» » Cum să faci o masă cu propriile mâini fiabile și frumoase

Cum să faci o masă cu propriile mâini fiabile și frumoase

cum să faci o masă cu propriile mâiniDoar tâmplarii profesioniști pot crea piese de mobilier de înaltă calitate și chiar atunci cu calificările corespunzătoare și un set de instrumente specializate foarte scumpe. În această publicație, vom debuta acest mit și vă vom spune cum să faceți o masă cu propriile mâini din cele mai comune materiale folosind un instrument care se află în arsenalul oricărui meșter de casă..

Avantajele și dezavantajele unei mese de casă

masă din lemn natural cu bancăNu este un secret faptul că mobilierul bun de la producători cunoscuți nu este foarte ieftin, iar articolele interioare din segmentul bugetului nu se disting prin durabilitatea și prietenia lor cu mediul. Asamblarea unei mese din lemn cu propriile mâini este o idee bună pentru a economisi bani, obținând în același timp un eșantion elegant și exclusivist, care va fi într-o singură copie, în ciuda utilizării unui desen tipic. În plus, există numeroase modalități și opțiuni de fabricare a acestui produs, ceea ce vă va permite să creați un eșantion ideal pentru interiorul casei dvs..

Nu uitați de dezavantajele mobilierului de casă, și anume:

 1. Riscul de rănire. Un instrument de tăiere este utilizat pentru lucrul cu lemnul și cu derivații săi, a căror manipulare neglijentă poate provoca vătămări grave.
 2. Timpul irosit. În prezența unui instrument specializat, este nevoie de un 1-2 zile profesionale pentru a crea o masă. Pentru ca un meșter de acasă să dureze până la 10 zile să facă o masă simplă în aer liber cu propriile mâini, ținând cont de etapele de lacuire sau vopsire.

Ca dezavantaj al mobilierului de casă, mulți profesioniști notează calitatea scăzută a produsului rezultat. Aici puteți argumenta, deoarece principalul lucru pentru obținerea unui produs de calitate este cunoașterea tehnologiei, calcule corecte, diligență și acuratețe, care vor da cu siguranță rezultate pozitive..

Instrumente și materiale

instrumente de tâmplărie

Pentru a asambla o masă din scânduri cu propriile mâini, veți avea nevoie de un set standard de instrumente de tâmplărie, care include:

 1. Un ferăstrău pentru lemn. Prezența unui ferăstrău circular cu mâna și a unui puzzle va grăbi semnificativ procesul de asamblare.
 2. Burghiu electric cu un set de burghie pentru lemn.
 3. Şurubelniţă cu biți și un set de duze. Acest set de unelte poate fi înlocuit cu ușurință cu șurubelnițe convenționale (drepte și ondulate), chei de cutie și deschise.
 4. O șlefuitoare, care, din lipsa unuia, poate fi înlocuită cu o bara obișnuită și șmirghel.
 5. Ciocan, cuțit de tâmplar, bandă.

Pentru asamblarea unei structuri de masă din lemn, este de preferat să se utilizeze scânduri cu muchie curbată uscată din lemn natural..

Acest material este relativ ieftin, decorativ, ecologic, disponibil pentru achiziționare la orice magazin hardware și este ușor de procesat..

La asamblarea produsului finit, este necesar să se prevadă prezența șuruburilor autofiletante pentru lemn, dibluri, lipici PVA. În plus, pot fi necesare șuruburi, piulițe și șaibe pentru mobilier. De asemenea, este de dorit să existe cleme care să remedieze piesele în timpul procesului de lipire..

Masă de lemn DIY pentru verandă

masa de bucatarie

Există multe opțiuni pentru tabele care sunt potrivite pentru instalarea pe verandă.

 1. Dacă intenționați să folosiți acest mobilier pentru mese de familie, atunci puteți face o masă spațioasă din lemn masiv.
 2. Dacă veranda este folosită mai ales pentru relaxare, atunci puteți asambla o mică masă de cafea cu un blat rotund cu propriile mâini..

Masa

masaRealizăm o masă cu propriile mâini din lemn: puteți lua desenele de pe Internet sau puteți face o schiță simplă, cu dimensiunile proprii, pe baza fotografiilor de mai jos:

 1. Pregătirea materialului. Pentru cadru veți avea nevoie de plăci (LxWxT): 2 buc. 800x100x25 mm - 2 buc. 450x100x25. Bar 9 buc. 600x40x40 mm. Pentru blatul mesei, sunt necesare 6 plăci. 800x100x25 mm. Pentru picioare, trebuie să pregătiți 4 plăci 750x100x25.
 1. Colectăm picioarele. Cum se fac picioarele de masă? Foarte simplu, deoarece fac parte din cadru. Asamblăm un modul suport din două plăci 750x100x25 și o bară. Facem marcaje pe picior: ne retragem cu 30 mm de marginea superioară și de partea laterală a plăcii. Fixăm bara, așa cum se arată în figură. Repetăm ​​operația pentru a doua pereche de picioare.asamblarea picioarelor de masă
 2. Asamblăm cadrul prin înșurubarea semifabricatelor 800x100x25 mm cu șuruburi autofiletante, așa cum se arată în figură.asamblarea cadrului mesei
 3. La capetele cadrului atașăm 2 plăci 450x100x25 mm.plăci de fixare la capete
 4. Măsurăm 25 mm de marginea superioară a plăcilor laterale ale cadrului, fixăm semifabricatele barelor din interiorul mesei. Aceste elemente vor împiedica masa de deformare..fixarea barelor pentru instalarea blatului
 5. Realizăm o tablă de scânduri cu propriile mâini, așezându-le strâns în locul pregătit și fixând fiecare element cu șuruburi autofiletante la barele din interiorul mesei. Rămâne doar să macinați cu atenție produsul rezultat și să-l acoperiți de mai multe ori cu lac pe bază de apă..

