» » Cum să faci un incubator cu propriile mâini acasă

Cum să faci un incubator cu propriile mâini acasă

Un incubator de acasă va ajuta la rezolvarea problemei bugetare la reproducerea păsărilor de curte. Este posibil să cumpărați o platformă, dar este scump. Este dificil să găsești echipamente gata pregătite care să se încadreze în mod optim în mediul de acasă. Problema modului de a face un incubator acasă poate fi rezolvată independent. Este necesar să se decidă din ce materiale va fi structura, modul în care ouăle vor fi încălzite, câți pui ar dori să primească.

Subtilele de instalare

Un incubator de ou-do-it-yourself este un recipient în care se creează condiții pentru dezvoltarea embrionilor și apariția puiilor. Instalarea menține într-un mod constant parametrii apropiați de cei care apar atunci când găina incubă puii într-un mediu natural.

Principala cerință pentru regimul prevăzut în incubator este menținerea pe termen lung a temperaturii și umidității. Într-o casă de găini, o găină puțoasă nu poate sta pe ouă tot timpul și, prin urmare, sunt permise schimbări pe termen scurt în regimul incubatorului (de exemplu, în cazul unei întreruperi de energie neașteptate), dar astfel de circumstanțe extreme trebuie ținute sub control. Condiții ideale - menținerea parametrilor constanți, fără picături și sărituri.

Un alt factor important este uniformitatea impactului asupra oului. În natură, această problemă este rezolvată pur și simplu: puiul transformă periodic ouăle. Într-un incubator bun, acest lucru trebuie luat în considerare. Dispozitivele moderne sunt disponibile cu strunjirea automată a ouălor. Acest lucru ar trebui să fie făcut și într-o mașină de casă..

Când proiectul a reușit ...

Când proiectul a avut succes ...

Acasă, un incubator poate fi construit dintr-o varietate de materiale. Instrumentele utile ajută la reducerea semnificativă a costurilor de fabricație. Cu ingeniozitate și imaginație, puteți construi dispozitivul dorit dintr-un frigider vechi, un stup, diverse recipiente cu o bună izolare termică.

Ce condiții trebuie menținute

În incubator, este necesar să se mențină aproape de condițiile naturale. Cerințe de bază: temperatura cuprinsă între + 37,2 ... + 38,7 º. în imediata apropiere a oului (la o distanță de 10-25 mm), cu umiditate cuprinsă între 45-62%. Din momentul eclozării și până la eclozarea puiilor, conținutul de umiditate crește până la 75-82%. Uniformitatea distribuției parametrilor în întreaga cameră este îmbunătățită atunci când sunt utilizate ventilatoare în incubator. O condiție dezirabilă este prezența unui flux ventilat forțat cu o viteză de ordinul 4,5-5,5 m / s.

Modul de virare al ouălor este determinat de locația lor în tavă (vertical, capăt în jos în jos). În această poziție, este suficient să înclinați ouăle de pui în direcții diferite, într-un unghi de 44-50 ° C. Se recomandă rotirea ouălor de rață și gâscă cu 85-90 °. Aranjarea orizontală a marcajelor este, de asemenea, posibilă, însă în acest caz acestea vor trebui să fie rulate într-un unghi de 165-185º. Se recomandă redarea la fiecare oră. Modul cel mai minim este de 1 oară în 8 ore. Înainte de a scoate puii (40-60 ore), puteți opri procesul de strunjire.

Încălcarea condițiilor de incubație duce la decesul embrionilor sau la apariția puiilor cu defecte de naștere. Încălzirea prelungită duce la încetinirea dezvoltării, iar puii au adesea o burtă umflată și un cordon ombilical neîncălzit. Încălzirea în timpul incubării este de asemenea inacceptabilă. Dacă temperatura este prea ridicată, în primele 45-50 de ore poate apărea un defect în capul puiului, deformarea ciocului și probleme oculare. Supraîncălzirea înainte de eclozare (în 4-5 zile) promovează defecte cardiace, digestive și hepatice. Dezvoltarea ectopiei este posibilă. Supraîncălzirea prea puternică, chiar și pe termen scurt, poate duce la fixarea embrionului la coajă, diverse hemoragii interne.

Incubator de casă de la frigider

Incubator de casă de la frigider

Umiditatea afectează în mod semnificativ calitatea puietului. Umiditatea excesivă duce la o deteriorare a dezvoltării fetale din cauza utilizării insuficiente a proteinei, determinând o mortalitate crescută la mijlocul perioadei de incubație.

Rase diferite necesită timpi de incubație diferiți. La reproducerea puii de vită, perioada medie de incubație completă este de 512 ore, prima incubare începând de la 470 de ore de la ouă. Eclozarea în masă a puilor apare după 490-500 de ore.

Principii de proiectare

Orice incubator are o carcasă cu capacitate suficientă și izolare termică fiabilă. Cavitatea sa interioară formează o cameră de lucru, unde se desfășoară procesul de incubare. Ouăle sunt așezate în tăvi de plastic sau de lemn, al căror fund este realizat sub formă de plasă sau un rând de șipci, astfel încât poziția fiecărui ou să fie fixată. Tăvile umplute sunt instalate în incintă în mai multe niveluri cu suficient spațiu între rânduri pentru a transforma tăvile.

Cel mai important element structural este sursa de încălzire. În dispozitivele de casă, lămpile incandescente cu o putere de 60-200 W sunt cel mai adesea utilizate pentru aceasta, în funcție de capacitatea camerei de lucru. O altă opțiune este o spirală de fier. Trebuie amplasat în izolație ceramică, iar locația trebuie acoperită cu o foaie de azbest. Controlul temperaturii se realizează în regim manual folosind un termometru convențional sau în regim automat folosind un termostat cu relee și senzori adecvați.

