» » Stand simplu și frumos de flori diy

Stand simplu și frumos de flori diy

Un suport frumos pentru flori, asamblat manual de la piese din lemn sau metal, servește ca parte a designului general al unei camere sau al unui sit. Verdele și elementele structurale se completează reciproc, deci nu ar trebui să provoace sentimente de dizarmonie.

Adesea, metalele îndoite și forjate, lemnul natural (lemn de înot, aripioare) sunt alese pentru coaste. Dar obiectul folosit ca stand poate fi complet nevinovat de natură - frumusețea compoziției în acest caz este obținută prin contrast. Acestea sunt coșurile confecționate din materiale de fier vechi și lucruri vechi. Fantezia florariei transformă, de asemenea, obiectele neașteptate într-un plus minunat pentru plantele cu flori..

Cum se fac suporturi de flori simple?

Pentru cei care au abilități de a lucra cu o mașină de sudat, nu va fi dificil să faceți flori din metal. Dintr-o bară subțire și sârmă de sudură cu un diametru de 0,5-1 cm, puteți face multe opțiuni pentru rafturile de podea și de agățat. Cel mai simplu este să răsuciți mai multe bucăți de sârmă într-un mănunchi strâns, să întindeți capetele pe părțile laterale și să le sudați pe rafturi mici. Din partea de jos, capetele sunt despărțite astfel încât să formeze o bază stabilă.

Dar cei care sunt lipsiți de oportunitatea de a lucra cu metalul încăpățânat și dur au nevoie de metode și mai simple. Standurile originale pot fi confecționate din scânduri sau placaj din lemn cu o grosime de cel puțin 1 cm. Pentru lucru, veți avea nevoie de:

  • scândură sau placaj-
  • cordon durabil și decorativ-
  • burghiu și găurit, al cărui diametru corespunde grosimii frânghiei-
  • șmirghel-
  • lac sau vopsea.

Piesele de raft din lemn pot fi pătrate sau dreptunghiulare. La o distanță de 3-4 cm de margine, găurile trebuie să fie găurite în colțuri. Măsurați funia astfel încât lungimea sa să corespundă dimensiunii totale a raftului, înmulțit cu 2, plus încă 20-25 cm.Apoi, ar trebui să găsiți mijlocul fiecărui segment și să le legați astfel încât nodul să fie situat aproximativ în acest loc. Înfășurați capetele prin găurile de 1 din scândură, aliniați nodul în centru și fixați cablul legând nodurile chiar deasupra orificiilor de la fiecare capăt al frânghiei.

Stand simplu de flori din lemn

Stand simplu de flori din lemn

Apoi măsurați înălțimea necesară a raftului următor, faceți noduri care să o susțină. Dacă șnurul este subțire și există mai puține găuri, atunci în fiecare nod trebuie introdusă o bucată mică de băț puternic. Restul pieselor trebuie fixate în același mod. Suportul pentru flori trebuie să fie suspendat de un cârlig rezistent înșurubat în tavan.

O altă opțiune pentru un suport simplu pentru montarea pe perete poate fi făcută din curele de piele sau panza. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați măsurători luând în considerare lățimea plăcii și lungimea elementelor de fixare de deasupra acesteia. Îndoiți secțiunile curelei pe jumătate, alinind capetele. Atașați-le la perete la înălțimea dorită cu cuie sau șuruburi autofiletante cu dibluri, alinind capacele.

Nisip, lac sau vopseați raftul. Introduceți-l în buclele rezultate astfel încât să fie perpendicular pe perete. Vasele mici cu plante ampeloase pot fi așezate pe raft.

Standuri de încredere pentru flori mari

Pentru a face astfel de suporturi simple, dar sigure, aveți nevoie de un ferăstrău sau ferăstrău electric. Este mai bine să folosiți șuruburi din lemn cu lungime suficientă ca elemente de fixare. Veți avea nevoie de o șurubelniță pentru a le instala. De asemenea, puteți conecta piese cu cuie..

