» » Cum se face o turbină eoliană cu propriile mâini

Cum se face o turbină eoliană cu propriile mâini

Este posibil să asamblați un generator acasă cu propriile mâini și această procedură merită efortul? Desigur, dacă încercați, puteți construi o centrală electrică de casă care să ofere suficientă energie, care curge din vânt. Dar pentru a implementa cele mai multe idei, trebuie să aveți multă experiență în manipularea aparatelor electrice și să aveți și o cutie de instrumente extinsă.

Mai bine să cumperi sau să te asamblezi?

Nu orice casă de țară poate fi alimentată cu energie electrică, astfel că proprietarii de terenuri cumpără adesea generatoare, care devin principala sau suplimentară sursă de energie. Un astfel de dispozitiv costă 10.000-15.000 de ruble, uneori chiar mai mult, în funcție de modele. Pentru a economisi bani, nimeni nu interzice fabricarea unui generator pentru casă cu propriile mâini, care va funcționa din vânt, dar cât de convenabil și practic va fi? Pentru a înțelege acest lucru, trebuie să luați în considerare pro și contra..
În primul rând, toate aspectele pozitive ale acestei opțiuni:

 • este economic și ieftin-
 • puteți face un model pentru nevoile dvs.-
 • puteți utiliza piese vechi de la alte echipamente.

Aici se termină toate încântările deciziei și trebuie să te confrunți cu realitatea aspră. Pentru a crea chiar și cel mai simplu generator eolian de casă, veți avea nevoie de abilități practice în lucrul cu electronice și diagrame de cablare. De asemenea, este imperativ să știți cel puțin ceva despre asamblarea și demontarea motoarelor, este de dorit să aveți cunoștințe de bază despre funcționarea rotorului și statorului.

Generator eolian DIY
Generator eolian DIY

Trebuie să existe un instrument pentru asamblarea circuitelor și alte lucrări cu inginerie electrică.
Majoritatea componentelor importante pentru generator vor trebui să fie preluate din tehnologia veche, iar dacă nu este disponibil, va trebui să-l cumpărați din mâini..
Și chiar dacă reușiți să asamblați un generator de casă pentru o casă privată, nu este un fapt că acesta se va potrivi ca sursă permanentă de energie. Produsul de casă va fi potrivit pentru încărcarea bateriilor și furnizarea de energie la electrocasnice.
Dar dacă este suficient, atunci merită încercat. În caz contrar, este mai bine să cumpărați o turbină eoliană din fabrică..

Proprietăți de construcție

Înainte de a începe montarea structurii însăși, ar trebui să vă familiarizați cu unele dintre caracteristicile turbinelor eoliene. Turbinele eoliene sunt dispozitive care generează energie electrică prin transformarea energiei cinetice a fluxurilor de aer în mișcarea unui mecanism cu un magnet, în urma căruia se formează un câmp magnetic în care este generat un curent alternativ..

Vârful turbinei eoliene
Vârful turbinei eoliene

Cu cât este mai intens efectul fluxului asupra părții în mișcare a dispozitivului, cu atât este mai capabil să genereze energie electrică. Acasă, puteți asambla o unitate cu o capacitate de până la 2 kW, și cu unele modificări și mai mult.

Există multe tipuri de turbine eoliene, toate diferă structural, dar principiul este același. Este recomandabil să faceți cea mai eficientă turbină eoliană, care este o structură orizontală cu lame rigide.
Și acum despre capcane. În Rusia, fluxurile de aer sunt extrem de schimbabile, astfel încât dispozitivul trebuie să fie destul de puternic, lamele de navigare din materiale moi ar trebui să fie imediat respinse. Pentru zonele în care vântul este instabil, merită să folosiți opțiuni de navigare, dar există întotdeauna un mare risc ca o rafală excesiv de puternică să nu afecteze doar structura, ci să o dezactiveze complet..
Instabilitatea de flux afectează, de asemenea, materialul din care trebuie fabricate lamele. Acestea ar trebui să fie ușoare, dar rezistente pentru performanțe maxime..
În plus față de designul de bază, va fi necesară conectarea bateriei, din cauza instabilității fluxurilor. Acum să vorbim despre materiale pentru generator.

