» » Lopeea de zăpadă diy: ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când faceți singur un instrument de deszăpezire

Lopeea de zăpadă diy: ceea ce trebuie să luați în considerare atunci când faceți singur un instrument de deszăpezire

Căderea zăpezii aduce de obicei o bună dispoziție, peisaje frumoase și ... probleme suplimentare pentru proprietarii de case private. Abundența sa poate face dificilă deplasarea în curte, părăsirea mașinii și, în general, părăsirea camerei. Prin urmare, iarna, o lopată de zăpadă devine unul dintre principalele instrumente pentru rezidenții sectorului privat sau rezidenții de vară. În acest articol, vom împărtăși cu voi tehnologiile despre cum să faceți o lopată de zăpadă cu propriile mâini și vă vom spune, de asemenea, din ce materiale este mai bine să faceți din aceasta.

Desigur, nu vă puteți ridica creierul și nu vă puteți agăța, ci cumpărați un dispozitiv gata pregătit pentru îndepărtarea zăpezii în magazin. Cu toate acestea, dacă aveți materialele, instrumentele necesare și câteva ore de timp liber, de ce să nu le folosiți pentru a le crea singur. Până la urmă, în acest fel poți, în primul rând, să economisești bani și, în al doilea rând, să obții satisfacție din rezultatele propriei munci. În plus, puteți face padele pentru copii, confortabile și adecvate ca mărime pentru micii dvs. ajutoare..Pentru realizarea unei lopeți cu propriile mâini, lemnul, plasticul sau aluminiul sunt potrivite. Cum se face un instrument de deszăpezire din diferite materiale, despre avantajele și dezavantajele fiecăruia dintre ele, citiți mai jos.

Cum se face o lopată de zăpadă din lemn cu propriile mâini

O lopată de lemn bine făcută poate dura cinci până la șase ani. Acesta va fi realizat folosind materiale care sunt adesea prezente în gospodăria unei persoane care iubește pălăvicia..

Deci, pentru a face o lopată de zăpadă din lemn, va trebui:

materiale:

 • o foaie de placaj de 45 (50) x 45 (50) (pentru o creșă - 30 x 30) și 6 mm grosime;
 • placa de 45 (50) cm lungime (sau 30 cm, în funcție de lățimea lopeții), 2,5 cm grosime;
 • un mâner dintr-o lopată veche sau o șină, o bară (lungime - 2 m, lățime - 4-6 cm, grosime - 2,5 cm);
 • o placă metalică subțire sau o bandă de staniu lățime de 5-7 cm;
 • cuie, șuruburi;
instrumente:
 • fișier sau jigsaw;
 • avion;
 • un ciocan;
 • cleşte;
 • daltă;
 • șmirghel.
Timpul petrecut în realizarea unei lopeți din lemn - aproximativ o oră.

Confecționarea găleților

În primul rând, pregătim baza pentru fixarea placajului. Luăm o placă și o planificăm cu un avion din toate părțile spre o suprafață netedă, uniformă. Punem placa pe orizontală pe bancul de lucru, partea inferioară trebuie să rămână plană, iar partea superioară trebuie tăiată în mod arcuit. Desenați arcul cu un creion, în centru ar trebui să fie de 8 cm, la margini - 5 cm. A văzut lemnul în exces. Așa că ar trebui să obținem fundul lopatei.În centrul capătului, este necesar să se marcheze tăierea în formă de dreptunghi, unde se va fixa mânerul lopatei. Lățimea tăieturii trebuie să fie egală cu lățimea mânerului, iar adâncimea unei părți și a celeilalte părți a dreptunghiului trebuie să fie diferită - astfel încât suportul să fie atașat la lopată într-un unghi. Așadar, o parte trebuie să fie de 4 cm, iar cealaltă de 4,5 cm. Un mic ciot de 0,5 mm va permite mânerului să stea bine și este convenabil să lucrați cu instrumentul. „Cuibul” pentru plantarea tăierii se face folosind un puzzle și o dalta.

Important! Unghiul de înclinare a piesei de depunere va depinde de dimensiunea tevii deschiderii pentru tăiere. Puteți alege nivelul de teș pentru dvs., pentru înălțimea și stilul dvs. de lucru. Un ciot de 0,5 mm este considerat cel mai optim pentru majoritatea oamenilor. Unghiul corect va facilita munca.
Deschiderea pentru titular poate fi făcută imediat, dacă îl aveți gata. Dacă încă nu a fost făcută, atunci crestătul este tăiat după ce este gata și lățimea sa este măsurată cu exactitate..

