» » Este posibil să plantezi castraveți cu vinete într-o seră, cu ce să-i plantezi în aceeași seră?

Este posibil să plantezi castraveți cu vinete într-o seră, cu ce să-i plantezi în aceeași seră?

Din ce în ce mai greu, din cauza durității climatului, oamenii decid să cultive legume într-un mod închis. În multe parcele și grădini de grădină, au început să se găsească tot mai multe sere și diverse sere. Această metodă de cultivare a legumelor este folosită pentru castraveți și vinete..

Cultivarea acestor legume în sere este considerată foarte convenabilă. În același timp, solul nu este deteriorat, nu suferă de epuizare și puteți recolta culturi de castraveți și vinete chiar și la temperaturi scăzute, deoarece există întotdeauna, s-ar putea spune, vara.

Ce plante pot coexista cu castraveți?

Grădinarii au adesea întrebarea cu ce să planteze castraveți într-o seră sau în seră. Castraveții, atunci când sunt crescuți în interior, au nevoie de multă lumină și umiditate. Este necesară menținerea temperaturii până la 25 de grade. Când apar primele fructe, acesta este crescut la 30 de grade. Castraveții necesită udare frecventă atât la rădăcină, cât și pulverizarea frunzelor cu o seringă de grădină sau sticlă pulverizată. Nu au nevoie de fertilizare. Nu trebuie să fie ventilate des.

Imaginea 1

Din aceste condiții, roșiile nu pot coexista cu castraveții. Deoarece necesită o temperatură moderată, au nevoie de fertilizare frecventă. Le place aerisirea frecventă. La udare, nu trebuie pulverizate cu o sticlă pulverizată. Roșiile într-o seră se simt ca niște stăpâni. Prin urmare, se recomandă să crească doar verzi cu ele. Datorită condițiilor diferite de creștere, grădinarii nu sunt sfătuiți să planteze roșii într-o seră cu castraveți. Dar acest lucru se poate face dacă sera este împărțită în două părți..

Castraveții se descurcă bine cu ardeii. Dar ardeii plantați ar trebui să fie mai aproape de ieșire din cauza faptului că le place ventilația. Un cartier grozav ar fi găsirea castraveților lângă vinete. În același timp, se obține o recoltă abundentă a acestor culturi de legume..

Plantează ardei, vinete și castraveți pe laturile opuse ale serii, pentru a împiedica castraveții să nu umbreze plantele subdimensionate..

Puteți pierde recolta de castraveți dacă plantați ierburi aromate în apropiere pe verzi. Acestea includ: busuioc, oregano, șofran, isop.

Imaginea 2

Ce este mai indicat să plantezi lângă castraveți? Acestea sunt în primul rând leguminoase. Un plus pentru castraveți dintr-un astfel de cartier este îmbogățirea solului cu azot. Dar, de exemplu, mazărea înaltă ar trebui să fie plantată pe un pat separat, astfel încât să nu existe o împletire a mustaței, ceea ce va duce la dificultăți în recoltarea castraveților..

De asemenea, alături de castraveți, se cultivă excelent: varză, ridiche, salată, mărar.

Cu ce ​​puteți planta roșii și ardei într-o seră

Vecini pentru vinete

Ce se poate cultiva într-o seră de vinete? Vinetele sunt o legumă cu efect de seră iubitoare de căldură. Dar la fel ca roșiile adoră aerul cald. Vinetele cresc bine cu roșiile în aceeași seră. Dar trebuie avute în vedere următoarele caracteristici:

  • Au aceleași boli și dăunători de insecte, adesea atacate de fitofora și afide. Ambele culturi sunt probabil să fie afectate. Acesta este primul motiv pentru incompatibilitatea creșterii lor împreună..
  • Roșiile, spre deosebire de vinete, nu au nevoie de udare frecventă. Numai atunci când plantați răsaduri aveți nevoie de udare abundentă. Umiditatea excesivă este motivul atacului asupra acestora de către fitofora.
  • Vinetele sunt foarte exigente pentru umiditate. Mai mult, umiditatea aerului. Dacă nu sunt udate suficient, acest lucru va afecta negativ randamentul în viitor. Fructele vor fi foarte mici și agățate..
  • În cazul roșiilor, o nuanță artificială este adesea creată aruncând o cârpă întunecată sau un cort peste seră, dar acest lucru nu se poate face pentru vinete..
  • Roșiile adoră îngrășămintele cu fosfor, iar vinetele ca îngrășămintele cu azot, așa că atunci când plantați vinetele, trebuie să fie hrănite cu îngrășăminte cu azot, dar nu exagerați. Puteți aplica, de asemenea, un amestec de îngrășăminte organice pentru vinete și roșii în același timp.

Poza 3

Cel mai bun coleg de cameră pentru vinete va fi castraveții, așa cum am menționat mai devreme. Dar este necesar să le poziționați corect unul față de celălalt.. Practic, dacă sera este mare, grădinarii amatori o împart în trei creste. În cazul în care castraveții sunt aproape întotdeauna la mijloc, iar ardeii sau vinetele cresc de-a lungul paturilor laterale.

Aceasta este cea mai bună opțiune pentru cultivarea legumelor în seră. Atunci când genele de castraveți sunt situate în mijlocul întregului spațiu, atunci este suficientă lumină pentru toate legumele cultivate în paturi de seră. Întrucât, în conformitate cu regulile pentru cultivarea castraveților, pașii inferiori și frunzele se rup, este recomandabil să plantați ridichi sub ele. Perioada de maturare este foarte scurtă și, prin urmare, nu va interfera cu creșterea și fructificarea castraveților. De asemenea, ridichile au condiții de creștere similare, aceasta este udare abundentă și umiditate ridicată.

