» » Ce fel de îngrijire are nevoie de o floare pentru fericirea masculină?

Ce fel de îngrijire are nevoie de o floare pentru fericirea masculină?

Floarea fericire masculină: cum să aibă grijă ca aceasta să înflorească? Această întrebare îi îngrijorează pe mulți cultivatori de flori. De fapt, un animal de companie minunat din interior nu necesită multă îngrijire. Iar frumusețea sa compensează toate costurile.

Planta de fericire masculină are un alt nume, mai oficial și mai răspândit - anthurium. În plus, unii oameni, fascinați de frumusețea minunată a plantei, o numesc „floare flamingo” și „limbă aprinsă”. Numele de familie reflectă perfect aspectul unei flori frumoase. Inflorescențele roșii-pui în formă de inimă conferă plantei o originalitate aparte. Iar suprafața lucioasă, ca și cum ar fi acoperită cu ceară, este un luciu și un lux special.

În mediul său natural, planta trăiește în climatul cald al Americii de Sud. În ciuda faptului că floarea obișnuiește să se târască în razele soarelui, se simte bine și pe pervazurile Rusiei centrale. Întrebarea dacă anturiumul este capricios sau fericirea bărbătească și dacă poate fi păstrat acasă, îi îngrijorează pe mulți floriști începători. Iar iubitorii de plante cu experiență știu că obținerea unui animal de companie verde neobișnuit nu este doar posibil, ci și necesară. Conform legendei, el aduce fericirea în casă. În plus, nu are nevoie de îngrijire complicată.

Dacă credeți legenda, floarea bărbăției are o poveste de origine interesantă. Locuitorii indigeni din America de Sud sunt siguri că planta este o fată frumoasă care a fost vrăjită. Au decis să se căsătorească cu tânăra frumusețe cu liderul unui trib indian, care era faimos pentru caracterul său crud. Dar a iubit cu toată inima o altă persoană și pentru a nu deveni soția unui tiran rău, a decis să se sinucidă. Fata, îmbrăcată în rochia de mireasă ceremonială, a sărit fără teamă în flăcările focului. Cu toate acestea, zeii au luat milă de ea și nu i-au permis să moară. În schimb, au transformat frumusețea într-o floare frumoasă, cu muguri roșii. Umbra lor a repetat complet culoarea ținutei miresei..

Descrierea plantei

Planta de bucurie masculină este foarte frumoasă și neobișnuită. În țara noastră, florile roșii sunt predominant comune, dar există și alte soiuri în sălbăticie. În total, mai mult de 28 de specii sunt cunoscute de știință. În plus, oamenii de știință au reușit să crească aproximativ 77 de hibrizi neobișnuiți..

Caracteristica principală a animalului de companie verde este florile originale. Acestea sunt albe, portocalii sau galbene pe coada înconjurată de „pături” roșii. Umbra lor poate varia de la roz la visiniu adânc. În formă, veșmântul exterior al florii seamănă cu o inimă. Frunzele unei flori de interior, fericirea masculină, sunt destul de lungi, ajungând adesea la 40 cm. Au o tentă verde bogată și o formă de săgeată sau în formă de inimă.

Floare Fericire masculină

Floare Fericire masculină

Anturiumul înflorit nu este neobișnuit. De regulă, un animal de companie verde încântă cultivatorii de flori cu muguri luxuriante timp de 7-8 luni pe an. Animalul de companie poate înflori non-stop din martie până în noiembrie inclusiv. Cu o îngrijire adecvată, crește până la 0,8 m și atinge 0,5 m în diametru.

Caracteristici pentru îngrijirea plantelor

Chiar și un începător poate face față îngrijirii unui animal de companie verde. Principalul lucru este să respectați câteva reguli simple..

