» » Dacă spathiphyllum nu înflorește - ce trebuie făcut?

Dacă spathiphyllum nu înflorește - ce trebuie făcut?

Multe gospodine sunt îngrijorate: dacă spathiphyllum nu înflorește pe pervazul, ce să faci în acest caz? Această plantă necesită o atenție sporită și o îngrijire corespunzătoare, numai în acest caz îi va încânta pe proprietari cu flori frumoase de zăpadă și o verdeață luxuriantă strălucitoare. Pentru a afla de ce planta nu înflorește, trebuie să analizați pas cu pas ce s-a făcut greșit în îngrijire..

Floare de spirit

Spathiphyllum aparține familiei aroidilor, este o plantă perenă. În viața de zi cu zi, poartă numele de „fericire feminină”, care vine din credința că, dacă o femeie necăsătorită are o astfel de floare, va găsi cu siguranță fericirea în viața de familie, va exista jumătate din ea. Dar dacă energia negativă este constantă în casă din cauza certurilor și a dezacordurilor, planta moare.

În medie, înălțimea florii este de aproximativ 30 cm, da sau ia. Există, de asemenea, uriași, și există, de asemenea, exemplare pitice din acest soi. Există aproximativ 410 tipuri de sphipilie.

Această floare este foarte populară pentru decorarea apartamentelor și caselor. „Fericirea femeilor” se mândrește cu frunziș frumos, dens, verde închis, care crește direct din sol. Frunzele sunt ovale cu un capăt îndreptat. În mod firesc, floarea albă atractivă și încântătoare nu va lăsa pe nimeni indiferent. Inflorescența este un singur mugure înconjurat de o petală, o floare este situată pe o tulpină lungă. Înflorirea are loc de mai multe ori pe an: de la mijlocul primăverii și continuă până la începutul toamnei. De îndată ce vine iarna, spathipilumul intră într-o stare latentă..

Spathiphyllum în floare

Spathiphyllum în floare

„Fericirea femeilor” este o plantă foarte termofilă. O temperatură confortabilă pentru el va fi 22-23 ° C. De asemenea, nu se teme de temperaturi apropiate de 18 ° C, dar nu trebuie să permiteți o scădere mai mare.

Nu-i place floarea și pescajele, așa că nu ar trebui să o scoți la balcon pentru aerisire.

De fapt, această floare nu este atât de capricioasă, nu aduce multe probleme. Dar dacă spathiphyllum încetează să înflorească, frunzișul poate deveni negru sau luminozitatea culorii frunzelor se estompează, atunci toate acestea înseamnă că floarea este bolnavă sau nu este asigurată cu o îngrijire corespunzătoare. Ce să faci în acest caz? De ce nu înflorește spațialul??

De ce nu înflorește

Motivele pentru care spathiphyllum eliberează doar frunze pot fi diferite. Prin urmare, este necesar să înțelegeți în detaliu îngrijirea, pe baza acestui fapt, va fi posibil să găsiți motivele pentru care „fericirea feminină” a încetat să mulțumească proprietarii cu frumoasa sa culoare. Posibilii vinovați pentru bolile plantelor sunt enumerați mai jos:

  1. Iluminare necorespunzătoare.
  2. Umiditatea aerului din jurul florii.
  3. Udarea slabă a spathipiliei.
  4. Fertilizare slabă sau, dimpotrivă, excesivă.
  5. Transplant incorect de plante.

În continuare, fiecare articol va fi descris în detaliu, din care va fi posibil să tragem concluzii despre motivul pentru care floarea nu înflorește.

Iluminarea necorespunzătoare și umiditatea aerului

„Fericirea femeilor” se simte confortabil în umbră sau nuanță parțială. Prin urmare, nu ar trebui să puneți ghiveciul în lumina directă a soarelui, acestea au un efect dăunător asupra plantei. Dar absența absolută a luminii nu promovează înflorirea..

Frunzele se îngălbenesc

Frunzele se îngălbenesc

Cum să facă ca spahiphyllum să înflorească? O opțiune potrivită ar fi așezarea unui container cu o plantă pe o masă (noptieră, suport) lângă o fereastră sau un pervaz pe ferestrele de sud-est. Lumina strălucitoare usucă rapid solul, turnările încep să se îngălbenesc și să se rumenesc la margini. Cu o cantitate insuficientă de lumină, frunzișul, în loc de o formă ovală, devine mai alungit. În același timp, spathipilumul începe să înflorească din ce în ce mai puțin sau se oprește cu totul.

Cum să facă ca spahiphyllum să înflorească? Întrucât planta provine din regiuni cu umiditate climatică ridicată, este necesar să umezim periodic zona din jurul florii. Puteți pulveriza dintr-o sticlă de pulverizare sau puteți pune o tavă cu pietricele care sunt ținute constant în apă. Aceasta va oferi un microclimat adecvat pentru planta cu flori..

Udarea slabă a spathipiliei

Dacă nu asigurați o udare suficientă, atunci nu are loc înflorirea. La final, acest lucru poate duce la moartea unei plante frumos înflorite. Umiditatea solului se realizează numai cu apă pregătită anterior. Trebuie păstrat o zi, cu o temperatură de aproximativ 20-22 ° C, ca într-o cameră. O plantă cu flori, mai ales pe vreme caldă, trebuie udată mai des și mai bine. În sezonul rece de iarnă, volumele de lichid și frecvența de udare sunt reduse, ghiveciul nu este plasat în apropierea dispozitivelor de încălzire.

