» » Câteva opțiuni pentru a face hrănitori pentru păsări, faceți-vă singuri

Câteva opțiuni pentru a face hrănitori pentru păsări, faceți-vă singuri

Realizarea hrănitorilor de păsări cu propriile mâini este o activitate distractivă și plină de satisfacții în care puteți implica copii. Astfel, pot dezvolta anumite abilități în fabricarea diferitelor dispozitive și pot insufla o iubire pentru natură, păsările. Mai mult decât atât, un hrănitor frumos făcut nu numai că va salva păsările de foame în timpul iernii, dar va diversifica și designul parcelei personale, grădinii.

Elemente de aranjare necesare

Există multe opțiuni de design cunoscute pentru aceste dispozitive simple. Pot fi foarte simple sau originale, dar în orice caz, sunt ușor de confecționat cu propriile mâini. Întrebarea care sunt hrănitoarele pentru păsări cele mai potrivite pentru site este decisă de proprietarul însuși, pe baza capacităților și imaginației sale. Cu toate acestea, atunci când le aranjați, trebuie să vă amintiți că există mai multe reguli de bază..

În primul rând, hrănitorii de păsări de casă ar trebui să aibă o platformă pe care să poată fi turnată o cantitate suficientă de hrană, astfel încât să se așeze calm pe ea și să nu coboare structura, chiar dacă ajung mai multe persoane. Este important ca furajele să fie protejate de precipitații mâncarea plină de ploaie sau acoperită de zăpadă este puțin probabil să mulțumească păsărilor. Această condiție necesită instalarea unui acoperiș. Iar materialul produsului în sine trebuie să aibă o rezistență suficientă la toate tipurile de intemperii, pentru a nu-l schimba aproape zilnic..

Opțiunea de proiectare a alimentatorului

Opțiunea de proiectare a alimentatorului

Accesul la furaj trebuie să fie gratuit. Dacă jgheabul este realizat sub formă de casă, intrarea ar trebui să permită o penetrare rapidă și nestingherită în interior. În mod natural, este mai convenabil ca păsările să se hrănească la o anumită înălțime (aproximativ 1,3-1,6 m), simțindu-se în siguranță. Adică, structura trebuie ridicată deasupra solului (de obicei instalată pe un copac).

Când faceți hrănitori pentru păsări, puteți utiliza diverse materiale. Cele mai durabile și solide structuri sunt din lemn și placaj. Dacă nu te străduiești pentru anumite excese de proiectare, o opțiune economică este de cele mai multe ori aleasă - o construcție din mijloace improvizate.

În funcție de proiectarea alimentatorului, va fi necesară și o unealtă adecvată. Placajul este tăiat cu un puzzle, iar plăcile și grinzile sunt tăiate cu un ferăstrău. Aveți nevoie de un fișier și de o pânză de fum pentru borduri. Este mai bine să folosiți un burghiu electric atunci când faceți găuri. Când fixați piese, veți avea nevoie de un ciocan, o șurubelniță, o șurubelniță.

Un alimentator de carton sau plastic este mult mai ușor. Pentru a face acest lucru, este suficient să pregătiți foarfece, un cuțit și un plutitor. Nu uitați de instrumentul de măsurare. O riglă și un pătrat din metal vor veni la îndemână.

Utilizarea placajului

Alimentatorul de placaj poate fi deschis sau închis. Versiunea deschisă oferă o zonă de alimentare și un acoperiș înclinat. Structura închisă este realizată sub forma unei case, adică. are pereți, iar pe partea din față există o deschidere pentru umplerea mâncării și a păsărilor zburătoare.

Alimentator din resturi de scânduri și placaj

Alimentator din resturi de scânduri și placaj

Un alimentator simplu este realizat în următoarea ordine:

 1. Fabricarea zonei de alimentare - partea inferioară a alimentatorului. Pentru ea se taie un pătrat cu o latură de 24-30 cm dintr-o foaie de placaj.
 2. Acoperișul este tăiat din aceeași foaie de placaj, dar latura pătratului este făcută cu 5-6 cm mai mare, astfel încât apa care iese din ea să nu ajungă pe furaj.
 3. Capetele platformelor sunt curățate cu grijă cu pânză smălțuită.
 4. 4 rafturi cu lungimea de 26-32 cm sunt preparate dintr-o bară de 20x20 mm. Dacă este conceput un acoperiș cu pantă, atunci lungimea celor doi stâlpi este scurtată cu 20-25 mm.
 5. Ridicăturile sunt fixate vertical între fund și acoperișul din colțurile bazei. Fixarea se realizează cu șuruburi sau cuie și este acoperită cu adeziv.
 6. Partile laterale ale platformei de alimentare sunt fixate cu o înălțime de aproximativ 2 cm. Îmbinarea cu baza este acoperită cu lipici.
 7. Un cârlig este atașat la acoperiș pentru a atârna la locul de instalare a alimentatorului.

Pentru a crește durabilitatea acestei structuri mici, impermeabilizarea de pe acoperiș sau film de polietilenă poate fi aplicată deasupra acoperișului pentru a preveni putrezirea placajului.

Alimentatoare de lemn

Alimentatorul, din lemn, se remarcă prin rezistența, stabilitatea dimensională și durabilitatea sa. O astfel de structură poate fi atașată în siguranță oriunde, fără teamă de încărcarea vântului, grindină, ninsori. Pentru fabricarea sa, se utilizează o placă cu o grosime de 17-22 mm și o bară de 20x40 mm..

