» » Alegerea unui dispozitiv de tuns electric

Alegerea unui dispozitiv de tuns electric

Ingrijit si bine ingrijit peluză -

decorarea oricărei curte și parcela de gradina. E prea mult timp pentru a tăia cu atenție și uniform iarba cu mâna, astfel încât progresele să fie salvate, ceea ce ne-a oferit o varietate de instrumente pentru îngrijirea peluză. Rămâne doar să decidem care - mașină de tuns iarba, alegeți tunsoarea sau tunsul.

Numirea instrumentului în țară

Tunsorile electrice de grădină sunt proiectate pentru întreținerea unor zone mici, cu teren dificil și cu multe obstacole (de ex copaci sau paturi de flori).Trimmerul este o bară metalică de care este atașat motorul și capul de tăiere. Dimensiunile compacte cresc semnificativ manevrabilitatea instrument și vă permite să cosiți iarba în locuri inaccesibile pentru echipamente mai mari.

Știați? Primul trimmer a fost realizat dintr-o cutie de staniu, în care antreprenorul american George Bollas a făcut găuri și a trecut prin ele mici bucăți de linie de pescuit..

feluri

Așa cum sugerează și denumirea, tunsorii electrici cu iarbă sunt alimentați de un motor care poate fi alimentat cu energie electrică sau cu o baterie..

De asemenea, vă va fi util să învățați elementele de bază criterii pentru alegerea unei mașini de tuns iarba electrică pentru site.
Acestea pot diferi în funcție de design:

 • tipul unealtă de tăiere (linie de pescuit, sârmă sau cuțite);
 • locația motorului (sus sau jos);
 • forma mânerului (în formă de D sau în formă de T).

Gospodărie

Aparatele electrocasnice sunt caracterizate de puteri reduse (până la 1000 W, de obicei nu mai mult de 750 W). Cu o putere mică a motorului, alegerea unui element de tăiere este limitată la o linie de secțiune mică (până la 2 mm).Acest instrument este conceput pentru peluzele cu iarbă moale și nu va face față plantelor cu tulpini groase și mici tufiș. Motorul pentru astfel de modele este de obicei situat în partea de jos, ceea ce facilitează foarte mult designul.

Mânerele sunt în formă de D, aceasta este o opțiune mai confortabilă atunci când prelucrați zone mici și, de asemenea, reduce dimensiunea structurii.

Știați? Cuvântul trimmer provine din cuvântul englezesc trim - to cut, trim.

Profesional

Instrumentele profesionale au un aranjament montat pe vârf cu o putere de până la 2 kW.Un astfel de motor puternic vă permite să dotați capul de tăiere nu numai cu linie de pescuit sau sârmă, ci și cu cuțite din plastic sau metal, ceea ce crește semnificativ productivitatea.

Aceste tunsori vor face față cu ușurință buruieni si tineri tufiș. Mânerul în T este mai convenabil atunci când lucrați în zone mari unde nu este necesară o manevrabilitate specială.

Află care trimmer benzină mai bine să alegeți pentru o reședință de vară.

Sfaturi pentru alegere

Există o gamă largă de dispozitive pe piață și, știind să alegeți un dispozitiv de tuns iarbă electrică, puteți alege cea mai bună opțiune, ținând cont de nevoile dvs. și de prețul unității.

Ce anume sa cauti

Există mai multe criterii de selecție la care trebuie să acordați atenție mai întâi:

 • Performanţă. Acest parametru depinde de puterea motorului și de proiectarea capului de tăiere. Trebuie avut în vedere faptul că modelele mai puternice au o greutate semnificativ mai mare și un preț semnificativ mai mare. Pentru o parcelă bine păstrată de 6 acri, o putere de până la 750 W este suficientă.
 • Locația motorului. Tunsorile de jos sunt semnificativ mai ușoare și mai puțin costisitoare din cauza lipsei de angrenaj. Cu toate acestea, echipez astfel de tunsori cu motoare cu o putere mai mică, respectiv au performanțe mai mici..
Important! Motoarele în jos sunt mai puțin răcite și se pot bloca.
 • Forma mânerului. Mânerele în formă de D sunt mai ușor de manevrat, de evitat obstacolele și cosirea de-a lungul bordurilor. Mânerul în formă de T al ghidonului pentru biciclete face mai ușor să lucrezi în zone mari prin încărcarea uniformă a ambelor mâini.
 • Disponibilitatea centurilor. Dacă alegerea a căzut pe un model puternic cu un motor superior, trebuie să acordați atenție bretelelor, acestea simplifică foarte mult munca tunsului, scutind sarcina de la mâini.
 • Producător. Există un număr mare de aceste echipamente pe piață într-o gamă de preț destul de largă. Cu toate acestea, pentru a economisi bani, nu trebuie să cumpărați o marcă complet necunoscută, în cazul unei defecțiuni nu veți primi reparații în garanție și pot exista probleme cu piesele de schimb..

Ce poți ignora

Atunci când alegeți un dispozitiv de tuns electric, prezența unui sistem anti-vibrație va fi un factor nesemnificativ - motorul electric nu creează o vibrație atât de puternică precum un motor cu ardere internă.

De asemenea, rareori cineva folosește abilitatea de a regla înălțimea tevișului de iarbă, astfel încât este inadecvat să plătiți excesiv pentru această funcție..Trimmerele electrice cu baterii reîncărcabile sunt încă destul de costisitoare și, în același timp, nu asigură funcționarea autonomă pe termen lung. În același timp, greutatea structurii este crescută datorită bateriei..

Vei fi interesat să știi cum să semeni corect o peluză.

Avantajele și dezavantajele unui dispozitiv de tuns electric

De obicei, alegerea finală pentru zonele mici se rezumă la un dispozitiv de tuns pe benzină sau electric și întrebarea care este mai bună în funcționare și are recenzii mai pozitive..

Trimmerul electric are o serie de avantaje față de omologul său pe benzină:

 • greutate mai mică;
 • preț scăzut;
 • fara emisii nocive;
 • vibrații și zgomot redus;
 • simplitate și cost redus de întreținere.
Cu toate acestea, există o serie de dezavantaje care trebuie de asemenea remarcate:
 • raza scurtă, limitată de lungimea cablului de extensie și de disponibilitatea prizei;
Important! Când folosiți tunsul electric, trebuie să-l conectați la rețea folosind o priză împământată și un cablu de extensie portabil special care poate rezista la sarcini mari.
 • mai puțină putere;
 • incapacitatea de a lucra pe vreme umedă (după ploaie, udare sau rouă puternică) din cauza riscului de scurtcircuit.
Cu instrumentul potrivit, vara nu va fi plictisitoare Sadovo-gradinarit îndatoririle și dacă grija pentru gazon nu devine o plăcere, atunci va înceta să mai fie o problemă.
Opinii: 60