» » Cum să alegi un încălzitor cu cilindri de gaz?

Cum să alegi un încălzitor cu cilindri de gaz?

Mulți utilizatori se gândesc cât de eficient va fi un încălzitor cu gaz dintr-un cilindru din țară și dacă merită să alegeți un astfel de dispozitiv pentru ei înșiși. În magazinele de electrocasnice puteți găsi încălzitoare care funcționează cu orice combustibil, inclusiv gaz. Care va fi avantajul acestor dispozitive față de altele și unde pot fi utilizate, vom lua în considerare în continuare.

Soiuri de încălzitoare

Încălzitoarele cu cilindri de gaz sunt acum foarte frecvente, deoarece sunt foarte convenabile în ceea ce privește consumul și consumul de combustibil. Dispozitivele miniaturale sunt convenabile pentru a fi utilizate în câmp. Luați în considerare cele mai populare tipuri de dispozitive de încălzire care funcționează pe butelii de gaz:

 1. Convector de gaz - o alternativă la cazanul cu cilindri. Procesul de încălzire se bazează pe metoda de convecție, cu ajutorul căreia se poate obține căldură suplimentară din gazele deja evacuate. Se încălzește lent, dar mult timp. Utilizează oxigenul ca resursă pentru a menține combustia, necesită un sistem special de ventilație.
 2. Încălzitor catalitic cu gaz. Încălzirea are loc cu ajutorul unui dispozitiv ceramic incandescent în interiorul cuptorului. Liniște, mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil, fără oxigen.
 3. Incalzitoare ceramice pe gaz cu elemente infraroșii. Căldura este răspândită prin lămpi speciale și elemente reflectorizante. Consum redus de combustibil, liniștit, căldură rapidă.
 4. Tunuri cu gaz de căldură. Este vorba despre dispozitive cu un ventilator încorporat, cel mai adesea de formă cilindrică sau rotundă. Aerul este condus prin structură, în urma căreia se încălzește. Zgomotos, consumă mult combustibil, eficiență scăzută.

Dintre toate dispozitivele, încălzitoarele cu gaze catalitice și ceramice au câștigat acum cea mai mare popularitate în rândul rezidenților de vară. În continuare, vom analiza modelele de încălzire cu infraroșu ca fiind cele mai frecvente.

Cum funcționează un încălzitor cu cilindri cu gaz infraroșu?

Vom lua în considerare în mod special un încălzitor cu infraroșu cu gaz, care este acum cel mai eficient dispozitiv pentru încălzirea unei zone mici. Înainte de a continua cu un încălzitor cu infraroșu, merită să ne amintim cum funcționează radiatoarele convenționale și convectoarele..

Munca dispozitivelor constă în primul rând la încălzirea elementelor de încălzire a structurii, apoi la distribuirea căldurii în jurul lor. În acest caz, o parte din căldură, aproximativ 20-25%, este dată chiar corpului dispozitivului de încălzire, și nu spațiului. Din această cauză, există o creștere lentă a temperaturii și o eficiență destul de scăzută, astfel încât într-o casă de țară un astfel de dispozitiv va fi extrem de ineficient..

Incalzitor cu infrarosu pe gaz

Incalzitor cu infrarosu pe gaz

Dacă există o sarcină de a cumpăra un încălzitor pe gaz pentru o reședință de vară, atunci în primul rând merită luat în considerare modelele cu încălzire cu infraroșu, care acum câștigă popularitate. Principiul funcționării lor este destul de simplu. Elementele de încălzire ale dispozitivului nu încălzesc aerul, ci obiectele către care sunt direcționate. Acest lucru se datorează faptului că radiația este produsă cu ajutorul razelor infraroșii care lovesc suprafața diferitelor obiecte. Intensitatea încălzirii va depinde de distanța față de obiect și de unghiul de incidență al razelor. În general, funcționarea unui astfel de încălzitor poate fi comparată cu soarele, numai dispozitivul asigură absența radiațiilor ultraviolete.
Această caracteristică oferă utilizatorilor următoarele:

 1. Eficiență ridicată. Puțin mai mult de 90% din căldura generată de încălzitor este transferată în mediu și nu este disipată.
 2. Spațiul se încălzește mai repede de obiecte.
 3. Nu necesită conexiune la rețeaua de gaz, funcționează de la butelii de diferite dimensiuni.
 4. Unele modele pot lumina, de asemenea, spațiul..
 5. În timpul procesului de încălzire, aerul este obișnuit la minimum, astfel încât nu va fi greu să respirați într-o cameră mică. Cele mai multe încălzitoare de gaz pot utiliza în mod activ oxigenul ca o resursă pentru a menține arderea sau încălzirea, astfel încât este întotdeauna umplut într-o cameră cu astfel de dispozitive.

Să rezumăm. Pentru spațiile mici închise, încălzitoarele cu infraroșu pe butelii sunt mai eficiente, deoarece cresc temperatura mediului mai rapid și utilizează puterea maximă disponibilă pentru aceasta..