Alimentator de lemn

Alimentator de lemn

Asamblarea unei structuri din lemn se realizează după cum urmează:

 1. Fabricarea cadrului de jos. Un cadru pătrat este format dintr-o bară. Opțiunea unui alimentator pentru biban este destul de populară. În acest caz, la asamblarea cadrului, două bare paralele au înălțimi de 5-6 cm din partea frontală..
 2. Partea inferioară a alimentatorului de pe placă este atașată la cadru. Ansamblul poate fi asigurat cu cuie sau șuruburi. Placajul poate fi așezat deasupra pardoselii din lemn.
 3. Pe partea interioară a cadrului, suporturile de pe o bară cu lungimea de 20-25 cm sunt fixate vertical.
 4. Asamblarea sistemului de capriori. Acoperișul unui alimentator staționar arată de preferat într-o versiune gable. Barele de ploaie vor fi conectate la un unghi de 90 ° și sunt realizate două astfel de semifabricate. Partea superioară a acestor elemente este conectată printr-o bară (creasta acoperișului), iar apoi întregul sistem este atașat la rafturi.
 5. Învelișul de acoperiș poate fi realizat din două semifabricate de placaj de 23x35 cm, care acționează ca pante. Aceste semifabricate sunt fixate la sistemul de capriori.
 6. Atingerea finală este fixarea mărgele de geam pe capetele alungite ale grinzilor de jos. Așa se formează bibanul de pasăre „fly-by”.

Această metodă este utilizată pentru a face un alimentator solid și durabil. Poate fi instalat pe un stâlp individual de 1,4-1,7 m înălțime sau suspendat dintr-un copac. Puteți repara structura de sub acoperișul casei sau în zona ferestrei, astfel încât să puteți adăuga următoarea porție de mâncare prin deschiderea ferestrei ferestrei, adică. fără a pleca de acasă iarna.

Opțiuni de carton

Majoritatea oamenilor doresc sincer să aibă grijă de păsări, dar nu sunt dispuși să suporte costurile financiare. În astfel de circumstanțe, alimentatoarele sunt fabricate din mijloace improvizate. Cel mai popular în această direcție este un alimentator de carton. De regulă, se folosesc cutii de carton gata făcute: containere de la echipamentele de uz casnic, ambalarea produselor etc..

Alimentator de carton

Alimentator de carton

Cum să faci un alimentator dintr-o cutie? Cartonul este un material de scurtă durată și, prin urmare, trebuie protejat de umiditate. Ca impermeabilizare, puteți utiliza bandă sau înveliș din plastic. Există multe opțiuni de proiectare:

 1. Cutie de pantofi. Pentru astfel de containere, se folosește carton laminat, ceea ce îi permite să reziste la umiditate mult timp. Acest instrument improvizat are toate elementele structurale necesare: fund, acoperiș, pereți. Trebuie să depuneți puțin efort, iar jgheabul este gata. Revizuirea include tăierea unei găuri cu un diametru de cel puțin 7-8 cm în perete și înfășurarea întregii structuri cu bandă cu un strat lipicios. Pietrele trebuie turnate în partea de jos pentru a-l face mai greu, astfel încât vântul să nu agite prea mult produsul. Un capac sau un fir este atașat la capac, cu care alimentatorul poate fi atârnat oriunde.
 2. Alimentați dintr-o cutie de suc sau lapte. Acest container are și o proprietate importantă - se folosește carton laminat și este impermeabil. Această proprietate este foarte importantă atunci când proiectați un alimentator. În principiu, o cutie este o casă mică gata pregătită în care trebuie să faceți o gaură pe peretele frontal.
 3. Cutie de bomboane. Este confecționat din carton gros, rezistent, care poate fi utilizat cu ușurință într-un alimentator. Pachetul de bomboane are deja o zonă de alimentare cu margini (partea inferioară a cutiei) și un acoperiș (partea superioară). Pentru a obține un alimentator, trebuie să găsiți rafturi verticale și să ridicați acoperișul deasupra fundului.

Folosind sticle de plastic

Sticlele de băuturi din plastic sunt un material minunat de artizanat. De la ei, puteți face cu ușurință și rapiditate hrănitori de păsări de diferite modele. Au multe calități pozitive: sunt impermeabile, ușor de tăiat și, după gât, puteți atârna foarte ușor în locul potrivit..

Alimentator cu sticle de plastic

Alimentator cu sticle de plastic

Vă recomandăm următoarele modele:

 1. Alimentatoarele mici sunt obținute din sticle cu o capacitate de 1,5-2 litri. Pentru păsări este dificil să intre în interiorul unui astfel de recipient și, prin urmare, sunt tăiate găuri late din partea inferioară din părțile opuse. Marginea inferioară este lipită cu bandă adezivă, astfel încât pasărea să poată sta pe ea și să ciugulească mâncarea plasată în interior în partea de jos.
 2. Case mai spațioase sunt obținute din sticle cu o capacitate de 5 litri. Mai bine, folosește o sticlă de 10-12 litri. În astfel de modele, o gaură lată poate fi tăiată.
 3. Sistemul Bunker. Sticlele mai mari pot găzdui un sistem mai complex. Pentru a face acest lucru, partea gâtului este tăiată (aproximativ o treime din sticlă). O sticlă de plastic de 1-1,5 litri este plasată vertical deasupra, cu gâtul în jos. Acționează ca un buncăr de depozitare și o cantitate mare de furaje poate fi turnată în ea prin deschidere. Gâtul buncărului este situat la o distanță de aproximativ 5-10 mm față de fundul unui recipient mare și, prin urmare, furajul se va deplasa pe măsură ce masa deja turnată este ciupită.

Păsările de pe site creează un sentiment de unitate cu natura și sunt utile în combaterea dăunătorilor. Pentru a-i atrage, trebuie să instalați alimentatoare, pe care le puteți face foarte ușor cu propriile mâini..


Opinii: 143