Ar trebui să știți că această tehnologie este potrivită și pentru fabricarea de bănci puternice și elegante, ceea ce va fi un plus excelent la o astfel de masă..

Masă rotundă de cafea - video

Masă cu bănci

masă de grădină cu bănciPentru a face o masă de țară atât de minunată, nu aveți nevoie de mult timp și material. Toate elementele sunt din lemn. Rezistența la fixare este asigurată de șuruburile de mobilier.

Etapele de fabricație:

 1. Colectăm tableta. Pentru montaj aveți nevoie de o placă (LxWxT): 4 buc. 1200x150x50 mm - 2 semifabricate 600x150x50 cu un unghi de tăiere la 45 °. Punem plăcile blatului strâns unele de altele, ne retragem de la marginea de 100 mm și le fixăm cu un semifabricat. Repetați operațiunea pe cealaltă parte a mesei.ansamblu de blaturi
 1. Asamblarea structurii de sprijin. Pentru a asambla picioarele mesei, veți avea nevoie de plăci uscate (LxWxT): 4 bucăți - 950x150x50. Pregătim semifabricate, tăiem colțurile (30-35 °). Ne retragem de la fiecare margine a mesei de 150 mm. Fixăm picioarele cu ajutorul unei conexiuni cu șuruburi. Distanța dintre picioarele de la marginea inferioară este de 1300 mm.fixarea picioarelor mesei
 1. Fixăm baza pentru bănci. Veți avea nevoie de o placă 1400x150x50 mm - 2 buc. Le fixăm cu șuruburi în centrul picioarelor, așa cum se arată în figură. Pentru stabilitate, este necesar să conectați elementele structurale (în figura aceasta este o placă albastră).fixarea bazei pentru bănci
 1. Instalăm bănci. Pentru a face o masă pentru dacha cu propriile mâini, trebuie să instalați corect băncile. Pentru fabricarea lor, conform tradiției, folosim o placă 1200x150x50.fixarea băncilor pe masă

Pentru a economisi material, puteți utiliza două plăci mai mici. Fixarea pe structura suportului se face cu șuruburi autofiletante. Acum produsul trebuie șlefuit, tratat cu un antiseptic, vopsit cu orice vopsea de fațadă pe lemn.

Transformator de masă

transformator de masăMasele rabatabile făcute din lemn sunt mult mai greu de făcut decât produsele staționare. Datorită mecanismului de transformare prevăzut în proiectare, astfel de modele economisesc în mod semnificativ spațiul liber, care lipsește atât de mult în casele noastre. De aceea, modelele pliabile sunt demne de auto-producție. În continuare, vom lua în considerare modul de asamblare a unei mese în bucătărie, care, atunci când este pliată, îndeplinește funcția contor de bare, iar atunci când este desfășurat devine un obiect complet funcțional pentru sărbătorile familiei.

Material de gătit

Pentru a asambla structura, veți avea nevoie de:

 • picioare - grinda din lemn 4 buc. dimensiune 800x45x45 mm;
 • cadru - cherestea 2 buc. 810x45x45 mm și 2 buc. 210x45x45 mm;
 • rafturi - cherestea 4 buc. Dimensiune - 900x20x20 mm;
 • întinderea rafturilor - cherestea, 32 bucăți 210x20x20 mm;
 • suport pentru picioare - cherestea 2 buc. 755x45x45 mm - 1 buc. 810x45x45 mm - 720x45x45 mm.
 • blat de masă - 2 plăci 2000x300x35 mm.

În plus, trebuie să cumpărați 6 buc. balamale (ușa poate fi folosită), șuruburi autofiletante, lipici PVA.

Asamblarea unei mese reglabile cu propriile mâini

Conform desenului de mai jos, asamblam cadrul.ansamblu cadru

Colectăm rafturi. Pe baza designului, trebuie să fie asamblate 2 bucăți. Fixăm barele de întindere cu șuruburi autofiletante.ansamblu raft

Instalăm rafturile în locurile lor obișnuite, conform desenului.instalarea rafturilor

Folosind șuruburi autofiletante, asamblăm suportul pentru picioare.ansamblu picioarele

Atașăm piciorul de sprijin pe cadru cu trei bucle.atașarea picioarelor de sprijin

Facem o masă pliabilă. Pentru a face acest lucru, trebuie să pliați plăcile una peste alta, să aliniați pe partea lungă, să fixați împreună cu trei bucle.fabricarea unei mese pliabile

Și ultimul lucru, rămâne să fixați blatul pe cadru, să macinați produsul rezultat și să-l acoperiți cu lac acrilic pe bază de apă.

Pentru a asigura o rezistență mai mare, toate îmbinările structurii trebuie acoperite cu lipici PVA înainte de fixare.

Masă de bucătărie din lemn masiv - video


Opinii: 137