» » Lawn verticutter - ce este?

Lawn verticutter - ce este?

Aș dori să știu despre ce este vorba - un tăietor de peluză și la ce se folosește? Care este principiul său de funcționare și există o diferență între un verticutter, un aerator și un scarifier? Care sunt caracteristicile aplicației sale și ce ar trebui să fie ghidat atunci când alegeți un instrument de calitate?

Un verticutter este un dispozitiv folosit pentru aera solul și pentru a limpezi peluzele și peluzele din vegetația uscată și mușchiul de anul trecut care s-au acumulat și îngreunează alimentarea cu iarbă tânără. Un alt nume pentru acest instrument este scarificatorul.

scarificator

Pentru ce este folosit dispozitivul

În urma proceselor naturale, pe suprafața solului se formează un strat de fragmente de iarbă uscată, mușchi și frunze nedecompuse. În timp, devine dens, împiedicând aerarea solului și intrarea substanțelor nutritive în el. Uneori, acest lucru se datorează consumului excesiv de îngrășăminte, în urma căruia crește prea multă iarbă. După forfecare, microorganismele nu pot face față complet procesului de eliminare și se formează treptat un fel de strat.

În urma acestor procese, starea gazonului se înrăutățește: iarba devine galbenă, deoarece rădăcinile nu sunt în măsură să-i ofere tot ceea ce este necesar, pe suprafață apar pete chel și nereguli..

Pentru o mai bună creștere a ierbii de gazon, arătați periodic solul pentru a-l satura cu oxigen. Înainte de apariția acestei tehnici, toată această procedură trebuia efectuată folosind furci de grădină obișnuite, lipiți-le în pământ la o adâncime mică, la intervale de un pas..

Beneficii pentru aerarea gazonului

Folosind un verticutter, puteți:

 • Îmbunătățirea creșterii ierbii fără utilizarea de îngrășăminte;
 • Eliminați compactarea excesivă a solului;
 • Incetini formarea unui strat de iarba uscata;
 • În zonele umede, ajutați la scurgerea excesului de apă;
 • Măriți rezistența la secetă a gazonului;
 • Permiteți umidității și nutrienților să pătrundă până la rădăcini.

Tipuri de dispozitive

Pe lângă cele mai simple dispozitive mecanice, au fost create două tipuri de dispozitive: cu benzină și motor electric. Fiecare dintre ele are propriile sale puncte forte și puncte slabe. Ca orice alte echipamente de grădină, cele pe benzină sunt mult mai puternice și vă permit să procesați suprafețe mari ale gazonului. Modelele electrice sunt ușor de întreținut, funcționează liniștit, dar gama lor depinde de lungimea cablului.

Producătorii oferă trei tipuri de mașini:

 1. Aeratoarele echipate cu straturi de primăvară care slăbesc solul și combină iarba uscată și reziduurile de mușchi. Acestea sunt de obicei modele electrice..
 2. Scarifiere (verticutters) echipate cu lame pentru străpungerea și îndepărtarea straturilor de gazon, precum și tăierea sistemului de rădăcini ale ierbii pentru a stimula creșterea acesteia. Aceste dispozitive sunt benzină și electrice..
 3. Verticutters-aeratori combină proprietățile primelor două tipuri de dispozitive. Sunt echipate atât cu lame, cât și cu dinți de arc. Aceste mașini sunt în mare parte electrice..

Cum să alegi un verticutter?

Atunci când alegeți un dispozitiv, trebuie să acordați o atenție deosebită următoarelor detalii:

 • Corpul mașinii trebuie să fie fabricat dintr-un material rezistent, dar ușor, pentru a nu răni plantele peste măsură. Poate fi din plastic de înaltă rezistență sau din aluminiu. Mașinile profesionale de calitate au de obicei un corp de oțel.
 • Este mai bine să alegeți un răzuitor alimentat cu benzină, deoarece se poate supraîncărca dacă cuțitele sunt cufundate profund în gazon. Acest lucru se întâmplă de obicei dacă densitatea solului este setată incorect și este selectată o adâncime mare..
 • În plus, trebuie să decideți dimensiunea coșului de gunoi sau prezența acesteia. În timpul funcționării, coșul se umple foarte repede, trebuie să îl opriți și să îl curățați, acest lucru încetinește foarte mult procesul de lucru. Unii producători au eliminat complet coșurile de gunoi, crezând că ar fi mai ușor să colecteze deșeurile rezultate cu un greble. Prin urmare, înainte de a cumpăra echipament, trebuie să decideți dacă aveți nevoie de un colector de gunoi în setul complet sau nu..
 • Este necesar ca tăietoarele să fie realizate din oțel de înaltă calitate și fixate corespunzător. Această măsură le va împiedica să blocheze, să bată sau să dăuneze..
 • Este de dorit ca mânerul să fie reglabil și să se poată adapta la înălțimea persoanei.

Un proprietar mare al parcelei va fi de acord că un dispozitiv de tăiere a peluzelor este un dispozitiv obligatoriu. Utilizarea sa face mult mai ușoară îngrijirea unei zone mari de gazon.

Scarificarea peluzei în aprilie (video)


Opinii: 106