În continuare, capătul finisat trebuie conectat la o foaie de placaj - partea de lucru a lopatei. Acest lucru va necesita trei cuie sau șuruburi. Găsiți centrul placajului și centrul capătului și conectați-le cu un cui. Apoi conducem cuiele în jurul marginilor, atașând astfel marginile placajului și capătului. Găleată cu lopata de zăpadă gata.

Știați? Pentru a împiedica scândura plăcii de placaj atunci când bateți cuie în ea, puteți mușca părțile lor ascuțite. Deci capetele nu vor rupe fibrele placajului, ci pur și simplu le vor despărți. Atunci când folosiți șuruburi autofiletante, este recomandat să găuriți mai întâi găuri mai mici de dimensiunea lor, apoi să începeți să înșurubați.

Cum se face un mâner de lopată

Dacă decideți să nu utilizați un mâner achiziționat pentru o lopată și, de asemenea, faceți-o singur, atunci veți avea nevoie de o placă sau șină lungime de 2 m (pentru o creșă - selectăm în funcție de înălțimea copilului) și 2,5 cm lățime.

Avantajul acestei metode este că puteți face din orice formă - dreptunghiulară sau rotundă. Placa sau șina folosită pentru fabricarea suportului trebuie să fie fără noduri.

Știați? Lungimea optimă a lopetei cu suportul nu trebuie să depășească înălțimea umană până la umeri.
Piesa de prelucrat trebuie curățată de scoarță, marginile trebuie să fie ușor rotunjite. Apoi, suportul trebuie șlefuit și neted. Amintiți-vă că această parte este luată de mână și, dacă rămân zone netratate, atunci puteți să vă răniți sau să conduceți o despicătură despre ele..

Mânerul finisat este atașat de placaj. Pentru a face acest lucru, trebuie să calculați locul atașamentului său folosind o bandă. Punctele de intrare ale unghiilor trebuie să fie marcate pe spatele foii de placaj..

Aveți grijă, deoarece marcajele greșite pot face suportul inconfortabil și dificil de utilizat.

Important! Toate piesele trebuie să se potrivească perfect. În caz contrar, zăpada se va înfunda în gol..
Și la final, pentru ca instrumentul tău de eliminare a zăpezii de casă să fie durabil și să dureze mult timp, acesta trebuie consolidat cu benzi de metal. Pentru ei, potrivite fie fier galvanizat de pe acoperiș, fie cutii de staniu. Pentru a le tăia, veți avea nevoie de foarfece metalice.Tăiați o placă cu 50-60 cm lățime sub marginea inferioară - puțin mai mare decât lățimea găleții lopatei. Lungimea plăcii trebuie să fie de 6 cm. O îndoaiem pe jumătate. Apoi punem marginea pe găleată de dedesubt și o fixăm, îndoim părțile proeminente. Atașăm marginea cu trei cuie. În același mod, tapițează articulația părții de capăt cu buză. Folosind șuruburi autofiletante, fixăm o placă metalică de 10 cm lungime și 4-5 cm lățime în punctul în care mânerul intră în partea finală. De asemenea, consolidăm joncțiunea suportului cu placaj pe partea din spate cu o bucată mică de placă metalică. Mânerul poate fi deschis cu lac, iar placajul poate fi lubrifiat cu impregnări care împiedică pătrunderea umidității.Lopeata manuală de zăpadă este gata. Păstrați-l într-o cameră caldă, dar departe de aparatele de încălzit. Manevrat și depozitat corect, vă poate dura cinci ierni.

Realizarea unei lopeți de zăpadă din plastic

O mică lopată de plastic este destul de potrivită pentru a curăța calea de la casă la poartă. Să încercăm să facem și această opțiune. Vei avea nevoie:

 • o bucată de plastic de înaltă calitate care măsoară 45 x 45 sau 50 x 50 cm;
 • sârmă;
 • suport de lemn;
 • placă de aluminiu;
 • jigsaw sau fierăstrău pentru metal;
 • şurubelniţă;
 • șuruburi autofiletante.

Din ce să faci o găleată din: pregătirea materialului pentru o lopată

Pentru o găleată, de exemplu, poate funcționa un bol sau un alt recipient. Principalul lucru este că plasticul este dur și bine îndoit. Înainte de a-l folosi, trebuie testat pentru rezistență. Faceți tot posibilul să-l spargeți. Dacă plasticul se îndoaie bine și nu se rupe, atunci materialul pentru lopată este potrivit.

