» » Realizarea unei case pentru o pisică cu propriile mâini

Realizarea unei case pentru o pisică cu propriile mâini

Pisicile sunt una dintre cele mai îndrăgite animale de companie, astfel că mulți proprietari se străduiesc să creeze o casă pentru pisică cu propriile mâini, astfel încât animalul să se poată retrage.

Se știe că pisicile adoră siguranța și confortul, ei aleg întotdeauna câteva locuri preferate pentru a dormi liniștit și pentru a observa ce se întâmplă în cameră de departe. Există mai multe astfel de locuri în jurul casei, iar animalul le alege în funcție de ora zilei, temperatura din cameră, locul de odihnă preferat al proprietarului etc. Adesea aleg o înălțime, le place să stea pe pervazuri, rafturi, dulapuri, deoarece din partea de sus observă și, în același timp, rămân neobservate. Și pentru ca animalul de companie să se simtă și mai confortabil, puteți crea o casă pentru pisici cu propriile mâini. În acest scop, o varietate de materiale la îndemână pot fi potrivite, de exemplu, o cutie de carton. Luați în considerare câteva opțiuni simple pentru crearea unei case pentru un animal de companie.

Casa din carton

Nu este un secret pentru nimeni faptul că pisicile se interesează foarte mult de cutiile de carton, pe care le folosesc ca o ambuscadă, un loc unde se joacă și se odihnesc. Construirea unei case pentru un animal de companie pufos din carton nu este dificilă și, în plus, este o opțiune foarte bugetară..

Cel mai elementar mod de a face o casă de carton este să luați o cutie de dimensiuni potrivite, să o lipiți astfel încât să nu se deschidă, apoi să tăiați două găuri rotunde pe ambele părți și să așezați o covorașă pe fund. Și dacă vă arătați imaginația, atunci puteți construi o casă cu două etaje, pentru aceasta aveți nevoie de 2 cutii. Trebuie să fie lipite și tăiate o gaură pentru pisică la joncțiunea casetelor, astfel încât animalul de companie să poată urca până la etajul 2 - trebuie să faceți și o intrare și ferestre. Dacă doriți, cutia poate fi decorată desenând diverse desene pe ea - atunci o astfel de casă poate deveni un element suplimentar al decorului camerei.

Casa din carton

Casa din carton

Există o mulțime de opțiuni pentru casele de pisici de hârtie, de exemplu, case sub formă de wigwams, încuietori, cutii de lapte etc. Din Japonia, a devenit la modă construirea de case sub formă de stup de carton ondulat. Tehnologia este simplă: este necesar să tăiați inele late - trebuie să fie diferite ca mărime și de la mari la mai mici - și să le lipiți astfel încât să obțineți o emisferă. Când structura se usucă bine, trebuie să tăiați prin intrare, puteți așeza și țesături pe partea de jos - casa este gata. O astfel de casă, realizată de mâinile proprietarului, va mulțumi cu siguranță animalului de companie.

Carcasă din spumă

Aceste animale pot fi foarte blânde, iar multe dintre ele plac locuri de odihnă moi, cum ar fi perna proprietarului. Dacă o astfel de pisică locuiește în casă, atunci o casă de spumă cusută de la sine este ideală pentru ea. Această opțiune este mult mai intensă și mai scumpă, dar va dura mai mult. Pentru a înțelege cum să faceți o astfel de casă, trebuie să cunoașteți succesiunea de cusut și îmbinare piese, în plus, gândiți-vă la dimensiunea lor în detaliu. Etapele de cusut ale unei case de spumă sunt următoarele:

 1. În primul rând, este necesar să desenați modele de fund, pereți și acoperiș pe hârtie. Este obligatoriu să oferiți o intrare într-unul dintre pereți.
 2. Tăiați tiparele și transferați în cauciuc și material textil în care vor fi filetate detaliile. Îndoiți țesătura în jumătate față în față. Se taie adăugând cote de cusătură + grosime de spumă.
 3. Tăiați toate piesele din țesătură și spumă. Coaseți țesătura pe 3 părți, lăsând 1 parte necunoscută, astfel încât să puteți pune apoi părțile moi prin ea. Trebuie să coaseți țesătura pe partea greșită, iar la sfârșitul lucrării, să o transformați.
 4. Introduceți pereții, partea de jos, acoperișul în copertile primite și coaseți-le manual.
 5. Etapa finală este de a coase toate detaliile împreună în secvență: partea de jos, apoi pereții și acoperișul.
Casă din țesătură și cauciuc spumant

Casă din țesătură și cauciuc spumant

Rețineți că pentru o mai bună stabilitate, placajul poate fi așezat pe partea de jos și este mai bine să alegeți o țesătură dură, astfel încât casa moale să își păstreze forma.