Pe partea paturilor cu vinete și piper, ar trebui să puneți aerisirile, deoarece legumele plac aerul.

Într-o seră, puteți aranja în general diverse experimente, cu condiția să existe suficient spațiu în ea pentru mai multe culturi.

Figura 4

Un pat de ceapă și morcovi este plantat cu castraveți și vinete, dar cu condiția ca patul de castraveți să fie situat la mijloc. Astfel de plantații vă vor oferi recoltele timpurii de ceapă verde și morcovi..

Cum să legăm castraveții într-o seră și câmp deschis

Reguli pentru plantarea legumelor într-o seră

În primul rând, sera sau sera trebuie poziționate corect în raport cu anumite părți ale lumii, adică de la sud la nord. Paturile din ea ar trebui să fie amplasate în același mod, dar nu peste cap. Trebuie să fie ridicați de la sol cu ​​aproximativ 20-30 de centimetri pentru a putea maximiza efectul de seră pentru plante. Astfel de paturi sunt împrejmuite cu material improvizat, dintre care cel mai bun este ardezia plată.

Imaginea 5

Castraveții pot fi plantați de obicei pe ambele părți ale serii, sau la mijloc, lăsând loc altor legume. Răsadurile pot fi germinate în prealabil pe o fereastră sau plantate direct într-o seră, dar supuse încălzirii electrice speciale. Se recomandă atunci când plantați răsaduri de castraveți gata făcute în paturi cu efect de seră, să cultivați mărar, salată sau ceapă pe acest pământ, ca o cultură pe rând. Castraveții sunt plantați pe un spalier vertical până la câțiva metri înălțime, din care aceste legume dau mai multe fructe. Dar trebuie să păstrați distanța dintre tufișuri, până la patruzeci de centimetri, astfel încât tușele să nu se suprime. Pentru a preveni îngroșarea puternică și ovarele goale, castraveții tineri trebuie fixați. După fiecare a doua foaie, procesul este îndepărtat și pașii rămași sunt legați de spalier. Dacă fiul vitreg este plasat cu un recipient cu apă, atunci el poate lua rădăcină. În acest caz, lăstarul plantat va continua să crească ca restul castraveților..

În perioada de creștere, acestea sunt hrănite cu o soluție de excremente de păsări, puțin cu o soluție de fosfor sau îngrășământ de potasiu.

Sub rezerva acestor reguli: udare abundentă, obținerea unei umidități ridicate, dar cu o oarecare ventilație, veți obține o recoltă excelentă.

Poza 6

Dacă vinetele sunt plantate cu castraveți, atunci trebuie să vă asigurați că sunt mai aproape de ieșirea din seră, deoarece le place aerisirea. Este necesar să se țină seama la plantarea distanței dintre răsaduri, până la aproximativ treizeci de centimetri, astfel încât să nu se facă îngroșarea și plantele să nu interfereze cu creșterea reciprocă.

Cum să plantezi castraveți cu semințe în sere, teren deschis, acasă

Combinația corectă a culturilor de legume

Cultivarea castraveților și a vinetelor într-o metodă de seră sau seră va necesita multă muncă. În viitor, însă, vă vor mulțumi cu o recoltă abundentă în șase luni..

Trebuie, de asemenea, amintit că nu toate legumele se vor întinde unul lângă altul, în aceeași grădină..

Toate culturile au propriile lor reguli de cultivare. Unele necesită un efect de seră, în timp ce altele nu fac acest lucru și necesită ventilație. Unii au nevoie de fertilizare, alții nu. La fel se întâmplă și cu udarea. Prin urmare, este important să se țină seama de compatibilitatea lor la plantarea culturilor:

  • Pentru a putea să planteze cât mai multe plante în seră, grădinarii cu experiență o fac mai lungă sau pot pune despărțitori pentru a crea condiții pentru mai multe culturi cultivate..
  • Când creșteți împreună, este important să țineți cont de plantele care tolerează umbra, care, dimpotrivă, iubesc multă lumină..
  • Prin combinarea culturilor, puteți planta plante din apropiere, cu necesități ridicate de nutrienți și sărace.
  • Când combinați culturile de legume, plantați în apropiere cele care sunt în egală măsură legate de udare.
  • Puteți avea în apropiere plante înalte și cu creștere redusă. Deoarece verdeața și ridichile sunt culturi subdimensionate, ele pot fi plantate lângă cultura principală, de exemplu, pe același pat cu vinete.

Dacă, atunci când combinați, țineți cont de perioada de maturare, atunci puteți colecta recolte timpurii de varză, spanac, apoi plantați alte culturi la locul lor, de exemplu, roșii sau castraveți.

Uneori, din cauza suprafeței mici ocupate de seră, se cultivă una sau două culturi de legume. Dar când studiază compatibilitatea cultivării mai multor legume, oamenii sunt convinși că chiar și pe o astfel de „bucată” de pământ, mai multe legume pot fi plasate perfect. De exemplu, castraveții adoră vecinătatea vinetelor, iar ei, la rândul lor, nu sunt avers față de a crește lângă castraveți. Dar nu uitați că între ele, sau sub ele, puteți planta verdeață, ridichi, mazăre, fasole, acest cartier vă va încânta cu o recoltă pentru o perioadă foarte lungă de timp.


Opinii: 77