» » Caracteristicile alegerii sperietorilor pentru alunițe

Caracteristicile alegerii sperietorilor pentru alunițe

Caracteristicile alegerii sperietorilor pentru alunițeLa prima vedere, se pare că alunițele nu pot face prea mult rău culturii. În timpul zilei, se hrănesc cu insecte și melci și nu ating plantele. Cu toate acestea, odată cu debutul nopții, încep să sape pasaje subterane pentru mișcările lor. Acest lucru poate deteriora rădăcinile plantelor, afectând grav randamentul. Pentru a rezolva această problemă, puteți utiliza sperietoare speciale pentru alunițe..

Tipuri de mecanisme

Înainte de a răspunde la întrebarea care este cel mai bun repeller, trebuie să înțelegeți tipurile de astfel de dispozitive și mecanica muncii lor.. În total, există patru tipuri de dispozitive pentru sperierea alunițelor, și anume:

  1. Mecanic. Aceste dispozitive sunt un mecanism rotund aplatizat. Când se rotesc, se creează vibrații care înspăimântă animalele subterane și părăsesc locul de acțiune al aparatului.
  2. Biologic. Această metodă de combatere a alunițelor implică utilizarea de capsule speciale, care includ diferite uleiuri aromatice. Ele emană un miros înțepător care este neplăcut pentru alunițe. Pe lângă capsule, puteți utiliza plante aromatice speciale.
  3. Electric. Nu este un secret faptul că rozătoarele se tem de schimbările în frecvența vibrațiilor pământului. Pentru ei, acesta este un semn al pericolului iminent. Pentru a crea artificial un astfel de pericol, puteți utiliza dispozitive electronice speciale care vă permit să trimiteți semnale speciale adânc în pământ la fiecare 30 de secunde. De obicei, domeniul unui astfel de dispozitiv poate atinge 50 de metri..
  4. Mulți locuitori de vară susțin că repelenții cu alunecare cu ultrasunete sunt cei mai potriviți pentru a scăpa ușor și eficient de dăunătorii din grădină. Astfel de dispozitive emit vibrații sonore care nu sunt audibile pentru urechea umană, dar aduc multă suferință rozătoarelor..

Merită să fiți atenți la acele dispozitive care rulează pe baterii solare speciale. În astfel de dispozitive nu este necesară înlocuirea regulată a bateriei.

Este dificil să răspunzi la întrebarea care este cel mai bun repeller. Fiecare are avantaje și dezavantaje. Un rol important joacă finanțele alocate, care sunt planificate a fi cheltuite. Astfel, dacă trebuie să achiziționați un dispozitiv care să dureze mult timp cu costuri minime, atunci este mai bine să alegeți o unitate cu ultrasunete cu energie solară. Dacă este necesar să îndepărtați toate alunițele cât mai eficient și în cel mai scurt timp posibil, atunci vor face repelenții biologici..

Instrucțiuni pentru utilizarea eficientă a Fitovermei

Unii meșteri fac înfricoșători de alunițe cu propriile mâini. Este destul de simplu și aproape ieftin.. Există trei moduri mai simple și mai interesante de a crea un dispozitiv cu propriile mâini:

  1. Înfricoșând alunițeleOrice recipient de sticlă este instalat în pământ la un unghi de 40 de grade. Când este expus vântului, gâtul se va balansa. Acest lucru va crea vibrații sonore care resping alunitele..
  2. Cel mai obișnuit cositor poate intra adânc în pământ. Datorită vântului, capacul superior va începe să scoată sunete caracteristice și să sperie alunițele.
  3. Un mod la fel de eficient este să folosești o sticlă de plastic și tije metalice. Acestea din urmă sunt instalate în pământ, iar lamele sunt decupate pe pereții rezervorului, ceea ce va crea sunetele necesare.

Dispozitivele hand-made au un nivel de eficiență mult mai scăzut. În această privință, cel mai bine este să achiziționați un dispozitiv de înaltă calitate, care să facă față perfect sarcinii sale..

Modele populare

Repulsor cu Mole cu ultrasuneteAstăzi, puteți găsi un număr foarte mare de producători și modele diferite care vă permit să scăpați de alunițe în grădină. Ele diferă în modul în care lucrează, în calitate și eficiență..

Este recomandat să alegeți între dispozitivele care și-au dovedit mult timp eficacitatea. Lista celor mai populari repelenți include:

"Tornado OZV 01"

Acest dispozitiv poate face o treabă excelentă a sarcinii. Raza sa de acțiune ajunge până la o mie de metri pătrați, iar dispozitivul nu se teme de nicio diferență de temperatură în atmosferă.. Mecanica muncii este de a răspândi mirosuri puternice., pe baza de uleiuri esențiale. Costul modelului este de la 1200 la 1500 de ruble.

