» » Cum să faci o casă de păsări cu propriile mâini din materiale de fier vechi

Cum să faci o casă de păsări cu propriile mâini din materiale de fier vechi

Cântând păsări dimineața, jurnalul lor vesel este o mare plăcere, așa că de multe ori oamenii se gândesc cum să facă o casă de păsări cu propriile mâini. Iubitorii de animale sălbatice încearcă să creeze toate condițiile pentru prietenii cu pene, astfel încât să fie cât mai apropiați. Cel mai simplu lucru pe care îl pot face oamenii este să facă hrănitori iarna, și case de păsări într-o perioadă caldă. Designul unei case de păsări este unul dintre cele mai ușor de realizat pe cont propriu, dar necesită atenție la unele detalii..

Soiuri de case de păsări și diferențele lor

În funcție de cine va deveni chiriaș în viitor, ies în evidență diferite tipuri de case de păsări, care sunt potrivite pentru diferite tipuri de păsări. Așadar, de exemplu, pentru un fluturaș - un mușchi, pentru țâțe - o casă de cap și multe altele. Toate au propriile lor diferențe: unele sunt mai adânci, altele sunt largi, și altele, seamănă cu un ferăstrău obișnuit tăiat al unui copac. În același timp, dimensiunea casei de păsări diferă și ea..

Cea mai obișnuită opțiune pentru construcție este o casă de păsări clasică, cu o înălțime de 30-40 cm. Intrarea unui astfel de design este rotundă sau dreptunghiulară, în funcție de ideea maestrului, dar diametrul în orice caz este păstrat aproximativ 5 cm.. 

Casă de păsări clasică

Casă de păsări clasică

Când se face o casă de păsări, se recomandă să se decidă în avans dacă va fi curățată de gunoi în viitor, dacă este planificat să se observe păsările așezate în viitor. Pentru comoditate în acest caz, este recomandat să oferiți un capac cu balamale sau chiar detașabile. De asemenea, vă puteți gândi cum să decorați casa de păsări..

Scopul bibanului

Percuta din casa de păsări servește ca o ramură pe care se vor așeza păsările părinte pentru a ridica puii, deci dacă să o faci sau nu este o întrebare pur individuală pentru toată lumea. Poate fi, de asemenea, un element decorativ. Pentru meșterii care sunt angajați în astfel de construcții pentru prima dată, va fi destul de dificil să construiți un biban, mai ales că casa de păsări va fi încă instalată pe un copac, unde există deja loc pentru a sta. De asemenea, un astfel de dispozitiv poate fi o modalitate excelentă pentru oaspeții nedoriti de a intra în păsările pentru copii..

Ce dimensiuni pentru a face o casă de păsări

Cei mai frecventi rezidenți ai unor astfel de structuri sunt fustele, care sunt destul de mari, ceea ce este important să se țină cont de măsurarea materialelor de construcție. Elementele principale ale casei de păsări sunt:

 • fund mort-
 • rama extinsă în sus pentru comoditatea păsărilor-
 • crestătură cu diametrul de 3,8-5 cm-
 • acoperiș detașabil-
 • șase (la discreția maestrului).

În ceea ce privește dimensiunea, casa de păsări poate fi diferită. Dar ar trebui să aibă cel puțin 20 cm și nu mai mult de 40 cm înălțime, cu lățimea de 12-15 cm. Dacă doriți, designul poate fi mai spațios, dar este mult mai dificil pentru înfometări să hrănească o familie numeroasă. O casă compactă va găzdui 2-3 pui, dar vor crește pe deplin și se vor adapta pentru viața independentă.

Materiale pentru lucru

Atunci când aleg materialele necesare construcției, majoritatea meșterilor se opresc la materiile prime naturale, dar nu totul este potrivit aici. Plăcile de stejar sau mesteacăn uscate vor constitui o piesă de lucru bună, dar nu este recomandat să se ia copaci de conifere din cauza eliberării mari a rășinii. Proprietățile speciale împiedică folosirea mai multor materiale:

 • scânduri netede cu nisip - va fi dificil pentru păsări să urce peste ele - în cazuri extreme, va trebui să fie zgâriate de unul singur-
 • materialul este mai subțire de 20 mm - căldura nu va fi reținută în interiorul unei astfel de cabane-
 • produse lipite sau presate - nu sunt adecvate datorită toxicității ridicate și fragilității de funcționare-
 • placajul este un material izolant fonic, iar păsările trebuie să audă clar ce se întâmplă în exterior-
 • paiete, decorațiuni zgomotoase nu sunt atribute ale unei case confortabile.

Tehnologia de fabricație a unei case de păsări din lemn

Ar trebui să pregătiți mai întâi tot ce aveți nevoie pentru muncă dacă decideți să construiți o casă de păsări din lemn:

 1. Placă (de preferat neplanificată).
 2. Bare și sârmă - pentru atârnarea ușoară de un trunchi de copac.
 3. Câteva cuie sau șuruburi.
 4. Lipici de lemn.
 5. Instrumente: creion, ferăstrău, burghiu, ciocan.

Când tot ce ai nevoie este la îndemână, poți începe.

