» » Cum să faci rafturi pentru flori pe perete cu propriile mâini

Cum să faci rafturi pentru flori pe perete cu propriile mâini

Rafturile cu flori de pe perete vă permit să plasați în mod optim plantele de interior, iar aspectul lor original poate decora orice interior. Pentru multe persoane, plantarea de flori acasă este un hobby fascinant și, prin urmare, o seră pentru casă necesită o abordare specială. Pentru toată frumusețea plantelor, acumularea lor nu provoacă întotdeauna încântare, dar o amplasare frumoasă pe pereți, rafturi sau în deschiderea ferestrei încântă ochiul. Rafturile cu flori elegante oferă ele însele un design atractiv pentru întregul apartament și le puteți face singuri cu atracția imaginării maxime.

Esența problemei

Toată lumea este familiarizată cu versiunea clasică - flori în fereastră, pe pervaz. Desigur, are dreptul să existe, mai ales că o astfel de amenajare este potrivită pentru plantele în sine. Cu toate acestea, puteți diversifica interiorul camerei cu flori de interior distribuind plantele în întreaga încăpere. Vopselele de diferite tipuri vor ajuta în acest sens.

Plantele pot fi amplasate, pe lângă pervaz, oriunde, chiar atârnând de tavan. Pentru aceasta, sunt cunoscute o varietate de modele de dispozitive bazate pe diverse principii. Cele mai populare sunt soiurile cum ar fi rafturi de perete, rafturi, sisteme de agățare, vaze de podea, suporturi decorative pentru flori pe pervaz etc..

Ce versiune de flori poate alege depinde de mulți factori, dar cel mai important - de preferințele proprietarului. În general, stilul ales al designului general al camerei, varietatea plantelor, dimensiunea încăperii, iluminarea (inclusiv naturala), scopul camerei, cerințele pentru îngrijirea plantelor (în special, posibilitatea de udare) ar trebui să fie luate în considerare. Accesoriile pentru flori trebuie să fie bine fixate, să aibă o rezistență suficientă și accesibilitate la îngrijirea florilor. Sarcina principală este de a crea confort și percepție estetică.

Raft decorativ cu flori

Raft decorativ cu flori

Un sortiment uriaș de rafturi și rafturi pregătite vă permite să le alegeți, dar numai propria creativitate vă permite să vă realizați propriile idei și să folosiți optim spațiul. Întrebarea cum să faceți un raft pentru flori cu propriile mâini este rezolvată destul de simplu. Poate fi făcut dintr-o varietate de materiale (placaj, PAL, placă, plastic, sticlă, metal) și mijloace improvizate. Este important să oferiți produsului un aspect estetic, efectuați lucrările cu atenție și apoi fixați sigur structura.

Rafturi de perete

Una dintre cele mai frecvente opțiuni este un raft de flori montat pe perete. Poate fi din diverse modele și materiale. Este important ca raftul să nu aibă prea multă masă, dar, în același timp, vă permite să așezați stabil un ghiveci de flori pe el. Mărimea și designul depinde de numărul de vase instalate. Este foarte puțin probabil ca dezordinea excesivă să îmbunătățească percepția. Un stand este rar realizat pentru 1 floare. Cel mai adesea plasate de la 2 la 5 plante.

Cel mai simplu design implică 1 platformă cu o restricție decorativă pe părțile laterale. Este posibil să se realizeze un raft sub formă de mai multe rafturi paralele cu pereți laterali singuri. Cele mai populare sunt structuri de pe mai multe site-uri la diferite niveluri și pot avea aceeași sau diferite lungimi, se suprapun parțial între ele sau pot fi direcționate în direcții diferite.

