» » Ce este un brooder, auto-fabricarea unei cutii speciale pentru păsări de curte

Ce este un brooder, auto-fabricarea unei cutii speciale pentru păsări de curte

Dacă reproduceți păsări cu o metodă de incubație, este important să aveți grijă de cultivarea lor ulterioară. Într-o astfel de situație, vine la salvare Brooder

. Desigur, puteți cumpăra o cutie într-un magazin sau în piață, dar are un cost ridicat. În acest articol vă vom arăta cum să faceți un brooder do-it-yourself.

Ce este un brooder

Un brooder este o structură care arată ca o cutie sau o mică parte dintr-o cameră. În primele săptămâni de viață, puii au nevoie de condiții cât mai aproape de viață cu o găină și pot fi create folosind o cutie specială.Funcția principală a structurii - menținerea unei temperaturi stabile și încălzirea puii. Atunci când construiți o structură, este foarte important să respectați principiul general și să țineți cont de principalele cerințe, și anume:

 • podeaua trebuie să fie ținută uscată, chiar și umiditate ușoară poate duce la boli de pui;
 • se recomandă construirea unei palete, este așezată sub podea și servește ca recipient pentru excremente;
 • bun ventilare desene, dar proiectele nu sunt permise;
 • podeaua trebuie să fie ușor aspră: atunci când vă deplasați pe suprafețe alunecoase, pui vor cădea constant și se pot răni singuri;
 • supraîncălzirea puii nu trebuie permisă;
 • puii nu ar trebui să aibă acces la o sursă de încălzire.
Respectarea acestor reguli este cheia cultivării cu succes a animalelor..

Important! Cutia finită merită pictată. Deci, îi poți prelungi viața..

Caracteristici ale autoproducerii unui brooder pentru pui, prepelițe, pui, gâște

Dacă vă hotărâți să faceți o cutie de pui, faceți-vă-voi, trebuie să vă familiarizați cu câteva puncte importante în pregătirea construcției.

Cum se alege materialul pentru fabricație

Pentru asamblarea cutiei se pot folosi diverse materiale. Acestea pot fi blocuri de lemn, carton gros sau plăci OSB. Dacă nu aveți astfel de materiale, se vor face mijloace improvizate..

Prin o cutie din lemn, butoi, dulap sau container din plastic, puteți construi, de asemenea, o structură bună.

Nu contează din ce construiți caseta, principalul lucru este creați condiții confortabile pentru păstrarea puilor.

Știați? Făcând un brooder cu propriile mâini, puteți crea cele mai confortabile condiții pentru pui. Multe nuanțe nu sunt luate în considerare la fabricarea de cutii din fabrică.
Barele, scândurile și placajele sunt ideale pentru a face o cutie puternică, care va dura mai mult de un sezon..Scândurile și grinzile sunt necesare pentru a crea cadrul. În viitor, placajul va fi înșurubat cu acesta cu ajutorul șuruburilor autofiletante. Materialul mediu sau subțire este potrivit pentru pereți.

Placajul excepțional gros este potrivit pentru realizarea fundului. Barele pot fi utilizate pentru a crea picioare fiabile pentru un brooder.

Invata despre construirea unei case cu propriile mâini, pui de pui, și cum să echipezi singur o cușcă de prepeliță și fă băutori pentru păsările voastre.

Instrumente necesare

Pentru a construi o casă pentru pui, va trebui să utilizați:

 • un ferăstrău de mână sau un puzzle;
 • ruletă;
 • ciocan;
 • şurubelniţă;
 • clește și freze de sârmă;
 • creion.

Cum să o faci singur

Cei care doresc să facă un brooder pentru pui cu propriile mâini, de multe ori este interesat de ce dimensiuni ar trebui să aibă. Este imposibil să răspundeți fără echivoc la această întrebare, deoarece dimensiunile structurii depind de materialul folosit și de numărul de pui..

