» » Calendar lunar de semănat pentru grădinar pentru luna octombrie 2019

Calendar lunar de semănat pentru grădinar pentru luna octombrie 2019

Timp de multe secole, oamenii care lucrează pe pământ au consultat calendarul lunar. Despre ceea ce funcționează în conformitate cu acest ghid, vin producătorii de legume și pomicultorii în luna octombrie, precum și numerele potrivite și care nu sunt adecvate pentru diverse activități de grădinărit, este descris în detaliu în articol.

Ce lucru în grădină trebuie făcut în octombrie

La mijlocul toamnei, fermierul are o cantitate considerabilă de muncă. Recoltarea culturilor de grădină târzie și horticole, de exemplu, culturi de rădăcini și fructe de piatră, nu a fost încă recoltată. După colectarea fructelor din copaci și arbuști, acestea trebuie tăiate, ramurile deteriorate rupte sub greutatea fructelor trebuie îndepărtate. După recoltare, este necesar să îndepărtați cu grijă toate reziduurile plantelor, morcovul. Pentru iarnă, pământul trebuie hrănit și încărcat de umiditate, săpat pentru a împiedica supraviețuirea larvelor de insecte.

Știați? Pe lună există o diferență uriașă între temperaturile de noapte și de zi: noaptea -173 ° С, iar în timpul zilei + 127 ° С.

Pentru a preveni apariția de urmași dăunători, grădina și grădina de legume sunt tratate cu fungicide și insecticide. Se efectuează curățenie generală în sere, pregătirea înainte de semănat pentru cultivarea culturilor pe tot parcursul anului. Legumele cu frunze, verdeața, unele rădăcini și alte culturi sunt semănate în sere încălzite / Se plantează în grădină înainte de iarnă morcov, ceapă și usturoi. În grădină, munca este în plină evoluție la înrădăcinarea de toamna a răsadurilor și transplantul plantelor deja înrădăcinate într-un loc permanent.Unele plante de flori sunt semănate în paturi de flori și paturi de flori. Multe culturi de la sfârșitul lunii au deja nevoie de adăpost pentru iarnă. Grădinari de copaci albi, înfășurați trunchiurile cu materiale de protecție din rozătoare. Plantele de catarare sunt scoase din suporturile lor, așezate în șanțuri pregătite și acoperite agrofibre și ramuri de molid. ÎN gropi de compost adăugați material proaspăt, verificați conținutul, lopeți dacă este necesar.

Influența fazei lunii asupra plantării

Câmpul gravitațional al Lunii, care se apropie acum, se îndepărtează acum, are un impact semnificativ asupra diferitelor procese de pe Pământ. Această influență se extinde nu numai la refuzul și fluxul Oceanului Mondial, ci și la condițiile meteorologice, viețuitoarele și plantele. Aceasta sau acea faza a satelitului fie favorizeaza cresterea si dezvoltarea plantelor, fie le inhiba.

Lună nouă

Luna nouă nu promovează creșterea răsadurilor și răsadurilor, deoarece capacitatea lor de a absorbi apa în această perioadă este redusă la zero. În această privință, este foarte nedorit să semeni sau să plantezi culturi pe luna nouă. În 2019, ziua lunii noi cade pe 28.

Important! De asemenea, nu este recomandat să desfășurați alte activități: udare, fertilizare sau tăiere. Ultima procedură se poate transforma într-o boală din cauza strângerii prelungite a rănilor..

Semilună

Faza de creștere are un efect pozitiv asupra dezvoltării părții terestre a plantelor. În acest moment, puteți planta toate culturile cu dezvoltarea fructelor măcinate, plantați tufișuri de fructe și fructe de pădure și copaci, propagați plantele. Îmbracarea superioară prin metoda foliară, udarea și ciupirea sau ciupirea vor fi utile. În octombrie, este de la 1 la 13, precum și sfârșitul lunii între 29 și 31.