Plantei nu îi place apa stagnantă. Dacă umiditatea este prea abundentă, atunci frunzele vor scădea, dacă nu sunt suficiente, atunci frunzele se vor ofili și se vor îndoi.

Plantei nu îi place apa stagnantă

Plantei nu îi place apa stagnantă

Dacă spathiphyllum produce frunze nesănătoase, atunci se recomandă ajustarea udării. Merită să umeziți solul doar atunci când se usucă. De câteva ori în 7 zile, trebuie să pulverizați dintr-o sticlă de pulverizare cu apă la temperatura camerei, dacă nu efectuați astfel de proceduri, verdele își va pierde elasticitatea. Este necesar să curățați frunzele de praf cu un burete umed..

Feriți-vă de golful de ghiveci. Dacă se întâmplă acest lucru, atunci trebuie să permiteți scurgerea excesului de lichid și să nu mai adune apa până când uscarea solului este vizibilă. Cu cât frunza este mai mare, cu atât se evaporă mai multă umiditate, deci cantitatea sa trebuie înlocuită.

Lean sau supra-fertilizare

Cum să înflorească spathiphyllum, dacă udarea este suficientă, iluminarea este potrivită? Poate că adevărul este că solul a devenit sărac și nu i s-au adăugat nutrienți mult timp. Îngrășămintele sunt adăugate în sol în fiecare perioadă de dezvoltare a florilor. Primăvara și vara, fertilizarea se efectuează o dată pe săptămână. Odată cu apariția vremii reci, frecvența procedurilor este redusă la una pe lună.

Cele mai potrivite sunt amestecurile achiziționate de la un magazin specializat. Preparatele care conțin azot și amestecurile cu potasiu sunt foarte utile pentru această floare. Trebuie să fii atent și să nu exagerezi cu astfel de mijloace, din aceasta crește verdeața plantei, iar floarea nu va veni. Poate exista chiar și otrăvire cauzată de un exces de substanțe chimice.

Pentru a salva o floare, trebuie să o transplantați în sol nou sau să diluați solul vechi cu proaspete.

Transplantarea unei plante cu erori

„Fericirea femeilor” se dezvoltă și se dezvoltă rapid, iar sistemul de rădăcini nu face excepție, ceea ce umple complet potul într-un timp scurt. „Fericirea femeilor” trebuie transplantată la timp, o perioadă potrivită - primăvara. Un ghiveci de flori este ales cu puțin mai mult decât cel precedent.

Este propagat de copii. Cu toate acestea, plantei nu îi place separarea forțată. Pentru a nu dăuna întregului spathipilum, este mai bine să aștepți dezvoltarea completă și formarea copilului într-o plantă adultă. După maturare, planta finită este transplantată într-un ghiveci potrivit.

Dimensiunea potului necesară

Dimensiunea potului necesară

Când un specimen este transplantat într-un ghiveci nou sau sunt plantați copii, atunci solul este ales ușor acid, acest lucru va avea un efect benefic asupra creșterii și dezvoltării individului. Este recomandat să optezi pentru un astfel de amestec: gunoi de grajd și frunze, turbă, lemn în raport de 1: 1: 1: 2. Se adaugă și cărbune. Este necesar un sistem de drenaj de înaltă calitate. Pentru a face ca solul să fie mai lent, este recomandat să adăugați lemn putred sau sol conifere. În cazul unui substrat dens, va exista o circulație slabă a aerului, ceea ce va determina o dezvoltare lentă și lipsa înfloririi.

Ghiveciul de flori trebuie să fie selectat pentru „fericirea feminină” nu prea mare, rădăcinile nu ar trebui să stea acolo. Spathiphyllum înflorește numai după ce rădăcinile umplu recipientul.

Cum să provoace înflorirea?

Cultivatorii experimentați de flori știu să facă înflorirea spahipilipului. Este necesar să eliminați toate piesele vechi inutile, acest lucru va permite dezvoltarea de noi inflorescențe.

De asemenea, iubitorii de plante interioare recomandă amenajarea terapiei de șoc pentru spathipilie. Acest lucru se face în acest fel: scoate un ghiveci de flori cu o plantă într-o cameră cu aer rece, nu mai mare de 12 ° C și îl lasă timp de 2 săptămâni. Apoi, trebuie să o aduci la căldură, să o hrănești cu îngrășământ. Te poți aștepta la o înflorire timpurie.

Pe lângă îngrijirea precară, tot felul de dăunători nu permit „fericirea femeilor” să înflorească. Cel mai adesea, următoarele atacă o floare:

  • viermi-
  • acarianul de păianjen-
  • Thrips.

Pentru ca o floare să înflorească, trebuie să o tratați de dăunători. Preparatele pot fi achiziționate de la un magazin specializat și prelucrați instalația conform instrucțiunilor..

Ca răspuns la îngrijire și îngrijire bună, va decora camera cu culoarea fermecătoare, care va încânta proprietarii unei flori tropicale pentru o lungă perioadă de timp..


Opinii: 119