» » Propagarea plantelor cu butași verzi

Propagarea plantelor cu butași verzi

propagarea prin butașiLa fiecare 5-10 ani este necesar să actualizați plantarea arbuștilor în grădină, dar nu este întotdeauna posibilă găsirea soiului potrivit pe piață sau în pepinieră. Soluția problemei este reproducerea arbuștilor prin butași.

De asemenea, propagarea prin butași ajută la păstrarea soiurilor vechi de piersic, măr, pere, cireș și alți pomi fructiferi prin altoirea butașilor.

Metoda de butași verzi este mai potrivită pentru cultivarea răsadurilor auto-înrădăcinate de coacăz negru, coacăz, trandafir, cenușă de munte și alte arbuști.

Timp pentru butași verzi

Arbustii sunt tăiați vara, când lăstarii anuali au început deja să se grosiere, dar încă nu au dobândit o culoare maro. Momentul potrivit pentru butași de coacăz negru este începutul lunii iunie. Înmulțirea fructelor de gâscă se face cel mai bine la începutul maturării boabelor. Butașii Clematis sunt tăiați atunci când începe creșterea activă - în perioada formării mugurilor și a înfloririi. Trandafirii păstrează lăstarii verzi mult timp, astfel încât pot fi tăiați din iunie până în toamnă.

Reproducerea prin butași verzi se realizează vara, când fluxul de seva nu s-a oprit încă.

Prin urmare, răsadurile se dezvoltă mai repede și se rădăcină în sol. De asemenea, vara, mai mult lumina directă a soarelui este asupra plantelor, ceea ce crește rata de supraviețuire. butași de gâscă, trandafiri și coacăz negru.

Cultivarea corectă a răsadurilor folosind butași verzi

Pentru ca tufișul mamă să nu sufere de răni, locul tăiat trebuie acoperit cu var. O parte din tragerea anuală a arbustului este aleasă ca tăiere. Fiecare tăiere ar trebui să aibă cel puțin trei internode. Frunzele inferioare sunt scoase din lăstari. Restul sunt tăiate la jumătate - acest lucru va reduce evaporarea umidității, iar tăierea va lua rădăcina mai repede.

Locul corect pentru plantarea butaielor este o zonă umbrită în partea de nord a casei sau sub un copac înalt și răspândit.

Soarele direct este rău pentru rata de supraviețuire a butașilor verzi. Pentru formarea cu succes a unui sistem rădăcină puternic, butașii au nevoie de lumina soarelui difuză și de umbră parțială..

Pentru a planta butași verzi, este necesar să se pregătească un amestec fertil de humus, nisip și turbă în proporții egale. De asemenea, solul este dezinfectat cu o soluție de permanganat de potasiu înainte de plantare. După înrădăcinare, plantele sunt transplantate într-un loc permanent..


Opinii: 174