» » Cum să faci un tăietor de iarbă cu propriile mâini

Cum să faci un tăietor de iarbă cu propriile mâini

Un tăietor de iarbă va ajuta întotdeauna să toacă iarba, nu este atât de dificil să o creezi cu propriile mâini. La urma urmei, grădinarii știu cât de important este să aplici îngrășăminte organice pe sol, îmbogățind și hrănind pământul cu substanțele necesare..

Folosind un tăietor de iarbă

Tăierile cu iarbă fină sunt o componentă excelentă de compostare organică și sunt răspândite și în scopuri de mulcire. Mâncând materie organică, solul este saturat de micronutrienți esențiali și devine mai fertil. Flori, fructe și fructe de pădure și legume cresc bine pe astfel de sol. Merită să muncești puțin și să creezi în grădina ta toate condițiile necesare pentru creșterea plantelor necesare..

Dacă suprafețele de teren cultivate sunt suficient de mari și necesită o cantitate mare de compost, atunci iarba trebuie prelucrată în volume mari. Puteți face față unui număr mic de plante cosite cu un dispozitiv destul de simplu - un tocător. Agricultorii o folosesc de mult timp, deoarece iarba cosită și tocată este necesară nu numai pentru a hrăni solul, ci și pentru a hrăni păsările și animalele. Această invenție este un triunghi metalic care se potrivește peste prindere. În partea inferioară, este echipat cu o margine ascuțită și zdrobi iarba când este lovit. Dar dacă volumul de muncă este mare și va fi efectuat de mai multe ori, atunci are sens să cumpărați sau să creați un tocător de iarbă automat cu propriile mâini. Nu este un secret faptul că meșterii inventează și creează echipamente din astfel de improvizate înseamnă că este imediat dificil de ghicit cum funcționează mecanismul.

Lucrări de măcinare

Lucrări de măcinare

Puteți crea un tăietor pentru iarbă cu propriile mâini de la o mașină de spălat, aspirator, burghiu obișnuit și chiar un ferăstrău. Unii specialiști asamblează astfel de unități din aparate electrice inutile, principalul lucru este să știe ce piese sunt necesare și să aibă o idee despre principiul funcționării oricărei mașini de tocat fân.

Opțiunea de a crea un tăietor de iarbă de la un polizor

Pentru a crea un tocător de iarbă pe bază de polizor, trebuie să pregătiți următoarele instrumente și piese:

 • bulgară-
 • cuțit de la o mașină de tuns iarba veche-
 • un recipient metalic în care se va turna iarba-
 • Colțuri de oțel pentru a crea o platformă cu tăietor de iarbă-
 • mașină de sudat, burghiu și alte scule utile.

Este necesară crearea unui cadru stabil prin sudarea din colțurile metalice, este necesar să se țină seama de greutatea polizorului și de structura principală. Siguranța utilizării acestei unități va depinde, de asemenea, de producția competentă a bazei ramei. Apoi, râșnița este atașată de acest cadru, axul său ar trebui să fie deasupra. Rezervorul metalic este instalat în partea superioară a arborelui, în el se va desfășura procesul de zdrobire. Pentru ca masa de iarbă să fie păstrată în rezervor, ramele metalice sunt fixate pe fundul său. După aceea, puteți instala un cuțit de tuns iarba pe axul râșniței. Pentru o extragere mai convenabilă a fânului prelucrat, mulți meșteri atacă o structură metalică la structură, de-a lungul căreia iarba tocată se mută într-o cutie specială pentru compostare.

Siguranța este mai presus de toate: atunci când alegeți un recipient pentru rezervor, merită să vă opriți la un container cu pereți metalici groși, deoarece șlefuitorul funcționează cu viteze mari, iar dacă un cuțit se îndepărtează, se poate sparge ușor prin pereții subțiri ai rezervorului.

Tocător de iarbă de la mașina de spălat

A doua metodă de creare a aparatului necesar este potrivită pentru cei care au piese dintr-o mașină de spălat veche și aspirator. Din ea nu ai nevoie decât de o carcasă, întotdeauna din metal. Astfel de dispozitive au fost fabricate cu mult timp în urmă, dar multe încă le mai au..

Pentru a lucra, veți avea nevoie de următoarele piese și instrumente:

 1. Corpul aspiratorului.
 2. Motorul mașinii de spălat.
 3. Cuțit de tuns iarba sau foaie de oțel inoxidabil pentru a crea unul.
 4. Recipient pentru primirea ierburilor tocate.
 5. Colțuri din oțel pentru a crea un cadru stabil
 6. Masina de tocat, sudura si burghiul electric. În plus, șuruburile și șuruburile sunt necesare pentru asamblarea întregii structuri..