Asigurarea ventilației forțate în camera de lucru este considerată o condiție prealabilă. Cu volumul său redus, mai multe găuri sunt găurite în aceste scopuri în zonele superioare și inferioare. Diametrul găurii este selectat în intervalul 14-18 mm. Pentru incubatoarele mai mari, este necesar un ventilator.

Când funcționați un incubator, există dorința firească de a seta numărul maxim de ouă. Cu toate acestea, numărul de tăvi este determinat de anumite norme atunci când sunt plasate în cameră:

 • trebuie să existe o distanță de cel puțin 14-16 cm de la sursa de căldură (lămpi) la tavă-
 • între tăvi este menținut un decalaj de cel puțin 15 cm-
 • trebuie să existe o distanță de cel puțin 35-45 mm între peretele de coajă și cele mai apropiate ouă.

Instrument necesar

În funcție de tipul de incubator ales, veți avea nevoie de următoarele instrumente:

 • bulgară-
 • Bormasina electrica-
 • şurubelniţă-
 • cuţit-
 • puzzle electric-
 • ferăstrău pentru metale-
 • un ciocan-
 • ciocan de lemn-
 • capsator de mobilier-
 • pensulă-
 • foarfece-
 • cleşte-
 • freze de sârmă-
 • rigla metalica-
 • ruletă.

Incubator cu spumă

Incubatorul de styrofoam face-it-yourself este foarte popular în rândul meșterilor de acasă. Styrofoamul sau polistirenul expandat este un excelent material de izolare termică, corpul acestuia fiind capabil să rețină căldura, în timp ce este ușor.

Producerea unui incubator de spumă se realizează în următoarea ordine:

 1. Pregătirea părților corpului. Foaia de spumă (1x1 m) se taie în 4 plăci de aceeași dimensiune. O foaie similară este tăiată în 2 părți, apoi una dintre jumătăți este tăiată în 2 părți inegale, astfel încât una să aibă o lățime de 60 cm, iar cealaltă să fie de 40 cm. Primul element este destinat pentru realizarea fundului, iar al doilea pentru acoperișul corpului incubatorului..
 2. În elementul destinat acoperișului este decupată o fereastră de vizionare de 14x14 cm, apoi este închisă cu sticlă sau plastic.
 3. Pereții carcasei sunt asamblați din patru elemente identice. Conexiunea se realizează cu ajutorul unui adeziv. Partea inferioară este strâns introdusă în corpul lipit, iar capetele elementului inferior sunt acoperite cu lipici.
 4. Pentru a crește rezistența corpului, pereții și partea de jos sunt strânse cu bandă.
 5. Tava de ou este instalată pe blocuri de spumă de 4x6 cm instalate pe partea inferioară a carcasei.
 6. La o distanță de 10-12 mm de la fund, 3 găuri sunt găurite în pereți pentru ventilație cu un diametru de 13-14 mm.
 7. Suporturile pentru lămpile cu incandescență sunt fixate în interiorul carcasei și un termostat este montat pe capac.

Alte metode de fabricație

Un incubator de casă de la frigider este un mod foarte real de a folosi un aparat mic. Transformarea sa se realizează în această ordine:

 1. Eliberarea camerei interioare a frigiderului din toate părțile, inclusiv Lada frigorifica.
 2. De pe suprafața interioară a părții superioare, sunt găurite prize pentru suporturi de lămpi incandescente și mai multe găuri de ventilare cu un diametru de 15-20 mm..
 3. Peretele din spate, după scoaterea sistemului de refrigerare, este acoperit suplimentar cu spumă pentru a asigura izolare termică.
 4. Rafturile de frigider vechi sunt transformate în tăvi pentru ouă.
 5. Senzorii de temperatură sunt instalați în interiorul camerei, iar termostatul este afișat pe peretele lateral în exterior.
 6. O ușă de vizionare este tăiată prin ușă, care este închisă cu plastic transparent.

Un mod destul de simplu și obișnuit de a face un incubator se bazează pe utilizarea placajului sau a PAL. Un cadru dreptunghiular este realizat dintr-o bară de 40x40 mm. Foile din placaj sau PAL sunt izolate cu vată minerală sau spumă. Lâna de bumbac poate fi fixată cu un capsator pentru mobilă, iar spuma este lipită. Corpul este acoperit cu foi de placaj izolat sau PAL. O fereastră de vizualizare este realizată pe capac prin analogie cu un incubator de spumă.

Cum se face un mecanism de flip

Când folosiți un incubator acasă, întoarcerea ouălor se face cel mai adesea manual. Cu toate acestea, acest eveniment durează mult timp. Procesul poate fi mecanizat prin instalarea dispozitivelor simple. Există mai multe opțiuni pentru astfel de dispozitive.

În incubatoarele mici, principiul rețelei mobile poate fi utilizat. Ouăle din tavă sunt fixate cu o plasă, de la capetele căreia sunt scoase cablurile pe ambele părți. Tragând un capăt, puteți înclina ouăle într-o parte, iar trăgând din partea din spate, înclinarea se va schimba în sens opus. Această metodă manuală vă permite să transformați ouăle în același timp, ușurând sarcina.

Automatizarea procesului presupune utilizarea mecanismelor rotative. Cu ajutorul reductoarelor, este asigurată o rotație lentă a arborelui, care este transformată într-o mișcare de translație a plasei. Pentru activarea la timp a mecanismului sunt instalate relee de timp zilnice. De asemenea, ajută la controlul temperaturii în camera de lucru..

Un incubator pentru eclozarea puilor poate fi realizat manual. Însăși designul instalației este foarte simplu. Este important să asigurați condiții optime în camera de lucru și să le păstrați constante..


Opinii: 152