» » Bile atârnate originale din petunia sferica

Bile atârnate originale din petunia sferica

petunia sfericaÎn ceea ce cresc doar petuniile de către cultivatorii de flori amatori: acestea sunt ghivece înalte pe un suport și ghivece agățate, ca să nu mai vorbim de vase obișnuite sau simple paturi. Cu toate acestea, pentru cei care sunt pasionați de idei neobișnuite, există un alt mod de a aranja plantele. Acestea sunt ghivece rotunde speciale cu bile în care sunt plantate răsadurile. Când florile cresc, împletesc complet baza. Se pare că o bilă de flori vii atârnă în fața ochilor mei.

Meșterii experimentați cunosc secretele modului de a face o astfel de frumusețe corect, iar pentru începători va fi util să vă familiarizați cu clasa de master prezentată în articol.

Ce poți face o bilă cu ghivece de flori?

Pentru a construi o structură adecvată, veți avea nevoie de 2 vase suspendate cu suporturi pentru rame deschise sub formă de emisferă. În locul unui ghiveci de flori, în ele se încorporează fibre speciale de nucă de cocos. Căptușeala de cocos poate fi îndepărtată imediat - nu este nevoie de asta.

Pentru a forma o minge, se recomandă utilizarea petuniei Spherica F1 de diferite culori.

Instrucțiune pas cu pas

Alte acțiuni sunt următoarele:

  1. Într-una dintre emisfere, ștergeți mai multe segmente din centru.
  2. În ambele jumătăți, folosind autocolante colorate, marcați locurile pentru plantarea petuniilor.
  3. Plasați o pungă mare de gunoi din plastic într-o întreagă emisferă și umpleți-o cu un mediu nutritiv. Puneți solul în straturi, hidratând din abundență fiecare strat.
  4. Pe măsură ce vasul este umplut cu sol, faceți găuri în pachet opus marcajelor prestabilite. Nu le face prea mari, altfel floarea va cădea pur și simplu din ghiveci..
  5. În fiecare gaură plantă petunia, introducând un tufiș împreună cu o căpșună de pământ. Este mai bine să faceți acest lucru în afara ghiveciului, împingând ușor sistemul rădăcină spre interior, pentru a nu rupe planta.
  6. Într-o emisferă, este suficient să aranjezi două rânduri de petunii. După plantarea primului rând, umpleți solul, vărsându-l și compactați-l.
  7. Tăiați fundul unei sticle de plastic de 1,5 litri și faceți mici găuri în toată sticla. Acesta va fi așa-numitul sistem de irigare. Acesta trebuie instalat în centrul emisferei inferioare, adâncindu-se în sol cu ​​gâtul în jos, astfel încât atunci când a doua jumătate a ghiveciului este acoperită cu a doua jumătate a ghiveciului, partea superioară a sticlei este opusă orificiului cu segmentele eliminate..
  8. Umpleți punga cu pământ până la înălțimea sticlei, încrețind-o cu mâinile și modelând-o într-un semicerc. Acoperiți cu o a doua emisferă și conectați cele două jumătăți cu o cravată din plastic.
  9. Compactează solul prin găurile din cadru. Plantează petunii în partea superioară a mingii în funcție de semnele marcate. Dacă este necesar, se pot adăuga plante.

Agățați mingea finisată într-un loc permanent folosind lanțurile și cârligul care au venit cu ghivecele atârnate.

Mingea agățată de bricolaj - video


Opinii: 110