» » Cum poți face față cu alunițele din cabana ta de vară

Cum poți face față cu alunițele din cabana ta de vară

Întrebarea modului de a face cu alunițele într-o căsuță de vară este pusă de mulți proprietari de case de țară. Conform datelor cercetării, aceste animale pufoase aleg un loc pentru casa lor într-o zonă cu pământ fertil. Prezența alunițelor în grădină amenință cu o pierdere completă a culturii. Cert este că alunițele trăiesc în principal în familii. Sub pământ, își sap propriile pasaje, care se pot întinde pe distanțe lungi. 1 animal pe zi poate săpa un tunel de la 15 la 30 m. În timpul lucrărilor sale, alunița rănește rădăcinile plantelor de grădină. În plus, familia poate sărbători și cu produse cultivate la cabana de vară..

Alunițele rar se ridică la suprafață. Au o vedere slabă, dar auzul bun și simțul mirosului compensează acest lucru. Această caracteristică a unui animal pufos duce adesea la faptul că ocolesc capcanele stabilite de proprietarul grădinii. Prin urmare, nu ar trebui să încercați să prindeți o aluniță cu mâinile goale. În plus, chiar dacă prinzi animalul, acesta se va apăra. Prin urmare, evitarea zgârieturilor și mușcăturilor nu va funcționa..

Nu are rost să scapi de alunițe, distrugând intrarea în gaură. După un timp, animalul îl va restaura sau va face unul nou.

Repeller cu ultrasunete

Înainte de a face față cu alunițele din grădină, se recomandă să vă amintiți că animalele subterane își fac căile pe distanțe lungi. Prin urmare, va fi recomandat să cooperăm cu vecinii. În caz contrar, neplăcerile vor reveni în curând.

Un repeller cu ultrasunete este o opțiune alternativă atunci când trebuie să lupți cu animalele pe cont propriu..

Un dispozitiv cu ultrasunete poate fi făcut independent sau achiziționat gata gata. Recenziile grădinarilor cu privire la această metodă de a scăpa de chiriașii neinvitați sunt ambigue. Unii preferă această variantă particulară a luptei, deoarece practic nu este necesar să se facă nimic pentru asta. Este suficient să lipiți dispozitivul în pământ și să-l porniți. Alții se plâng că eficiența repellerului cu ultrasunete este scăzută inițial sau începe să scadă treptat..

Mole cu ultrasunete și Repeller de rozătoare

Mole cu ultrasunete și Repeller de rozătoare

Prin urmare, înainte de a scoate o aluniță de pe site folosind un astfel de echipament, trebuie să vă asigurați că frecvența undelor reproduse de acesta va fi suficientă pentru a crea condiții nefavorabile pentru reședința sa. Și nu este atât de important dacă va fi un sunet obișnuit sau o ecografie. Singura diferență este că undele cu ultrasunete nu sunt audibile la urechea umană și, prin urmare, dispozitivul pornit nu va deranja restul rezidentului de vară.

Cele mai eficiente sunt considerate speriatoare ultrasonice puternice, care sunt alimentate din rețeaua electrică. Schema de radiații a emițătorilor de astfel de dispozitive este aproape de circulară, iar automatizarea schimbă periodic frecvențele. Acest lucru face posibilă evitarea obișnuinței animalelor de undele sonore..

Capcane și capcane

Piața modernă oferă o selecție destul de mare de capcane, dar nu toate sunt la fel de eficiente. Designul unui astfel de produs este prezentat sub formă de țeavă. După ce animalul intră în el, capcana se va închide. Modelele mai ieftine devin rareori un asistent de încredere pentru grădinar. Această caracteristică se explică prin faptul că alunițele încearcă să evite locurile noi. Pereții interiori ai capcanelor ieftine sunt netede, iar acest lucru, potrivit specialiștilor, nu corespunde unei găuri de vierme. Omologii mai scumpi sunt mai eficienți. Diametrul țevii este mai mare, iar pereții interiori sunt ruși, ceea ce amintește animalului de solul liber al burului.

Un alt dezavantaj al capcanelor este că, după ce a capturat un animal, va trebui să fie mutat undeva (pentru a găsi o altă casă pentru el). Dar această metodă are propriul său avantaj: metoda este considerată umană, întrucât nu este necesară uciderea animalului.