Proprietățile structurale ale modelelor cu infraroșu cu baloane

Încălzitor pe gaz pentru casă și casă de vară cu radiații infraroșii constă din:

 • panouri ceramice care răspândesc razele de căldură din arzătorul de lucru-
 • reflector, adică o suprafață oglindă în părțile laterale sau în spatele elementului de încălzire care împrăștie razele în direcții diferite sau într-o direcție specifică-
 • reductor-
 • părți auxiliare ale structurii (picioare, ajustatoare etc.).

Toate funcționează după cum urmează:

 1. Combustibilul din cilindru se duce la reductor, apoi la arzător, care încălzește panourile ceramice speciale.
 2. Ceramica distribuie căldura prin razele infraroșii către obiectele din jur, ca urmare a căldurii.

Încălzitoare catalitice ceramice

Încălzitorul ceramic pentru a da un tip catalitic nu merită o atenție mai mică. Datorită reacției de oxidare chimică, aerul se încălzește foarte repede. Elementul de încălzire este din nou bazat pe ceramică, care de data aceasta este încălzit sub influența gazului și distribuie căldura în jurul său.

Încălzitor ceramic cu gaz

Încălzitor ceramic cu gaz

Diferența unui astfel de dispozitiv și un avantaj semnificativ apare într-un spațiu mic închis - până la 20 mp. În camerele mici, aerul se încălzește în doar câteva minute și poate fi poziționat pentru a profita la maximum de această caracteristică. De exemplu, dacă puneți un încălzitor în centrul unei camere, aerul încălzit se va răspândi din centru în părțile laterale. Pentru spațiile deschise, un astfel de aragaz este practic ineficient, de aceea este utilizat pentru încălzirea clădirilor cu o cameră..

Cum să alegi un dispozitiv, ce să cauți

Am descoperit principalele tipuri de încălzitoare, dar cum să înțelegem că acest model special este potrivit pentru un apartament, o casă sau o căsuță de vară? Trebuie să fiți atenți la puterea indicată a dispozitivului, care este indicată în kW. Pentru a estima aproximativ eficiența încălzirii zonei, luăm 1 kW = 10 mp. m de spațiu. Adică, cu o capacitate de 3 kW, puteți încălzi până la 30 de pătrate de spațiu de locuit. În mod ideal, este, dar nu ține cont de factori străini:

 1. Zona deschisă sau închisă.
 2. Incalzitor tip.
 3. Locația sa.

Ținând cont de toți acești indicatori, un încălzitor catalitic de 2 kW va funcționa eficient în interior, dar pe o verandă, de exemplu, acest indicator va scădea de 2-3 ori. Adică, vor fi 6-7 metri pătrați de suprafață încălzită pentru 2 kW. Ce trebuie apoi făcut? Selectați tipul de dispozitiv corespunzător.

Încălzitor catalitic cu gaz

Încălzitor catalitic cu gaz

De exemplu, pentru un spațiu deschis, cum ar fi o verandă și o loggie, este adecvat doar un încălzitor cu infraroșu cu gaz. Pentru spațiile închise mici, modelele catalitice sunt o alegere excelentă. În camerele mari, ținând cont de o ședere lungă, merită să luați dispozitive de convecție. Pentru astfel de condiții, 1 kW va fi egal cu 10-13 mp. Astfel de calcule vor diferi datorită varietății și caracteristicilor modelelor..

În aproape toate cazurile, modelele cu radiații infraroșii rămân eficiente, așa că ar trebui să aruncați o privire mai atentă asupra acestora, apoi să studiați restul propunerilor.
Este bine ca majoritatea dispozitivelor să aibă regulatoare de putere, astfel încât să le puteți regla în conformitate cu condițiile de funcționare..

Concluzie pe această temă

Atunci când alegeți încălzitoarele cu gaz, merită să aveți în vedere numeroasele nuanțe descrise mai sus. Rețineți că unele dispozitive sunt mai eficiente numai în anumite condiții..
Pentru toate dispozitivele de încălzire pe gaz, există mai multe reguli de utilizare:

 1. Camera trebuie să fie ventilată, astfel încât să nu fie umplută.
 2. Dispozitivul trebuie manipulat cu precauție extremă, nu-l lăsați pornit în apropierea substanțelor și materialelor explozive care sunt supuse deteriorării sub influența temperaturii.
 3. Nu vă expuneți la daune mecanice și șocuri.

Încălzitoarele răsturnate pot lua foc și chiar pot exploda din cauza scurgerilor de gaz. Modelele scumpe sunt echipate cu un sistem de protecție astfel încât să nu apară scânteie în cilindru dacă structura este deteriorată și nu explodează. Dacă există copii sau animale de companie, este mai bine să cumpărați un model cu o astfel de protecție, pentru a nu se produce accidente.


Opinii: 166