» » Cum să faci un topiar cu propriile mâini: un arbore de cafea al fericirii

Cum să faci un topiar cu propriile mâini: un arbore de cafea al fericirii

Spune-ne cum să facem un topiator cu propriile mâini? Am primit un astfel de cadou de la panglici de ziua mea și tocmai am tras cu dorința de a învăța cum să fac un astfel de miracol. Îmi plac în special copacii făcuți din boabe de cafea. Explicați-le unui începător cum se fac.

copac de cafeaDupă cum știți, cel mai bun cadou este unul manual. Meșteșugurile inimii stângace, dar drăguțe și dragi pe care le primim de la copiii noștri mici. Cu toate acestea, cei mai mulți părinți înșiși nu sunt avers pentru a face unele meșteșuguri. Recent, manualul a devenit din ce în ce mai popular. Suvenirurile de casă sunt prezentate pentru sărbători rudelor, prietenilor și colegilor de muncă. Una dintre aceste capodopere „artizanale” este topiaria - copaci mici făcuți din diverse mijloace improvizate. Sunt îndrăgiți mai ales de adepții învățăturilor Feng Shui. Acolo topiarul este numit „arborele fericirii”. Un astfel de copac trebuie să fie în mod necesar în fiecare casă pentru a atrage prosperitate la el. Nu este nimic complicat în a face un topiator cu propriile mâini, nu. Nu există reguli stricte în această artă, totul depinde doar de dorința și imaginația stăpânului. Dacă decideți să fiți creativi și să pregătiți cadouri sufletești, vă vom ajuta cu sfaturi (vezi. arbore de cafea - plantă de casă).

Din ce constă topiarul: principalele puncte ale lucrărilor de ac

topiaraAșa cum am menționat deja, topiarul este o structură asemănătoare arborelui Are trei componente:

  1. Coroane. Versiunea clasică a topiarului are o coroană sferică. Pentru a obține această formă, utilizați semifabricate rotunde din spumă sau din piele. Bile pot fi, de asemenea, făcute din ziare obișnuite prin încrețire. Coroana poate avea și o altă formă în funcție de dorință (număr, inimă, con). Decorațiunile sunt lipite deasupra bazei. Aici puteți folosi aproape tot ce este în casă. Boabe de cafea, flori din hârtie sau panglici din satin, flori naturale sau uscate ... Chiar și bancnote sub formă de monede sau bancnotele vor servi pentru decorarea coroanei.
  2. Trompă. Scopul trunchiului este de a susține greutatea coroanei, deci trebuie să fie puternic și rezistent. Nu este necesar să se acorde un suport prea mare. Pentru un portbagaj uniform, folosiți crengi, crenguțe, bastoane de sushi sau creioane. Un trunchi curbat complicat poate fi realizat din sârmă groasă prin îndoirea acestuia. De sus trunchiul este acoperit cu lac sau pata sau învelit cu sfoară sau bandă.
  3. Standuri în care acest copac va „crește”. Orice recipient este potrivit pentru topiator, atât timp cât este mic. Un vas de flori sau o cană obișnuită este decorat cu dantelă, hârtie, pânză sau margele deasupra. O soluție este turnată în recipient, care fixează portbagajul (gips, alabastru, spumă poliuretanică).

În topiar, accentul principal este coroana. Ar trebui să aibă un diametru mai mare decât suportul, sau cel puțin egal cu acesta, dar nu mai puțin.

Cum să faci un topiar cu propriile mâini: un arbore de cafea al fericirii

cum să faci un topiator cu propriile mâiniIubitorii de cafea avidă vor aprecia topiaria obținută din jumătate de boabe de cafea. El le va reaminti că este timpul să se odihnească câteva minute și să bea o ceașcă de cafea aromată. Se face astfel:

  1. Faceți o gaură în bila de spumă. Butoiul va fi montat în el.
  2. Deschideți mingea cu lipici PVA.
  3. Folosiți un pistol de lipici pentru a lipi boabele de cafea pe minge. Ar trebui să fie așezate mai aproape unul de celălalt..
  4. Înfășurați un creion sau chiar un băț din lemn cu o panglică de mătase.
  5. Aruncați o picătură de lipici în gaură și introduceți butoiul.
  6. Turnați amestecul de tencuială într-un vas mic de flori. Plasați un copac în centrul containerului.

Pentru a preveni topirea spumei în timpul lipirii boabelor, mingea trebuie mai întâi deschisă cu două straturi de lipici PVA.

Când amestecul se întărește, legați o panglică la un arc sub coroană. Cadoul este gata!

Instrucțiuni video pentru realizarea topiei de cafea cu conuri și flori


Opinii: 134