Cel mai bun material pentru rafturi este un bloc de lemn de 5x5 cm. În locul unui bloc, puteți utiliza chiar și ramuri groase ale unui copac, atunci structura va dobândi un stil natural.

Stand de trunchi de copac

Stand de trunchi de copac

Lungimea suporturilor poate fi aleasă în mod arbitrar. Înainte de a face o floare de la acest material, trebuie să-i determinați designul. Există 2 opțiuni:

  • Suportul de flori cu două fețe de podea are un profil de sprijin în formă de A-
  • Modelul cu o singură față, montat pe perete, este format din posturi verticale și înclinate.

În ambele cazuri, rafturile sunt conectate prin rafturi pentru ghivece de flori situate la diferite niveluri. Cu un aranjament înclinat al suporturilor, rafturile sunt amplasate astfel încât să nu interfereze cu plantele din rândul inferior. În orice versiune se face suportul din lemn, colecția de plante interioare va semăna cu un tobogan verde.

După măsurarea barelor pentru rafturi, părțile inferioare ale suporturilor înclinate trebuie tăiate la un unghi care va corespunde unghiului de înclinare. În partea superioară, le puteți conecta îndeaproape, alegând o bucată de lemn și suprapunând extremitățile extremităților una peste alta. Dacă doriți, suporturile pot fi traversate făcând adâncimi pentru conexiunea chiar mai jos. Pentru ca suportul să fie stabil și puternic, se instalează o traversă între suporturi. Fixarea sa se realizează în același mod, într-un mod de jumătate de copac, dacă se dorește, lăsând capetele proeminente.

După realizarea a 2-3 suporturi identice, acestea sunt conectate cu rafturi din tablă sau placaj de 1,5-2 cm grosime. Pentru fixare, utilizați un colț de mobilier metalic sau bare scurte fixate pe suporturi la înălțimea dorită. După ce standul este gata, este lăcuit sau vopsit, decorat cu material natural sau detalii din lemn sculptat.

Stand metalic

O opțiune simplă, dar convenabilă sunt rafturile de diferite înălțimi de la colț. În exterior, structura seamănă cu mai multe paralelipipede cu 2 fețe comune. Asamblarea sa pornește de la rack, care este cel mai înalt.

Pe o schiță pre-desenată, marcați dimensiunea celor mai înalte dintre piedestalele legate între ele. Măsurați 4 linii egale pentru suporturi verticale și 8 pentru fețe orizontale. Conectați prin sudare, realizând 2 pătrate sau romburi din segmente scurte. Acestea trebuie să fie exact aceleași, în caz contrar, designul se va înclina.

Versiune metalică

Versiune metalică

Marginile orizontale finisate trebuie conectate cu stâlpi verticali (lungi). Paralelipipedul do-it-yourself al standului de la cel mai înalt etaj este completat cu părți laterale joase:

  1. Se sudează un element transversal între stâlpii verticali la o înălțime corespunzătoare raftului următor.
  2. Realizați un dreptunghi a cărui lungime este aceeași măsură, iar lățimea este distanța dintre suporturile verticale ale suportului înalt.
  3. Tăiați 4 bucăți pentru a determina dimensiunile suportului inferior. Folosindu-le, conectați un dreptunghi dintr-un colț și același format din verticale și o traversă pe un raft mare. Dacă doriți să faceți o poziție și mai mică folosind același algoritm.

Un glisier de podea din piese metalice poate fi făcut unghiular. Pentru aceasta, rafturile metalice ale rafturilor inferioare trebuie sudate pe laturile adiacente ale celui mai înalt suport. Fiecare aripa poate fi continuata prin adaugarea urmatorului nivel de rafturi si sudarea lor pe partile facute anterior.