Un loc confortabil dintr-un tricou tricotat

Toată lumea poate face o astfel de casă, deoarece principiul construcției sale este foarte simplu. Locuința în sine seamănă cu un cort turistic. Să luăm în considerare cum să facem un astfel de loc pentru o pisică. Pentru muncă, veți avea nevoie de:

 • tricou tricou vechi-
 • bara de oțel sau sârmă puternică - 2 bucăți.-
 • carton-
 • scotch-
 • ace - 4 buc.

Un carton pătrat este tăiat din carton, apoi trebuie făcute găuri în fiecare colț al fundului. Introduceți tăieturi de sârmă în găuri, creând în diagonală o cupolă peste carton și îndoiți capetele astfel încât să rămână în partea de jos. Intersecția sârmei trebuie să fie fixată cu bandă. De asemenea, trebuie să lipiciți toate marginile cartonului cu bandă..

Casă cu tricouri

Casă cu tricouri

Trageți tricoul peste cadrul rezultat, astfel încât intrarea în casă să se formeze de la decolteu, iar mânecile să poată fi fixate din partea inferioară a fundului. Mânecele sunt fixate cu ace sau cusute la tricou - dacă doriți, nu le puteți fixa deloc, ci lăsați-le ca niște găuri suplimentare.

Casă tricotată

Această opțiune este potrivită pentru femeile meșteșugari care știu să croșeteze. O astfel de casă pentru o pisică cu propriile mâini este creată pentru dimensiunile individuale ale unui animal de companie. În acest moment, forma populară pentru o astfel de casă este igloul. Un produs bine fabricat va beneficia nu numai de pisică, ci și de decorat interiorul, mai ales dacă utilizați fire de înaltă calitate. Este mai bine să tricotați o astfel de casă din fire groase și un croșet mare - atunci își va păstra forma. Trebuie să începeți lucrul creând un fund, iar apoi, executând un croșetat dublu, tricotați restul - trebuie să tricotați într-un cerc. În accesul gratuit există multe scheme diferite pentru crearea unui iglou de pisică tricotat pentru toate gusturile.

Casă tricotată

Casă tricotată

Complex pe mai multe niveluri

Și dacă proprietarul ajunge la afaceri, atunci puteți construi un complex întreg pentru pisici cu propriile mâini. Există complexe pe mai multe niveluri de diferite forme și tipuri de vânzare, dar pot fi făcute și în mod independent, totuși, pentru asta trebuie să vă puteți ocupa de unelte de construcție. Pentru a crea o astfel de structură, trebuie să:

 • Chipboard size 1x1 m-
 • covor aproximativ 4 m-
 • șurubelniță și șuruburi autofiletante-
 • bastoane de lemn sau conducte de plastic-
 • colțuri pentru rafturi-
 • cauciuc spumant-
 • sfoară timp de 3 m-
 • bastoane-
 • aproximativ 100 m de funie-

Etapele muncii:

 1. Creați un desen și transferați-l pe PAL.
 2. Am văzut placa conform desenelor.
 3. Acoperiți toate părțile cu covor, dar mai întâi lipiți cauciucul de spumă pe PAL în acele locuri unde pisica se va odihni.
 4. Înșurubați colțurile în loc pentru rafturile de pe bețe.
 5. Înfășurați (foarte strâns) bețele cu sfoară.
 6. Fixați rafturile la bețe cu șuruburi autofiletante.

Puteți instala bănci și case moi pe rafturi sau puteți crea adăposturi pătrate cu deschidere rotundă pentru intrare folosind aceeași tehnologie ca complexul în sine.

Astfel, din toată varietatea existentă de locuințe pentru pisici, puteți alege cea mai potrivită pentru iubitul dvs. animal de companie, dar mai întâi este mai bine să observați unde îi place să se odihnească pisica pentru a face alegerea corectă în viitor și a crea o casă unică pentru pisici cu propriile mâini..


Opinii: 88