Important! Aveapuneți un termometru în sertar și verificați citirea temperaturii zilnic. Cea mai mică abatere de la normă poate duce la moartea puiilor.
Vă sugerăm să vă familiarizați cu instrucțiunile pas cu pas pentru realizarea unei case pentru pui.

Pasul 1. Pregătirea materialelor. Înainte de a începe munca, trebuie să pregătiți materiale:

 • foi de placaj - 2 buc;
 • grilă;
 • balamale mici pentru ușă;
 • baruri;
 • cuie (se pot folosi șuruburi autofiletante);
 • șaibe;
 • placi;
 • capse.
Pasul 2. Asamblare cadru și elemente de fixare din placaj.

Apar dificultăți cu asamblarea cadrului nu ar trebui. Folosind barele, este necesar să se formeze pătrate, care vor deveni ulterior părțile laterale ale structurii.

Le producem folosind șuruburi autofiletante asamblare. Luăm șipci lungi (bare) și conectăm pătratele rezultate între ele. Placajul gros este atașat la partea inferioară cu unghii.

După aceea, trebuie să tăiați placaj pentru pereți: trebuie să aibă doar jumătate din dimensiunea peretelui, astfel încât să putem observa ce se întâmplă în interiorul cutiei.

Instalăm săritori de pe placă - în viitor, balamalele pentru ușă vor fi atașate la ea. Învelim jumătatea deschisă a peretelui cu o plasă, îl fixăm cu o capsator.

Puteți plasa pui într-un brooder pe care îl faceți cu propriile mâini potârnichi, curcani, rațe, prepeliţă, gâște, fazani.
Pasul 3. Făcând picioare.

Brokerul nu trebuie să stea pe podea, așa că ar trebui să atașați 4 picioare la structură. Acest lucru necesită șuruburi sau cuie. De asemenea, puteți utiliza șuruburi speciale. Pasul 4. Facând ușa.

Puneți o foaie de placaj pe cutie și folosiți un creion pentru a marca punctul de tăiere pentru balamale. În continuare, se efectuează tunderea, se instalează balamale și se fixează pe ușă.

Se recomandă instalarea unui lacăt mic pentru a preveni pătrunderea și pătrunderea accidentală insecte.

Pasul 5. Instalarea dispozitivelor de încălzire.

Puiul trebuie încălzit, altfel puii vor muri.Pentru a face acest lucru, utilizați o lampă cu incandescență sau o lampă cu infraroșu. Este foarte important să reglați corect becul.

Știați? Dimensiunea medie a cutiei este de 100 cm cu 50 cm. Dar, atunci când construiți, merită să luați în considerare câți pui se vor stabili într-un brooder.
Aici se termină lucrările de construcție - gospodar gata.

Aranjament cutie de pasăre

Aranjarea unui brooder presupune nu numai furnizarea de încălzire și lumină, ci și crearea alimentatoarelor convenabile, vasele de băut și podeaua.

Vara, o lenjerie subțire și ușoară poate servi drept podea. În sezonul rece, utilizarea nisipului este obișnuită. Uneori turba uscată, cojile de semințe sunt folosite pentru podele..Cojile de porumb, paiul și pleava nu vor funcționa, deoarece vor crește rapid mucegaiul. Este strict interzisă utilizarea rumegușului - puii îi pot mânca și mor.

Nu este necesar să puneți un recipient mare de apă în brobere: puii se pot urca în ea și pot îneca. O soluție excelentă la această problemă ar fi un bol de băut cu sfârc sensibil..

Temperatura din puii trebuie să fie diferită pentru păsări diferite. De exemplu, prepelițele și puii se simt confortabil la temperaturi 35 ° C. Treptat, trebuie să o reduceți la 30 ° C.

Nu este dificil să construiești singur un brooder, principalul lucru este a avea o dorinta, și cu siguranță veți crea o casă confortabilă pentru pui.


Opinii: 56