În primul rând, înainte de a construi o casă de păsări, trebuie să faceți semifabricate dintr-o placă în conformitate cu dimensiunile viitoarei case: 4 pereți, fund, acoperiș și biban. Înălțimea peretelui frontal trebuie să fie cu 4 cm mai mare decât cea din spate, iar pe cele două pereți laterali trebuie să existe tevi, apoi se va obține unghiul optim de înclinare a acoperișului. Este prezentat sub forma a două părți de dimensiuni diferite, în timp ce una este o copie exactă a fundului, cealaltă este un baldachin, cu dimensiuni mai mari.

Măsoară de șapte ori ...

Măsoară de șapte ori ...

În al doilea rând, placa trebuie tăiată cu respectarea strictă a parametrilor elementelor împerecheate. În scop decorativ, exteriorul pieselor poate fi planificat. Forma rotundă a intrării este considerată mai naturală pentru păsări, deoarece este similară cu un gol, în timp ce una dreptunghiulară poate determina prietenii cu pene să refuze o astfel de locuință. Distanța de la acoperișul casei de păsări până la intrare trebuie să fie de cel puțin 5 cm, astfel încât pisicile să nu poată apuca puii cu labele.

În al treilea rând, nu vă grăbiți să ciocniți piese într-o singură structură, ar trebui să urmați tehnologia de asamblare. În primul rând, pereții laterali și cei din față sunt lipiți de lipiciul de tâmplărie, după ce compoziția s-a uscat, unghiile sunt bătute în cuie sau înșurubate pentru o fiabilitate. Procedați la fel cu părțile laterale ale capătului, fixându-l cu pereții frontali și laterali. În ultima etapă, peretele din spate al casei de păsări este lipit. Dacă s-a făcut corect, nu vor exista fisuri în casa făcută din lemn. Acoperișul detașabil facilitează îngrijirea locuinței păsărilor, deoarece devine disponibil. Pentru a proteja pătrunderea pisicilor în casă, puteți fixa acoperișul pe balamale de cauciuc sau ușă. Puteți decora casele de păsări în același mod..

Și în al patrulea rând, instalarea unei noi case de păsări nu va dura mult timp. Pentru a face acest lucru, trebuie să alegeți un copac adecvat și să fixați structura pe trunchiul său, folosind blocuri de lemn suplimentare. Atât firele cât și unghiile obișnuite pot fi folosite ca element de legătură, dar în primul caz, arborele va fi păstrat, iar în al doilea, încălcarea integrității scoarței și a trunchiului său este inevitabilă. Va fi mult mai convenabil ca păsările să iasă dacă casa de păsări este înclinată ușor înainte.

Sticla de plastic - baza pentru casa păsărilor

O casă de păsări din lemn, în ciuda numărului mic de piese, necesită unele pregătiri și instrumente speciale pentru a funcționa. Dar puteți construi o casă de păsări din materiale de resturi. O construcție din plastic este considerată a fi mai simplă din punct de vedere al tehnologiei de creație. În acest caz, este suficient să luați o sticlă de sodă, kvass sau alte băuturi cu capacitate mare, sârmă, foarfece și pentru decorare - hârtie sau vopsea cu o perie.

Birdhouse dintr-o sticlă de plastic

Birdhouse dintr-o sticlă de plastic

O astfel de structură va fi suspendată pe un fir care este filetat prin găurile din capac. Partea superioară a sticlei este folosită pentru crestătură, care este tăiată cu un cuțit sau foarfece clericale. Casa de păsări este gata, rămâne să o decoreze, care este realizată după ideea stăpânului și cu ajutorul oricăror mijloace disponibile. Folosind aceeași schemă, puteți face rapid un produs dintr-o cutie de lapte sau suc cu o capacitate mai mare de 1 litru. În ceea ce privește prepararea, toate materiile prime necesită clătire și uscare completă..

Puteți vedea case de păsări fabricate de casă în apropiere de grădină și case private, căsuțe de vară, proprietarii cărora, de regulă, tind să folosească produse făcute manual în scopuri diferite. Așadar, casele de păsări nu sunt doar apartamente potențiale pentru prietenii cu pene, ci și un atribut interesant al site-ului, așa cum rezultă din designul lor. De multe ori puteți găsi părerea că vopseaua strălucitoare în ulei folosită pentru colorare respinge înfometările din case, dar exemple practice dovedesc contrariul: există case de păsări sub formă de capodopere reale și exemplare unice, cu finisaje și decor interesante..

Realizarea caselor de păsări nu va necesita mult timp și materiale, iar respectarea tehnologiei montării lor va face posibilă realizarea unei locuințe confortabile și practice pentru multe generații de pui. Nu trebuie să vă suparați dacă în primul an noua casă de păsări nu va fi locuită, deoarece chiar și păsările au nevoie de timp pentru a stăpâni una nouă. Este foarte ușor de aflat despre așezare: prin cântările aglomerate și fluiere, prin turmele muncitoare care vor aduce cu sârguință crenguțe și iarbă în casă, precum și prin reducerea numărului de dăunători pentru culturi.


Opinii: 120