăuna viețuitoarelor.
 5. Dacă hrănitorul este destinat păsărilor mici, atunci dimensiunea acestuia trebuie să fie și ea mică. În caz contrar, păsările mari și agresive vor fura pur și simplu hrana..

Nu contează ce material este folosit pentru a crea astfel de structuri, principalul lucru este că acestea îndeplinesc următoarele cerințe:

 • fiabilitate-
 • putere-
 • durabilitate-
 • practic-
 • Siguranță-
 • confort.

Pregătirea corectă va face hrănitorul foarte atractiv pentru păsări, ceea ce va fi interesant de observat atât pentru adulți, cât și pentru copii..

Cum să aranjați alimentatoarele simple

Colorarea alimentatorului nu este dificilă. Vopselele convenționale transformă designul. În plus, ambarcațiunea va dura mult mai mult datorită lor. Datorită stratului suplimentar de lac sau ulei de uscare, „sala de mese” pentru păsări va părea nouă și proaspătă. Un maestru va alege un complot, nuanțe și modele pe gustul său. De obicei se folosesc motive de iarnă, imagini cu plante, păsări.

Dacă pictați complet alimentatorul, acesta va arăta ca o casă dintr-un basm. Dar desenele pot fi lipite pe cele gata făcute, dacă nu le poți face față singur.

O opțiune interesantă este de a decora doar capacul structurii. Mai întâi, ea trebuie să fie pictată pe un singur ton, și apoi vopsită. Puteți utiliza stencilele gata făcute în timpul proiectării produsului. O altă opțiune este de a desena anumite elemente. De exemplu, puteți picta gaura de intrare, apoi puteți desena un ornament pe pereți..

Este necesar să pregătiți din timp vopsele, un primer, o perie și să alegeți un desen adecvat. Imaginea nu trebuie să fie complexă - conturul obișnuit o va face. De exemplu, puteți desena fluturi, păsări, case, albine, flori, gândaci.

Alimentator decorat

Alimentator decorat

Vopsea albă de tip acrilic poate fi folosită ca grund. Se presupune că ar acoperi toate suprafețele pe care va fi ulterior tabloul. Apoi, așteptați până când stratul se usucă. După aceea, traduceți motivul și începeți să îl decorați. Acrilicul sau guașa sunt potrivite pentru vopsele. Când imaginea este complet uscată, rămâne doar să acoperiți totul cu un lac protector - este mai bine să faceți mai multe straturi. Se recomandă utilizarea acrilic incolor, deoarece practic nu are aromă.

Există un alt mod de a decora pereții și acoperișul produsului. Este necesar să le înveliți cu lipici pudră sau gelatină, apoi presărați cu boabe, semințe, cereale, nuci, fructe de pădure uscate și alte lucruri potrivite ca hrană pentru păsări. Astfel de modele atrag rapid păsările..

Alimentatoarele pot fi construite dintr-o varietate de materiale. Cel mai simplu mod este să folosiți o cutie de încălțăminte și să faceți găurile corespunzătoare în ea. O pungă cu cutie de lapte sau suc este de asemenea potrivită. Sticlele de plastic de diferite dimensiuni sunt de asemenea deseori utilizate - de regulă, de la 1,5 litri la 5 litri. De asemenea, trebuie să facă găuri speciale și apoi să legăm recipientul strâns de ramură.

Hrănitoarele de păsări din lemn arată mai serios decât cele din carton și din plastic. Un astfel de meșteșug va decora cu siguranță curtea. Se poate realiza din placaj, scânduri, ramuri obișnuite și trunchiuri, bușteni. Puteți amenaja o „sală de mese” pentru păsări sub forma unei case, a unei mori, a unei stupi. Dar acest tip de muncă necesită abilități..

Alimentatoare neobișnuite

Există diferite tipuri de hrănitori pentru păsări. În funcție de propria imaginație și capacități, puteți proiecta exemplare foarte neobișnuite. Nu sunt necesare materiale rare și costisitoare pentru ca alimentatorul să fie original. Chiar și cele mai obișnuite obiecte vor face ca meseria să fie distractivă..

Alimentator cu sticle de plastic

Alimentator cu sticle de plastic

De exemplu, puteți folosi o ceașcă veche și farfurie și ceainic pentru preparare. Așezați farfuria cu cana pe suport. Acoperiți-le cu mâncare. Așezați ceainicul vertical, ca și cum ar turna ceva într-o ceașcă. Fixează o astfel de structură pe un copac. Puteți ajunge, de asemenea, cu o ceașcă obișnuită și farfurie. Este necesar să faceți 4 găuri de-a lungul marginii acestuia din urmă, la o distanță egală între ele. Lipiți cupa la farfurie și trageți funia prin găuri, pentru care structura va fi suspendată de pe ramuri.

