» » Formarea coroanei ficusului "benjamin" acasă

Formarea coroanei ficusului "benjamin" acasă

Dacă există o dorință ireprosabilă de a face un colț verde neobișnuit de frumos în apartament sau doar de a fantasa puțin folosind ficusul lui Benjamin, atunci nu ar trebui să vă negați o asemenea plăcere, ci să ajungeți la afaceri mai îndrăzneț și mai repede.

Nuanțe de bază

 • Cel mai bine este să folosiți un pruner de grădină pentru tăiere, dar puteți folosi și un cuțit ascuțit. Înainte de începerea lucrului, pentru a evita infecția asupra plantei, prunerul (sau cuțitul) trebuie tratat cu atenție cu alcool sau o soluție de permanganat de potasiu.
 • Pentru a admira un copac frumos sau un tufes pufos, trebuie tăiat un ficus. Dacă acest lucru nu se face în mod regulat, atunci ramuri foarte subțiri și lungi vor crește. În plus, astfel de ramuri sunt destul de slabe și sunt goale la portbagaj. Și, în mod natural, se afundă sub propria lor greutate și ramurile lungi. Ceea ce face ca planta să pară neplăcută.
 • Înainte de a începe să tăiați, trebuie să examinați cu atenție planta și să vă decideți asupra ramurilor uscate pentru a elibera ficusul de ele. Sunt imediat vizibile. Ramurile arată încrețite. Trebuie să le tăiați într-un loc viu. După îndepărtarea materialului uscat, puteți începe să tăiați creșterea în exces din ramură.
 • Cu cât ramura este mai lungă și mai subțire, cu atât mai mult trebuie să fie tăiată. Nu-ți fie frică de tăiere. Tăierea frecventă nu va interfera cu viața plantei. Mai mult, ficusul obișnuiește să fie îngrijit în acest fel. Se simte grozav, arătându-l cu verdeturile sale în creștere rapidă..

Cu cât se taie mai multe cozi, cu atât se vor pune muguri mai noi.

sanitization

 • Dacă există dăunători pe plantă, atunci este mai bine să tăiați tufișul, apoi să începeți să tratați ficusul. Aceasta, în primul rând, va economisi bani. Și în al doilea rând, un astfel de tratament va fi mai eficient, deoarece va fi posibil să ajungeți mai ușor la cele mai îndepărtate colțuri ale coroanei plantei.
 • Tăierea sanitară se poate face pe tot parcursul anului. Imediat ce ramurile uscate apar pe ficus, acestea trebuie eliminate. Întrucât ei sunt cei care pot provoca ciuperca. Dacă, cu toate acestea, boala se manifestă, atunci trebuie să vă grăbiți cu tăierea. Și arde crengile deteriorate.
 • Pentru ca planta să nu piardă frunzele iarna, are nevoie de anumite condiții. În același timp, temperatura din camera în care se află ficusul poate fi plus șaptesprezece, optsprezece grade. Cu un astfel de regim de temperatură și o iluminare suficientă de lumină și o udare corespunzătoare, planta nu își va vărsa frunzele verzi.
 • Tăierea anti-îmbătrânire se face cel mai bine în februarie, începutul lunii martie. Dar planta nu se trezește întotdeauna de această dată. Când o frunză începe să ecloze pe o ramură (acesta este un semnal corect), atunci puteți începe să tăiați ficusul.

Precauții

Când tăiați fiecare frunză sau ramură, rămâne o rană pe tăierea ramurii. Trebuie vindecat. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza cărbune activat..

Tabletele trebuie strivite într-o pulbere, iar tăieturile trebuie vindecate cu această pulbere. Puteți utiliza, de asemenea, verdeață, lac de grădină sau balsam de grădină.

După tuns, trebuie să ștergeți ușor sucul ales cu un șervețel. Praf de cărbune sau balsam sau verde strălucitor trebuie aplicat pe o tăietură uscată cu un șervețel. Rana de pe plantă se va vindeca mai repede.

Când se potărește chiar și cele mai mici crenguțe sau frunze, planta secretă seva lactoasă. Prin urmare, după încheierea procedurii, trebuie să vă spălați bine mâinile, echipamentele și tot ce este înconjurător. Nu atingeți niciodată ochii sau fața cu mâinile murdare. Pe scurt, respectați reglementările tehnice de siguranță.

Dacă tăierea se face la timp și în mod regulat, atunci ficusul va fi o minunată decorare verde a camerei și va arăta foarte impresionant..

Formarea coroanei

Lucrând cu ficus benjamin, puteți crea forme interesante și variate ale coroanei acestui copac. Știind că acest ficus crește într-un copac de doi metri, poate fi transformat cu ușurință într-un tufiș. Ficusul poate fi format prin plantarea a două, trei butași de aceeași dimensiune (până la cincisprezece centimetri înălțime) într-un vas.

Butașii trebuie plantați cu atenție și la o distanță destul de apropiată unul de celălalt. Permiteți butașilor să prindă rădăcină. Și abia după aceea, ciupind rinichiul superior.

În acest caz, cel puțin cinci frunze ar trebui să rămână pe pagonul superior. După o astfel de procedură, lăstarii laterali vor începe să crească la unison cu planta. Când ramurile laterale cresc de la zece până la cincisprezece centimetri, acestea sunt, de asemenea, ciupite. Este necesar să îndepărtați toate mugurii interni, astfel încât tufișul să nu fie prea gros.