Puteți tăia dimensiunea dorită a buzunarului cu un puzzle electric sau cu un ferăstrău pentru metal. Nu este necesar să se realizeze margini netede, deoarece marginea lopetei se va ascuți atât de repede pe zăpadă atunci când lucrați.

Cum se face un suport pentru lopată cu propriile mâini

Am scris deja mai sus cum să facem un suport pentru lopată cu propriile noastre mâini - în tehnologia realizării unei lopeți din lemn. Poate fi folosit în siguranță pentru o lopată de plastic.

Pe lângă cel din lemn, suportul poate fi realizat și din plastic sau aluminiu. Mânerul este atașat de plastic cu un fir. Facem patru găuri în partea de plastic cu un cui fierbinte: două la punctul de contact cu mânerul, două la locul unde ajunge la capătul plasticului. Împingem firul în ele și fixăm suportul.

Un mod mai dificil este să atașați tulpina cu plăci de fier. O șurubelniță este folosită pentru fixarea acesteia. O placă va ține mânerul, cealaltă este atașată acolo unde capătul suportului vine în contact cu buzunarul.

O lopată de plastic pentru curățarea zăpezii cu propriile mâini poate dura puțin mai mult decât una din lemn sau metal și este convenabilă datorită greutății sale reduse.

Cum se face o lopată de aluminiu DIY

Sub găleata unei lopeți de aluminiu, puteți, de exemplu, să puneți un capac dintr-o cratiță veche de 60 de litri, o mașină de spălat sau un alt obiect metalic de 60 de 40 cm. Dimensiunea dorită poate fi făcută folosind un șablon metalic sau o râșniță. De asemenea, veți avea nevoie de:

 • bandă de metal sau oțel lățime de 3 cm, grosime de 2-3 mm;
 • Bormasina electrica;
 • pistol cu ​​nituri;
 • un ciocan;
 • mâner din lemn;
 • lac.

Cum să faci o găleată cu lopată cu propriile mâini

Dacă aluminiul pe care îl utilizați pentru o lopată de zăpadă cu propriile mâini este subțire, va trebui să fie întărit cu benzi de metal, lungimea cărora ar trebui să corespundă lungimii fiecărei părți a buzunarei - 40 și 60 cm. Găurile trebuie să fie făcute în benzi la fiecare 4 cm. nituri.

Confecționarea și fixarea mânerului

Catarama poate fi realizată în același mod ca în versiunea cu o lopată de lemn, sau o puteți lua gata gata. Îl atașăm de aluminiu folosind plăci metalice. Îi tăiem unul cu lungimea de 8-10 cm, îl așezăm pe mâner de sus și îl ciocnim cu un ciocan până când marginile plăcii atinge găleata de aluminiu. Forați două găuri de-a lungul marginilor și introduceți niturile.

Puneți a doua bandă metalică cu 10 cm mai mică pe suport. Fixăm cu nituri.

Acoperiți suportul cu lac. După ce se usucă, lopata poate fi încercată în practică. Dacă unealta este folosită doar pentru îndepărtarea zăpezii, vă poate servi mult timp..

Există un alt mod de a face o lopată de fier pentru zăpadă - dintr-o foaie de copt veche. Capătul de lemn și suportul sunt atașate la foaia de coacere cu șuruburi autofiletante. O astfel de unealtă va dura 15-20 de minute..

Aluminiu, placaj sau plastic - ceea ce este mai bine

Pentru a înțelege această problemă, vom încerca să enumerăm avantajele și dezavantajele fiecăruia dintre materialele pentru lopată.

Credem că fiecare persoană care a făcut vreodată deszăpezirea manuală înțelege că instrumentul pentru acest proces ar trebui să fie:

 • uşor;
 • convenabil;
 • ridicare.
Cele mai ușoare dintre toate lopețile descrise vor fi din plastic. În plus, datorită faptului că plasticul este rezistent la umiditate și rugină, acesta poate dura mai mult decât metalul sau lemnul. Lopata de plastic poate fi depozitată în exterior și în interior.

Lopețile de fier pot ține mai multă zăpadă. Și pentru o unealtă din lemn, este mai ușor să găsești materialele necesare, vei avea nevoie de cele mai simple unelte și este mai ușor să le faci..

Ne-am uitat la mai multe opțiuni pentru a face o lopată de zăpadă. Suntem siguri că handymenii pot veni cu câteva alte materiale, folosind alte materiale. Experimentați și munca de deszăpezire nu va fi o povară pentru dvs., ci treburile plăcute.


Opinii: 103