Cum să scapi de șoarecii din țară pentru totdeauna: luptă și protecție

"Eco-sniper"

Eco-lunetist este un repeller cu ultrasunete. Funcționează la frecvențe de până la 400 GHz. Gama este de aproximativ 88 de metri pătrați, care este de câteva ori mai mică decât modelul anterior. Unitatea este o baionetă și o pălărie. Se instalează ușor în pământ și începe să funcționeze imediat. Prețul unui astfel de dispozitiv variază de la 1.500 la 2.000 de ruble..

Repeller solar

La fel ca Eco-Sniper, Solar funcționează prin emiterea de ultrasunete la frecvențe înalte. Cu toate acestea, modelul este echipat cu un panou solar, precum și cu o lampă LED. Este necesar să lipiți dispozitivul în sol și peste câteva ore alunițele vor începe să părăsească teritoriul. Principalul dezavantaj este că dispozitivul necesită iluminare solară. Costă aproximativ o mie de ruble.

LS 997MR

Dispozitiv respingător aluniteSiguranță și fiabilitate sunt primele cuvinte care vin în minte atunci când vă gândiți la acest dispozitiv. Instalarea funcționează cu ultrasunete și este instalată în pământ.

Raza de lucru poate fi de până la 25 de metri pătrați. Astfel, dacă vorbim despre o grădină mare, atunci va trebui să achiziționați mai multe dispozitive și să le distribuiți uniform în jurul perimetrului..

Într-o săptămână, o singură aluniță nu va rămâne pe teritoriu. Costul LS 997MR variază de la 2 mii la 2200 ruble.

Reparator de daunatori

Mulți locuitori de vară preferă Pest Reppeler din motivul că este foarte eficient și poate lucra pe teritorii imense. Un astfel de dispozitiv este suficient pentru a scăpa de rozătoare nu numai în grădina ta, ci și pentru a-ți ajuta vecinii. În plus, acest dispozitiv poate respinge și alți dăunători. Costul poate fi, de asemenea, pe placul: este de aproximativ 600 de ruble.

De ce frunzele de ficus se îngălbenesc și ce să facă

Dispozitiv Antikrot

Este un dispozitiv cu ultrasunete care nu poate fi marcat, care poate fi alimentat atât de energie solară, cât și de baterii convenționale. Prin urmare, îl puteți folosi atât pe vreme însorită, cât și într-o zi înnorată, precum și noaptea. Raza de influență este de 900 de metri pătrați și o puteți cumpăra pentru aproximativ 1 mie de ruble.

Sititek Led

Acesta este cel mai neobișnuit dispozitiv dintre toate. Este alimentat de un generator de unde mecanice, care este un motor cu vibrații încorporat. Poate speria atât alunițele, cât și alte rozătoare. Raza de lucru este de 1500 de metri pătrați și poate fi achiziționată pentru 2500-3000 de ruble.

Recenzii vizuale

Înainte de a cumpăra un dispozitiv, este recomandat să studiați recenzii populare, care pot forma o imagine completă a tuturor dispozitivelor și metodelor. Trei dintre cele mai ilustrative recenzii:

Am scăpat de alunițe cu o metodă destul de interesantă. Nu am cumpărat dispozitive etc., ci am instalat pur și simplu o pistolă pulverizatoare pe furtun. După cum am înțeles, atunci când un mecanism special se transformă din presiunea apei, creează o vibrație respingătoare pentru dăunători. De-a lungul primăverii, alunițele nu ne-au dat odihnă, iar când vara au început să udă activ grădina cu ajutorul unui stropitor, toate dăunătorii au dispărut imediat.

Ne-am cumpărat un Tornado OZV 31 la dacha-ul nostru. Înainte de asta, au încercat să scape de alunițe cu instalații de casă sau metode populare. Nimic nu a ajutat. Odată am cumpărat un dispozitiv importat, dar părea prea delicat. Acum, există unele probleme cu bateriile, apoi condițiile pentru instalare nu corespund celor cerute, apoi altceva. Drept urmare, am achiziționat Tornado și într-o săptămână toate rozătoarele au fost dispărute. Am cumpărat același dispozitiv pentru sora mea, toată lumea este fericită.

Anul trecut, am început să observ că sunt din ce în ce mai multe alunițe în țară. A fost necesar să facem ceva în acest sens. Nu au căutat nicio metodă și nu au făcut construcții de casă, ci au mers imediat la magazin pentru un dispozitiv eficient. Am decis să cumpărăm un anti-aluniță. Aparatul a fost atras de faptul că funcționează pe energie solară. După o săptămână, toate alunițele au dispărut. Dezavantajul principal este că, deși producătorii susțin o gamă lungă, a fost necesar să instalați mai multe dispozitive în grădina noastră.

Repeller repede, care este mai bun

În secolul XX, alunițele au fost clasificate drept dăunători extrem de dificil de îndepărtat din grădină. Din fericire, tot mai multe tehnologii utile apar în fiecare zi..

Astăzi, puteți achiziționa dispozitive utile care vă permit să scăpați de rozătoare în modul automat. Tot ce trebuie să faceți este să instalați dispozitivul și să așteptați rezultatul.

Ce trebuie să faceți dacă zamiokulkas se îngălbenesc, se usucă și cad de pe frunze


Opinii: 80