  1. Puterea masculină a florilor - un locuitor răsfățat al unui climat tropical. În această privință, are nevoie de hidratare abundentă, dar rare. Pentru ca animalul de companie să se simtă cât mai confortabil, în sezonul estival trebuie udat o dată la 3-4 zile. În acest caz, este important să vă asigurați că apa nu stagnează în bazin. În caz contrar, riscul de descompunere a rădăcinii este mare: mai întâi, frunzele anturiumului se îngălbenesc, apoi planta moare. Iarna, udarea trebuie redusă. Este necesară umezirea solului nu mai mult de o dată pe săptămână. În plus, floarea poate fi pulverizată și scăldată sub un duș cald. Pentru a îndepărta praful și murdăria, trebuie să ștergeți frunzele cu un burete umed.
  2. Pentru ca floarea masculină de anturium să crească puternică, puternică și sănătoasă, trebuie să aveți grijă de fertilizare. Sunt necesare în special în timpul creșterii active. Animalul de companie verde este un mare iubitor de alimente minerale și organice. Se recomandă adăugarea acestora o dată la 2 săptămâni..
  3. Chiar și cea mai bună îngrijire la domiciliu nu va aduce rezultatul dorit dacă nu aveți grijă să alegeți locul potrivit pentru a plasa planta. Floarea este un iubitor de climele calde. Se simte excelent în camerele cu temperatura de + 20 ... + 25 ° C. Iarna, această cifră poate fi puțin mai mică. Cu toate acestea, este important să vă asigurați că temperatura nu scade sub + 18 ° C. Atunci când alegeți o locație a instalației, este important să evitați schițele. Accesul la aer curat este esențial..
  4. Organizarea competentă de iluminat joacă, de asemenea, un rol important. Cea mai bună opțiune este lumina soarelui difuză. Dar razele directe ale soarelui pot răni frunzele delicate și pot provoca daune ireparabile unui animal de companie verde. Pentru a face oaspeții tropicali să se simtă cât mai confortabil, vara este recomandat să așezați oala pe pervazurile orientate spre partea de vest sau est. Iarna, ar trebui să vă mutați animalul de companie pe fereastra de sud. Cu o lipsă de iluminare, floarea interioară crește mult mai lent și nu mai înflorește. De multe ori apare deformarea frunzelor.

Îngrijirea corectă a unei plante este cheia frumuseții și sănătății sale. Urmați recomandări simple, iar un animal de companie verde se va încânta întotdeauna cu aspectul său înflorit..

Metode de reproducere

Există mai multe metode de propagare a plantelor. Fiecare cultivator îl alege pe cel care este cel mai convenabil pentru el..

  1. Tăierea este una dintre cele mai simple și mai comune metode. Pentru a o folosi, este necesar să tăiați partea superioară a plantei-mamă cu o lungime de aproximativ 15-20 cm. Este de dorit să existe mai multe frunze pe ea. Tulpina este înrădăcinată într-un vas temporar de vermiculită. Adâncimea optimă este de aproximativ 5 cm. După aproximativ o lună, rădăcini vor apărea pe răsadul tânăr. După aceea, pot fi transplantate într-un loc de reședință permanent..
  2. Floarea masculină este adesea propagată prin împărțirea tulpinilor fiice. Pentru a face acest lucru, cele mai puternice lăstari laterale sunt atent separate de tufișul mamă și plantate într-un recipient separat..
  3. Mult mai rar, floarea, care este talismanul oamenilor, este propagată folosind semințe. Metoda este mai puțin populară datorită lungimii și complexității sale. Cu toate acestea, unii grădinari cu experiență încă recurg la ea..

Pentru a obține semințe din anturium, polenizarea trebuie efectuată. Periodic, este necesar să transferați polenul de la o plantă la alta. Pentru comoditate, puteți utiliza un tampon de bumbac. Dacă efectuați toate manipulările corect, după un timp va apărea un fruct pe tufiș. Este necesar să așteptați până când este complet coapte și îndepărtați cu cea mai mare atenție folosind penseta. În medie, durează aproximativ 8 luni pentru ca semințele să se coacă. După acest timp, acestea sunt eliminate din făt și spălate complet într-o soluție slabă de permanganat de potasiu.

