» » Cum să determinați în mod independent sexul unui iepure

Cum să determinați în mod independent sexul unui iepure

Să știi cum să stabilești sexul unui iepure va fi relevant nu numai pentru acei oameni care abia încep să reproducă aceste animale..

Aceste informații vor fi utile pentru cei care doresc să aibă un animal de companie decorativ. În majoritatea magazinelor de animale de companie, vânzătorii au aceste cunoștințe și vor ajuta la alegerea „nebunilor”, dar pot exista greșeli. Într-un astfel de caz, ar trebui să știi să distingi un iepure de un iepure, dacă sexul animalului contează pentru cumpărător.

La reproducerea iepurilor, este necesar să aflăm sexul animalelor tinere înainte de vârsta de 3 luni. Până în acest moment, indivizii au ajuns deja la maturitatea sexuală, dar este prea devreme pentru a-și crește numărul..

Vârsta iepurelui

Este aproape imposibil să distingi un băiat de o fată în primele zile după naștere. În această perioadă de timp, caracteristicile sexuale ale celor mici sunt similare. La doar o săptămână după naștere se poate efectua prima examinare. Este posibil ca un crescător fără experiență să nu poată determina cu exactitate sexul tuturor indivizilor. Dacă nu aveți abilitățile necesare și pentru a evita greșelile, se recomandă să așteptați până când animalul are o lună înainte de a stabili sexul unui iepure dintr-o nouă puiet..

Nu trebuie să cumpărați iepuri nici mai devreme decât această vârstă. Astfel de animale vor avea o sănătate precară, întrucât este separat de mamă înainte de timp..

Reguli de inspecție

Înainte de a determina sexul iepurilor, este necesar să se pregătească corect. Purtați o șorț și mănuși de cauciuc grele. Mânecile lungi ar trebui să fie preferate. Astfel de precauții sunt necesare pentru a vă proteja de daunele pe care animalul le poate provoca. Iepurii au gheare lungi și membrele musculare inferioare.

Toate acțiunile ulterioare ar trebui să fie următoarele:

 1. Din cușca animalului, o trag înainte cu coada. Mâna ar trebui să fie sub piept. Pentru a face iepurele mai puțin rezistent, picioarele posterioare sunt fixate cu mâna a doua.
 2. Iepurele este așezat pe poală sau pe masă.
 3. Întoarceți cu atenție animalul pe spatele său. Cu o mână țin iepurele, cu cealaltă, trăgând coada înapoi și ținându-l între două degete, cu degetul mare, cum ar fi, întind organele genitale ale animalului spre ei înșiși.
 4. Indivizii mici sunt ținuți cu o mână de scrâșnitul gâtului, iar cu cealaltă sub crupă..
 5. Distingem sexul iepurelui și îl întoarcem cu atenție în cușcă.

Caracteristici sexuale primare

Timpul optim pentru determinarea sexului la iepuri este de 2 luni. Pentru a distinge femelele de masculi, este necesar să se examineze organele genitale ale animalelor..

La femei, caracteristicile sexuale externe sunt prezentate sub forma unei fante în formă de V. Se orientează spre anus. În apropiere este o buclă triunghiulară. Dacă iepurașul este tânăr, bucla va fi roz. Pe măsură ce femela se maturizează, culoarea fantei se schimbă. Dacă decalajul este întunecat, acest lucru indică faptul că animalul este matur sexual.

Genitale ale iepurelui

Genitale ale iepurelui

La iepurii masculi, organele genitale au un tub cilindric, pe marginea căruia există o deschidere (acesta este penisul). În adolescență, organul sexual masculin este alb. Pe măsură ce îmbătrânesc, penisul devine umflat și devine roz. Testiculele coboară și ies în evidență, deoarece nu sunt acoperite cu puf. Crescătorii neexperimentați adesea greșesc organele genitale masculine pentru tumori atunci când examinează iepuri..

Caracteristici sexuale secundare

Puteți distinge o femelă de un bărbat prin caracteristici sexuale indirecte (externe). Dar această metodă este considerată imprecisă și nu este potrivită pentru animale mici. Diferențele apar la aproximativ șase luni de la naștere..

Băieții au următoarele caracteristici:

 • fizicul este puternic și muscular-
 • capul masculului este mai mare decât cel al femelei-
 • crupă îngustă-
 • masculii își marchează teritoriul.

Constituția iepurilor are o contur lină. Capul lor este mic și crupul lor mare. Persoanele care au ajuns la pubertate au 2 rânduri de sfarcuri.

Este dificil să se stabilească sexul animalelor după comportamentul lor. Iepurașii își manifestă adesea dominanța, mai ales atunci când se află într-o stare emoționată. Pentru a înțelege unde se află bărbatul și unde se află femela în ceea ce privește comportamentul, va dura ceva timp pentru a observa animalul..

Determinarea sexului în funcție de fizic

Determinarea sexului în funcție de fizic

Obiceiuri feminine:

 1. Rareori participă la lupte. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci practic nu există deteriorarea hainelor..
 2. Sapa gauri.
 3. Pierdeti pofta de mancare periodic.
 4. Se pot așeza în colțul cuștii pentru o perioadă lungă de timp.

O diferență caracteristică între o femeie și un bărbat este amenajarea căminului. Femelele scot lână din burtă. Ei fac cuiburi din ea. De regulă, o astfel de caracteristică a comportamentului este observată în perioada în care femela este gata să se împerecheze sau este deja gravidă..

Iepuri decorativi

Dacă iepurele decorativ a fost achiziționat ca animal de companie și nu este nevoie de procreare, atunci determinarea sexului animalului de companie va ajuta la realizarea castrării în timp util.

„Pufuri” pitice sau decorative se recomandă să fie castrate pentru propria lor siguranță. Când bărbatul ajunge la pubertate, devine agresiv. Pe lângă luptele frecvente între ei (dacă mai mulți băieți trăiesc în cușcă), iepurele poate ataca proprietarul.

După ce a ajuns la pubertate, urina masculină capătă un miros persistent și foarte neplăcut. Animalul își marchează constant teritoriul, ceea ce va crea o atmosferă neplăcută în apartament.

Diferența dintre femele și masculi la animalele ornamentale este aceeași ca la persoanele obișnuite (mari). Singura dificultate care poate apărea la examinarea organelor genitale este mărimea lor. De aceea, înainte de a determina sexul unui iepure decorativ, se recomandă luarea unei lupi.


Opinii: 176