» » Ce puzzle este mai bine să alegeți

Ce puzzle este mai bine să alegeți

Adesea în timpul construcției este nevoie de un puzzle, pe care să-l alegi dintre toate modelele este dificil de determinat dacă nu cunoști criteriile de bază. Producătorii oferă multe opțiuni diferite, dintre care trebuie să alegeți cele mai potrivite.

Criterii de alegere

Înainte de a decide cum să alegeți un puzzle, trebuie să decideți principalele caracteristici, parametri și proprietăți la care trebuie să acordați atenție. Iată care sunt principalele puncte de învățat:

 1. Instrument de putere - rețea electrică sau baterii.
 2. Tipul motorului și indicatorul de putere. În ceea ce privește primul, dispozitivul poate avea atât un motor deschis, cât și un motor închis..
 3. Fixarea pânzei. Acestea pot fi dispozitive speciale de fixare și șuruburi.
 4. Categorie de dispozitive. Jigsaw-ul poate fi industrial, profesional și gospodăresc.

În plus, alegerea trebuie făcută în favoarea unui instrument mai convenabil și mai ușor de utilizat. De asemenea, trebuie să țineți cont de producător, de costul echipamentului și de prezența diferitelor suplimente la un astfel de dispozitiv..

Dacă doriți să alegeți un puzzle electric, atunci ar trebui să acordați cu siguranță atenție numărului de lovituri pe minut. Acest parametru afectează direct tăierea materialului, precizia și precizia procesului. De obicei, această cifră este de până la 3100 de lovituri pe minut, dar există modele mai puternice. Dacă în viitor intenționați să utilizați un puzzle pentru procesarea diferitelor materiale, atunci cel mai bine este să îl alegeți pe cel care are un buton pentru ajustarea numărului de lovituri pe minut..

Lucrul cu un puzzle

Lucrul cu un puzzle

Este important să cunoaștem nu numai ce puzzle este mai bun, ci și calitatea diferitelor componente din dispozitiv. De exemplu, aceasta se referă la sistemul de înlocuire a fișierelor din dispozitiv. Fixarea se poate face cu șuruburi sau dispozitive de presiune. Acesta din urmă este mai rapid și mai ușor. Pentru punerea sa în aplicare, nu este necesar niciun echipament auxiliar, ceea ce nu se poate spune despre metoda de fixare cu șuruburi. Un alt plus frumos poate fi un set extins de lubrifianți, uleiuri, file. Cel mai bine este să achiziționați imediat piesele principale, deoarece în cazul unei defecțiuni la instrumentul selectat, va trebui să înlocuiți partea defectă.

Tipuri de puzzle-uri

Astăzi, pe piața uneltelor de construcții există o gamă largă de puzzle-uri electrice. Pentru a face mai ușoară alegerea, trebuie să înțelegeți clasificarea acestor instrumente în funcție de sursa de alimentare și de scopul lor..

În funcție de tipul de alimentare, puteți alege diapozitive care rulează pe baterii sau o rețea electrică. Caracteristicile sunt clare din numele lor. Cele în rețea sunt mai puternice decât cele cu baterii. Dar modelele cu baterii sunt mai mobile. Acestea pot fi utilizate de ceva timp fără a fi conectate la o rețea electrică sau la o altă sursă..

În scopul utilizării, există astfel de soiuri de puzzle: gospodărești, profesionale și industriale. În ceea ce privește profesionistul, avantajele lor principale sunt rezistența la uzură și puterea ridicată. Instrumentul poate funcționa până la 8 ore și nu este necesar să faceți pauze. Un astfel de echipament este utilizat pentru volume mari de muncă..

Un puzzle industrial este mai bun în anumite privințe, dar nu este întotdeauna recomandabil să-l folosești. Este o mașină care este folosită activ în industria prelucrării lemnului.

Jigsaw fără fir

Jigsaw fără fir

În ceea ce privește obiectele de uz casnic, un astfel de grup este considerat foarte comun. Aceste modele sunt cele mai ieftine. Sunt potrivite exclusiv pentru atelierele de acasă și sunt ușor de utilizat. Puterea este destul de mare. În plus, există multe alte tipuri de puzzle, în funcție de alți factori..

Proiectare puzzle

În ceea ce privește designul, astăzi toți producătorii de puzzle-uri electrice încearcă să-și facă modelele mai convenabile de utilizat. Atunci când faceți o alegere, asigurați-vă că luați în considerare dispozitivul. Include următoarele elemente de bază:

 1. carcasă. Un detaliu foarte important este mânerul în sine, întrucât ar trebui să fie cât mai confortabil. La multe modele, în acest scop, ele realizează și o garnitură de cauciuc pe mâner..
 2. Lamă de ferăstrău. Acestea pot fi ferăstraie destinate numai metalelor sau altor materiale..
 3. Păstrău. Lama de tăiere este fixată la ea.
 4. Unic. Reprezintă structura pe care se sprijină echipamentul.
 5. Buton pornire / oprire dispozitiv.
 6. Buton pentru reglarea vitezei. Datorită acesteia, puteți crește și reduce numărul de revoluții, astfel încât munca să fie mai eficientă..
 7. Conexiune container, unde ajunge praful. Această parte elimină multă praf în timpul utilizării unui puzzle.