Opțiunea de execuție a raftului pentru flori pe perete

Opțiunea de execuție a raftului pentru flori pe perete

Cum puteți combina platformele orizontale într-o singură compoziție? Se pot distinge mai multe opțiuni:

 1. Pereți laterali comuni: pe 2 pereți laterali verticali, sunt atașate platforme orizontale paralele. Părțile laterale pot fi confecționate din plăci solide (plăci), șipci individuale sau elemente deschise.
 2. Pe borduri sau panouri de perete. În acest caz, un panou sau mai multe șine sunt atașate la suprafața peretelui, pe care rafturile sunt fixate perpendicular pe perete la niveluri diferite și în conformitate cu un model diferit.
 3. Conexiune de bare: rafturile sunt fixate pe bare de metal sau de lemn.
 4. Elemente intermediare. Următoarele soiuri pot fi notate:
 • un panou comun din care rafturile se extind în direcții diferite la diferite niveluri-
 • panouri mici pentru fixarea a 2 rafturi cele mai apropiate de diferite niveluri, ceea ce face posibilă formarea unei scheme ramificate a amplasării lor pe perete.

Platforma raftului poate avea diverse forme. Cele mai frecvente configurații sunt dreptunghiul, pătratul, cercul, ovalul, segmentul sau sectorul unui cerc. Pe raft i se poate da orice formă originală și complexă, care este determinată de imaginația și designul interior al proprietarului. Ele sunt cele mai potrivite atunci când utilizați stiluri de vârf..

Instrumente necesare

Când faceți rafturi pentru flori cu propriile mâini, veți avea nevoie de un instrument, alegerea căruia va depinde de materialul utilizat. Cel mai frecvent instrument necesar este:

 • bulgară-
 • Bormasina electrica-
 • şurubelniţă-
 • masina de slefuit-
 • freza-
 • Jigsaw-
 • avion-
 • ferăstrău pentru metale-
 • ferăstrău pentru metal-
 • foarfece-
 • şurubelniţă-
 • cleşte-
 • clemă-
 • un ciocan-
 • ciocan de lemn-
 • daltă.

Proces de fabricație

Specificul fabricării rafturilor depinde de materialul selectat:

 1. Rafturi din lemn. Lemnul este considerat unul dintre cele mai avansate materiale care pot fi prelucrate cu ușurință. Conectarea elementelor structurale între ele poate fi realizată cu șuruburi, conform sistemului „groove-spine” cu lipire sau folosirea colțurilor metalice. Lemnul natural are o textură atractivă și, prin urmare, nu necesită placări suplimentare. La fabricare, este suficient să prelucrați plăcile și să le acoperiți cu lac. Pentru a evidenția structura, se folosesc materiale de impregnare și tonifiere. Când folosiți lemn ieftin sau folosit, rafturile sunt vopsite.
 2. PAL. Acest material comun necesită o abordare specială. În primul rând, cel puțin, capătul frontal al raftului trebuie lipit cu un film decorativ și, chiar mai bine, întregul panou trebuie acoperit. Conexiunea pieselor din PAL adiacente se face cu ajutorul unui dibl (chopik). Pentru a face acest lucru, găurile sunt găurite la capătul raftului, în care diblurile cilindrice sunt fixate cu lipici. Se realizează găuri similare pe elementul de fixare. Îmbinarea este ținută împreună cu adeziv.
 3. Placaj. Cel mai adesea este montat pe șipci de lemn. Grosimea placajului este aleasă de cel puțin 10 mm. Un puzzle este folosit pentru a da forma dorită.
 4. Sticlă. Rafturile din sticlă arată foarte moderne. Le puteți atașa la perete folosind paranteze. Planul de sticlă este instalat liber într-un cadru din lemn sau metal și este presat de sus de un ghiveci de flori.

Partile laterale ale rafturilor confera un efect decorativ special daca sunt realizate in consecinta. Cea mai simplă opțiune pentru pereți laterali sau elemente comune intermediare este o placă sau PAL cu dimensiunea dorită. Fixarea întregului raft pe perete, de regulă, se realizează tocmai pe aceste părți, pentru care benzi de metal cu găuri pentru ancorare sunt fixate pe partea de sus (pentru fiabilitate și mai jos).

Raft de flori din sticlă

Raft de flori din sticlă

Designul openwork al pereților laterali conferă rafturilor o rafinament special. În acest scop, se folosesc tije metalice și fire, îndoite pentru a forma un anumit model. Adesea, piesele de rulment sunt realizate din mai multe benzi sau scânduri cu caneluri decorative..