Propagarea florilor

Propagarea florilor

Trebuie să semeni semințele rezultate în pământ liber. Pentru ca răsadurile să apară cât mai repede, se recomandă crearea de mini-sere, acoperind recipientele cu film sau sticlă. Plantele tinere vor apărea în aproximativ 2-3 săptămâni. După ce 2 frunze cresc pe răsaduri, trebuie să culegeți. Când plantele cresc mari, sunt transplantate în recipiente mai mari..

Cum se transplantează o plantă?

Primăvara este momentul optim pentru transplantarea anturiumului. Pentru ca planta să se simtă confortabil, se recomandă să alegeți un vas larg, scăzut, echipat cu un sistem de drenaj bun. Alegerea unui recipient prea mare nu merită, deoarece acest lucru poate afecta negativ înflorirea..

Puteți pregăti singur solul. Grădinarii cu experiență recomandă amestecarea în proporții egale a solului cu gazon ușor, a solului fibros de foioase și a particulelor de mușchi de mlaștină. Rezultatul este un sol care este cel mai în concordanță cu ceea ce se găsește în patria plantei. Este mai bine dacă substratul este liber. În acest caz, va fi posibil să se asigure fluxul de aer către rădăcini..

Transplant de flori

Transplant de flori

Rădăcinile și frunzele fragile se rănesc ușor, astfel încât transplantul trebuie efectuat cu cea mai mare atenție. În acest proces, este necesar să se asigure că rozeta frunzelor rămâne la suprafață, în timp ce rădăcinile trebuie acoperite cu sol. Dacă în procesul de creștere intensă, rădăcinile apar spre exterior, ele pot fi acoperite cu mușchi umezit. În viitor, trebuie să vă asigurați că este umed în mod constant.

Fericirea masculină nu este una dintre florile cu creștere rapidă, deci nu are nevoie de transplanturi frecvente. Este recomandat să transferați planta într-un ghiveci nou nu mai mult de o dată la 2 ani. Cu transplanturi mai frecvente, sistemul radicular și frunzișul cresc din abundență, iar procesul de formare a mugurilor încetinește. Dacă tocmai ați cumpărat un tufiș nou în magazin, nu vă grăbiți să-l mutați imediat într-o oală nouă. Înainte de a transplanta un animal de companie verde, trebuie să-i acorde puțin timp pentru a se adapta condițiilor de viață schimbate.

Semne și superstiții

Floarea fericirii masculine are semne și superstiții în care strămoșii noștri îndepărtați încă mai credeau. De exemplu, mulți oameni cred că o floare frumoasă îi ajută pe bărbați să restabilească rapid puterea mentală, să găsească armonia și încrederea în sine. Un animal de companie verde este util și pentru cei care suferă de boli de inimă. Ajută la uitarea de boli îndelungate..

Semnele și superstițiile sunt, de asemenea, asociate cu capacitatea anturiumului de a îmbunătăți situația financiară a proprietarilor săi. Pentru a atrage bani în casă, trebuie să aveți mai multe exemplare simultan și să aveți grijă de ele. Tufișuri frumoase și sănătoase, înconjurate de grijă, ajută la atragerea energiei monetare în casă.

Anthurium are proprietăți magice care vă permit să eliminați problemele în relațiile dintre oameni iubitori. Se crede că un animal de companie verde oferă înțelegere reciprocă, stabilitate și armonie. Pentru a îmbunătăți efectul, este recomandabil să aveți suplimentar spațialil în casă. O floare feminină și una masculină, care „lucrează” într-un duet, vor ajuta la obținerea unui rezultat excelent. În același timp, este de dorit ca fiecare soț să aibă grijă independent de planta sa..

Florile primite drept cadou și care nu sunt cumpărate se disting prin cele mai puternice proprietăți. Se obișnuiește să se ofere animale de companie verzi bărbaților. Cu toate acestea, femeile primesc adesea un astfel de cadou. El ajută să-și găsească sufletul pereche și să găsească fericirea în viața personală..


Opinii: 148