Toate părțile din dispozitiv trebuie să corespundă maxim sarcinilor atribuite dispozitivului..

Baza puzzle-ului

Baza puzzle-ului

Atunci când faceți o alegere, este necesar să țineți cont de faptul că dispozitivul are funcții suplimentare:

 1. Prezența unui indicator laser, pentru a tăia materialul mai precis.
 2. Posibilitatea de a regla frecvența loviturilor și adâncimea de tăiere material. Aceasta nu numai că ajustează munca unealtă pentru un material specific, dar crește și precizia tăieturilor.
 3. Posibilitatea de a conecta dispozitivul la un colector de praf sau aspirator, astfel încât praful să nu se împrăștie, ci este colectat într-un recipient.
 4. Posibilitatea de a regla mecanismul tip pendul.
 5. Aruncând rumeguș și praf, care se realizează automat.

Toate aceste funcții fac ca funcționarea unui puzzle electric să fie mai eficientă, dar trebuie avut în vedere faptul că costul echipamentelor crește. Așadar, dacă un astfel de instrument este necesar doar pentru a face plăci de ferăstrău, și chiar foarte rar, atunci este mai bine să nu alegeți modele care au multe funcții suplimentare..

Cele mai bune modele de puzzle-uri

Există multe modele de ghiocei electrice. Toate diferă în ceea ce privește performanța, diverse funcții suplimentare.

Bosch GST 65B - cel mai bun mod. El ocupă primele poziții în numeroase evaluări. Avantajul principal este că vibrațiile sunt foarte scăzute. În plus, talpa este foarte sigură. Avantajul este dimensiunea și greutatea mică a instrumentului, care este foarte convenabil. Mâna va fi mai puțin obosită atunci când folosiți un astfel de puzzle. Acest lucru este influențat și de proiectarea cazului în sine. Există o funcție suplimentară de suflare a suprafeței, astfel încât va fi posibil să urmăriți îndeaproape linia tăiată. Modelul funcționează excelent nu numai cu placaj, ci și cu lemn, metal, deci este considerat universal.

Jigsaw electric BOSCH Professional GST 65 V

Jigsaw electric BOSCH Professional GST 65 V

Un alt model al acestui producător se află pe primele locuri în rating - Bosch PST 10.8 LI. Un astfel de puzzle s-a dovedit bine. Avantajul principal este că funcționează pe o baterie. Datorită acestui lucru, va fi posibil să lucrați cu instrumentul în aer liber. În plus, plusurile includ accelerarea lină a motorului, capacitatea de a regla talpa. Greutatea modelului este redusă, ceea ce este și un avantaj. O caracteristică suplimentară interesantă este lumina de fundal de tip LED. Datorită acestui fapt, va fi posibil să folosiți instrumentul chiar și în condiții de lumină scăzută (de exemplu, seara în afară). Înlocuirea unei lame de lemn cu o lamă metalică este foarte ușoară și rapidă.

Makita 4329 Este un alt model de puzzle care funcționează foarte eficient, dar în același timp creează un minim de vibrații. În plus, avantajul este disponibilitatea a 3 moduri pentru tipul de pendul. Mânerul este acoperit cu cauciuc. Este posibil să reglați planul principal. Dezavantajul unui astfel de puzzle este doar că va dura mult timp pentru a înlocui lama..

AEG BST 18X - o opțiune care este considerată una dintre cele mai bune. Are o funcționalitate excelentă. Un bonus plăcut este că există un ecran special care să vă protejeze ochii și fața. În plus, există frâne electronice. Talpile sunt de tip turnat, sunt din aluminiu. Această alegere este cu siguranță justificată. Costul dispozitivului este relativ mic. Singurul dezavantaj este greutatea destul de mare a instrumentului, în comparație cu alte diagnoase electrice care funcționează pe baterie. Deci trebuie să selectați un tabel.

Dewalt DW 349 - un instrument puternic, cu o prindere confortabilă. Este posibil să reglați manual platforma. Viteza este comutată de buton. Există o iluminare de iluminare de tip LED și o funcție pentru a arunca deșeurile și praful. Există o plăcuță specială pentru talpa care protejează materialul tăiat. Este utilizat în cazurile în care zgârieturile nu pot fi permise pe suprafața obiectului..

Jigsaw MP-100 / 700E Interskol

Jigsaw MP-100 / 700E Interskol

Dewalt 331K - un alt model popular de la același producător. Dispozitivul este foarte fiabil. Are un motor închis, multe setări diferite. Este posibil să reglați panta web fără a utiliza o cheie. La fel ca modelul anterior descris, există și un tampon moale special.

Ryobi CJS 180L - acesta este, de asemenea, un puzzle electric de bună calitate, dar nu este prea puternic. Dar perfect pentru treburile casnice. Indicator laser, ușor. În scopul protejării sunt prevăzute garduri speciale. Dezavantajul este că va trebui să cumpărați o baterie suplimentară și un încărcător pentru un astfel de dispozitiv, deoarece acestea nu sunt incluse în kit.

Interskol MP-100E - de asemenea, un puzzle popular. Acest model este intern. Principalul avantaj este considerat costul scăzut. În plus, dispozitivul este rezistent la încărcături, are o carcasă a angrenajului turnat, un capac tip balamal peste motor.


Opinii: 162