Capcana aluniței

Capcana aluniței

Se recomandă să setați capcane nu la intrarea în gaură, ci de-a lungul căii tunelului. Pentru a face acest lucru, trebuie să îndepărtați cu atenție stratul superior al pământului și să instalați capcana aluniței. De sus este acoperit cu sol.

Puteți prinde un animal folosind o capcană de casă. Un borcan, găleată, sticlă tăiată și alte articole similare sunt potrivite pentru acest lucru. Spre deosebire de o capcană, capcanele de alunițe de casă sunt îngropate în golul pasajelor animalului și acoperite cu o rolă de pe pământul tamponat de sus. Pentru a nu speria pufosul, trebuie să împiedicați lumina soarelui să intre în gol. Pentru aceasta, tunelul deschis este acoperit cu scânduri..

Din păcate, mulți locuitori de vară folosesc metode radicale de luptă pentru a distruge dăunătorii subterani. Există diverse capcane, al căror design implică nu numai capturarea unui animal, ci și uciderea acestuia. Prin urmare, înainte de a scăpa de alunițe într-o căsuță de vară folosind un astfel de dispozitiv, trebuie să vă amintiți că animalul nu este de vină pentru faptul că o grădină de legume este plantată pe teritoriul ales de el pentru casă..

Indiferent de metoda pe care o utilizați pentru a prinde alunița, mănușile trebuie purtate înainte de a pune capcana. Nu este recomandat să atingeți capcana cu mâinile goale, deoarece va lăsa un miros necunoscut animalului. Acesta va semnala alunița cu privire la pericol și, prin urmare, animalul va ocoli capcana..

Capcana aluniței

Capcana aluniței

Magazinele destinate locuitorilor de vară vând, de asemenea, otrăvuri speciale care distrug alunițele. Produsele chimice sunt toxice, dar mirosul lor atrage animale, care mor după ce le-au mâncat. Trebuie să lucrați cu otrava cu atenție. Este necesară protejarea nu numai a pielii mâinilor, ci și a tractului respirator. Instrucțiuni mai detaliate pentru utilizarea pesticidului sunt indicate pe ambalajul produsului.

Metode populare de luptă

Oamenii încearcă să alunge alunițe din grădinile lor de mai bine de un secol. În trecutul recent, o pisică de șobolan a fost folosită în acest scop. Pisicile moderne de casă sunt diferite de strămoșii lor. Cele mai multe dintre ele sunt improprii în astfel de scopuri și servesc ca funcție decorativă în casă..

Lupta împotriva alunițelor din cabana de vară poate fi amenajată cu ajutorul trestiilor. Se decojeste de pe tulpina si se aseaza intr-un tub. Vântul suflat va fi însoțit de un sunet caracteristic care irită auzul alunițelor.

Un băț introdus în pământ cu o conservă de staniu sau de plastic va avea un efect de descurajare..

Înfricoșători de alunițe de casă

Înfricoșători de alunițe de casă

Animalelor nu le place mirosul unor plante. Prin urmare, pentru a vă proteja site-ul împotriva oaspeților neinvitați, puteți planta următoarele culturi în jurul perimetrului său:

  • leguminoase-
  • ardei iute-
  • ceapă-
  • cânepă.

Puteți alunga alunițe din găurile lor inundând tuneluri. Această metodă va necesita multă apă, deci nu este potrivită pentru toți locuitorii de vară. Dacă începeți să turnați apă într-unul dintre găuri, atunci treptat fluxul ei se va răspândi prin toate tunelurile. În asemenea condiții, animalul fie se grăbește să iasă la suprafață, unde va trebui să fie prins, fie să se înece, rămânând în gaură..

Metoda „3 lopeți” consumă mult timp. Metoda presupune urmărirea mișcării animalului în subteran. Când apar semne ale prezenței unei alunițe, o lopată este introdusă în pământ în direcția de mișcare a animalului, iar cealaltă se află în spatele acestuia. Astfel, un obstacol este creat pe drumul înainte și nu există cale de întoarcere. A treia lopată este necesară pentru a săpa animalul din pământ..

Este posibil să previi apariția alunițelor în grădină în viitor, dar acest lucru va necesita îngrădirea din toate părțile. Ca obstacol, puteți utiliza ardezie, foi de fier, linoleum, pâslă de acoperiș și alte materiale similare. Sunt săpate în pământ până la o adâncime de cel puțin 35 cm. Obstacolul trebuie să iasă ușor deasupra suprafeței solului..


Opinii: 99