O tocătoare de grădină de casă trebuie să respecte toate măsurile de siguranță, trebuie acordată o atenție deosebită rezistenței corpului, fixarea sigură a cuțitului și o bună stabilitate a cadrului.

Un tocător de iarbă este asamblat în mai multe etape:

 1. Trebuie să pregătiți recipientul principal dintr-o cutie metalică de la un aspirator vechi. În partea inferioară a acestuia este făcută o gaură pentru a fixa motorul, merită să oferiți și o fereastră pentru ieșirea materialului reciclat.
 2. Atașați ferm motorul de la mașina de spălat veche cu axul în sus. Acesta va ține cuțitul tăiat iarba. Mulți meșteri o fac singură, pentru aceasta iau o tablă puternică de oțel și, cu ajutorul unei măcinătoare, decupează o parte ascuțită a diametrului necesar.
 3. În partea superioară a corpului principal, fixați recipientul pentru umplerea ierbii. O găleată de plastic poate funcționa și pentru asta, deoarece greutatea sa este foarte mică. Merită, de asemenea, să construiți o mânecă pentru a colecta fânul tocat..
 4. Se sudează cadrul în sine din colțurile metalice. Este important să fie stabil și puternic..

Pentru ca totul să fie făcut corect și să nu fie trecute cu vederea mici detalii, cel mai bine este să întocmiți desene înainte de lucru. Acest lucru vă va permite să asamblați măcinătorul în mod constant și complet. Puterea unui astfel de dispozitiv va permite procesarea unor volume mari de iarbă tăiată. Schroeder, și așa se numesc astfel de dispozitive casnice, se pot zdrobi în părți mici nu numai iarbă proaspăt tăiată, ci și fân, care este întotdeauna important în gospodăria unui fermier.

Ceea ce ai nevoie pentru un tăietor de iarbă

Fiecare concasor funcționează la fel. Înțelegând cum funcționează și având la îndemână piesele de schimb necesare, vă puteți descurca în siguranță la locul de muncă. Va fi posibilă asamblarea unui astfel de dispozitiv folosind orice mijloace disponibile care îndeplinesc următoarele cerințe:

 1. Orice motor electric va face: de la o pompă, aspirator, mașină de spălat, râșniță. Trebuie alimentat dintr-o rețea cu o tensiune de cel puțin 220 V.
 2. Merită să ridicați orice recipient metalic la care va fi atașat motorul. Corpul trebuie să fie metal gros și suficient de puternic. Veți avea nevoie de un recipient pentru colectarea fânului tocat și completarea acestuia în corpul principal.
 3. Un detaliu important este cuțitul, acesta trebuie să aibă un anumit diametru și suficient de ascuțit. Adesea iau cuțite de la mașini de tuns iarba vechi sau folosesc ferastraie pentru lemn.
 4. Pentru un cadru stabil, cel mai bun este carcasele de lucru sau desenele DIY. Lama trebuie să fie suficient de stabilă deoarece motorul poate genera destul de multe vibrații.
 5. Merită luat în considerare colectarea ierbii zdrobite. Pentru aceasta sunt potrivite găleți din plastic, furtunuri din aluminiu pentru hote de bucătărie. Merită inițial să ne gândim la toate până la cele mai mici detalii. De exemplu, în timpul funcționării concasorului, iarba mică poate zbura din partea superioară, trebuie să pregătiți în prealabil un capac sau să acoperiți rezervorul superior cu o pungă.

Așa este creat orice dispozitiv de grădină electrică „do-it-yourself”. Principiul de funcționare este destul de simplu și, dacă te uiți atent la dispozitivele electrice folosite de multă vreme, vei găsi cu siguranță toate piesele necesare pentru asamblarea unei mașini de tocat plante.

Respectăm siguranța

Este întotdeauna important să ne amintim despre măsurile de siguranță:

 • în timpul funcționării, concasorul nu trebuie lăsat nesupravegheat-
 • copiii nu au voie să lucreze cu tăietorul de iarbă-
 • este necesar să plasați dispozitivul sub un baldachin pentru a evita căderea ploii pe el.

Aceste dispozitive ar trebui să faciliteze munca umană și sunt ajutoare indispensabile în muncă, dar, în același timp, trebuie să urmați întotdeauna regulile pentru funcționarea în siguranță a aparatelor electrice.


Opinii: 68