O altă opțiune interesantă din care puteți face un alimentator sunt conservele obișnuite. În plus, veți avea nevoie de bețe de înghețată, lipici și o perie, bucăți de material, sfoară, vopsea și un stencil. În primul rând, trebuie să acoperiți borcanul cu lipici și să puneți bucăți de material colorate pe pereții săi. Așteptați până se usucă și lipiți bastonul de o parte și de alta. Apoi legați borcanul cu sfoară. Folosind vopsea neagră și stencil, faceți diverse inscripții. Turnați mâncarea într-un borcan și legați-o de o ramură. Dacă nu există lipici și țesătură la îndemână, atunci puteți pur și simplu să pictați conservele în diferite culori și să atârnați lângă ele. În continuare, decoram curtea cu o astfel de ghirlandă.

Un alimentator neobișnuit poate fi făcut dintr-o sită veche. Veți avea nevoie, de asemenea, de viță de vie, sârmă, sfoară și flori. Mai întâi trebuie să țeseți o coroană de viță de vie. Apoi legați-l cu sfoară în trei locuri. Apoi fixați partea inferioară a sitei la coroana cu un fir. Decorați totul de sus cu flori uscate. Acum nu mai rămâne decât să agățați alimentatorul în copac și să turnați bobul pe sită. Puteți folosi flori și fructe de pădure proaspete pentru a decora acest design..

Alimentatorul de staniu

Alimentatorul de staniu

De asemenea, alimentatorul original iese de la sursa de alimentare pentru computer. În plus, este multistrat, ceea ce este foarte convenabil. Dacă există dorința de a adăuga ceva la designul rezultat, atunci colorați-l.

Puteți face, de asemenea, un fel de „sala de mese” pentru păsări din sârmă obișnuită. Este necesar să-l înfășurați de multe ori, formând diverse forme. Apoi, puneți mâncarea în ele, dar doar o fracție mare.

Se pot folosi și blocuri pentru copii. Este suficient doar pentru a face găuri în ele prin care păsările vor zbura înăuntru pentru cereale. Drept urmare, iese un fel de casă. Puteți face o ghirlandă întreagă din ele.

Jgheaburi alimentare

Pentru a face o „sală de mese” pentru păsări, puteți face doar cu un singur aliment. De exemplu, puteți tăia un recipient de alimentare cu pepene verde sau dovleac. Prima opțiune este perfectă dacă vine Halloween. Puteți face chiar o casă reală dintr-un dovleac: ușile tăiate, ferestrele. Tăiați partea de sus, astfel încât să puteți turna bobul, apoi închideți recipientul rezultat. Rezultatul este hrănitor neobișnuit și frumos..

Există și multe alte opțiuni. Veți avea nevoie de conuri, fructe uscate, nuci, semințe, boabe, untură. Este imperativ ca atunci când alegeți astfel de produse alimentare, să trebuie să țineți cont de ceea ce preferă direct viitorii oaspeți.

Alimentator de dovleac

Alimentator de dovleac

Cel mai simplu mod de a face un hrănitor pentru păsări este să legați fructe uscate și fructe de pădure pe o frânghie. Apoi agățați pur și simplu ghirlanda rezultată între crengi. În plus, iarna, păsările necesită untură (dar numai nesalțate). Este necesar să-l tăiați în bucăți mici, să-l coardați pe un fir și să îl agățați. O altă opțiune interesantă sunt denivelările. Ar trebui să tăiați partea din mijloc a lor, apoi să vă agățați de crengi. Ca urmare, iese un alimentator gata pregătit. Se recomandă, în mod preliminar, acoperirea conului cu lapte condensat, miere și apoi rularea acestuia în bob.

Puteți face alimentatorul diferit și puteți da forma unei inimi, a unui inel, a unei stele și multe altele. Pentru a obține o astfel de versiune originală, trebuie să tăiați 3 forme din carton - acestea trebuie să fie complet identice. Apoi ungeți din diferite părți cu pastă pudră și presărați cu semințe, boabe, fructe uscate. Apoi, așteptați până când totul este uscat. După aceea, legați ambele jumătăți cu o funie sau lipici împreună.

Puteți face chiar și fără carton. Este necesar să înmuiați pâinea albă în apă, să o strecurați și să amestecați cu nuci și semințe. Apoi, formează o bilă și atașează o frânghie cu o buclă la ea. Rămâne doar să așteptați să se usuce mingea - și o puteți agăța de o ramură. O altă opțiune este, de asemenea, perfectă - folosind untură. Trebuie să-l topiți, apoi turnați mai multe cereale, cereale, semințe, nuci, fructe uscate. Apoi turnați în forme. Atașați imediat sârma sau frânghia. Acum rămâne doar de așteptat până când masa se întărește, iar alimentatoarele finite nu pot fi atârnate decât.

Concluzie

Frumoase hrănitoare de păsări vor decora curtea și vor mulțumi pe toată lumea, mulțumind ochiul. În plus, este întotdeauna interesant să urmărești păsările. Există multe opțiuni pentru designul său. Puteți utiliza containere de plastic obișnuite, cutii de carton, plăci, bușteni și alte materiale.


Opinii: 61