Lună plină

Se crede că culturile vor ieși mai bine cu câteva zile înainte de luna plină. Însă, tocmai la această dată, nimeni nu efectuează lucrări funciare și măsuri de îngrijire, ziua este considerată nefavorabilă. Luna plină a fost folosită de mult timp pentru colectare plante medicinale și rădăcini. Ziua lunii pline - 14 octombrie.

Lună în scădere

Faza de micșorare lunară este favorabilă dezvoltării sistemului de rădăcini și a culturilor, ale căror fructe se coacă sub pământ. Lucrările la sol constă în tăierea, prinderea plantelor și prevenirea dăunători si boala. Udarea și hrănirea cu rădăcini vor fi utile. Această perioadă este favorabilă plantării. culturi de rădăcini, bulboase și tuberoasă culturi. În luna octombrie, luna scade între 15 și 27.

Zilele favorabile și nefavorabile pentru grădinar și grădinar în 2019

Toamna, vor fi o mulțime de alte lucrări, pe lângă semănat pentru răsaduri și înainte de iarnă.

Important! Dacă un anumit număr este numit pentru un anumit tip de activitate, aceasta nu înseamnă că lucrarea ar trebui să fie efectuată exclusiv la această dată. Este la fel de productivă..

Zilele favorabile și improprii pentru anumite activități sunt prezentate în tabelul de mai jos:

Tipul lucrării Numere favorabile Numere nefavorabile
Udarea 1, 2, 7, 10-12 14, 19
Îngrăşământ 1, 2, 7, 10-12, 31 14, 19
Transfer 7 1, 2, 14, 19
Compostul 3, 4, 15-17 7, 14, 19
slăbirea 3, 4 7, 14, 19
Curatarea site-ului 3, 9-12 7, 14
Tunderea 4, 7, 14, 19
Tratamente preventive 4, 5, 7, 9-11, 28 paisprezece
Recoltarea recoltării târzii 4, 5, 6, 7, 15-19 paisprezece
Pregătirea plantelor pentru iarnă 4, 6, 12-14, 16, 17, 22, 23 nouăsprezece

Calendarul de semănat al grădinarului pentru fiecare zi din octombrie 2019

Octombrie este o lună fructuoasă în ceea ce privește culturile pentru răsaduri sau transplantarea plantelor înrădăcinate într-un loc permanent.

Deci, calendarul zilnic al culturilor și al transplanturilor:

 • 12 -castraveți, roșii, verdeață de grădină, ceapă și usturoi, flori perene și bulboase;
 • 3, 4 - usturoi, Clematis, pomi fructiferi;
 • 5, 6 - legume rădăcinoase, ceapă, usturoi, tufișuri de boabe, flori;
 • 7, 8, 9 - nerecomandat pentru însămânțare, plantare sau transplant;
 • 10, 11 - legume măcinate, inclusiv varză, verdeață, flori bienale și perene, fructe de pădure și tufișuri de boabe;
 • 12 - semănat varza chinezeasca într-o seră;
 • 13 - nu este recomandat pentru semănat;
 • 14 - aterizarea este interzisă;
 • 15, 16 - toate legumele de grădină, cu excepția plantelor de grădină verde, inclusiv a florilor;
 • 17 - nerecomandat pentru lucrări de plantare și însămânțare;
 • 18 - clematis;
 • 19 - nu este recomandat pentru însămânțare și plantare;
 • 20, 21 - toate legumele de grădină, cu excepția cepei și a usturoiului- trandafiri, fructe de padure si tufe de boabe;
 • 22 - salate, condimente, rubarbă;
 • 23 - nerecomandat;
 • 24, 25 - clematis, trandafiri, flori perene și bienale;
 • 26 - rădăcini și ceapă, trandafiri, flori bulboase și tuberoase, pomi fructiferi și arbuști;
 • 27, 28, 29 - aterizarea este interzisă;
 • 30, 31 - arbori fructiferi usturoi, bulbosi si tuberosi.

Verifică calendarul de însămânțare lunară pentru grădinar pentru noiembrie 2019.

Deci, calendarul lunar este un instrument util pentru grădinari. Totuși, în același timp, nu trebuie să uităm de regulile tehnologiei agricole și de îngrijirea plantelor cultivate..


Opinii: 127