Descrierea construcției

Pentru o casă de țară, puteți face un generator eolian dintr-un generator de mașini de 12 V. Acesta va fi un dispozitiv cu lame rotative orizontal. Chiar și în spații calme, designul funcționează perfect. În plus față de generator, veți avea nevoie de:

 • Baterie 12V, gel sau acid-
 • Convertor de curent alternativ 12-220V-
 • releu de încărcare a bateriei auto-
 • șuruburi cu șaibe-
 • cablare cu o secțiune transversală de 2,5 mp. mm și 4 mp. mm-
 • cleme pentru fixare.

Turbina eoliană este destul de solicitantă pentru execuția corectă, așa că va fi excelent dacă există un desen al unei turbine eoliene rotative cu un circuit pentru a nu funcționa orb.
Schema de cabluri de lucru va conține:

 1. rezistor.
 2. Înfășurările de pornire ale alternatorului.
 3. Rotor.
 4. Regulator de voltaj.
 5. Releul de curent invers.
 6. siguranță.
 7. Baterie.
 8. Ampermetru.
 9. Intrerupator.

Toate acestea trebuie conectate în ordinea corectă, așa că asigurați-vă că obțineți un circuit electric.

Proces de construire

Un generator eolian auto-fabricat pentru o casă este format din 3 unități principale:

 1. Lame mobile pe catarg.
 2. Cadru.
 3. Generator.

Va trebui să faceți un catarg pe care vor fi atașate 4 lame. Ca bază stabilă, puteți utiliza un cadru sudat metalic pe 4 suporturi sau fire tip tip. Distanța dintre punctele inferioare ale suporturilor este de aproximativ 1 m.

Centrala eoliana
Centrala eoliana

De ce este capabil unitatea asamblată

Versiunea rezultată este potrivită pentru o rețea de 220V și poate funcționa cu o baterie de 75A dacă utilizați un convertor de 1000W. Desigur, va trebui să cumpărați ceva, dar costul final al produsului de casă va fi în continuare mai mic. Va fi suficientă energie pentru iluminatul stradal și aparatele electrice. Acest design are avantaje clare:

 1. Operație practic silențioasă.
 2. Eficiență ridicată cu vânt minim.
 3. Lamele pot fi înlocuite fără a demonta dispozitivul.
 4. Fiabilitate ridicată.

Dacă puteți găsi o instrucțiune completă pentru această turbină eoliană pentru o casă privată cu diagrame și descrieri, atunci aceasta este cea mai bună opțiune care poate fi folosită ca sursă suplimentară sau temporară de energie.

Alternativ, are sens să încercați să construiți un generator eolian cu magneți de neodim. Așa-numita turbină eoliană axială este, de asemenea, un model complet funcțional, chiar și cu un debit mic de vânt. Datorită acțiunii magneților, producția de energie se realizează destul de intens chiar și la un număr redus de revoluții. Roata de vânt și generatorul pentru generatorul eolian sunt amplasate la o înălțime de 30 de metri sau mai mult deasupra solului. Da, această opțiune este mai dificil de întreținut, dar într-o zonă calmă, tocmai acest design s-a dovedit foarte bine..

Concluzie pe această temă

Un parc eolian în miniatură pentru o casă privată cu propriile mâini nu este atât de ușor de pus în aplicare pe cât ne-am dori. Este nevoie de o mulțime de detalii, trebuie să știți cum să asamblați toate acestea corect și să o conectați la schema de lucru. Fără practică și cunoștințe în domeniul ingineriei electrice, nu va fi posibilă asamblarea oricărei opțiuni pentru o moară de vânt de casă.
Asamblarea de la sine a unui generator eolian este plină de multe nuanțe (cu fluxuri de aer variabile și condiții meteorologice dificile în diferite părți ale țării).

Video - Generator eolian DIY dintr-o mașină


Opinii: 119