Rafturile pot fi fixate pe perete în mai multe moduri. Cele mai frecvente sunt diblurile. Pentru aceasta, găurile sunt găurite în peretele în care sunt introduse piesele din plastic sau din lemn corespunzătoare. Rafturile le sunt înșurubate cu șuruburi (șuruburi autofiletante). O altă metodă obișnuită este cu paranteze. Acestea sunt fixate mai întâi ferm la suprafață cu ajutorul diblurilor sau ancorelor, după care sunt montate rafturile.

Rafturi din colț

Soiurile de colț sunt un tip specific de rafturi de perete. Plasarea plantelor interioare în colțurile camerei vă permite să utilizați optim întregul spațiu al camerei. O configurație a raftului în sfert de cerc este cea mai potrivită pentru acest design. Pentru cel mai simplu raft, este fixat un colț în formă de T în colț, pe care este instalat un raft din materialele de mai sus..

O opțiune mai complexă, dar atractivă prevede un sistem de mai multe rafturi, iar unele dintre ele pleacă de la colț în direcții diferite de-a lungul peretelui. De exemplu, un astfel de design este la cerere: 2 rafturi de colț, iar între ele standurile obișnuite de perete merg pe ambele părți. Opțiunea de fabricare a unui raft sub formă de colț este posibilă. Pentru a face acest lucru, 2 platforme sunt fixate în unghi drept, capetele laterale sunt rotunjite.

Structuri suspendate

Rafturile cu flori articulate arată bine în nișe, în deschiderea ferestrei. Din punct de vedere practic, sistemele sunt concepute pentru zonarea spațiului. În acest caz, rafturile cu flori suspendate la diferite înălțimi asigură crearea unui perete condiționat care să delimiteze vizual camera..

Rafturi cu flori agățate

Rafturi cu flori agățate

Structurile suspendate pot atârna de tavan pe cabluri, macramé, cabluri, șipci decorate. Pot fi agățate cu paranteze fixate pe perete. La zonarea unei încăperi, este construit un cadru cu o linie orizontală, pe care sunt fixate cablurile pentru rafturi. Rafturile în sine pot fi realizate din oricare dintre materialele menționate mai sus. Soiurile de sticlă sunt populare.

Rafturile cu balamale din deschiderea ferestrei ajută la eliberarea suprafeței pervazului. Pentru aceasta, o gaură este găurită în grinda superioară a deschiderii și o ancoră este fixată pentru fixarea elementelor de reținere. Un astfel de raft poate fi realizat pentru 1 ghiveci de flori, iar apoi atașarea este realizată de sus la 1 punct. Dacă este planificat un suport pentru flori extins, atunci sunt instalate 2 sau 4 ancore.

Rafturi de flori

Suportul de flori este proiectat pentru a fi instalat pe podea cu posibilitatea plasării maxime și optime a ghivecilor de flori. Spre deosebire de obiectele de mobilier, rafturile cu flori nu ar trebui să „ucidă” capitalul, adică. nu ar trebui să pornească plante cu flori. De exemplu, putem da următoarele construcții:

 1. Raft din lemn tip colț. Pe o bază dreptunghiulară, lungă de 50-60 cm și lățime de 30-40 cm, se fixează un suport vertical de 80-100 cm înălțime și 10-15 cm lățime din 2 laturi adiacente.Deasupra rafturilor sunt fixate cu o placă de lemn. Între bază și placa superioară, sunt montate 2-3 nivele cu o dimensiune similară cu baza la diferite niveluri. Montarea pe un suport trebuie să fie alternată: dacă raftul inferior este instalat cu latura lungă, atunci următorul este cu cel scurt.
 2. Rafturi din plastic și metal. 3-4 rafturi din configurația inițială sunt tăiate din plastic cu o grosime de cel puțin 10 mm. Sunt instalate pe o țeavă metalică cromată sau nichelată, cu un diametru de 2-3 cm. Ca rafturi, puteți folosi un pervaz din plastic, care este tăiat în bucăți de 30-40 cm lungime. Astfel de rafturi dreptunghiulare sunt atașate la diferite niveluri.

Rafturile cu flori vă vor ajuta să folosiți la maxim spațiul camerei și să decorați interiorul. Acestea pot fi realizate cu propriile mâini din diferite materiale, alegând designul care este cel mai potrivit pentru o anumită cameră..


Opinii: 105