După tăiere, uscați toate „rănile” plantei cu un șervețel și tratați-le fie cu carbon activat, fie cu verde strălucitor, fie cu balsam.

Tăierea trebuie repetată încă o dată după ce noile lăstari cresc până la zece, cincisprezece centimetri. Dacă tufișul arată foarte gros, atunci puteți tăia două sau trei ramuri (în funcție de necesitate) din partea de mijloc a bucșei formate.

Iluminat

Pentru ca tufișul să arate frumos, trebuie să ai grijă de iluminarea potrivită. Lumina trebuie să lumineze simultan bucșa din toate direcțiile. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci există o altă soluție mai accesibilă: întoarceți periodic instalația în direcții diferite spre lumină.

Formarea unei coroane standard

Formarea coroanei standard trebuie să înceapă cât mai devreme. În acest scop, un tulpină este plantat în centrul ghiveciului cu flori. Pe măsură ce crește, doar ramurile superioare sunt lăsate (de la trei la cinci bucăți), și toate cele inferioare, precum și lăstarii laterali sunt îndepărtați constant. Trunchiul este complet expus.

Deci, de exemplu, cu o înălțime standard a copacului înălțime de cincizeci de centimetri, partea goală a trunchiului ar trebui să se situeze în intervalul de la cincisprezece până la douăzeci de centimetri. Numai după ce copacul a crescut la înălțimea planificată, puteți începe să formați coroana, adică să ciupiți și să tăiați.

Ramurile de sus sunt tăiate de cinci sau zece centimetri. După aceea, creșterea lăstarilor laterali este accelerată brusc. Acestea trebuie tăiate și ciupite după principiul formării coroanei tufișurilor.

Prin tundere și ciupire, forma coroanei de ficus este menținută. Toată tunderea se face cu un cuțit ascuțit sau pruner. Și „rănile” formate în ficus sunt procesate în mod necesar.

Mărimea arborilor standard este diferită. Copacii mici au o înălțime de până la cincizeci de centimetri. Arată frumos pe masă. Copacii standard mari ating o înălțime de un metru. Coroana de timbru poate să nu fie doar ca o minge. Coroanele Ficus sub formă de oval, care se întind în înălțime, pot arăta foarte interesante.

Opțiuni alternative

Trunchiurile longline sunt o soluție interesantă pentru creșterea ficusului. Există mai multe opțiuni pentru creșterea unui astfel de copac..

 • Prima opțiune. La început, trebuie să începeți să crești un arbore standard. Mai mult, tăierea este efectuată astfel încât să permită creșterea numai a lansării centrale direcționate direct în sus. După aceea, se va forma trunchiul, iar în spatele acestuia coroana. Acesta este un proces destul de lung..
 • A doua opțiune. Trebuie să plantați două butași într-un vas. În acest caz, părțile fantei trebuie fixate imediat cu un fir, astfel încât acestea să crească împreună în timp. Topurile lor trebuie separate. Prin urmare, coroanele unui astfel de copac pot fi formate, ca un bol, doar la diferite înălțimi.

Factorii de susținere

Puteți configura coroanele copacilor folosind accesorii.

Prin această creare a coroanei, acestea recurg nu numai la tăierea și prinderea lăstarilor laterali, ci și la utilizarea dispozitivelor de întindere sau a sârmei.

Dacă doriți să schimbați direcția unei ramuri sau să dați copacului o anumită formă, atunci sârma obișnuită de aluminiu sau cupru vă poate ajuta în rezolvarea acestei probleme..

 • Firul trebuie să fie fixat sigur, dar bine, de trunchiul copacului.
 • În continuare, trebuie să-l înfășurați cu atenție în jurul ramurii în sine.
 • Capătul sârmei trebuie fixat cu atenție și îndoiți ramura în direcția dorită..
 • Aceasta va forma treptat forma coroanei solicitate..

Folosind distanțiere care pot separa lăstarii unul de celălalt, sau tulpina și tragerea, va fi posibilă schimbarea direcției de creștere a ramurilor copacilor.

În magazine, puteți cumpăra dispozitive speciale cu elemente de fixare care sunt sigure pentru plantă, cu ajutorul cărora puteți forma și coroana unui copac. După un anumit timp, toate firele, vergeturile și plăcile pot fi îndepărtate din copac. Și atunci rezultatul va fi vizibil: un copac uimitor.

Puteți forma coroana unui copac folosind altoire.

Rezumând

Folosind acest tip de plantă, puteți configura coroana unui copac sub forma unui fel de figură geometrică. Acest lucru va necesita mai mult de un an de muncă. În fiecare primăvară este obligatoriu să se prune.

Cu ajutorul său, forma dorită a coroanei de copac va fi formată, apoi păstrată. De asemenea, este necesar să se regleze direcția de creștere a ramurilor și numărul acestora. Pur și simplu nu există nicio limită la imaginație. Cultivarea acestor copaci, jocul cu forma lor și crearea tuturor formelor noi este interesant și interesant..

Pentru mai multe detalii, consultați aici:


Opinii: 178