Coafuri sofisticate și frumoase

O femeie poate face astfel și dacă are abilități de sudare. Este posibil să îndoiți un fir de sudare cu un diametru de 0,5-1 cm în conformitate cu un șablon dacă aveți unelte pentru forjarea la rece (coturi, șabloane etc.) și un ciocan cu o greutate de aproximativ 0,8 kg. După ce ați desenat o schiță, trebuie să o descompuneți în elemente simple și să determinați dimensiunea fiecărei piese.

Dacă aveți multe dintre aceleași părți, puteți utiliza șabloane metalice. Conducând sârmă între virajele șablonului cu un ciocan, este ușor să obțineți arcuri identice, spirale, bucle, din care este asamblat modelul forjat, sudându-le împreună.

Modul de a crea un stand pentru flori din elemente openwork poate fi sugerat doar de imaginația persoanei care o creează. Cel mai adesea acestea sunt forme naturale: ramuri curbate și trunchiuri de copaci. Frunzele și florile sunt plante vii așezate pe un suport.

În amenajarea grădinii se folosesc aceleași standuri pe care sunt așezate containere și ghivece cu flori frumoase și anuale aromate. Petuniile și garoafele, tutunul parfumat, mattiola și alte flori creează coloane vii sau garduri vii. Standurile sub formă de spalier sunt așezate lângă trandafiri și viță de vie cataratoare perene.

Costume de materiale naturale

Standurile de podea și masă din material natural pot decora interiorul aproape în orice stil. Sunt potrivite chiar și într-o atmosferă minimalistă, trebuie doar să le faci cât mai laconice..

Materialul pentru tribune va fi ramuri curbe bizar, lemn de înot și fin. Forma naturală nici nu trebuie completată. Uneori canelurile sau golurile bazei de lemn sunt ideale pentru plasarea containerelor. Un suport înalt pentru flori dintr-un trunchi sau ramură va necesita montarea rafturilor sau inelelor în care puteți pune ghivece de flori.

După ce au găsit o bucată de lemn potrivită, o curăță de zone putrede și de coaja exfoliată. După curățarea completă a tuturor defectelor la lemnul sănătos, acestea determină poziția lemnului în derivă în spațiu: suporturile podelei pot fi atât orizontale cât și verticale. Dacă este necesară stabilitate din lemnul de drift, atunci de jos trebuie să atașați o bază largă de la o tăietură de lemn de ferăstrău sau să completați suportul cu un detaliu care să-l susțină.

Pentru a consolida o floare pe un astfel de suport, va trebui să instalați un raft mic dintr-o tăietură de ferăstrău sau o scândură. Puteți instala, de asemenea, un inel din sârmă rigidă de 0,3-0,5 cm grosime.Puteți să-l întăriți prin găurirea unor găuri verticale adânci din lemn. Capetele unui fir îndoit sub forma unui cerc deschis cu marginile proeminente sunt conduse în ele..

Rafturile sunt fixate la capetele ramurilor exact tăiate. Dacă doriți, raftul poate fi fixat direct pe corpul unui lemn de drift fără formă sau butuc de copac. Elementele de fixare sunt șuruburi și un colț.

Dintr-o mică parte pitorească a unui copac, puteți face o masă pentru un cactus sau o altă floare în creștere lentă. Astfel de plante pot fi plasate în canelura naturală a lemnului de derivă. După ce a ajustat gaura la dimensiunea oalei, lemnul este șlefuit și lăcuit, încercând să-și păstreze frumusețea naturală. Sculpturile animalelor mici (șopârlele, șerpii) sau insectele pot servi drept decor.

Suportul pentru flori poate fi realizat din diferite materiale. În mod tradițional, este metal sau lemn, deoarece combină greutatea ușoară și ușurința de prelucrare. Standurile decorative necesită o prelucrare complexă, dar lemnul de derivă a fost deja procesat chiar de natura. Decorând lucruri vechi, cum ar fi năvală sau scări, puteți veni cu coșuri complet exclusiviste bazate pe ele..

Stand neobișnuit

Stand neobișnuit


Opinii: 186